2016 yılında tüp bebek tedavisi ile uğraşanlar

hepimiz doktoruz valla doktorlar bukadar ayrıntılı anlatmıyo canım süper anlatmıssın

Cemre cim rica ederim faydam olursa ne mutlu :)) Ben 31 yaşındayım,4 yıllık evliyiz ve delilerrrr gibi eşim de ben de bebek istiyoruz.2 tüp ve 1 aşılamamız var başarısız...Bu süreçte ilaçlardan tedavi yöntemlerine kadar o kadar çok araştırma yapmışım ki,doktorum "sen artık yarı doktor olmuşun"deyince abarttığımı fark ettim ve madem öyle dedim insanlar abi faydam olsun:) Sorusu olan varsa özelden de cevap verebilirim Ben gayet sağlıklıyım sadece amh 5.07 dolayısıyla şekerim kontrol altında (amh bin yüksek olması da iyi değil,fazla yumurta üretimde kalite azalabiliyo tüp bebekte) eşimin hızlı sperm yüzdesi 0 ve morfoloji 0..Çakşır macunu şiddetle tavsiye ederim,baya yükseltmişti hızını..Af buyurun ama macunu yedikten kısa süre sonra kendiliğinden sertleşme oluyor o kadar etkili..Ama kısmet değilmiş bebeğimiz hala yok sonuncuda tüm yumurtalarım döllendi,hatta 5.güne süper kaliteli 3 embriyom kaldı 2 si transfer edildi ama yine tutmadı yani kimyasal oldu yüzde 80 diyordu Dr um.Bu arada Ankara da Göğşen Bey Dr um..orada olanlara şiddetle tavsiye ederim başkent hastanesi..ama tüp orada yaptırmadım,Haziran da inşallah Anlarada görüşen be ye yaptıracağım...Ay dayanamadım,her forma kopyaladığım yazımı buraya da kopyalayım eksik kalmasın :) geliyoooooor :

Merhaba!!!Herkese ,tüm Türkiye ye hatta TV ye falan çıkarak haykıracak kadar çok sevdiğim ve güvendiğim doktorumu insanlarla paylaşmak istedim:)) Ankara Başkent hastanesi Tüp bebek doç Dr Göğşen Ünalan..Abi,baba,psikolog,her şey...Hastane eski ve kalabalk bi hastane ama dr um muhteşemmm biri..Sırada çok insan olmasına rağmen ısrarla"bi sorun var mı,rahat otur,kafana ne takılıyosa sor"diyor.Ne desen dinliyo ve uzun uzun açıklıyo.Üstelik hastane prosedür olarak Ankara nın en uygun fiyatını veriyo daha çok hastaya ulaşmak için.Ben bi kere 3 saat beklemiştim,hemşire fark etti dr a demedim bile..Metro dan çıktım eve gdyrm baktım Dr Göğşen arıyo..şok oldum.dedi ki"Mervecik seni çok bekletmişiz özür dilerim bi dahakine ilk seni alcaz söz":)) ve sonraki gittiğimde beni kapıda gördü ve hatrladı hemen aldı sözüm vardı sana dedi (yüzlerce hastası olmasına rağmen) Herkese karşı böyle..Çok gözlemledim..Numarasnı veriyo,vatsaptan sürekli soru sorabiliyosnz.Üstelik ben çok dr lara gitmiştim,onların bilemediği biçok şeyi bildi..Histeroskopi de çok uzman..(kamerayla rahme girip bi şe varsa anında müdehale ediyo) üstelik fiyat yine çok uygun 350 tl (İstanbul da 1500-10 bin e bile çıkıyo) İstanbul dan bi arkadaşım ben çok övünce geldi sabah histereskopiye girdi,öğlen ist a geri döndü..3 yıldr çockları olmuyodu ve bahçeciden 1 olmsuz tüp bbek denemeleri var..Göğşen Bey dedi ki 2 ay normal deneyin hiç bi şe yapmayın dedi,kız O AY HAMİLE KALDI! ben henüz sonuç alamadım tüp bebeğe de başlayamadım bazısorunlarımdan dolayı ama sonucum olmsz olsa bile dr uma güvenim sonsuz.Lütfen mutlaka ona gidin diye haykırmak istiyorum herkese.Hatta bu yazıyı da biçok forma kopyalıycam görürseniz şaşırmayın:)) Giderseniz selamımı söyleyin Mervecik derseniz tanır beni :) Tüm hastalarına ismiyle hitap ediyo ve hemen tanıyo koridorda bile görse...Ben o kadar çok gittim ve o kadar çok konuştuk ki "yarı dr olmuşsun sen"diye takılırdı hep bana:) aklınıza takılan bi şe olursa mail atabilirsiniz seve seve yardımcıolurum..birmerveyim@hotmail.com...olumsuz yorumlra aldırmayın,benim de olmsuz 1 aşılamam var kendisiyle ama hiiiiç pişman değilim kısmet bu işler..o elinden geleni fazlasyla yaptı

Boş gebelikten kastım aslında devami gelmeyecek benim icin sonlanan bi gebelik olarak yazmıştım. Seninde yazdığın gibi kese görmeye kadar gelemedik malesef ucuncu betada anlasildi zaten kimyasal gebelik oldugu hizla dusmustu beta, açıklama içinde ayrica teşekkürler, bu tedavilere başlayan herkes, derdine çare olacak yeni bi şey öğrenirmiyim diye internette deliler gibi arastirma yapıyor. Bende öyle oldum kimden ne duysam bakıyorum. Ama bi seyi merak ediyorum netten bulamadım hocayada sormadım dördüncü günümdeyim regl olmam gerekiyordu ama olmadım acaba beta dustukten sonra tekrar yükselir mi yani tutunma sonradan devam eder mi bi bilgin var mı? Umut kapısı işte

Hatır

hayır canm bi kere düşmeye başladı mı artk umut kesilir o bebekten tekrar yükselme ihtimali var ama o zaman da yazdığım gibi dış gebelik olma ihtimali var ki o çok daha tehlikeli o yüzden kimyasal gebeliklerde beta değerinde 0 ı görmek lazım tehlikeyi atlatmak için..ama sizin sıfıra kadar düştüyse kesin gebe değilsin demektir...yılda 2 kez de adet gecikmesi normal diyor doktorlar...

Bu yazini okuduktan sonra hemen aradim buldum 1 hafta once baktirdigim demir sonucum hic dikkatimi cekmemis ferritin 15 cikmis normali 13_150 arasi olmaliymis g.hocaya msj attim ilac ismi ne onerirsiniz benim demirim dusuk cikmis (kullandigim ilaclarima etkisi olmayan ) diye .
Bugun aksam hemen aldim basladim
Yani bana buyuk bi iyligin oldu bu msj inla.
Neden bukadar dusuk demis
Belkide bu aralar halsiz olmamin sebebi demir eksikligidir.
Internette baktim gercekten kisirlik nedeni olabiliyormus. bilmiyordum cok sasirdimmmm

Son düzenleme:
''Çalışma sonucunda D vitamini seviyesi yeterli düzeyde iken hamilelik oranının yüzde 78, düşük olduğunda ise yüzde 37 oranında gerçekleştiği tespit edildi. Ayrıca çalışma en uygun D vitamini düzeyinin 30 ng / olduğunu göstermektedir . Yapılan çalışmalar D vitamini rolünün endometriumun dışında da olabileceğini göstermektedir. Toplanan veriler sadece donör yumurta alıcıları için yapılmakla birlikte tüp bebek hamileliklerinde de D vitaminin önemli bir rol oynayabileceğinin kanıtıdır. Çalışma bütün infertil sorunlarında hastaların D vitamini takviyesi ile doğal doğurganlıklarının artırılabileceği fikrini destekliyor.Canlı doğum oranları D vitamini eksikliği olan hastalarda yüzde 31 iken yeterli düzeyde olanlar arasında yüzde 59'dur. Farklı ırklarda D vitamininin sonuçları farklılık göstermektedir ancak bilim bunun nedenini henüz bulamadı.'' op. Dr. Halit Firat Erden

Arkadaslar benim yumurta rezervimde azalma var Aralik ayında tüp bebek yaptırdım fakat kimyasal gebelikle sonuçlandı, bi arkadaşinda tüp bebekte iki kimyasal gebeliği olmuş onunda rezervinde azalma var. Benim anlayamadıgim yumurta rezervinde azalma olan kişilerin ne sıklıkta bu kimyasal gebeliği yaşadığı, yumurta kalitesinin düşük olmasıyla da ilgisi var mı bu kimyasal gebeliğin. İşin açıkçası bu ay da ikinci tüp bebeği yaptırdığımda yine aynı sonucumu alicam? Aranızda ya da tanıdığınız birileri var mı yumurta rezervinde azalma olupta tüp bebekte kaçıncı da olumlu cevap almislar?

cnm benim de rezervim az.defalarca iptal oldu tedavim ama pes etmiyorum.kimyasal gebelik her bayanda görülebilir.her seferinde aynı olacak diye düşünme.kalite için tedavi başladığında zeytinyağında incir yapabilirsin.bir arkadaşın rezervi çok düşüktü.amh 0,01 idi.1,5 yıl tedavi gördü.bir sürü ilaç vitamin vs. kullandı.ve şimdi hamile.sabredersek bizim de olur inşallah.yeterki umudumuzu kaybetmeyelim...

merhaba bende Başkent hHulusi hocada tüp bebek yaptırıyorum ve yarın transferim var 10 yumurtadan 8 tanesi döllendi dediler sizce nasıl

merhaba bende Başkent hHulusi hocada tüp bebek yaptırıyorum ve yarın transferim var 10 yumurtadan 8 tanesi döllendi dediler sizce nasıl
Merhaba Allah yardimcin olsun yarın icin, maşallah diyelim bence çok iyi insallah saglikla hayirla gelir bebeklerin. bende 5 tanede 1 dollenmisti bende başkentte gogsen hocada tedavideyim. Sende ki sıkıntı ne?

Umut etmekten başka bi şey gelmiyor elimizden sabırla bekleyip umut etmek bize düşen. Bende pes etmicem kimse pes etmesin belki maddi yönden sürekli tedavi görmek beni yorabilir ama elimden gelen herşeyi yapıcam. Bugün bal, tarçın ve çörek otu olan karışıma başladım. Regl im bitince soğan kurune başlıcam belki bi faydası olur. Hatta bu ay Dr konusup ikinci tedaviyi bir ay ertelicem çünkü aynı sonucu almaktan korkuyorum. Zeytinyağlı incir nasıl bi kur nası yapılıyor kaç gün uygulanıyor ve ne zaman başlıyorsun.

D vitamini ile demir farklı yalnız. D 25oh tahlili ile bakılıyor, aç karnına sabah 11e kadar kan vermek en doğrusu dediler birunide.

2- Erişkinde D vitamini düzeyi kontrollü tedavi: Önce D vitamini düzeyine bakılır,

Düşük ise önce depolar doldurulur, sonra günlük tedaviye geçilir.

D vitamini deposunun doldurulması;

- Kan düzeyi 20 ng/ml altında ise 1.gün,15. gün ve 30. gün yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. Toplam 3 ampul ile depolar doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.

- Kan düzeyi 20-30 ng/ml arasında ise 1.gün ve 15. gün yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. Toplam 2 ampul ile depolar doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.

- Kan düzeyi 30-40 ng/ml altında ise yeşillik ve yoğurt yedikten sonra 1ampul D vitamini kırılır, ekmeğe dökülür, yenir. 1 ampul ile depo doldurulur. Sonra günlük tedaviye geçilir.

http://dvitaminieksik.com/ustdoz.php

Son düzenleme:
zeytinyağına 2 tane incir bölüp koyuyorsun sabahtan ertesi sabah aç karnına yiyorsun.sonra tekrar 2 incir koyup ertesi gün yiyorsun.yağ azaldıkça üzerine ekliyorsun.adetin 2. günü başlıyorsun.ben tedavi olunca yapacağım.diğer türlü bende kist yapıyor.yumurta gelişiyor ama çatlamıyor...

Teşekkürederim İnşallah bana ve tüm isteyenlere nasip olur, iki transfer oldu 11gün var sonuca :)

Benim kendiliğinden gebeliğim oldu birbuçukta sene önce üç aylıkken kanpıhtılsşmasından kalbi durdu, kürtajla üç ay sonra yine kendiliğinden kaldım rahim ağzı gebeliği nadir görülen dış gebelik çeşidi oldu, biryıldırda olmadı, görünen sebep yok eşimde ve bende, buarada göğsen hocayla hep olumlu duydum inşallah hepimize nasip olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…