- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.956
- 598
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #17.381
Aahahaahaben daha doğurmadan benim kocş ikincisinin planlarını yapıyordu
Eylülüm iyi çok şükür teyzesi.onun bi sorunu yok büyüyo güzel güzel.doğan büyüyo yani.sınav haftam geçti.bi sınavımın tarihi değişmiş ve ben farketmmemişim arkadaşlarda biliyrm die söylememişler ve giremedim.hem hastaydım hem yoğundum.hemen gidip rapor aldım yeniden gircm.iki sınava daha girdim onlar iyi geçti şükür.ama eylüle bişey oldu resmen sınav haftasında hiç durmadı uyumadı.çok bunalttı beni.beniö hocalar yiç bilmiyo zaten.bilseler bile yardımcı olmycklarını biliyrm.senin son senene aslında biraz daha anlayışlı olabilirler.iyi bilirim o jüri stresini en yakın arkadaşım mimar ve 2 sene aynı evde kaldık sabahlardı jüri zamanları ama bi terslerine gelsin beğenmezlerdi hocalar.allah kolaylık versin ikimize de .beni en iyi sen seni de ben anlarım.iki öğrenci anne olarak sonumuz iyi olck inşCanim benim bizde sizlerle muhabbet etmeyi ozluyoruz sen biliyorsun durumumu senin gibiyim ve buraya yazmak icin ciddi anlamda vakit bulamiyorum orasi anlik oldgu icin daha kolay yazisiliyor insan seciliyor olsaydi herkes birbirine ozelden soylerdi kimseye duyurulmazdi ig da konustugumuzu biz istrdik ki isteyen herkes aramizda olsun adam secmedik oraya gelmeyenlere kusmedigimi kirilmadigimiz gibi buraya yazamamiza da kimsenin kirilmaya hakki yok.. Cunku burasi sosyal bi yer ve isteyen herkes yaziyor okuyor kimsenin kimseye eyvallahi yok acikcasi ben burdan kaybolup gitsem kim beni nerden bilecek nerden bulacak oyle degil mi? Neyse velhasil kusmece darilmaca yok gelene hoşgeldin gidene gule gule denir ama oyle bir oyle bir boyle davranilmasina sahsim adına benim tahammulum yok sinirimde ondan..
Neyse canim sende Acarsan mutlaka. Haberimiz olsun ayni sekilde aylinden de haberimiz olsun..
Okul nasil gidiyor fıstık kizin nasil ben cok zorlaniyorumhocalarda hic toleransli davranmiyor. Gecen hafta proje jurimle diger derslerin vizeleri vardi cok zorlandim ama şükür geçti gitti darisi onumuzdeki sinavlara
Geçmiş olsun. Hırıltısı varsa kesin bir götürün. Ama günde 2-3 yetmiyor olabilir. Televizyonda çocuk doktoru gerekiyorsa 10 kez bile temizleyin günde burnunu diyordu geçen hafta.
Canım alan arkadaşlarım çok memnunmuş, birazda çocuğa ba bağlı bazı çocuklar oturmaz sıkılır, bence hemen alma zaten ortalama fiyatlar aynı her markada. Bebeğinin durumuna bakarsın oturacak duracakmı orda diye ona göre alırsın benceBu arada mama sandalyesi almayı düşümüyor musunuz? Gerçi daha erken ama alalım kenarda dursun..
Benim kocam tam tersi her iki çocuğumda da istemiyordu benim zorumla oldu olduktan sonrada sanki kendi zoruyla olmuş gibi etrafında pervane olur. Hani istemiyordun uzak dur diyorum bendeaynen ya bizimki de daha birinci doğmadan ikinciye isim düşünmeye basladi, ikinci de erkek olursa adi Semih olacakmış Salihle de uyumluymuspoffff gülsem mi ağlasam mi bilemedim
Ben burda yaptigim paylasimi hic yapmamis olmayi isterdim saf duygularla topik devam etsin burda birbirimize zor zamanlarimizda destek oluyoruz diye yazdim sonra anladim ki once topigi birakip ig ye giden sonra orda memnun olamayip geri buraya donup birde ustune sanki kendi gitmemis gibi kimse kalmadi herkes gitti gibi sozlerle ortaligi gazlayan bir kisiye teselli edici sozler yazdigim icin spaylasimimi geri aliyorum tabiki herkes her mecrada paylasim yapma ozgurlugune sahip bu topige her isteyen girip yazdigi gibi girmeme yazmama ozgurlugunede sahip benim o konuda kimseye hicbir sozum olamaz benim istegim her animizi adim adim yasayip paylaslastigimiz bu topigin son bulmamasi yoksa bu giden kalan meselesi de coksacma benceCanim kalanlarla paylasiriz daha ek gidaya gecince topigi gor sen ne hikayeler cikacak sunu denedim yemedi puskurttu yok sunu yaptim cok sevdi soyle yaptim boyle yaptim diye paylasacagimiz bir cok bilgi tecrubeden faydalanacagiz.
Canım bazen değişiyo böyle.benimkide bir ara çok fena bozulmuştu gündüz uykusu.şimdilerde yavaş yavaş düzene giriyo yine.şuan tek sıkıntım gece sık sık uyanması.onuda bir hal yoluna koyucam bakalım :)
Bu arada çok güzel bilgiler paylaşmışsın çok doğru gerçekten.bebeklerin belirli bir düzene ve rutine ihtiyaçları var.bazen kızımın uyku saati gelmesine rağmen uykusu varmış gibi durmuyo ama yatırmamazlık etmiyorum ve sonuç daha güzel uyuyo :)
Bizim gündüz uyku düzenimiz 09.00-11.00,13.00-15.00 birde akşam üstü şekerlemesi var 16.30 17.00 civari yarım saat falan.akşam uykusuna da 19.30 20.00 arası yatmış oluyoruz.bu şekilde :) öğlen uykularına bazen tam uyuyoruz.bazen erken kalkıyo bazen geç yatmak istiyo.bir önceki uykusundan uyanışına bağlı.
Bu arada bizim çok güzel bi uykumuz vardı biliyosun 4.ayına 1hafta kala birden bire bozuldu
Aynı bizim rutinlerimiz. Bol bol şarkı söylüyorum. Oyun halısında zaman geçiriyoruz. 10-15 dk oynuyor. Aynada konuşuyoruz. Oyun kartı fikri iyiymiş denemek gerek. Renk ve meyveler kitabı okuyoruz birde.Günaydın arkadaşlarım
Kolaylar gelsin hepimize
Artık uyku süreleri azaldı yavrularım
Hareketlenme istekelri arttı yatmak istemez oldular
Çevreye dikkatleri bi hayli arttı
Ve bekledikleri ilgi de ciddi anlamda fazlaca
Ben de ne yapabilirim ne fayda eder diye düşünürüm
Sürekli kendimi sorgulayıp düşünürümBu konuda isebi kaç şey yapmaya başladım
Mesela bebeğimin ilk kartları sipariş etmiştim geldi her gün 15 dk onunla oyalanıyoruz
Şarkı söylüyoruz
Erturulumun dilinden konuşuyoruz
Bakışıyoruz =]
Uyuyoruz
Onu yüzüstü yatırıyorum çabalıyor kafayı kaldırıyor ileri geri gitmeye çalışıyor
Şu araşar ihmal ettikleri im var bi de
Günlük masaj el yüz silme yağlanma
Spor yaptırma
Bunlara dikkat etmem gerek
Sizler nasıl vakit geçiriyorsunuz kuzularınızla?
Ah ahGunaydin kizlar
Uyku sorunu bizde de var malesef. bugun.kac kez uyandi sayamadim. gunduz de yarim saat suren kisa uykulari oluyo sadece.
Uyumayi ozledim yaa
Bi an once uyku duzenini kurmak lazim. kitabini mi alip okusam bilmiyorum. uyku duzeni kurcam diye bebegime yanlis bisey yapmak istemiyorum.
Gecen doktor gece sık uyanmamasi lazim artik dedi. her kalktiginda emzirme dedi. ama emzirmeden bazen hic uyumuyor.
Ama gercekten bi yandan ev isleri bi yandan bebek cok yoruldum. calissam bide ne yapardim bilmiyorum
Aynı bizim rutinlerimiz. Bol bol şarkı söylüyorum. Oyun halısında zaman geçiriyoruz. 10-15 dk oynuyor. Aynada konuşuyoruz. Oyun kartı fikri iyiymiş denemek gerek. Renk ve meyveler kitabı okuyoruz birde.
Evet ya herkesin hayatını çok kolay normal aynı zannediyolar.bizimki bi hocada bana değl ama bi kıza sabaha kadar bebek mi salladın sanki demişti bana dese evet derdim :) arkadaşlarımda dönüp bana bakmıştı.proje ne ki onun ynaında salak.sen yine kurtuldun allahtan bitti valla.allah bana kolaylık versin.inş beni nie ihmal ettin demz kızım gurur duyar.Oy yerim ben o minnosu oyle ya dedigin gibi dogan buyuyo ama bizim icin hic kolay olmuyo ama rabbim sabrini da veriyor sukurler olsun.. Ay sinav olayina uzuldum ama neyseki telafisi olmus sen arkadaşlarinla konus arada saana hatirlatma gecsinler
Valla cinarda oyleydi ama juriden bi gun once ne hikmetse sustu surekli uyudu yavrum benim.. Juri de de hoca bana ne dedi biliyo musun projeden baska ugrasacak neyiniz vaaar ben bi uzuldum bi uzuldum gozlerim doldu zaten yorulmusum bitmişim Allahtan asistan hocamiz dedi oglu var falan son sinifim ama hic o dallara basmiyolar ve bu cok sinir bozucu oyle ya da boyle okulumuz bitecek ve eminim yavrularimiz bizmle gurur duyacak :)
Günaydın arkadaşlarım
Kolaylar gelsin hepimize
Artık uyku süreleri azaldı yavrularım
Hareketlenme istekelri arttı yatmak istemez oldular
Çevreye dikkatleri bi hayli arttı
Ve bekledikleri ilgi de ciddi anlamda fazlaca
Ben de ne yapabilirim ne fayda eder diye düşünürüm
Sürekli kendimi sorgulayıp düşünürümBu konuda isebi kaç şey yapmaya başladım
Mesela bebeğimin ilk kartları sipariş etmiştim geldi her gün 15 dk onunla oyalanıyoruz
Şarkı söylüyoruz
Erturulumun dilinden konuşuyoruz
Bakışıyoruz =]
Uyuyoruz
Onu yüzüstü yatırıyorum çabalıyor kafayı kaldırıyor ileri geri gitmeye çalışıyor
Şu araşar ihmal ettikleri im var bi de
Günlük masaj el yüz silme yağlanma
Spor yaptırma
Bunlara dikkat etmem gerek
Sizler nasıl vakit geçiriyorsunuz kuzularınızla?
Ooo maşallahınız varBizde ayniyiz. Evde egzersiz, oyun halisi,kartlari,aynada konusmalar,aynada el yuz goz kulak burun agiz ogretme,muzikli dans etmeler kucağımda banada spor oluyor :)), masal anlatıyorum. Dokunsal masal kitaplarindan aldim kitaaptaki hayvanlarin yunlerine dokunduruyorum.hayvan seslerini dinletiyorum. Renkli kumaslar,şal veriyorum eline ... marakasla egzersiz yapiyoruz. haftada bir gün anne bebek oyun grubumuz var okula gidiyoruz orada güzel yoruluyoruz.oradan da egitim aliyorum bayagi evde vakit gecirmek için.
Bol bol masaj yapıyorum vücuduna her gün.rahatlatiyor
Bütün bunlara ragmen hep ilgi hep ilgi istiyoruz:)))
Canım ben akşamları dışarı çıkmayı aylar oldu bırakalı :)) en çok o sarstı desem yeridir :) uyku saatlerine göre ayarlıyoruz gezmelerimizi.ama misafir alıyorum o konuda rahatım çünkü yatmış oluyo.birkaç hafta dişini sıkarsan rahatlarsın eminimMine güzelmiş
Maşallah
Bizim de 3.aya bi haftamız var ve dengemiz baya şaştı ki çok güzel uyuyordu
İniaallah dediğin gibi ;
düzene girmemiz gerek
Çocuklarla hayatı öğrenmek de güzel
Ben de bi hafa akşamları hiç bi yere çıkmayıp misafir kabul etmeyip düzen kurmaya çalışacağım
Hem bebeğim hem benim için daha güzel olacak inşAllah
Bende artık her kalktığımda emzirmiyorum.10dk önce emmiş olsa bile yinede emmeden uyumuyodu.önce gündüz memede uyumayı kestim.sonra yavaş yavaş gece kestim.aç olduğu saat emziriyorum.uzun süre uyuşabilirlermiş ama yinede 3 buçuk 4saat olduysa emziriyorum gece.Gunaydin kizlar
Uyku sorunu bizde de var malesef. bugun.kac kez uyandi sayamadim. gunduz de yarim saat suren kisa uykulari oluyo sadece.
Uyumayi ozledim yaa
Bi an once uyku duzenini kurmak lazim. kitabini mi alip okusam bilmiyorum. uyku duzeni kurcam diye bebegime yanlis bisey yapmak istemiyorum.
Gecen doktor gece sık uyanmamasi lazim artik dedi. her kalktiginda emzirme dedi. ama emzirmeden bazen hic uyumuyor.
Ama gercekten bi yandan ev isleri bi yandan bebek cok yoruldum. calissam bide ne yapardim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?