- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Güle güle kullan pek tatli:)Bi daha çıkmam deyip ertesi gün kendini AVM'de bulan annenin dramını canlandırıyorum şu an hanımlar. Neyse, en azından terliğimi buldum. Paylaşayım hemen :)
o zaman hiç can sıkıcak bişey yok annesine çekmiş yavrucak napsın :) ince belli olucak dmek :)Bence pazartesi sorun yaşamadan alırsın canım, tam 32+0 oluyorsun çünkü.
Benim de yapım biraz ince, bebekken de baya zayıf bebekmişim benim gibi olucak o da herhalde.
Tmm canim bunu soylediqin cok iyi oldu incecik yastik yapiyim diyodum onuda yapmayim bari :) peki mesela bazen bebeqi ister istemez ayakta salliyolarya hani yastik olmazsa onuda yapmayacaz yani oylemi ? Keske hic sallanmaya alistirmasak su bebekleribebeğin kemik gelişimini kötü etkiliyormuş yumuşak zemin. biraz sert olması lazım. ayrıca belki bilmeyen vardır ekleyelim ilk 1 yıl yastık kullanmıyoruz omurga gelişimi için. en incesinden bile.. doktorlar çok kızıyor bu duruma.
heh bak yine bi eksik çıktı terlik almayı unutmuşum. bi de bşey sorucam. bu terliği hastane için mi aldın öyleyse yazık değil mi? 2 gün için. evde giymek için alıcam ben böyle bişey ama hastane için plastik ucuz bişey düşünüyorum. ya da onların verdiği havlu bile olablir. çünkü orda giydim mi çöp olucak o terlik bidaha evde giyilmez ki.Bi daha çıkmam deyip ertesi gün kendini AVM'de bulan annenin dramını canlandırıyorum şu an hanımlar. Neyse, en azından terliğimi buldum. Paylaşayım hemen :)
evet iyi örnek miyim kötü mü bilmiyorum ama ben de çok öğün yiyorum. eşim dalga geçiyor kahvaltıyı bitirmeden öğle yemeğine başlıyosun diye. ama ne yapayım o faydalı bu faydalı hepsini peşpeşe yiyince zaten boşluk kalmıyor. söz dinlemek de suç :) bana da çok kilo aldım diye kzııyo doktor. yaranılmaz buınlara. öğününün miktarını azalt kandır kendini. badem at ağzına acıkınca diyo. dedim zaten öyle yapıyorum aralrda. eşimde 1 paket değil tabi aşkım 3 4 tane atıcaz diyo :) hep rezil ediyo beni doktora pis adam :) zaten iştahlı bi insanım bi de hamile olunca bana bişeyler oluyo ne yapayım of. ama çocuğa yarıyo o kesin. en çok badem ceviz süt kaşar yiyorum bu arada. muzu bıraktım ama bunları bırakamıyorum o zaman da sanki çocuğu besleyemiyomuşum gibi vicdan azabı duyuyorum.
Bi daha çıkmam deyip ertesi gün kendini AVM'de bulan annenin dramını canlandırıyorum şu an hanımlar. Neyse, en azından terliğimi buldum. Paylaşayım hemen :)
sallamaya alıştırma zaten. aman saatli uyusun beni rahat bıraksın diye alıştırıyolar. sonra 4 yaşına kadar sallamadan uyumayan çocuk gördüm. amma ve lakin çocuk durmayınca ayakta da salladık çarşafta da bbek arabasına koyup gezdirdik de arabayla da gezdirdik... herşey deneniyo yeter ki uyusun diye. ama alışkanlık haline getirmemek lazım. ayakta sallarken büyük yastık kullanıyosun zaten belinden aşağı kadar geliyo o yastık. uyuyunca da hemen alırsın yastığı sıkıntı olmaz o kadardan. düzenli yastık kullanma yeter. gerçi benim oğlum sallayınca daha bi çıldırıyodu hiç sevmedi ve susmadı sallanınca. emziği de tutmadı. paşa gibi büyüdü beyefendi. bakalım kızda nasıl olucak ama yine de sallamaya alıştırmayı düşünmüyorum acil durumlar hariç. (acil durum son 1 saatlik pilim kaldı birazdan uykusuzluktan bayılacaksam dı benim için :) onu çookkk nazikçe sallayıp ben de yatıyodum o ara 10 dakka sırtım yer görsün diye :) sırt üstü uzanmak bile ne kadar meşakkatliymiş Allahım yazarken hatırladım. bazen de koynumda uyuyordu aman uyanmasın diye battaniye ile sağıma soluma sıkıştırıp oturur vaziyette uyuyordum :) alınca ağlıyodu. inşaAllah bu babaya aşık ve bağımlı olur da ben rahat ederim amin :)Tmm canim bunu soylediqin cok iyi oldu incecik yastik yapiyim diyodum onuda yapmayim bari :) peki mesela bazen bebeqi ister istemez ayakta salliyolarya hani yastik olmazsa onuda yapmayacaz yani oylemi ? Keske hic sallanmaya alistirmasak su bebekleri
acımıyorlarda dimi açım deyince vicdanszlar :) şeker hamilelikten önce var mıydı yeni mi çıktı?? çok yemekten çıkmadı değil miAh bu kocalar direk faydalaniyorlar zaaflardan benimki de yemekten kalkınca şimdi ne yesem diyince kolunu uzatıp al burdan devam et diyordu. Şimdi bende seker çıkınca hep aç gibiyim çok planlı yediğim için o ne yese lokantanın arkasından bakan çocuk gibi bakıyorum ya yapma böyle diyor ama çok eğlenceli oluyorama sık sık öğün atlamadan yemek hakikaten çok onemli. Sabah kahvaltıyı geç edince öğle yemeği kaçıyodu benim doktor fırçalayınca saat 8,30 da kahvaltı ediyorum artık. Söylediğin gibi kaşar süt ceviz muz pekmez bunlar çok kilo aldırıyormuş bebege. Bense muz günde bir tane yiyemiyorum gün aşırı yarim ancak çünkü muzdarip seker çökmüş. süt yerine yoğurt veya kefir tüketmemi istiyor. Pekmez hiç yiyemiyorum maalesef. Ama benimkiler seker yüzünden böyle bir sorunu olmayanlar tüketmeli bol bol. Bende kendimi proteine verdim kırmızı et falan yada baklagiller onlar da çok şahane.
Doktora hep aç gibiyim bebekler de beslenmiyor sanki kotu hissedoyorum dedim ama yok öyle bisi diyor ve kesip atıyor bakalım bir sonraki kontrolde belli olur artık...
o zaman hiç can sıkıcak bişey yok annesine çekmiş yavrucak napsın :) ince belli olucak dmek :)
Kızlar selamlar,
Doktordan geliyorum. 1680 gram, 42 cm olmuş, ama karın bölgesinde 8 günlük gerilik devam ediyor. Doktor normal sınırlar dahilinde, kilo artışı iyi falan dedi ama aklıma takıldı.
Normalde rapor almaya gitmiştim ama 31+6 olduğum için rapor vermediler.
Yarın sabah bir daha gidicem. Bir de şuan normal doğum pozisyonuna geçmiş ama doktor daha değişebilir dedi. Beslenmeme çok dikkat etmem lazım. O ara 1 aydır kapanmıyor.Böyle bir şey yaşayan ya da tavsiyesi olan var mı kızlar?
Bende hic sevmiyorum bu saallama olayini yazik cocuklarin sanki beyni bulaniyo qibi qeliyo ama buna alisip şıp diye uyuyanda var :) okadar isterimki uyku duzeni olsun besiqine koyinca mirildana mirildana kendisi uyusun falan bakalim nasil olacak :):) erkek cocuklari daha hareketli oluyolar heralde birazda ondan kaynakli insaAllah bizim kizlar mulaim olur :):) sende bayaqi bi zorlanmissin hani zorlanma derken buyuturken bayaqi bi ustune dusup sknti cekmissin simdi ikinci olduqu icin bu tecrubeleron seni kurtaracak oturun kalkin biz ilk anne olacaklara dua edin :):):) walla yanimda falan uyursa ustune yatarsam yada emzirirken uyursam diye korkuyorummmsallamaya alıştırma zaten. aman saatli uyusun beni rahat bıraksın diye alıştırıyolar. sonra 4 yaşına kadar sallamadan uyumayan çocuk gördüm. amma ve lakin çocuk durmayınca ayakta da salladık çarşafta da bbek arabasına koyup gezdirdik de arabayla da gezdirdik... herşey deneniyo yeter ki uyusun diye. ama alışkanlık haline getirmemek lazım. ayakta sallarken büyük yastık kullanıyosun zaten belinden aşağı kadar geliyo o yastık. uyuyunca da hemen alırsın yastığı sıkıntı olmaz o kadardan. düzenli yastık kullanma yeter. gerçi benim oğlum sallayınca daha bi çıldırıyodu hiç sevmedi ve susmadı sallanınca. emziği de tutmadı. paşa gibi büyüdü beyefendi. bakalım kızda nasıl olucak ama yine de sallamaya alıştırmayı düşünmüyorum acil durumlar hariç. (acil durum son 1 saatlik pilim kaldı birazdan uykusuzluktan bayılacaksam dı benim için :) onu çookkk nazikçe sallayıp ben de yatıyodum o ara 10 dakka sırtım yer görsün diye :) sırt üstü uzanmak bile ne kadar meşakkatliymiş Allahım yazarken hatırladım. bazen de koynumda uyuyordu aman uyanmasın diye battaniye ile sağıma soluma sıkıştırıp oturur vaziyette uyuyordum :) alınca ağlıyodu. inşaAllah bu babaya aşık ve bağımlı olur da ben rahat ederim amin :)
ben de çok korkuyordum ama eşim elinin yerrini değişse hoooop diye uyanıyodum aramızda yatarken :) zaten kuş uykusu oluyo o uyku. çok çektim uyku konusunda çünkü oğlum hiçbir zaman uyumayı sevmedi. inşaAllah bu sevicek inanıyorum. anasına çekicek bu :)Bende hic sevmiyorum bu saallama olayini yazik cocuklarin sanki beyni bulaniyo qibi qeliyo ama buna alisip şıp diye uyuyanda var :) okadar isterimki uyku duzeni olsun besiqine koyinca mirildana mirildana kendisi uyusun falan bakalim nasil olacak :):) erkek cocuklari daha hareketli oluyolar heralde birazda ondan kaynakli insaAllah bizim kizlar mulaim olur :):) sende bayaqi bi zorlanmissin hani zorlanma derken buyuturken bayaqi bi ustune dusup sknti cekmissin simdi ikinci olduqu icin bu tecrubeleron seni kurtaracak oturun kalkin biz ilk anne olacaklara dua edin :):):) walla yanimda falan uyursa ustune yatarsam yada emzirirken uyursam diye korkuyorummm
şişmemiş tabi çok güzel :) maşaAllah. benimki hem kocaman hem ilerde. doğursam da şu top mu yuttun esprilerinden kurtulsam diyorum :)32+2 den biz çok şişmedi sanki karnım bana öyle geliyor ama :)
MasaAllah canim iyisin qayet32+2 den biz çok şişmedi sanki karnım bana öyle geliyor ama :)
benim bebisimde de 1 haftalik gerilik var ama doktor onemli degil dedi. takmamaya calisiyorum. beslenmem iyi ama yine de var iste.
Bence yerin varsa üç kapı al Can'ım dolabı, sonrasında çocuk düşünüyorsan büyümeyen al onda kullanırsın , düşünmüyorsan büyüyen al, sallanma özelliği de olsun ona da önemli diyor tecrübeli annelerMerhabalar herkes bebeğini sağlıkla kucağına alsın inşallah. Benim şu aralar bi türlü işin içinden çıkamadığım durum beşik konusu. Odasını hazırlayanlar yada tecrübeli annelerden yardım diliyorum. Bizim boş bi çocuk odamız var orayı hazırlicaz. Bi kaç dükkan gezdik. Dolabını iki mi üçkapı mı beşiği normal mi büyüyen olanlardan almak gerekir. Sallanır olması şartmıdır. Sizce kullanışlı olan hangisi?
:) bende öyle olacam derdim ama bu kadar şişti göğüsler karna yakın nerdeyse kilo gibi duruyor bebekten ziyade :) az kaldı hemen de iner inşallahşişmemiş tabi çok güzel :) maşaAllah. benimki hem kocaman hem ilerde. doğursam da şu top mu yuttun esprilerinden kurtulsam diyorum :)
acımıyorlarda dimi açım deyince vicdanszlar :) şeker hamilelikten önce var mıydı yeni mi çıktı?? çok yemekten çıkmadı değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?