- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
bu anlattıklarına göre devlette yapmak daha mantıklı gibi geldi bana, özeldeki yenidoğan hemşireleri hakkında yazdıkların tedirgin edici şeyler,hakkınızda doğru olan bir karara varman dileğiyle canm
Canım devlet daha mantıklı geldi bana. Eşin mutlaka yanında olsun, önemli olan o bence. 2 kişilik olsun oda olsun çok sorun değil, 1-2 gün zaten. Ben olsam devleti tercih ederdim, çünkü anlattığın kadarıyla özel hastane pek güvenilcek bir yer değil. Devlet hastanesinin hemşireleri biraz daha kaba oluyormuş ama sana inşallah iyisi denk gelir. Hayırlısı olsun hakkınızda.
Canim bende doqum hastanesine qidiyorum normal odalar 6 kisilik ama eqer istersen onceden ozel odaya belli bi ucret verip ayirtabiliyosun ama onlarda iki kisilikmis sizin normal iki kisiiyse cok iyi walla :):):)
canim ben bu karari verecek olsaydim ankaraya giderdim. esinin de 5 is gunu dogum izni olacak illaki haftasonu ile birleseceginden 1 hafta yani. yol ne kadar suruyor ucak bileti falan hemen bulunabilir mi ya da erzurumdan direk ucak var mi bilmiyorum ama esinin doguma yetisme ihtimali yuksek. acil sezeryan olmadigi takdirde ki sezeryan karari alinana kadar da en az 3-4 saat geciyor sanirim. devlet hastanesinde doguma falan alacaklarini sanmiyorum esini, anlattigin ozel hastane zaten direk ofsayt sanki. bana ankara en mantiklisi gibi geldi. eger arabaniz varsa esinin izni biterken donersiniz birlikte. bebek kucuk diye endiselenme cevremde 1 haftalik bebekle seyahat eden cok. insallah hakkinizda yine en hayirli karari verecek olan sizsiniz.
pijama konusu da ben de seninle hemfikirim. pijamayla gecelikle mi oturucam devamli hasta gibi istemem dedim anneme. o da bana sen manyak misin ustunden o pijamalari cikardigin an "bu iyi biseyi yok" deyip hizmet bekleyecekler senden. bir de dinlenip uyuman gerekicek habire ustunu mu degistiricen. manyak olma bak keyfine dedi :)) hic bu acidan dusunmemistim :))
Bence devlet daha güvenilir canım, özeller herşeye ticari gözle bakıyor
Ya insan da merak ediyor ama diğer arkadaşların canı çekerse bu sorumluluğu da alamadım şimdi. Bana özelden yazar mısın ne olduğunu? Güzel bir şeyse yaparım ben de, zaten yapacak yemek sıkıntısı çekiyorum şu Ramazan günlerinde :)
Renkli değil ama siyah beyaz da olsa gösteriyor kızım yüzünü. Hatta bu sefer portre pozunu aldık, kağıda basınca çok net çıkmıyor ama ekranda gayet güzel.
Bu sizin vermeniz gereken bir karar tabi ki ama madem fikir sordun söyleyeyim. Ben olsam o lanet özel hastanenin kapısından bile girmezdim. Bir kere farklı tedaviler sunacakken ameliyat öneren doktorun kasaptan farkı yok gözümde. Bir de soru soramayacaksın, sorduğuna cevap vermeyecek, düşünsene doğum anında epidural mi istiyorsun, normal doğum mu hiçbir fikrinin bir önemi kalmaz. Doktor nasıl derse o olur, ve sezaryen dese bile gereklilikten dolayı mı yoksa doktorun cebi dolsun diye mi hiçbir zaman emin olamayıp doğumdan sonra bile pişmanlığını yaşayabilirsin bu durumun.
Özel odası yoksa da taş çatlasa 2 gece kalacaksın zaten, doğum sırasında kaba davranana da sen de o sancıyla bağır ya da varsa çirkef bir kardeşin ya da yakının, onunla çek sancılarını, ters davranan hemşireyi terslesin. Onlar çirkefse sen de çirkef ol. Seni şikayet ederim bu doğumu bana huzurla bitirtmek zorundasın de, tehdit et.
Bence eşinle birlikte bu süreci geçirmen çok doğru karar, farklı şehre gitsen için cız eder bebeğini hemen göremediği için, o da üzülür. İyi bir hastane varsa bence onu kullanın. Ama dediğim gibi yine de son karar senin, ben sadece aklımdakileri söyledim.
VeArtıları eksileri hesaplayınca özel hastane daha olumsuz geldi bana acıkcası,evet 2 kişi aynı odayı paylasmak can sıkıcı bende hiç istemezdim ama kalacagın 1-2 günse idare edilebilir.Hemsirelerin kaba davranması ise cogu devlet hastanesinde öyle maalesef.
Diger taraftan bebegin enfeksiyon kapması vs daha önemli sorunlar saglıgıyla alakalı sonucta devlet hastanesindeki sorunlar idare edilebilir.Ayrıca anladıgım kadarıyla hemen hemen cogu hastane gibi oncelikleri saglık deil,para yani..
Günaydın kızlar :) En son okuduğumdan beri 2000 mesaj yazmışsınız. Sohbetiniz bol olsun :) Okuyamadım hepsini inşallah bir şey kaçırmamisimdir.
Fikirleriniz için teşekkür ederim. Genelde herkes devlet demiş. Annem de devlette yap dedi. Muhtemelen devlette yapacağım ama hala çok kararsızım:) Doğru düzgün özel bir hastane olsa ne güzel olurdu
Ankara'ya gitmem çok zor çünkü eşim gelemez
Çok sag olun yorumlarınızla biraz daha içim rahatladı aslında. Biraz daha kafama yatti.