2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

ben okuyamadığım 12 sayfayı okurken sizlete bir sorum var bebeği 3 aydan büyük ve biberon kullanan anneler 2 nolu biberon emziğine geçtiniz mi? benim kızım kurban bayramından beri biberon almıyor da acaba 1 nolu emzik kullandığım için mi? bende 2 nolu da var tek farkı deliği gibi ama siz ne diyorsunuz?

Canım tam da su idrar yolu enfeksyonu konusunu yazmaya gelmiştim ben de...

Geçen hafta oğlumun durgunluğu ustundeydi, ateş yoktu, emmede de bi sorun yoktu. Ya soğuk aldı ya da 3 ayına giriyor sakinleşti diye açıklamaya çalıştık kendi kendimize. Ama o ara bol bol emziriyorum ki soğuk aldıysa bile hemen şifa olsun diye.. Neyse 2 gün sonra yavrumun idrarında ağır bi koku aldık. Başta kakası sandım ama iyice gözlemleyince idrarının olduğunu anladık.. Ertesi gün ne olur ne olmaz diye hemen hastaneye götürdüm (haftasonu oldugundan). İdrar testi yaptılar, idrar yolu enfeksyonu çıktı. Çok üzüldük, hastanede kalmasını istediler, ben istemedim.. Ateşi yok birseyi yok, Allah korusun orda durup dururken başka bi hastalık kapmasından korktum. Antibiyotik verdiler. 1 gün kullandık, pazartesi hemen kendi doktorumuza götürdük. Böbreklerine baktı hemen bi sıcrama olmus mu diye.. Herşey normal. Koku da gitmişti 1 günde. Tekrar test yaptı ve ne hikmetse idrar temiz çıktı. İçimiz rahatladı fakat oğlum antibiyotiği kaldıramadı. Burnu boğazı hırıl hırıl, bi huzursuz, veee en cok bizi korkutan kakasında kanlı gibi minik minik parçacıklar olması. Bugun hemen yine götürdük doktora, gösterdik.. Antibiyotiğin yan etkisi olabileceğini söyledi. Biz de bırakmak istedik. Birdaha baktı idrarina, yine temiz cıkınca bırakabilirsiniz dedi.. Artık vermeyeceğim.
Oğlum belki de kendi kendine atlattı hastalığı, bol bol süt vermek antibiyotikten çok daha yarayışlı olduğu kanısına vardım ben şahsen. Minicik bedeni o ilacı kaldıramadı, inşallah birdaha da kullanmak zorunda kalmayız.

Baya araştırdım.
Bebeğinizin idrarı ağır kokuyorsa, ateşliyse (benimki ateşlenmedi gerçi) , iştahsız ve ya huzursuzsa mutlaka hemen bi idrar testi yaptırın. Sonuç hemen çıkıyor zaten. Şüphede kalmaktan iyidir.

matsiyahoje canım ben nehir isimlerini sevmiyorum büyük oğlumun ilk ismi de nehir ismi eşim istedi,bir de aile içinde çok Fırat var :)
fırat nehrinde günbatımını izledikten sonra oğlum olursa adı fırat olacak mutlaka dedim yok böyle bi güzellik
gerçi nehir de dahil nehir isimlerini seviyorum ben hatta denize de dicle deniz bile düşündüm ama çift isimden hoşlanmıyorum.
benim iki ismim var ikincisi yük resmen boş yere konmuş.çok da güzel isim ama kullanmadıktan sonra ne anlamı var... o yüzden denize tek isim koyduk

deniz de öyle canım araştırdım soruşturdum hiçbir kötü sebebi yokmuş büyüyorlarmış akıllanıyorlarmış :)

deniz de öyle canım araştırdım soruşturdum hiçbir kötü sebebi yokmuş büyüyorlarmış akıllanıyorlarmış :)

Bşr arkadaşım büyüme dönemlerinde kemikleri, kasları veya eklemleri ağrıyabilir demişti. Belki öyle birşey yaşıyoruz cnm. Ama birdaha benzer bir durum yaşarsak uzatmadan calpol vericem eziyete gerek yok
canım dün aynı şeyler oldu tekrar deniz birden deli gibi ağlamaya başladı arkadaşlarım bizdeydi sağolsunlar yardımcı oldular gaz sıkışması olmuş meğer çıkarttı rahatladı.
gaz bitti derken tekrar başladı oof of

Canim grip oksuruk ile bogusuyorum buyuk oglumda hasta bir yandan ufakligi sık emzirme derdi aman hasta olmasin diye. Bir yaramazlık yok yani
geçmiş olsun kuzum bizde de dertler derya. .
sitem edecektim unuttun beni hiç yazmyorsun diye ama bahanen varmış napalım siz iyi olun sonra görüşürüz.öpüyorum seni ve kuzuları.

ya bu topiğin oğlanları amma tombik hay maşallah.
@idilduam 1cicek3bocek
sünnetten sonra mı böyle oldu kızlar?
bizde sünnet yok canım henüz kismetse yaza ınsallah abisiyle beraber. Benim doruk 3.300 kusurlerde dogdu ama bence ufak bebekler daha ii büyüyor o kanidayim. Doguda 3.480 idi o da ii alıyordu ama bu ondan daha tospik abisi gunde 2_3 kere mama yediği halde doruk kadar degildi tabi. Doruk epeydir gece yedigi mamayida kesti daha rahatiz su ara. Iyi buyudu gibi geliyor banada 27sinde rota ve izleme var tahminim 8i bulur o zamana gibi geliyor birde gece emmeleri cok toparliyor bebeği epeydir geceleri saat basi memedeyiz o gözümden kacmadi daha iyi gelişti

:))))aynen Canımm arya da öyle:)))gülmüyo fazla ama çenesi çok düşük:))uyuturken eee eee ye alıştırdım ben susunca kendi başlıyo eeee eee demeye:)))gece beslemesinde uyanıp başlıyo konuşmaya annecim sabah olmadı gece daha sus diyorum daha çok bağırıyo:)))hayat bu bücürler ya Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin hepsine

:))))aynen Canımm arya da öyle:)))gülmüyo fazla ama çenesi çok düşük:))uyuturken eee eee ye alıştırdım ben susunca kendi başlıyo eeee eee demeye:)))gece beslemesinde uyanıp başlıyo konuşmaya annecim sabah olmadı gece daha sus diyorum daha çok bağırıyo:)))hayat bu bücürler ya Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin hepsine

sitem edecektim unuttun beni hiç yazmyorsun diye ama bahanen varmış napalım siz iyi olun sonra görüşürüz.öpüyorum seni ve kuzuları.
Oy valla oyle böyle kotu degilim ihlamur agaci cikacak heryerimde. Ilacta kullanamiyoruz birde gece emmeleri halim kalmıyor artik hayırdır kiz niye dertler var bi ara konusuruz

Oy valla oyle böyle kotu degilim ihlamur agaci cikacak heryerimde. Ilacta kullanamiyoruz birde gece emmeleri halim kalmıyor artik hayırdır kiz niye dertler var bi ara konusuruz

Ben kafama koydum kiz tam 5 sene sonra kiz icin sınırlarımı zorlayacağım

canım hemen kötü düşünme gaz olabilir altta üstte. çok zorlama teklif et ısrar etme biraz suyuna git bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…