- 7 Temmuz 2008
- 1.531
- 104
- 163
- Konu Sahibi computertchr
-
geçmiş olsun inşalla güzel sayıda ve güzel kalitede yumurtalarınız olur...Selam kızlar,
bu ay Acıbadem Maslak'ta Tüp bebek tedavisine başladık. Adetin 3. günü Gonal F 450 tam doz 5 gün kullandım. Adetin 8. - 9. - 10 .günlerinde Gonal F 900' ü 3 güne bölerek kullanmaya başladım ve eş zamanlı Merional 150 ve Orgalutran 0,25 ml'e devam ediyorum. Hepsi iğnedir. Salı gün kontrol var tekrar. Hayırlısı bakalım. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, herşeyi detaylı yazmaya tembellik ettim şuan
Ah kızlar, adetin 5. günü birde şöyle bir macera yaşadım: akşam saatlerinde çok şiddetli idrar yanması başladı her tuvalete çıkışımda ve bu gittikçe arttı. Tarifi yok bu acının. Bol su, mısır püskülü & kurutulmuş kiraz sapı kaynatıp içtim gece yarısına kadar. Eş zamanlıda Ürolojiden randevu aldım ne olur ne olmaz diye. Sabah bir uyandım, hiçbirşey yok. Yinede Üroloji'ye gittim, idrar tahlilim tertemiz çıktı. Dr. muhtemelen kum döktün sen dedi. Ben tabi şok, hiç aklımın ucundan geçmez. En az 2 Litre su, kırmızı eti & tuzu azalt dedi. Hamd olsun Allah'a enfeksiyon filan değilmiş, yoksa Antibiyotik tedavisi bizim Tüp bebek sürecini olumsuz etkileyebilirdi. Buda bana küpe oldu.
benim 1 yumurta gelişmiyor bile. o yüzden böyle kürler önemli benim için.başkalarına da tavsiye ediyorum...Arkadaşım 10 yumurta san fazla toplanması çok da iyi değil,ohss (aşırı yanıt verme,yumurtalıklar da şişkinlik vs) riski var,yumurta arttkça kalitesinin düşme ihtimali var..sonuçta bizler en fazla 2 bebek sahibi olmak istiyoruz bir tüp bebekte ...fazlası çok da lazım değil aslnda .olanlar sağlam ve sağlklı olsun yeter .yani yumurtlamaaı ve yumurtaları sağlam olan birinin bu tarz bitkisel yöntemler denemesi tehlikeli olabilir.az yumurtası toplanan moralini bozmasın diye yazdım bunları :)) benim 9 yumurtam toplanmıştı ve dr um çok seviniyo heyecanlanmıştı:) 7 si olgundu,hepsi de döllendi (spermimizin morfolojisi ve hızı sıfır olmasına rağmen) 3 tanesi de çooook hücreli çok kaliteli 5.gün embriyosu oldu ama nasip değilmş olmadı(
Canm hangi hastane için soruyorsun bilmiyorum ama Ankara başkent hast de rapor çıkarmak çok kolay..2 olumsuz aşılama raporu yeterliarkadaşlar heyet için çağrıldığında muayene edermi?
Arkadaslar bi şey öğrenmek istiyorum olumsuz tüp bebek tedavisinden sonra ara vererek doğal yoldan deneyenler biosteron teatre(coenzim) ve melatonin kullanmaya devam ediyor mu?
zeytinyağı incir kürünü anlatayım.sabahtan zeytinyağına 2 inciri 2ye bölüp koyuyorsunuz ertesi sabah aç karnına yiyorsunuz.tekrar incir koyuyorsunuz.zeytinyağı azaldıkça üstüne ekliyorsunuz.yalnız kist yapabiliyor dikkat edin.hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama gidebilirseniz izmir irenbe kaan bozkurt bizim durumumuzdakilerde gayet başarılı...merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun allah yardımcınız olsun. zeytinyağlı incir kürü hakkında bilgi verir misiniz? benimde fsh yüksek amh düşük ve teşhis erken yumurta yetmezliğibu halde ilgilenebilecek tüp bebek merkezi veya doktor tavsiyesi olanınız var mı?
Ciddi bir sorununuz yok madem,okadar para vermeyin bence...Ben Erdem hastanesinde yaptrdım..muayene de dahil 3000 tl ödedik..ilaçlarımı da 2.el satanlardan kk dan aldım...Gayet de memnun kaldım,yani benimki tutmadı ama her şey güzel gitti,olmaması nasip kısmet diyorum .9 yumurtam toplandı 7 si olgundu ve hepsi döllendi(eşimin sperm hızı yüzde sıfır ve morfolojisi de sıfır olmasına rağmen bu çok büyük başarıydı) hatta 5.güne 3 embriyo gitti ve hücre sayısı da kalitesi de çoook iyi olan 2 si transfer oldu..rahim kalınlığı,yapısı her şey çok iyiydi.yüzde 80 tutar denildi ama olmadı işteMerhabalar arkadaşlar, ben yeni tüp bebek yaptırma kararı aldım ve aslında normalde kan tahlilleri ve ultrasonlarda bir sorunum yok gibi görünüyor. Eşimde de ciddi engel olacak bir sorun çıkmamasına rağmen 2 yıldır hamile kalamıyorum ve 35 yaşındayım. Pazartesi günü bahçeci umut kliniğinden randevu aldım, ilk görüşme sonrası karar verilecek. Benim en çekindiğim konu bu tüp bebek tedavisinin fiyatı ve sonrasında ilaçlar vs. derken bunun altından kalkabilir miyiz diye düşündürüyor. Yakın zamanda bahçeciden fiyat alan varmı acaba, yada istanbulda bana tavsiyede bulunacak bir arkadaş varsa çok sevinirim.
çok teşekkür ederim bilgileriniz için. antalyada yaşıyorum izmiride değerlendireceğim çok teşekkür ederim. bu zeytinyağlı incir kürünü ne kadar devam edeyim. başlangıç olarakta özel bir gün varmı?zeytinyağı incir kürünü anlatayım.sabahtan zeytinyağına 2 inciri 2ye bölüp koyuyorsunuz ertesi sabah aç karnına yiyorsunuz.tekrar incir koyuyorsunuz.zeytinyağı azaldıkça üstüne ekliyorsunuz.yalnız kist yapabiliyor dikkat edin.hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama gidebilirseniz izmir irenbe kaan bozkurt bizim durumumuzdakilerde gayet başarılı...
ben tedavideyken yapıyorum adetin 2. günü başlanıyor yumurtlama gününe kadar sürüyor.dikkat edin yalnız kist yapmasın.incir havuç kürünü de deneyebilirsiniz.çok teşekkür ederim bilgileriniz için. antalyada yaşıyorum izmiride değerlendireceğim çok teşekkür ederim. bu zeytinyağlı incir kürünü ne kadar devam edeyim. başlangıç olarakta özel bir gün varmı?
teşekkür ederim adetim yeni bitti gelecek ay denicem. ama benim yumurtalıklarım yumurta üretmiyor bundada etkili olurmu. teşhisim erken yumurta yetmezliğiben tedavideyken yapıyorum adetin 2. günü başlanıyor yumurtlama gününe kadar sürüyor.dikkat edin yalnız kist yapmasın.incir havuç kürünü de deneyebilirsiniz.
Nerde yasiyosun?teşekkür ederim adetim yeni bitti gelecek ay denicem. ama benim yumurtalıklarım yumurta üretmiyor bundada etkili olurmu. teşhisim erken yumurta yetmezliğidoğru düzgün doktorlar bile ilgilenmiyor. bir kez tüp bebek merkezine gittim doktor bu teşhisi koyup ilgilenmedi bile. o yüzden acilen iyi bir doktora ihtiyacım var.
antalyaNerde yasiyosun?
Gogsen hoca hangi durumlarda Histereskopi yapıyor. Ben gittim fsh amh bakıldı ve Tüp bebeğe başladık hemen.Ciddi bir sorununuz yok madem,okadar para vermeyin bence...Ben Erdem hastanesinde yaptrdım..muayene de dahil 3000 tl ödedik..ilaçlarımı da 2.el satanlardan kk dan aldım...Gayet de memnun kaldım,yani benimki tutmadı ama her şey güzel gitti,olmaması nasip kısmet diyorum .9 yumurtam toplandı 7 si olgundu ve hepsi döllendi(eşimin sperm hızı yüzde sıfır ve morfolojisi de sıfır olmasına rağmen bu çok büyük başarıydı) hatta 5.güne 3 embriyo gitti ve hücre sayısı da kalitesi de çoook iyi olan 2 si transfer oldu..rahim kalınlığı,yapısı her şey çok iyiydi.yüzde 80 tutar denildi ama olmadı işteBenim asıl dr um Başkent Ankara göğşen hoca..izin alamadığım için ve maddi skntıda olduğum için erdem de yaptrdım.Göğşen hocamla da her aşamada görüştük.tüm tedavim,ilaçlarının dozunu bile ona teyid ettirdikten sonra yaptrdım.yani içim çok rahattı...ve hastane nin bir güzelliği de olumsuz tüp olunca hemen sonraki ay ücretsiz aşılama yapıyorlar.Ama tüp yaptrmadan önce yapılacak tüp tetkikleri yaptrmak lazım .ben yaptrdığım için içim rahattı..Mesela Histeroskopi yaptrdınız mı ?muhakkak yapılmalı...ben göğşen hocaya çok da uyguna yaptrmıştım(istanbul da 2-3-4 bin istiyorlar ,Başkennte 450 tl ve dr um MÜKEMMEL di abartısızzzz) bahçecide olumsuz tüp yaptrıp Ankara da benm dr umda histeroskopi çektiren bi arkadaşım o ay hamile kaldı...ordan kıllandım ben bahçeciden..o kızcağıza histeroskopi yapılsaydı tüp e bile gerek kalmayacaktı belki de..Göğşen hoca tüp -aşılama yapmadan film,histeroskopi Amh her şeyi inceliyor...tüm bunları yaptrdığım için ve Göğşen hocamla da hep irtibatta olduğum için Erdem hast de yaptrdım ve herkese de tavsiye ederim
Benim bir kürtajım vardı,kürtajdan sonra bi skntı olmuş olabilir diye bakmıştı (ilk tüp de bebeğim öldüğü. İçin kürtajla almışlardı) Arkadaşın da film ini gördükten sonra bi bakalım demişti...Gogsen hoca hangi durumlarda Histereskopi yapıyor. Ben gittim fsh amh bakıldı ve Tüp bebeğe başladık hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?