- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
mutlu pazarlar kizlar.
bursa soguk ve yagmurlu,kış geldi sanirim.
dun yorgunluktan yazamadim,simdi yazayim dedim.emirin alcilari sali gunu acilacakti,bahsetmistim.dun annemle carsiya ciktik,emiri de esime biraktim. 1 saat sonra esim aradi. emirin ayaklari cok sismis. doktoru da sehirdisindaymis. bi arkadasina yonlendirdi,gittik,alcilari tamamen cikardilar. birkac gun erken oldu ama iyi oldu,oglusum rahatladi. cok sukur duzelmis ama iki ayaginin da bas parmagi geride duruyor. tarak kemigi kisa olabilir ama yurumesine engel degil demisti doktorumuz. yarin obur gun de esim musait olunca goturecegiz,kendi doktoru bakacak. bundan sonrasi da emirim icin dua ederseniz sevinirim. cunku eski haline donme ihtimali oluyormus,egzersizlerle destekleriz demisti doktor. bakalim ne soyleyecek.
50 gun sonra oglusuma ilk kez corap giydirdim,allahim ayakkabilarini giydirdigim ve kosup yurudugunu gordugum gunleri nasip etsin
allahim herkesin melegine saglik versin
Cnm ben doktora Duru için tekrar sordum,, çok fazla dışarıdayım biberon veriyorum diye,, klasik olarak 1. Dr browns ver dedi, 2. Memeye saldırıyor mu dedi. Evet deyince korkma bırakmaz dedi. Yalnız 3. Ayda gerçekten meme reddi oluyor,, benim Ayşe'de de olmuştu emmeyi çok sevdiği halde. Pes etmemek şart.. bıraksa o zaman bırakırdı kesin. Aynı sıkıntı katı gıdaya geçişte de oluyor. Sonrasında bir daha yaşamadık biz...Biberon meme reddine sebep oluyor diyorlar ama bilemiyorum her bebeğin huyu farkli. Acaba alıştırma bardağı ile mi versen. Çok mu erken olur ki... Üçüncü ayda bi meme reddi yasaniyormus dikkat etmek lazım.
Hadi gözün aydın canım rahatladı kuzun artık maşallah. Artık tekrar alçıya alınma ya da ameliyat gibi durum söz konusu değil sanırım değil mi?
Bence çok aç olmayınca almak istemiyor biberon verdim bi sefer onu da almadı gece gayet alıyor gündüz almıyor acıkmıyor demek ki diyorum biberon verme istersen yA alışmasın inatla meme vermeye çalışsan alır belki bi şekildeBizde 2,5 aylık olduk,aynı durum bizde de var... 1 haftadır memeyi 5dk emip bırakıyor ,kavga ediyor memeyle mecbur arada biberonla veriyorum onu alıyor,aslında biberonla vermek istemiyorum aslında memeyi tamamen bırakır diye korkuyorum ama mecburum ac kalır yoksainsallah donemsel biseydir ve gecer.ınsanın morali nasıl bozuluyor ya
Çok çok sevindim cnm :) Allah başka dert vermesin,, sağlıkla büyüsün oğlun inşallah.mutlu pazarlar kizlar.
dun yorgunluktan yazamadim,simdi yazayim dedim.emirin alcilari sali gunu acilacakti,bahsetmistim.dun annemle carsiya ciktik,emiri de esime biraktim. 1 saat sonra esim aradi. emirin ayaklari cok sismis. doktoru da sehirdisindaymis. bi arkadasina yonlendirdi,gittik,alcilari tamamen cikardilar. birkac gun erken oldu ama iyi oldu,oglusum rahatladi. cok sukur duzelmis ama iki ayaginin da bas parmagi geride duruyor. tarak kemigi kisa olabilir ama yurumesine engel degil demisti doktorumuz. yarin obur gun de esim musait olunca goturecegiz,kendi doktoru bakacak. bundan sonrasi da emirim icin dua ederseniz sevinirim. cunku eski haline donme ihtimali oluyormus,egzersizlerle destekleriz demisti doktor. bakalim ne soyleyecek.
50 gun sonra oglusuma ilk kez corap giydirdim,allahim ayakkabilarini giydirdigim ve kosup yurudugunu gordugum gunleri nasip etsin
Seneye bu zamanlar belki yürümüş olacak kuzularımız:) Birlikte göreceğiz.sagol canim:)
allah razi olsun.
o gunleri iple cekiyoruz canim valla.
Iste belli olmyyor ya ne bileyim dedim belki tutmayan bebek iyice uzaklasmasin memeden. Nasıl oluyor o meme reddi sen daha iyi bilirsin. Nasıl başa çıktın?Cnm ben doktora Duru için tekrar sordum,, çok fazla dışarıdayım biberon veriyorum diye,, klasik olarak 1. Dr browns ver dedi, 2. Memeye saldırıyor mu dedi. Evet deyince korkma bırakmaz dedi. Yalnız 3. Ayda gerçekten meme reddi oluyor,, benim Ayşe'de de olmuştu emmeyi çok sevdiği halde. Pes etmemek şart.. bıraksa o zaman bırakırdı kesin. Aynı sıkıntı katı gıdaya geçişte de oluyor. Sonrasında bir daha yaşamadık biz...
Canım gözün aydın inşallah hersey hemencecik yoluna girer...Rahatlamistir şimdi kuzucuk Rabbim hiç birimizi evlatlarimizla denemesin...mutlu pazarlar kizlar.
Ya bendr korkuyorum ama kg alımı alt sınırda cıktı,ilk 40 gun cok cok ii kg almıstı.sarılıktan dolayı hem biberonla sagıp veriyordum hem meme,yine ona döndüm alt sınırda oluncaBence çok aç olmayınca almak istemiyor biberon verdim bi sefer onu da almadı gece gayet alıyor gündüz almıyor acıkmıyor demek ki diyorum biberon verme istersen yA alışmasın inatla meme vermeye çalışsan alır belki bi şekilde
İnşallah geçer bu durum korkuyorum da emmeyi bırakır diye
Evet bende öyle duydum,ayakta dolanırken verdim biraz once ama ona da can mı dayanır,kollarım koptu vallaBiberon meme reddine sebep oluyor diyorlar ama bilemiyorum her bebeğin huyu farkli. Acaba alıştırma bardağı ile mi versen. Çok mu erken olur ki... Üçüncü ayda bi meme reddi yasaniyormus dikkat etmek lazım.
Şimdi gazı olduğunda yaptığı gibi yapıyor cnm,, kafayı çeviriyor yahut tutsa bile hemen bırakıyor,, kollar bacaklar rahat durmuyor falan. Göğsümde çok yatırdım emmese bile,, bir de o zaman mama da veriyorduk ama hep önce meme sonra mama yaptık. Çünkü tokken asla almıyordu,, aç olduğunda önce emmesi gerektiğini öğrenince tekrar düzeldi kısa sürede. Ama 3 aylıkken emzirmeyi bırakan çok var sırf bu yüzden,, çünkü geçici olduğunu bilmiyorlarSeneye bu zamanlar belki yürümüş olacak kuzularımız:) Birlikte göreceğiz.
Iste belli olmyyor ya ne bileyim dedim belki tutmayan bebek iyice uzaklasmasin memeden. Nasıl oluyor o meme reddi sen daha iyi bilirsin. Nasıl başa çıktın?
Kanguru varsa kanguruda bi dene istersen. Ben de bizim bebek doğduğunda meme almıyordu ayakta emziriyordum. Öyle öyle alıştı. Ayakta seviyorlar.Evet bende öyle duydum,ayakta dolanırken verdim biraz once ama ona da can mı dayanır,kollarım koptu vallayarın doktor kontrolü var soracagım doktora da bi.
emir 54 gunluk oldu,ilk 15-20 gun hep biberon verdik benim agrilarimdam dolayi. oturamiyordum,yatamiyordum cunku. emziremiyordum. sonra emir almadi memeyi ve savas verdik,sonunda memeye alisti. hala biberon veriyorum ve memeyi de unutmadi. surekli biberon vermezsen unutacagini sanmiyorum canim.
Ay çok sevindim ya, gözünüz aydın. İnşallah tarak kemiğiyle ilgili sıkıntısı da geçer tedaviyle hiç merak etme. Bol bol okşayıp sev o güzel ayakları annesi. Ohh ve Emir de attık rahat rahat hareket edecek
Inşallah çabucak geçer gider. Biz akşamları hep yaşıyoruz onu çok sinir yıpratıcı bir durum.Şimdi gazı olduğunda yaptığı gibi yapıyor cnm,, kafayı çeviriyor yahut tutsa bile hemen bırakıyor,, kollar bacaklar rahat durmuyor falan. Göğsümde çok yatırdım emmese bile,, bir de o zaman mama da veriyorduk ama hep önce meme sonra mama yaptık. Çünkü tokken asla almıyordu,, aç olduğunda önce emmesi gerektiğini öğrenince tekrar düzeldi kısa sürede. Ama 3 aylıkken emzirmeyi bırakan çok var sırf bu yüzden,, çünkü geçici olduğunu bilmiyorlarsabretmek lazım
Kanguru yok ama dün konustuk alalım diye,bakacağım cnm cok sagol,senin kanguru hangi marka memnun musun?Kanguru varsa kanguruda bi dene istersen. Ben de bizim bebek doğduğunda meme almıyordu ayakta emziriyordum. Öyle öyle alıştı. Ayakta seviyorlar.
Çok çok sevindim cnm :) Allah başka dert vermesin,, sağlıkla büyüsün oğlun inşallah.
Ikıncı ayında mi 660Yok sürekli deil günde 2 defa anca simdilik,,, o da 2-3 gündür.ondan once sadece emziriyorum ama saglık ocağında tarttırdım kg alımı az olunca 1 ayda 660gr,yine biberona dondum biraz...
Bugün hiç vermedim sık sık emzirmeyi düsünüyorum
Seneye bu zamanlar belki yürümüş olacak kuzularımız:) Birlikte göreceğiz.
Iste belli olmyyor ya ne bileyim dedim belki tutmayan bebek iyice uzaklasmasin memeden. Nasıl oluyor o meme reddi sen daha iyi bilirsin. Nasıl başa çıktın?
İnatla vermezsen başka çaresi kalmayacak emecek. Kilo almış ama di mi? Kaç kilo kaç günlük? Doğum tarihi ne?
Ben almadım daha kucaklayarak emziriyordum :)Kanguru yok ama dün konustuk alalım diye,bakacağım cnm cok sagol,senin kanguru hangi marka memnun musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?