2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Canım ne güzel doktorun var
Bütün bunları kendisi sen sormadan anlatıyorsa süper
Tavsiyesini bekliyoruz her ay
4.ay için olanına nasıl ulaşabilirim
Bir de dr a kaç tl muayene oluyorsunuz

eastnbull canım her kontrolünde üşenmeden uzun uzun bizimle paylaştığın için kendim adıma çok teşekkür ederim, sayende bizde bu iyi doktordan faydalanıyoruz.

Cnm rica ederim. İlk muayneyi yazınca herkes cok begemnmıstı. Bende devam ettiriyorum. Emınım sessız takıpcılerde vardır. Illakı bırılerıne faydası oluyordur. Ne mutlu.:)

Canım ne güzel doktorun var
Bütün bunları kendisi sen sormadan anlatıyorsa süper
Tavsiyesini bekliyoruz her ay
4.ay için olanına nasıl ulaşabilirim
Bir de dr a kaç tl muayene oluyorsunuz

Cnm valla bn hıc bısey sormuyorum. Tek tek anlatıyo sagolsun.
Bizim özel sağlık sigortsmız var cnm 50-60 tk bişey oduyoruz yanlış bılmıyosam.
150-180 arası bişeydir herhalde.
4. Ayı yazmıştım geçmiş sayfalarda nasıl bulabilirizki?

Benim kuşum diş çıkarıyor çok huysuz buaralar, sürekli kendiyle kavga halinde. Bişeyler bulup ısırmaya çalışıyor yoksa eller hep ağzında, geçen tırnaklarıyla dilini kanatmıştı. Bende çaresizim keşke bu diş çıkarma döneminde bir yardımım olsa :/

Günaydın kızlar..
Dün gece yatmadan burda bi arkadaşın ölen 5 aylık bebeğiyle ilgili konusunu okudum. Allahım, nasıl etkilendim anlatamam, nasıl uyudum, uyandım bilmiyorum.
Belki sizler de okumuşsunuzdur. Bebeği uyurken yastığında boğulmuş Derken o olayla birlikte yolculukta annesini kaynını enistesini falan da kaybetmis. Hepsi bi anda yani.

İnsan bebeğiyle ilgili detay da soramıyor nasıl oldu nasıl bitti diye ama içim içimi yiyor.
Ben oğlumu genelde yüz ustu yatırırım, yani en iyi öyle rahat ediyor. İlk 4 ay kadar kundakladım geceleri ama çogunlukla gazını çıkarmadan uyuyakaldigi için kusar musar farkedemem diye korkudan hep yüzustu yatırdım.
Şimdiyse çok endişeliyim, yüzustu daha mı tehlikeli acaba diye. Asla Yastıkla yatırmıyorum zaten, yatak da gömulecek bir yatak değil, sert. Oğlum kafasını da aslında doğdugundan beri cok iyi kontrol ediyor. Nefesiyle ilgili bi sorun olur mu diye dusundum durdum. düşünceler beni yedi bitirdi beni bu gece, çocugu uykusunda cevirdim, o da haliyle uyandı falan. Bi de yakında dönmeye de başlayacak, yüzustu döner de kalır öyle diye başıma ağrılardan uyuyamadım.
Aslında evhamlı bi insan değilimdir ama konuyu okursanız endişemi ve o acıyı anlarsınız. Allahım kimseye yaşatmasın, çok çok zor bi sınav.

Kızlar burun tıkandı nefes alamıyoruz evleri nası nemlendiriyosunuz? Gece tıkalı burun yüzünden ememedi bile oğlum siz neler yapıyosunuz tıkalı burunlara?

Kızlar burun tıkandı nefes alamıyoruz evleri nası nemlendiriyosunuz? Gece tıkalı burun yüzünden ememedi bile oğlum siz neler yapıyosunuz tıkalı burunlara?
Ben gün içinde ve gece yatmadan önce mutlaka serum fizyolojik ile temizliyorum. Buhar makinesi yoksa su kaynatabilirsin ketıl ile ağzı açık bir şekilde.

Ben konuyu okumadım ama burada yazılanlar da korkuttu beni. Benim oğlum da yüzüstü yatıyor. Gazı çok diye öyle alıştırdım, yastık kullanmıyoruz tabi. Ama şimdi değiştirmek istiyorum mümkün değil başka türlü uyumuyor. Sırt üstü yatırıyorum ağlayıp yüzüstü dönüyor kendisi. Bizimki de doğduğundan beri çok iyi kontrol ediyor başını. Nefesi zorlandığında hemen döndürüyor kafasını. Ama tabi insan tedirgin oluyor haliyle

Canımmm cooook coook tesekkurler paylasımın icin ♥
Sayende topigimizin doktoru oldu doktorunuz :) keske her doktor boyle olsa.
Minik adama da masallah bu arada

Kızlar uzun zamandır yoktum iş güç derken, ilk hastalığımızı atlattık çok şükür. Sizlerle de paylaşmak istedim paniklemeyin sakın.

6.HASTALIK
6.hastalık 6 ay-3 yaş arası hemen hemen her bebeğin geçirdiği ve bir kere geçirdikten sonra bağışıklık sistemini güçlendiren bir hastalıkmış, yani bir kere olduktan sonra bir daha olmuyorlar.
Önce 2 gün ateşi ve huzursuzluğu vardı ki ben dişe yordum genelde diş belirtileriyle çok karıştırılıyormuş . Bir sabah kalktığımda başında ateş vardı ölçtüm 36,8 biraz bekledim yine ölçtüm 37,2 olmuştu. Ateşte vücut direncini arttırdığı için bekledim 37,5 'u geçsin diye 37,7 olunca biraz calpol verdim . Calpolle destekleye destekleye ateşinin çıkmasını engelledim ama inanılmaz huzursuz durmadan çırpınıyordu 4 gece falan hiç uyumadık eşim işinden izin almak durumunda kaldı o derece 5. gün artık daha sakin ateşi de düşmüştü biraz nefes alalım diye bakıcısına bıraktım 2 saatliğine dışarı çıktık. 1 saat sonra bakıcısı aradı vücudunda birşeyler çıkıyor gelin diye , gelince baktım ki tüm vücudu yüzü toplu iğne başı gibi benek benek kırmızı ama huzursuzluğu yok aksine sanki rahatlamış gibi aldık eve getirdik hemen uyudu zaten. Aciller mikrop yuvası bir de çocuk doktoru yok zaten götürmek istemedim ertesi sabah kendi doktoruna götürürüz dedik eşimle. Ertesi sabah döküntüler iyice solmuş geçmeye başlamıştı. Doktor görünce direkt 6.hastalık ama sizinki çok erkenci , çok rahat atlatmışsınız dedi. Hiçbir ilaca gerek yok, sadece ateş olursa biraz calpol verin dedi .

Her bebek geçirdiği için umarım siz de bizim gibi rahat atlatırsınız kızlar

Çok geçmiş olsun. Bu şekilde atlatmış olmak çok güzel

st: 49294898 .!.:
Yok o alışkanlık yapmaz. Mama olarak ne kullanıyorsun? Bir de kaç saatte bir besliyorsun bebeğini?

Evolvia Veriyorum canim akşam 16.00 ve gece 23.00 de onu dışında 2 saatte bi emio
dün irmik armut ve mama yla kendim kasik.mamasi yaptım sevdi çok verdim bio gaia da veriyorum ben Kabız değilim ama acaba kuru kayısı erik falanmi yesem incir falan yiyorum arada ama

Ayy sallah canim stnasıl başardı anne sütüyle 1 kilo sup anne sütüyle , post: 49298233, member: 386067"]Kızlar merhaba,
5. Ay muaynemizi olduk. Aklımda kalanları özetliyeyim.
Öncelikle 4. Ay kontrolünde 350 gr almıştı oğlum doktor anne sütü ile hipp pirinçli ek gıda ver demişti hatırlarsanız. Ben kararsız kalıp vermemiştim anne sütü ile devam ettik. Bu ay neredeyse 1 kg almış oğlum. Boyumuz 66 cm , kafa çapımız 42,5 cm. Doktor kararımı tebrik etti
Yine içeri girer girmez sordukları;

• Saçlara,kolyelere,kulaklara asılıyormu?
  • Herşeye elini uzatıyormu?
  • Ayaklarını havaya kaldırıp bammm diye yere vuruyormu?
  • Auu,ouu sesler değişti mi? Huu ,hoo, mmm gibi..
  • Çığlık atıyormu?
  • Uzanmalar başladımı?
  • Ve bomba gece zırt pırt kalkıyormu?

Cevapların çoğu evetse nörolojik gelişimi yolunda çok şükür yapmayanlar için ay sonuna kadar bunlar olacak hazırlıklı olun diyelim

5. Ay atak dönemiymiş kızlar. Gündüz emmez , gecede sürekli meme ister veya uyanır dedi.
Bu ay önüne geçemezsen birdaha geçemezsin dedi.
Geceleri kati ve kesin olarak 4 saatten önce emzirme dedi. Bi şekilde geri uyutman lazım dedi. 1 hafta sonunda alışırlarmış. Gece kalkmaya devam ederlerse 7-8 aydan sonra ayağa kalkmalar baslıcak hiç yatıramazsın uykusu konple kaçar dedi. Gündüzde başbaşa sessiz bir ortamda ve saatli emzireceğiz. Bu kurallar önemliymiş.

1 ay sonra ek gıdaya geçeceğiz. Mama sandalyesi al ama asla oturtma dedi. 2 ay boyunca şartlama yapacağız dedi. 2. Ayın sonunda o sandalyeye oturduğunda yemek yeneceğini ve yenmesi gerektiğini bilecek dedi.

Vücut kuruluğu ve egzama için losyon,krem , bebe yağı tavsiye etmiyorum hakiki zeytinyağı candır dedi.

Geçen ay göğüs altına minder koymuştuk hatırlarsanız bu ay göğüs kafesiyle mide arasına indiriyoruz minderleri. Vücut yüksekte kaldığı için emeklemeye teşvik olacakmış.
Bebekleriniz yatarken elinden tuttugunuzda kendini kaldıracak. Siz kaldırdığınızdada tam taban basması gerekiyormuş. Şuan değilsede bu ay biterken yapabilirler.

Demir olarakta ferrosanol vermişti geçen ay. 1 ml verilecekti ben vermedim. Bu ay 1,5 ml dedi. Yavaş yavaş arttıracağız dedi. Dün aldık 15 gün 1 ml,15 gün 1,5 ml vereceğim doktormuzdan gizli

Aklımda kalanlar bunlr kızlar.
Hepinizi öper sevgiler sunarım.[/QUOTE]

Ayy masaallah canim nasil basardin anne sutuyle 1 kilo super

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…