2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Bu gibi gelişimler bebekten bebeğe farklılık gösterebiliyor bazıları çok hareketli oluyor bazıları hareketsiz bu çok normal :) benim bebeğim de sizinki gibiydi şuan 5.5aylik 5. Aya girdiğimizde bikac gün üst üste döndü durdu zaptedemedik şimdi ise oyum halısına yaptırıyorum dönmüyor bile sadece oyun oynuyor demekki bunlar canları nasıl isterse öyle hareket ediyolar bir de siz teşvik edin öğretin o zaman daha çabuk öğreniyorlar ayaklarını yana çevirin kolundan tutun yana doğru döndürün vs.

Demiri bir müddet kesin, ek gıdadan patates ve pirinci çıkartın bir süre vermeyin yine. Her sabah gün kurusu kayısı veya kuru siyah eriği iyice haşlayıp ezin ve yedirin.bunu her gün yapabilirsiniz. Ayrıca her gün yarım çay kaşığı eczaneden alınan zeytinyağından içirin. Su çok önemli. Neden içmiyor?
Bir de yoğurt yerine kefir verin veya yoğurt ve kefiri karıştırarak verin. Doktor vermediyse bile mutlaka biogaia damla alın. Bunu hergün düzenli olarak 5 damla verin.

Doktor egzama dedi canım
Benim oğlumun yanağında da oldu dermatit dedi doktor. O kadar kötüydü ki sulanıp çatlayıp kanamaya başlamıştı neredeyse. Kaşıntıdan uyuyamıyordu. Kaç gece yanımda ellerini tutarak yatırdım. Çünkü kaşıyıp kanatıyordu ve uyanıyordu haliyle. Doktorumuz kortizol olmayan bir krem verdi ve Bioderma atoderm krem kullandık nemlendirici olarak. Hemen geçti. Şimdi birşey yok. Biodermayı sürekli kullanıyoruz. Artık bebekler oral dönemde olduğu için sürekli salyaları akıyor ve bu sebep oluyor. Geçiyor merak etmeyin. Bir de ben sürekli iletişimde olduğumuz çocuk doktoru arkadaşıma fotoğraf gönderip sordum o kortizollü ilâç verdi onu almayıp bulunduğum yerde cildiyeye götürdüm o daha basit bir krem verdi. Yani bilmiyorum hangi doktora götürdünüz ama mutlaka bir cildiye de görsün.

gunaydinnnn

Eslemak agiz cene ve cene altlarinda bizde de var kizariklik.isilik gibi.eli surekli agzinda olunca aksamlari kizariyor baya.basta yedigi bir seye alerjisi olabilir dedik.ek gidayi kestik ama gecmedi.doktor dermatit dedi.mustela kullaniyorum dedim tamam dedi.yalniz simdi bioderma alacagim.yorumlari daha iyi.
benim kizin bacak kenarlarinda da kuruluk var mesela.ona da surucem

Canım söylediğinin aynısı bir dönem bizde de oldu salyası çok fazlaydı, eli ağzında ıslatıyordu sürekli yanaklarını ve çenesini. Şimdilik yok ama arada oluyor, yıkayıp kurutuyordum bebanten sürüyordum

Canım bizimki küçük isilik gıbı başladı yara haline geldi alerjen bütün gıdaları kestim yemedim geçmedi sonra atopik dermatit dediler doktor linola kremi önerdi ama ben mustela nemlendirici ve şampuanını aldım daha elime ulaşmadı, buarada kaç gündür yoğurt yiyorum oğlumda bişey olmuyor dün bir çay kaşığı verdim dün gece uyumadı ve sabah yüzünün nerdeyse tamamı kızarıktı anlamadım bu işten

Alerji doktoruna götürdüm ilaç vermedi krem önerdi cildiyeye de randevu aldım yıne de, benimki de yara haline geldi önceden azdı

Kızlar oğluma yaklaşık 20 gündür tadımlarla bişeyler veriyorum ama ilk defa kabız oldu ve 8 gün yapmadı fitil verdim ne versem düzelir

Kızlar oğluma yaklaşık 20 gündür tadımlarla bişeyler veriyorum ama ilk defa kabız oldu ve 8 gün yapmadı fitil verdim ne versem düzelir
Kuru eriği haşlayıp suyuyla beraber, yiyebileceği kıvama getirip verebilirsin,hergün ama. 8 gün uzun bir süre. Çok huzursuzsa lavman yapılıp sonrasında beslenmesine dikkat edilebilir. Emiyorsa aynı şekilde siz de gün kurusu kayısı ve kuru erik tüketin. Bir de rutin olarak probiyotik olan biogaia damla kullanabilirsin.

bizim kakada kan cikmadi ama gecenlerde egzama oldu Rejimi bi sure yapmistim ama kusmasi biraz azalsada devam etti sonra yumurtada yeme Dana eti tavuk cikolata kuruyemis balik bunlarida yeme dedi Yani bu sekilde ne kadar dayanabilirki insan Simdi elk gida ya baslicam ama kusmasi sorununu hala cozmus degiliz ne yediricem ben bu cocuga bilemiyorum Kakasi hep sumuksu sari hep bu sekilde yapiyo

Sab simplex damla kıllanıyorum normalde de her zaman yapmaz 3 4 güne bir ama huzursuz olmazdı bir de ilk defa kabızdı dediklerini yapcam canım sağol

Cok sağolun cevabınız için kasik mamasini kestik demiri de biberon mamasi ni mecburen devam ediyorum sutum.az şu içmiyor öğürüyor bi bilsem..
Bi cocuk doktoru tanıdığımız anne sütünden aldığını o yüzden icmedim ini söyledi bio gaia benimde aklıma geldi biz gaz sorunu yüzünden uzun süre kullandık epey oldu bıraktık acaba alışkanlık mi yapti ondan mi kabiz

Sab simplex damla kıllanıyorum normalde de her zaman yapmaz 3 4 güne bir ama huzursuz olmazdı bir de ilk defa kabızdı dediklerini yapcam canım sağol
Sab simplex simetikondur gaz giderici yani ama biagaia probiyotik yani bağırsakları düzenler. Tavsiye ederim tabi sen bilirsin, doktoruna sorarsın yine de. Umarım geçer. Bebekler için zor bir durum.

Yok o alışkanlık yapmaz. Mama olarak ne kullanıyorsun? Bir de kaç saatte bir besliyorsun bebeğini?

Canim ben emziriyorum ama sutum az aptamil veriyorum ben bide meyve puresi oglum duzenli kaka yapmiyodu fitille yapiyodu kaysi ve armut puresi verdim yapti

Bnde onları yemiom canım hiç sabırla bekliom sümüksü kaka ya çok önemli değil dedi dr egzama ma da vücudu çok kuru olabilir ona uygun bi nemlendirici ile masaj yap istersen bn öyle yapıom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…