- 2 Ağustos 2014
- 646
- 618
- 53
- 36
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #18.381
Hiç yere bırakmadım canım usur diye öyle oda oda gezmek gibi bi huyu yok ama ya koltukta yatiyor gündüzleri ya ana kucagindaCanım bebeğini yerde bırakıyormusun? Ben 2 çocuğumuda hiç kucağıma alıp oda oda gezdirmedim uyanık olduğu zamanda yere bişey serip yerde vakit geçirmesini sağladım, o yüzden çabuk döndüklerini düşünüyorum. Yerde olan çocuk daha çabuk hareketleniyor diye düşünüyorum
Mamayı sormamın sebebi, keçi sütü bazlılar kabızlık yapabiliyor ama evolvianın sindirimi Zaten çok iyidir. Sen günlük muhakkak tüket kuru meyvelerden; kayısı, erik vb. Bir de irmik için henüz erken. 8 aydan sonra tahıllar veriliyor, Çölyak hastalığı riskinden dolayı. Pirinç unu kullanabilirsin.Evolvia Veriyorum canim akşam 16.00 ve gece 23.00 de onu dışında 2 saatte bi emio
dün irmik armut ve mama yla kendim kasik.mamasi yaptım sevdi çok verdim bio gaia da veriyorum ben Kabız değilim ama acaba kuru kayısı erik falanmi yesem incir falan yiyorum arada ama
4 saat uzun değil mi gündüz beslenme icinMOMYS bir de artık 2 saatte bir emzirmek tam doyurmayabilir. Şuan 4 saatte bir beslenmesi daha uygun. 2 saat olunca atıştırma gibi oluyor bebek için. Belki öğürme sebebi bu olabilir. Tam acıkmadığı için öğürme ile reddediyor besini. Yavaş yavaş 4 saate çıkarmaya çalış istersen. Her gün yarım saat ileri at. Gün içinde 2 ana uyku bir şekerleme ve 4 saatte bir de besleme şeklinde çok rahat edersin.
4. Aydan sonra değil. Bebek midesini tam doldurduğu için 4 saat oluyor iki emzirme arası. Şuan bizim yaklaşık 3-3.5 saat. Ben de 4 saat yapmaya çalışıyorum. Daha erken emdiğinde memede 3-4 dakika kalıyor. 3 saatten sonra emdiğinde daha uzun kalıyor. Mama için örnek vereyim ara 3 saatten az olduğunda 3 ölçek yiyor, 3 saati geçtiğinde 6 ölçek bitiyor. Zaten 4. Aydan sonra artık yaklaşık 180-210 ml yemeleri gerekiyor öğünlerde.4 saat uzun değil mi gündüz beslenme icin
Öyle olsa çok düzenli olur iki gogsude boşaltır ben şimdi her istediğinde veriyorum etrafi izliyor sanırım tam açıkmadigindan4. Aydan sonra değil. Bebek midesini tam doldurduğu için 4 saat oluyor iki emzirme arası. Şuan bizim yaklaşık 3-3.5 saat. Ben de 4 saat yapmaya çalışıyorum. Daha erken emdiğinde memede 3-4 dakika kalıyor. 3 saatten sonra emdiğinde daha uzun kalıyor. Mama için örnek vereyim ara 3 saatten az olduğunda 3 ölçek yiyor, 3 saati geçtiğinde 6 ölçek bitiyor. Zaten 4. Aydan sonra artık yaklaşık 180-210 ml yemeleri gerekiyor öğünlerde.
Ben konuyu okumadım ama burada yazılanlar da korkuttu beni. Benim oğlum da yüzüstü yatıyor. Gazı çok diye öyle alıştırdım, yastık kullanmıyoruz tabi. Ama şimdi değiştirmek istiyorum mümkün değil başka türlü uyumuyor. Sırt üstü yatırıyorum ağlayıp yüzüstü dönüyor kendisi. Bizimki de doğduğundan beri çok iyi kontrol ediyor başını. Nefesi zorlandığında hemen döndürüyor kafasını. Ama tabi insan tedirgin oluyor haliyle
Çok iyiymiş doktorun valla tebriklerCnm valla bn hıc bısey sormuyorum. Tek tek anlatıyo sagolsun.
Bizim özel sağlık sigortsmız var cnm 50-60 tk bişey oduyoruz yanlış bılmıyosam.
150-180 arası bişeydir herhalde.
4. Ayı yazmıştım geçmiş sayfalarda nasıl bulabilirizki?
Coook cook gecmis olsun.nasilsin hersey yolundadr umarmKızlar uzun zamandır yoktum iş güç derken, ilk hastalığımızı atlattık çok şükür. Sizlerle de paylaşmak istedim paniklemeyin sakın.
6.HASTALIK
6.hastalık 6 ay-3 yaş arası hemen hemen her bebeğin geçirdiği ve bir kere geçirdikten sonra bağışıklık sistemini güçlendiren bir hastalıkmış, yani bir kere olduktan sonra bir daha olmuyorlar.
Önce 2 gün ateşi ve huzursuzluğu vardı ki ben dişe yordum genelde diş belirtileriyle çok karıştırılıyormuş . Bir sabah kalktığımda başında ateş vardı ölçtüm 36,8 biraz bekledim yine ölçtüm 37,2 olmuştu. Ateşte vücut direncini arttırdığı için bekledim 37,5 'u geçsin diye 37,7 olunca biraz calpol verdim . Calpolle destekleye destekleye ateşinin çıkmasını engelledim ama inanılmaz huzursuz durmadan çırpınıyordu 4 gece falan hiç uyumadık eşim işinden izin almak durumunda kaldı o derece5. gün artık daha sakin ateşi de düşmüştü biraz nefes alalım diye bakıcısına bıraktım 2 saatliğine dışarı çıktık. 1 saat sonra bakıcısı aradı vücudunda birşeyler çıkıyor gelin diye , gelince baktım ki tüm vücudu yüzü toplu iğne başı gibi benek benek kırmızı ama huzursuzluğu yok aksine sanki rahatlamış gibi aldık eve getirdik hemen uyudu zaten. Aciller mikrop yuvası bir de çocuk doktoru yok zaten götürmek istemedim ertesi sabah kendi doktoruna götürürüz dedik eşimle. Ertesi sabah döküntüler iyice solmuş geçmeye başlamıştı. Doktor görünce direkt 6.hastalık ama sizinki çok erkenci , çok rahat atlatmışsınız dedi. Hiçbir ilaca gerek yok, sadece ateş olursa biraz calpol verin dedi .
Her bebek geçirdiği için umarım siz de bizim gibi rahat atlatırsınız kızlar
ben ikea antilop alacagim daha almadim pahali birseye gerek gormedimKizlar mama sandalyesi aldinizmi yada bakmaya basladinizmi.daha once konusu gecmisti tecrubeli anneler bos yere cok pahali seyler almayin cok kullanamiyosunuz oturmak istemiyolar demislerdi.bende bi yeme duzeni olusturana kadar beni idare edebilecek bisey ariyorum.onerilere acigim :)
Canim endiseni anliyorum hepimiz ayni korkulari yasiyoruz ama sunu unutma biz nekadar korursak koruyalim Rabbim ne takdir etmisse o vuku bulur Rabbim enkazdan arabanin altindan sag cikariyo kac katli binadan dusuyo burnu bile kanamiyo dua et Rabbim korusun necok hastalik ve okadar da hasta bebek var engelli hastaliginin tedavisi olmayan Rabbim evlatlarimizla sinamasin evhamlar bize ve bebegimize zarar vermekten baska bir ise yaramiyo bende halepte yasananlari dusundum ya biz yasiyo olsaydik ac susuz bebeklerimizi besleyemez koruyamasaydik diye dusundum ve uykularim kacti animizin tadini cikaralim bebeklerimizi daha cok opup koklayalim oynayalim mutlu olalim olumsuz seyleri dusunup cagirmayalim bu yazdiklarim sadece senin icin degil hepimiz icin sen duz yatir donuyosa oyle rahattir icini ferah tutGünaydın kızlar..
Dün gece yatmadan burda bi arkadaşın ölen 5 aylık bebeğiyle ilgili konusunu okudum. Allahım, nasıl etkilendim anlatamam, nasıl uyudum, uyandım bilmiyorum.
Belki sizler de okumuşsunuzdur. Bebeği uyurken yastığında boğulmuşDerken o olayla birlikte yolculukta annesini kaynını enistesini falan da kaybetmis. Hepsi bi anda yani.
İnsan bebeğiyle ilgili detay da soramıyor nasıl oldu nasıl bitti diye ama içim içimi yiyor.
Ben oğlumu genelde yüz ustu yatırırım, yani en iyi öyle rahat ediyor. İlk 4 ay kadar kundakladım geceleri ama çogunlukla gazını çıkarmadan uyuyakaldigi için kusar musar farkedemem diye korkudan hep yüzustu yatırdım.
Şimdiyse çok endişeliyim, yüzustu daha mı tehlikeli acaba diye. Asla Yastıkla yatırmıyorum zaten, yatak da gömulecek bir yatak değil, sert. Oğlum kafasını da aslında doğdugundan beri cok iyi kontrol ediyor. Nefesiyle ilgili bi sorun olur mu diye dusundum durdum. düşünceler beni yedi bitirdi beni bu gece, çocugu uykusunda cevirdim, o da haliyle uyandı falan. Bi de yakında dönmeye de başlayacak, yüzustu döner de kalır öyle diye başıma ağrılardan uyuyamadım.
Aslında evhamlı bi insan değilimdir ama konuyu okursanız endişemi ve o acıyı anlarsınız. Allahım kimseye yaşatmasın, çok çok zor bi sınav.
English home da 60tl ye vardi bana eltim verdi onu kullanacagim begenmezsem yenisini alirim bide ikeaninkini bicok kisi almis ben arastirmadigim icin dikkatimi cekenleri yazdimcanimKizlar mama sandalyesi aldinizmi yada bakmaya basladinizmi.daha once konusu gecmisti tecrubeli anneler bos yere cok pahali seyler almayin cok kullanamiyosunuz oturmak istemiyolar demislerdi.bende bi yeme duzeni olusturana kadar beni idare edebilecek bisey ariyorum.onerilere acigim :)
Baktim simdi guzel gorunuyo fiyatida cok iyi aklimda bulunsun tesekkur ederim :)ben ikea antilop alacagim daha almadim pahali birseye gerek gormedim
TesekkurlerEnglish home da 60tl ye vardi bana eltim verdi onu kullanacagim begenmezsem yenisini alirim bide ikeaninkini bicok kisi almis ben arastirmadigim icin dikkatimi cekenleri yazdimcanim
Canımmm cooook coook tesekkurler paylasımın icin ♥
Sayende topigimizin doktoru oldu doktorunuz :) keske her doktor boyle olsa.
Minik adama da masallah bu arada
Ben de ikea antilop aldım yalnız minderi bana biraz kullanışsız rahatsız geldi biraz kullansın , e bebekte babyjem marka mama sandalyesi minderi var yumuşak süngerden( hem oturma kısmı da var onda) ondan alıcamKizlar mama sandalyesi aldinizmi yada bakmaya basladinizmi.daha once konusu gecmisti tecrubeli anneler bos yere cok pahali seyler almayin cok kullanamiyosunuz oturmak istemiyolar demislerdi.bende bi yeme duzeni olusturana kadar beni idare edebilecek bisey ariyorum.onerilere acigim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?