2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Masallah canım hayırlı olsun afiyet olsuun kuzuya benim oglum dısarı cıkınca hiç mutlu degil etrafı inceliyo ama hiç gülmüyo asla ses cıkarmıyo mız mızlanmıyoda eve gelince hemen gülücük sacmaya basliyor

Tam zıtlarmış bizim yavrular
Üç gün dışarı çıkarmayalım hemen mızmız ve sinirli dışarı çıkıp hava alıp insanları görünce neşe saçıyor
Ee 40lı iken bilmem kaç bin kilometre gezerse öyle olur
Siz ne zaman çıkarmıştınız dışarıya kuzum

Merhaba yoğurdu neyle mayalayacaksın acaba İnek sütü yasak deniliyor çünkü

İnternetten bebek için yoğurt yapım videoları izliyorum çoğunda devam sütünden yapıyolar. Bakalım bizim dr ne diycek
Devam sütü ile çok da şart değil eğer herhangi bir alerjik problem yoksa. Zaten devam sütü ile çok kaliteli bir yoğurt olmuyor. Benim oğlum sevmedi. Ben de yapmayı bıraktım

Çok Kusmasından dolayı süt diyeti yapmamı istemişti doktorumuz ama çok şükür iki üç haftadır bitti kusması İnek sütünden yoğurtu özellikle denemek istiyorum altısı varmı yok mu daha net anlarız böylece Bi reaksiyon göstermezse inek sütünden yapmaya devam ederim. msf2407

Kıyamam ya insallah hiç bir şey cikmaz yavrumda . Allahim sağlık versin

Nerde yaptırıyorsunuz istanbulda mı bi de nasıl çatal lar kayboluyor mu

Beylikdüzü medilife hastanesinde yaptırıyorum canım. Dokununca çukur çukur gelmiyor artık. Sadece deride renk farklılığı var o da geçer inşallah :)

Kızlar,
Bebişleriniz başkalarının yanında nasıl? Yani kucağınıza falan atılma durumları oluyor mu başkasına gidince?
Oğlum değişik bir yüz ya da ses duyunca ( özellikle sakallı, gözluklu kişiler) dudaklarını büzüp ağlıyor falan ama hani bana dönup gelme Eğilimi henüz yok. 5,5 aylık olduk. He alınca sakinleşiyor o ayrı, ama kendisi gelmiyor yani. Henüz erken mi acaba bu tepkiler için?

Benimki de artık yabancıları ayırt ediyor ve maalesef ağlıyor. Bana bakıp ağlıyor ya da arkası dönükse başını bana çevirmeye çalışıyor ama öyle atılma yok. Onun için erken zaten

Herkese günaydın arkadaşlar

Bebeğimle elele dergisinden ;

Çok hoşuma gittiiii

Eklentiler

• IMG_7290.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_7291.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 73
kızlar merhaba. bende temmuz annesiyim ama biraz sıkıntılı dönemlerimiz olduğu için yazamadım zaman buldukça okuyabildiğim kadar okudum paylaşımlarınızı. şimdi sizden yardım istiyorum bizim şuanki sıkıntımız belki daha önce bu konu konuşulmuştur ama ben atlamış olabilirim. oğlum benim 5 buçuk aylık babannemiz saolsun ayakta sallamaya alıştırdı oğlumu ve çok uzun süre hep kucakta uyumak istediğinde de sallamaktan başka çarem kalmamıştı ama artık gerçekten çok bunaldım. uyku düzeni şöyle sabah 8 buçuk 9 civarı kalkıyor. 12 ye doğru uyuyor ama ayakta sallanarak uyuduktan sonra beşiğine koyduğunuz an uyanıyor ama salladığımız yerde bırakırsak bazen 10 dakka bazen yarım saat çok nadir 1 saat uyuyor. öğleden sonra da bu genelde akşam üstünü buluyor uyumadığından dolayı yarım saat bir saat arası uyuyor daha sonra akşam 8 gibi bi uykusu geliyor ama şekerleme yapıyor 15 dakka uyandığından mama verip biberonla tekrar sallıyorum o zaman bazen uyumaya devam ediyor bazende braktığım gibi ayağımdan uyanıyor ve gece uykusuna ancak 11 gibi geçiyor uyumak istemiyor ayağımda sallarken kollarıyla kendini uyandırmasın diye battaniyesini kollarının altına geçiriyorum ve o şkilde daha kolay dalıyor ama çalıştığım için asıl zorluğu gece hep ayaklarımda uykuya geçtiği an sallamayı bırakıyorum yavaş yavaş azaltarak bırakım dedim banamısın demiyor. çok yoruldum artık hep uykusuzum beşiği yanımda ama kendisi benimle babadan ayrı bir yatakta yatmak istiyor ama yatakta da 15 dakkada bir sürekli dönüp uyanıyor ağlıyor ayağa alınca susuyor gaz damlası kullanıyorz aslında gazını da atıyor normalde ama belki daha da vardır diye kullanıyorum yatakta pışpış yapıyorum yok ninni söylüyorum yok sarılıp yüzümü görmicek şekilde sarılıp ninni söyliyip oynuyorum yok bi yerlerde yanlış yapıyorum ağlaması çok fazla yani hemen cırlıyo illa ayağa alcam bana bi yol gösterin ya uzun yazdım kusura bakmayın

Kendimi gördüm bir an :) şu 8 deki 15 dk lık uykusunun kalkması lazım mutlaka. Gündüz uykusu toplamda en fazla 4-4.5 saat olmalı. Sabah 2 saat öğleden sonra 2 saat akşam en geç 5-6 arası bir kestirme. Sonra da yine en geç 8 gibi yatarsa düzen olarak iyi olur. Ya da kısa kısa 4 uyku da olur. 8 de yattı mesela uyanacağını anladığın an hemen uyanmadan uykusuna devam etmesini sağla. Sonrasında da uyanmasına asla izin verme. Gaz damlası artık kullanma bence çünkü gerek yok ve zararlı zaten. Ayağında uyuduğu an yatağına bırak. İsterse 15 dk sonra uyansın. Böyle böyle kendi yatağında uzun yatmaya alışır. Bir çok uyku eğitimi yöntemi var. Yüreğin dayanabilirse en güzeli tracy hogg yatır/kaldır. Ben ağlamasına dayanamadığım için yapamadım. Ama denediğimde iyi sonuç almıştım. Veya harvey karp yöntemi var bu biraz uzun sürüyor ama ağlatma yok bunda zaten. Sana tavsiyem bu iki yöntemi araştırıp kendine uygun olanı seçip kendinle harmanlayıp uygulaman. Ama şu bir gerçek ağlamadan olmayacak bu iş. İlla ki ağlayacak yapacak birşey yok

çok saol yazdığın için.. bencede öyle yapcak bişe yok biz kıyamıyoruz ama bu ikimize de zor oluyo aslında. dediğin yöntemlere bakarım tekrar canım bi ara okumuştum. bu arada o 8 gibi 15 dakka şekerlemesi varya onu kaldırmak istedik uykuya devam etmesini sağlamaya çalıştım ama gözlerini fal taşı gibi açıyor kesinlikle uyumuyo hiç izin vermeyelım uyumasına dedik 9 9 buçuk gibi direk uykuya geçsin ama ne mümkün gözlerinden boncuk boncuk dökülüyo sonra uyuduğu 10 dakka:) ölecem artık ya gördüğünde dersinki ölüyo uykusuzluktan bayldı tamam bu baya uyur yok !! gaz damlasını vermek istemiyorum aslında ama ayaklarını kaldırıp pat pat vuruyo yada birden sancı vurur gibi ağlayarak uyanıyo aniden o yüzden bi devam edelim dedik gerçi 1 hafta oluyo normalde kullanmıyordum çok teşekkür ederim bu arada

Kusma disinda bi sikayetiniz var mi acaba? Benim doktorum da inek sutu diyeti yap dedi alerjiden dolayi mi kusuyodur. Son zamanlarda cok azaldi kusmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…