2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ama bu gak meme guk meme insanlıktan çıkarıyormuş adamı onu anladım. Yanı tamam her arandığında verelim de insanın kendine zamanı kalmıyor dinlenmek için bile. O yüzden sevmedim bunu teoride hoş pratikte zor.

Gakgukcu tomris hanım bile böyle demiş ama nasıl yapacağız söylememiş

Eklentiler

• Screenshot_20170819-090031.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 75
Bi anda geçiyo cnm,, çok da uzun sürmüyo zaten... dayanılıyo bi şekilde... aslında doğru emebilse süt hızlanınca o kadar ağrı yapmıyor, ilk emdiği an kötü oluyor sadece

Gakgukcu tomris hanım bile böyle demiş ama nasıl yapacağız söylememiş
Bunları ben de yapmaya çalışıyorum artık ufaktan... alt değiştirirken oyalanıyorum,, banyo süresini ufak ufak uzatıyorum,, sohbet etmeye çalışıyorum,, şarkıydı şuydu buydu... şimdi biraz da aynaya bakmaya başladık... bir de gerçekten uyanacağını bilsem de ya yatağa ya anakucağına koymayı deniyorum önce... uyumasa bile yerini bilsin.. ne kadar oyalansa kardır :) ama emzirmeyle alakalı bence de katı olmamak lazım... bi kere sindirim sistemi düzene girmemiş bi bebekten düzenli beslenmesini beklemek saçma geliyor bana,, aynı şey uyku için de geçerli... bazı günler gereğinden fazla emdiğini hissediyorum, sıkılıyorum vs ama buna sadece fiziksel olarak büyümek için değil duygusal anlamda da ihtiyacı olduğunu düşünüp sabrediyorum..

Dinlenmeyi falan da geçtim de yarın bayram ve artık duş almak istiyorum :)))) bu sefer de küçük tamam büyük devam :)

Güzel icraat olurdu ama bende dikiş makinası olmadığından benimkini de terziye diktirdim canım :) bende senin bir arkadaşınım marifetli arkadaşım var diyebilirsin canım
Saol cnmmm,, evet ilk ve tek marifetli arkadaşım diyebilirim hatta :))) Bilahare gündeme alalım şu slingi yalnız aaa bak Mutella da var, o da bize yastık yaparsa bebek koleksiyonu yaratıp adını KK yaparız,, zaten KaKa diye de okunursa epey ikonik olur bence :))

Kizlar bu reflu yastiqini kesinlikle aliyimmi ? Ne diyosunuz ?
Ben tavsiye ederim. Bir kere istediğin yere taşıyabiliyorsun ayrıca eğimli olduğu için uyurken kusma sorunu büyük ölçüde azalıyor. Bir de kiraz çekirdekliden alirsan mışıl mışıl uyuyor çocukken banyodan sonra sobanın arkasına battaniye atar uyurdum annem kalk yerine yat diyene kadar, çocuk kalk yerine yat diyen olmadan sobanın arkasında yatma hissini yaşıyor bence mükemmel
Bir de ayak ucunda kaymasın yadtığın dışına diye minder var, bizim kız o mindere tekme ata ata gazını çıkartıyor uyandığında. Bebek için alıp da en çok ve keyifle tepe tepe kullandığımız tek şey bu yastık bir de çıtçıtlıları var giysi olarak :)

Belirtiler benziyor aslında Karpal tünel'e inşallah değildir sadece sürekli aynı pozisyonda tutmaktan olan geçici bir şeydir. Aslında kas gevşetici bir kremle sarmayı düşündüm ben de ama onu bile yapamadım hep bir vakit kalmama durumu oluyor takdir edersin ki :)
Eşim medikal'de sormuş o demir desteklileri ama çalışan önermemiş, eşim almakta ısrar ettikçe satıcı satmamakta direnmiş, eşim de vazgeçmiş ki öyle kolayca vazgeçirilecek biri değildir iyi ikna etmiş satıcı o yüzden ben de vazgeçtim ondan bir de dediğim gibi çocuğu tutmak zor olur canını falan yakarım diye korktum. Ben biraz arastirayim eğer krem falan bulursam iyi gelecek sana da söylerim.

Zaman kalmama ve yorgunluk konusunda haklısın ama bu süre çok uzun değil bak bizim neredeyse bir ay geçti bile ama sanki daha doğalı birkaç gün olmuş gibi, biraz yorulacaksın ama tartıda kilo alımı iyi olunca gelişimi güzel olunca mükafatını da almış olacaksın. Ama saatte bir çok sık bence en azından iki saat fırsat bırak hem sen dinlen hem çocuğun acikmaya vakti olsun

Kızlar Defne son birkaç gündür çok hınçla emiyor, öyle bir yutuyor ki yuttuğu havanın yemek borusundan inişini duyabiliyorum ve her yudumda aynısını yapıyor böyle olunca da gazdan nefes alamaz am hale geliyor yavrum. Sizce neden yapıyordur bunu? Ön sütte de son sütte de hatta artık süt kalmamışken bile yapıyor.

Bir de kakasını yaparken çok zorlanıyor, uykudan kalkıyor her seferinde. Aslında yaptığı sıvı bir kaka her zamankinden ama zorlanıyor kipkirmizi oluyor kabızmış gibi. Sizin çocuklar da zorlanıyor mu yaparken? Ben daha önce hiç bir yenidoğanla bu kadar yakın ilgilenmediğim için normali bu mu bilmiyorum, mekonyumdan normal kakaya geçtiğinde de ishal oldu sanmıştım. O yüzden beni bu konuda aydınlatırsaniz çok sevineceğim.

Dün fırsat bulup kaşlarımı aldım ve o saatten beri aynaya her baktığımda yeni biriymişim gibi hissediyorum öyle çok uzamidlardi ki artık aynaya bakmaya üzülüyordum. Bir de geçen hafta doğumdan beri ilk kez banyodan sonra saçlarımın kuruması için zamanım kaldı, normalde daha tararken kız uyanırdı ve ıslak islak tokayla toplar ertesi gün ancak açardım ve hala islak olurdu saçlarım. Saçlarımın kuruması ve kaşlarımı almak kendimi medeniyete dönmüşüm gibi hissettirdi, ne hallere geldik ya

Su tarz sepetlerden nerede bulabilirim bilen var mı? İnternet sitesi olursa çok daha makbule geçer ama olmasa da olur. İçine bebek sığacak kadar büyük olması lazım.
http://pin.it/3DXujEs

Sorma ya annem saat başı uyandırdı emzirdim bütün düzeni alt üst oldu çocuğun Ne güzel başta kurulu saat gibi 2 saatte uyanıyordu
saat basi da cokmus yahu
bi yandan haklisin bi yandan da bebegin derdini anlatma sekli aglamak zaten. her aglamada meme verirsek ne icin agladigini nerden bilicez. ya yorgunum uykum var diye agliyorsa? bu sefer yoruldugunda memesiz uyuyamaz hale gelmeyecek mi? ki bizimki suan o durumda :)
bizimki de zorlaniyor memedeyse direk memeyi agzindan birakmadan yuzunu burusturup cekistirmeye basliyor. uykudaysa direk uyaniyor zaten. eger bi nebze daha kolay yaparsa kendini uyandirmadan uyumaya devam edebiliyor. bugun mesela odasini yerlestirirken o da uyuyordu. mikirdanmaya basladi. emme saati de yaklastigindan bi dusundum alsam mi diye. sonra dedim birakayim bakayim napicak derdi ne gercekten acikti mi ondan mi mikirdaniyor. 5 kez alttan gaz cikardi arkasindan da epey bi gurultuyle doldurdu. (sonra da uyumaya devam etti. ama cok surmedi tabi o kadar gaz ve kakadan sonra acikmamasi gibi bir ihtimal yok :)) iyi ki yuz ustu yatiyor yoksa bez tasacakti dedim ama acinca gordum ki duyulan kadar yapmamis :)

Son düzenleme:
Mahmutpaşada var cnm. Şu an saçma bi eleman eksiğimiz var ama bulamazsan haber et onundan sonra aldırıp gönderebilirim sana.

Kizlar bu meme sertliqine dikkat edin hepiniz yani daha doqum yapmadim ama bayaqi qozumu korkutan bi olay sicak masaj saqmak vs iyi qelir diyolar ama yinede ilerlerse is ciddi olabiliyo...bizim qelinin tikandi sut kanallari en son iki kez ameliyatla anca actilar suan hala aqrisi var ve kolunu bile etkiledi aman dikkat diyorum...!

Yok her ağladığında vermemek lazım zaten. Her arandığında vermek yeterli bence. Elini emiyorsa, başkasının kucağında olduğu halde o kişinin omzunu falan gagalıyosa vs... ağladığında dediğin gibi önce ne istediğini biraz anlayabilmek lazım. Ben kucağımda hafif sallıyorum mesela, hiç sakinleşmezse gözler kaymazsa vs zaten uyumuyo hiçbi şekilde,,, o zaman emziriyorum... banyodan sonra iki saat emiyor kesin,, onu zaten ezberledim,, hiç uğraşmıyorum uyutmak için nafile bi çaba göstermeye :) sakinleştikçe anakucağına koyup ağladığı zaman tekrar alıyorum (birkaç dakika bekliyorum, bazen hemen susuyor çünkü)...öyle öyle anlamaya yahut oyalamaya çalışıyoruz.. zaten süt bitiyor resmen öyle her an emzirince de... mümkün olduğunca oyalamaya çalışıyoruz yani. Bir de uykusu olmadığı halde ısrarla uyutmaya endekslenirsek perişan oluyoruz ve neticede hiçbi şekilde uyumuyor zaten... onu da daha yeni yeni ayırt etmeye başlıyoruz beden dilinden... her halikarda tamamen çözmek imkansız tabi; o yüzden de malesef son çare hep meme oluyor zaten :)

suan baris her agladiginda aranan bi cocuk haline geldi de ben de ondan diyorum :)) uykusu yoksa diyorsun mesela. uykusu olmayip da ne yapiyor? duru da kendi kendine oyalanmiyor anladigim kadariyla? ha bizimkinin oyle bakinarak durdugu zamanlar var yok degil ama genelde uyumuyorsa aglama halinde. gaz yok alt temiz karin tok geriye bi tek uyku kaliyor. e varsa uyu o zaman bebegim niye agliyosun diyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…