• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
@Evininhatunu canım nasıl oldun ? Gecti mi az stresin duzelttiniz mi arayı ?ben sabah işe giderken hayırlı işler demedim ona 1 saat sonra geri geldi adam alışkın napsin hadi bana hayırlı işler de yoksa isim iyi gitmiyo diye ozurduledi de öyle dedim geri gitti En Büyük KK:KK49:sen de öyle yap damardan gir canım
ay alem oluyor bu hamilelik hallerimiz.. bende hamileliğin başından beri eşimle küsüp küsüp kendi kendime baristim.. benim eşim artık ben kusunce hiç birşey yokmuş gibi konuşmaya devam ediyor.alıştı adam deli halime

Evet bana da öyle geliyor, muhtemelen 2. günden sonra ilk kan alınması bebeğin kuvöze girmesi durumunda oluyor, en azından benim aklıma yatan mantık bu. Eğer durum buysa da ben bir hafta sonra sağlık ocağına götürürüm, kuvöze ihtiyaç duymadan doğsun da kızım ne yapalım bir kez daha canının acımasına dayanırım.

Ya doğduktan sonra sağlık ocağına hastaneye falan götürürken neyin içinde taşıyacaksınız çocuğu, aklıma bebek arabası geldi ama apartmanın girişinde 8 basamak var, asansör falan olmadan nasıl olacak düşünmeye başladım az önce. İki seferde falan alabilirim sanırım ancak. Senin aklında ne var, ya da doğumunu daha erken yapanlar ne yaptılar, nasıl taşıdılar bebeklerini?
Ben bebek arabasıyla.tasirim diyorum girişin bir üstünde oturuyorum ve apartman girişinde 3 basamak var önce alt kısmı indirip açarım sonra bebeği pusete koyar indiririm diyorum başka türlü bir formül gelmedi aklima

Sancı bekliyorum canım, beklerken de kocacım evdeyken hazır gezelim dedik avm market park bahçe falan :KK70:
Çok ufak,doğum sancısı olduğuna beni kimsenin inandıramayacağı sancılar girip çıkıyor ama dediğim gibi bunlar doğum sancısı olamaz bence. İyi ki eşim yanımda yoksa dinleyip dururdum kendimi.

insallah mudahelesiz kendileri gelsinler.

benim de incelme baslamis rahim agzinda ama daha gorunurde dogum yok. yani tunelin sonu hala karanlik isik gorunmuyor :KK70: o yuzden de konustuk simdiden haftaya kontrole geldiginde hala bi dogum emaresi yoksa ne yapalim ne kadar bekleyelim diye sordu bana, son dk karar vermeyelim diye.
benim dun gece bikac kez bel agrisina benzer agrim oldu ama kisa sureli gecti hemen. bi de kasigimda bikac kez batmaya benzer bi aci hissettim. sonra onlari dinlerken uyumusum :KK70: hergun baska bi merak iste acaba bugun ne olacak :)))

sabah da saglik ocagindan aradilar. dogum oldu mu diye. ilk topuk kani hastanede alinacak 2. topuk kani icin 5. gunden sonra saglik ocagina gelmeniz lazim dedi hemsire. bide isitme testi hakkinda bilgi verdi hastanede yapilir ama her bebek ilk testte gecemeyebilir cok normal 2.ye tekrarlanir endiselenmeyin falan dedi. o degil de bu topuk kani saglik ocaginda illa verilmek zorunda mi acaba?
İşitmeyi hemen yaptırmayın aradan 1 hafta geçsin canım çünkü çocuk su içinden çıkıyor kulaklarının içi su dolduğundan makina doğru ölçmüyor. Ölçüm içinde bebeğin uyuması lazımya iki kez uğraşmaktansa bence 1 hafta sonra götür eşim hastanede işitme ölçümü yapıyorda ondan biliyorum ;)

Ana kucağında götürdük canm. Arabayı ilk zamanlar pek kullanamadık. Ama yürüme mesafeaindeyse yanında biri varsa önce arabayı indirir sonra bebeği koyarsınız içine
Yürüme mesafesinde, 5 dakika sürmüyor bile ama tek olurum muhtemelen. Ana kucağı mantıklı da taşımak zor olur mu sıcakta diye düşünüyorum, bir de çantası var bebeğin malum :)
Bebeği ana kucağına oturturum, önce arabayı indiririm sonra bebekle giderim arabaya bağlarım ana kucağını, dönüşte de önce bebek sonra arabayı taşıyabilirim diye düşündüm, o da olabilir, 1 dakikalığına bırakmaktan bir şey olmaz sanırım bebeği. Ay doğmuş gibi heyecan yaptım bir an :)

Temmuz annelerinin biri aktif kırmızı kanla doğuma gitti kızlar bilginize
Doktorum nişan taze kan olmaz uzun zamandır duran bi tıkaç sonçta dedi ama bilemem tabi. Başka bi kanama da olablr. Plesanta aşağıda olursa kanama oluyormuş onu duymuştum. Normal doğum ilerleyemedği için.

Sancı bekliyorum canım, beklerken de kocacım evdeyken hazır gezelim dedik avm market park bahçe falan :KK70:
Çok ufak,doğum sancısı olduğuna beni kimsenin inandıramayacağı sancılar girip çıkıyor ama dediğim gibi bunlar doğum sancısı olamaz bence. İyi ki eşim yanımda yoksa dinleyip dururdum kendimi.
Canm herkesin ağrı eşiği farklıdır. Hem aktif yoğun sancı olacak diye de dusunme. Belki son saatler gerçek sanciyi yaşarsın. Yani insallah öyle olur. Bak sana diyeyim eli kulağında. Bir gidiceksin aaa doğum başlamış diyeceksin

A AysheDuru canm diren emzir sütun artacak eminimm.. süt için ilaç kullandn mi cnn. Aldığından bahsediyordun
Saol cnm,,, aslında zaten epey var,, ben sıkıntı olmadğına eminim ama ilk olsaydı acemilik yapar her söyleneni dinlerdim tabi. Solgarı aldım bu arada süt için ama daha başlamadım, eve gidince başlıcakmışım.

Kızlar herkese tesekkür ederim çarşamba günü suni sancıyla doğuma karar verdik son olarak ultrasonda iki defa kordon dolanmış deyince yine korku sardı yeryanımı ama dr normali deneyebiliriz deyince içim rahat ni şekilde suni sancı için yattım ilacımı aldım takii bizimkiler ısrarla sezeryan ol diye diye ikna oldum aslında oğlum için pişman değilim ama ağrı oldukça naza çekip onlara kızıyorum :sopa:oğlum 36+6 da 2800 48 cm doğdu:nazar: ( 36+1 gittiğimdede 2800 dü :skandal:yani ölçümlere çok takılmayın )oğlumda solunum sıkıntısı vardı diye aldılar çocuk drda akraba olunca bebeğin emipte kilo kaybetmesini istemiyorum pazartesiye kadar kalacak oğluşum dün geceye kadar çok korktum dün gece gördüm ii olduğunu içim rahat etti tam lohusa deprasyonına girecekken U dönüşü yaptım :dua:inş sizde sağasalim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız
Maşallah oğluna :) Insallah solunum sıkıntısı da bir an önce düzelir ve kavuşursunuz.

Yürüme mesafesinde, 5 dakika sürmüyor bile ama tek olurum muhtemelen. Ana kucağı mantıklı da taşımak zor olur mu sıcakta diye düşünüyorum, bir de çantası var bebeğin malum :)
Bebeği ana kucağına oturturum, önce arabayı indiririm sonra bebekle giderim arabaya bağlarım ana kucağını, dönüşte de önce bebek sonra arabayı taşıyabilirim diye düşündüm, o da olabilir, 1 dakikalığına bırakmaktan bir şey olmaz sanırım bebeği. Ay doğmuş gibi heyecan yaptım bir an :)
Aynen aynen canm hiç birşey olmaz bir dk lik ayrılıktan. Değil mi vakit yaklaştıkça hayaller gerçek gibi yaşanıyor. Az kaldı insallah

Saol cnm,,, aslında zaten epey var,, ben sıkıntı olmadğına eminim ama ilk olsaydı acemilik yapar her söyleneni dinlerdim tabi. Solgarı aldım bu arada süt için ama daha başlamadım, eve gidince başlıcakmışım.
Canm benim biraz tecrübeli olmak gerçekten rhtlatiyor değil mi. Minnoslarini opersin yerimize. Yarın mi taburcusunuz cnn. Ayşe nasıl karşılıyor. Agrin sizin var mi cnm

Canm herkesin ağrı eşiği farklıdır. Hem aktif yoğun sancı olacak diye de dusunme. Belki son saatler gerçek sanciyi yaşarsın. Yani insallah öyle olur. Bak sana diyeyim eli kulağında. Bir gidiceksin aaa doğum başlamış diyeceksin
İnşallah inşallah :D
Annelere söyledim haliyle çıkınca sordular ağrım vardı ay heyecan bastı bunları :D
Anneme göre sabaha doğururum :D
Kızım da hala çok aktif, rüşvetlere başladık @Gretchen Grundler

Doktorum nişan taze kan olmaz uzun zamandır duran bi tıkaç sonçta dedi ama bilemem tabi. Başka bi kanama da olablr. Plesanta aşağıda olursa kanama oluyormuş onu duymuştum. Normal doğum ilerleyemedği için.
Valla canm bende nisan nedir su nedir bilmiyorum. Sanciyla gittim doğuma. Suyu doğumdan 3 saat önce patlattılar. O bile nasıldır miktarı nedir bilmiyorum

Evet bana da öyle geliyor, muhtemelen 2. günden sonra ilk kan alınması bebeğin kuvöze girmesi durumunda oluyor, en azından benim aklıma yatan mantık bu. Eğer durum buysa da ben bir hafta sonra sağlık ocağına götürürüm, kuvöze ihtiyaç duymadan doğsun da kızım ne yapalım bir kez daha canının acımasına dayanırım.

Ya doğduktan sonra sağlık ocağına hastaneye falan götürürken neyin içinde taşıyacaksınız çocuğu, aklıma bebek arabası geldi ama apartmanın girişinde 8 basamak var, asansör falan olmadan nasıl olacak düşünmeye başladım az önce. İki seferde falan alabilirim sanırım ancak. Senin aklında ne var, ya da doğumunu daha erken yapanlar ne yaptılar, nasıl taşıdılar bebeklerini?
bizde 1. kattayiz ama asansor var ve giris cikislar duz ayak. sadece bahce cikisinda 1 basamak var ordan da becerip indiririm heralde :D yani aklima gelen dedigin gibi 2 seferde tasimak once arabayi katlayip indirip sonra anakucagiyla bebisi alirsin. ikisini birden iki eline alip tasiyamazsin agir olur gibi geldi. anakucaklarini sekil itibariyle elde tasimasi cok zor zaten. ya da kanguru varsa ve yenidoganda kullanilabiliyorsa o sekilde goturebilirsin bence senin icin daha rahat olur.

Lavabo acıcı kullanan varsa kızlar kullanmayın. Kadincagizin yüzü yanmış

Eklentiler

• Screenshot_20170728-151110.webp
    Screenshot_20170728-151110.webp
    41,6 KB · Görüntüleme: 42
İnşallah inşallah :KK70:
Annelere söyledim haliyle çıkınca sordular ağrım vardı ay heyecan bastı bunları :KK70:
Anneme göre sabaha doğururum :KK70:
Kızım da hala çok aktif, rüşvetlere başladık @Gretchen Grundler
İnşallah öyle olur hadi hayırlısı canm.dus al bolca yürü bakarsın gelişme olur. 2 cm aciklkk gayet iyi baslangic bence terslik yoksa normalde ısrarcı ol canm. 4 cm oldu mu gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Hadi insallah insallah. İpek geliyor.

İnşallah öyle olur hadi hayırlısı canm.dus al bolca yürü bakarsın gelişme olur. 2 cm aciklkk gayet iyi baslangic bence terslik yoksa normalde ısrarcı ol canm. 4 cm oldu mu gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Hadi insallah insallah. İpek geliyor.
Ya bi de benim hala renkli akıntım geliyor, bu duracak mı yoksa hep böyle mi gelecek? Çok afedersiniz ayrıntı vericem ama Pembe oluyor bazen, damarlı oluyor kahve sarımsı oluyor falan hah bitti diyorum sonra pembeye dönüyor. Acaba nişan değil de batikon mu diyorum kafalar karışık :D

Back
X