2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Canım nefret ettim şu işten ya kadının yanında emzirip koyuyorum sallıyorum tabi konuşuyo bişey yapıyo çocuk uyuyamıyo ağlıyo kadın hemen aç bu emzir diyo. sinir oluyorum ya dışardan her ağlama aynı geliyor ama biz anneasiyiz ne derdi var biz biliriz.
Kızım ni tane elektrik süpürgesi sesiyle sakinleşiyor kvlerdeykrn kalabalıktı o sesle uyudu sonra geri uyando ağladı kv hemen yapıştırdı çocuğun başı ağrıdı bi daha açmayın şunu diye. Bide ona kalsa kucakta sallauarak evi gezerek uyuyacak ben her gün nasıl yapayım onu hem işe başlıcam bakıcı mı yapacak öyle...işime karışmasın valla sen kimsin ya bebeği kırk yılda bir gören dış kapının dış mandalının dışı

Aynen ya emme refleksi diye bişey var tatildeyken çocuk her arandıkça aç bu diyorlardı. Moro refleksi var (ani seslere şiddetli hareketlere çocuk kollarını bacaklarını açıyor) korkmuş gibi görünüyor ya durup durup korkak bu çocuk alışsın diye havaya zıplatmaya çalıştılar ben şokkk

Başı mı ağrımış sesli güldüm valla

Kizlar oglunun karnindan gurul gurul sesler geliyo bi haftadan fazla oldu. Bide gazimiz nerdeyse bitmisti yeniden basladi bu sesler gazla ilgili mi acaba ne ki bu
K
Cnm kac günlük oldunuz bizim bugun 93 gun oldu. Bi kac gundur ayni sikinti bizde de başladı. Tam yasasin gazimiz bitiyo derken

Ben kullaniyorum ve faydasıni gördüm

Kizlar sutyen kullaniyor musunuz. Benim göğüslerim cok küçüktü simdi de pek büyümedi yani sutyen takmasam belli olmuyo takmadigim o derece. Ama acaba sarkar mi kucuk de olsa buruşuk sarkik bi gogsum olsun istemiyorum. Sutyen takmali miyim cok rahatsiz ediyoooo

O kadar özeniyorum ki bebeğiyle bir yere gidenlere.ben aynı evin içinde odadan odaya zOr geçiyorum.

canım neden? ben çok takip edemiyorum bilmiyorum sıkıntıyı ama şahsi fikrim anne ne kadar rahat olursa bebekte o kadar rahat oluyor. Benimle aynı zamanlarda doğum yapan bir arkadaşım da ne tuvalete gidebiliyor ne de duşa girebiliyorum dedi. Ama hiç bırakmıyor çocuğu ağlayacak diye. Ben bıraktım girdim tuvalete en fazla 1-2 dakika ağladı zaten çıktım, gün içinde de aynı şekilde bir işim varsa önce onu hallettim sonra ona baktım ya da aynı anda yaptım. Dışarı çık bırak ağlasın çocuk bir süre sonra susar hiç panikleme bebek bu sonuçta. Bir süre sonra ki bu süre çok kısa inan senin hayatına ve tempona da adapte oluyor. Ben 10 günlükten beri hep dışarıdayım, çocuksuzken gittiğimiz heryere hala gidiyoruz hiçbir zaman çocukla zor olur demedim ne olacak ağlasa alırsın kucağına susar, kakasını yapsa 2 dakika da değiştirirsin.

Devamlı evde ve sadece 2-3 kişi ile korumacı bir şekilde büyüyen çocuklar genelde anneye bağımlı ve dış dünyaya kapalı olabiliyorlar, hem de gelişimleri için önemli dış dünya ile ne kadar önce tanışırsa ve sağlıklı bir şekilde uyaranlara maruz kalırsa fiziki ve psikolojik gelişimi o kadar sağlıklı ve ileride oluyor.

Valla ben takmiyom emzirirken cok zor oluyo cunku sarkma olayini hic dusinmedim sarkarsa takalim yani

K
Cnm kac günlük oldunuz bizim bugun 93 gun oldu. Bi kac gundur ayni sikinti bizde de başladı. Tam yasasin gazimiz bitiyo derken
88 gunluguz biz de. Hani sey oluyo ya mesela bi cocuk var tukurme davranisini birakmasini ogretiyosun. Tam ogrendi derken patlama yasiyo ve daha fazla tukuruyo eger o evreyi atlatabilir tutarli olursan cocuk kisa bi zamanda unutuyo tukurme davranisini. Bu da onun gibi patlama yasiyoz simdi sanki kendimi boyle avutuyorum az kaldi bu geciceginin habercisi diyorum :)))

Kızlar belki almayan vardır sona kalmamışımdır belki diye yazayım dedim.
Eskiden kızımı emzirirdim gazını çıkarıp üstünü değiştirip hazırlayıp bir daha emzirip altını değiştirip çıkardım en fazla 1saat 45 dk sonra evde olmam gerekirdi çünkü emzirme saatim gelirdi.
Sonra yanıma sağdığım süt almaya başladım o da ısıtmak gerektiği için zor oldu bir de kızım biberondan sonra bile biraz olsum emmek ister ağlar mecburen eve koşuyorduk hemen
Çok para da vermedim gittim lcw den 15 lira civarına bir emzirme önlüğü aldım o günden beri hayatum değişti..
Evden çıkamayan ben dün açık büfe kahvaltıta gidip saatlerce oturdum yemek yedik denizi emzirdim yemeğin üstüne çay falan içtim hatta cozuttum bide limonata içtim.. orda uyutsam daha da otururdum ama düzeni bozulmasın kalkalım artık dedik.
Emzirme önlüğü candır ♥

Kızlar mamamızın sıkça değişmesi zatçrar verir mi ? Birde sma mama hakkında bilginiz varmı kullanan varmı ?

Bende aldım ancak eşim onla bile emzirtmiyo etraftakiler ne olduğunu bilir garipser bakarmış ayıpmış

HejaR12 canım hem senin için hem de buradaki tüm anneler için söylüyorum; belki az çok denk gelmişsindir eşim şuan psikilojik tedvi görüyor bazı seanslara da birlikte gidiyoruz. Geçen sefer doktor çok güzel birşey söyledi en büyük problemeniz BİRBİRİNİZ YERİNE DÜŞÜNMENİZ dedi.Yani senin canın gezmek mi istiyor düşünme eşinin yerine söyle, zaten yorgunsa vs sana yorgunum der. Biz devamlı fedakarlık adı altında herşeyi içimize atıyoruz yok eşim yorgun çıkmayalım, yok birşey der onu demeyeyim vs vs....Her iki tarafta birbirine kapalı kutu, erkekler gamsız oldukları içi önemsemiyorlar ama biz içimize atıyoruz sessiz sessiz beklentiye giriyoruz olmayınca da küsüyoruz. Kısaca durum tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok durumu ortaya çıkıyor :)

Kızlar mamamızın sıkça değişmesi zatçrar verir mi ? Birde sma mama hakkında bilginiz varmı kullanan varmı ?
Bence 1 mamayla devam etsrn daha iyi olur. Ona alisir hem. Iyi gelmezse degistirirsin. Ben bebelac kullaniyorum arada bir normalde emziriyorum ama bebelac hem fiyat olark cok uygun hem de anne sutune yakin diyolardi bilmiyom ben cok arastirmadim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…