- 18 Ocak 2017
- 783
- 972
- 103
Yok Can'ım sütüm yetiyor ben işe başlayınca bakıcıya vericez kızı eşim onu söylüyordu bana getirirseniz ben de bakarım süt annesi de olurum dedi, ben onlar konulurken duydum eşim baka o kısmı söylemedi , görümcemin 1,5 -3-7 yaşlarında çocukları var ben onun bakmasını istemiyorum açıkcası çocuklar kızıma bişey yapar hastalık bulaşır falan dşye , eşim de bakıcıyı bedavaya getirmek için onun bakmasını istiyor, gelen kadın yemek de yapar falan dedim de başka geçerli ne diyebilirim ? Yumuşak huylu zor hayır diyen biriyim maalesef direk hayır diyemeyebilirim Nasıl yapıcam bilmiyorum
Ben de bez diyecektim ama sen istememişsin. O zaman mont falan alabilirsin, uyku tulumu alabilirsin, soğuk olur sizin oralar mevsime göre bir şey alabilirsin.Oyun halisini aldım bugün yookido olandan. Çok güzelmiş oyuncakları filan. Cıvıl cıvıl. Hem de fazlaca oyuncağı var. Damlayı içine koyduk, baya da ilgisini çekti oyuncaklara bakti bi. Olur bu iş sanki:))
Gerçi annem bi rahat bırakamadı çocuğu ki...Habire dikkatini dağıttı.
Bu arada biz 169a aldık indirim yoktu ama mağaza yeni açıldığı için 50 tl çek kazandık. 15 gün süresi varmış. Ne alsak bilemedik ama.
Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşir inşallah annesi, şifa olsun sütün.Geniz akıntısı
Hapşırma
Akıntı yüzünden öksürme
Ve uyuyamama
Bebeğim çok hasta.
sürekli emziriyorum ama geçmedi kaç gündür. Yarın doktor yolları göründü
Öksürmekten uyuyamıyor zavallım.
Meme ucun acıyorsa yavaş hızda sağarsın sorun olmaz. Bir de meme ucunu ortalarsan hiç acimiyor.Kızlar sütünüzü sağarken meme ucu acıyor mu ben de pompa aşmayı düşünüyorum da ağrılı olursa dşye kırkıyorum yprucu oluyor mu sapmak Nasıl bir his?
Bir de görğmcem telefonda eşime derken duydum bizim kızım sür annesi olacakmış onun da 1,5yalında kızı var emziriyor ama hiç hoşlanmadım bı fikirsel yani kızımı kıskanırım ben Bana böyle bir şey derse kırmadan Nasıl reddedebilirim? Çok mu abartıyprum sizce?
Bu ne hadsiz bir teklif. Eşin de sana bu kısmı söylemediğine göre anormal olduğunun farkında. Senim bebeğinin ihtiyacı ile o bebeğinki bir mi. Ne fayda edecek bazı insanlar fantazi haline getiriyor süt anne olayını. Ayrıca islam dininde gerektiğinde süt anne olayı vardır. Ancak sorumluluğu da fazla. Araştırılırsa çok derin bi konu.Arada akrabalık var. Bi kaç kuşak sonrasının evlenmelerini kontrol edemezsiniz. Bi tv programnda telefon bağlantısını dinledim. Süt anne ölüp eşi başka biriyle evleniyor ve çockları oluyor. O çockla bile evlenilmez dedi din adamı. O adam da süt baban! oldu dolayısyla onun çockları da kardeşin dedi. Ben çok şaşırmıştım. Yani burdan da vurabilirsin olayı:) gereksizken böyle bişey yapmasın diyeKızlar sütünüzü sağarken meme ucu acıyor mu ben de pompa aşmayı düşünüyorum da ağrılı olursa dşye kırkıyorum yprucu oluyor mu sapmak Nasıl bir his?
Bir de görğmcem telefonda eşime derken duydum bizim kızım sür annesi olacakmış onun da 1,5yalında kızı var emziriyor ama hiç hoşlanmadım bı fikirsel yani kızımı kıskanırım ben Bana böyle bir şey derse kırmadan Nasıl reddedebilirim? Çok mu abartıyprum sizce?
Arkadaşlar yapacağım tüm yorumları yapmışlar ben mutisel bir yaklaşım olarak hırla diyorum. Ne alaka ya benim çocuğumu sütüm varken üstelik, başkası emzirecek? Ne münasebet! Kimsenin haddi değil böyle bişeyi bırak yapmayı teklif dahi etmek. Bazen insanları kırmak gerekiyor hadlerini aşıyorlar çünkü. Bu konu çok hassas çok özel. Hadi seviyorlar hadi kucaklarına alıyorlar hadi öpüyorlar hiç hoşlanmam ondan da ama bıraksınlar da emzirmek bari anneyle bebeğinin arasında özel kalsın be kardeşim. Bu kadar da burunlarını sokmasınlar. Tamam belki iyi niyetle söylemiştir kibarca teşekkür ederim lüzumu yok dersin kabul ederse. Çalışıyorsun bakıcı tutmak ve ücretini vermek hakkına sahipsin.Kızlar sütünüzü sağarken meme ucu acıyor mu ben de pompa aşmayı düşünüyorum da ağrılı olursa dşye kırkıyorum yprucu oluyor mu sapmak Nasıl bir his?
Uyku tulumu ya da mont güzel fikir hiç aklıma gelmemişti sağ ol:)Ben de bez diyecektim ama sen istememişsin. O zaman mont falan alabilirsin, uyku tulumu alabilirsin, soğuk olur sizin oralar mevsime göre bir şey alabilirsin.
Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşir inşallah annesi, şifa olsun sütün.
Meme ucun acıyorsa yavaş hızda sağarsın sorun olmaz. Bir de meme ucunu ortalarsan hiç acimiyor.
Eşine de ki
*O kadar çocuğun arasında sık sık hastalanır, astarı yüzünden pahalıya gelir bir de tadimizin kaçtığıyla kalırız yavrmnuz hasta diye
* Çocuğumu başkasının emzirmesini kesinlikle istemiyorum, bunu teklif ettiyse ben sütünü verme desem bile kolayına geleceği için emzirir
*1,5 yaşında çocukla 3 aylik çocuğun ihtiyacı bir değil sütü yetmez bizim bebeğimiz hastalığa açık hale gelir
* Çocuğunu okula götürüp getiriyor, 2 çocuğa zaten zor bakıyor, bizim bebeğimiz çok zor durumda kalır
* Eğer kardeşler birbirine şiddet uyguluyorsa hepsi bir olup bizim bebeğimize saldırırlar yabancı olduğu için.
* Çocuklarını büyütme şeklini sevmiyorum
* Bakıcıya yapma etme denir ama kardeşe söylersen kırılır alınır
* Çocuklarına vuruyorsa bunu da söyle
* Ayrıca parayi kim için kazanıyoruz ki, feda olsun bebeğimize
* Çocuk kendi evinde büyüsün başka yerde değil.
* Yarın bir gün başımıza kakar çocuğunuzu büyüttüm, annesinden çok hakkım var diye.
Bir de her zaman kibar olma, çok canını sikarlar, bazen yetti ne deyip çatarsan en azından tersi pismiş deyip canını sıkacak onerilerle gelmezler
Günaydınlar gece birde yatınca sabah 7 ye kadar uyumuş doğa ben şokvijdan yaptım aç kaldı diye yanlız deliksiz uyku çok iyi geldi ama yinede gece kalksın ya memeler süt üretimini durdurmasın
G gunesli gunler canım varsa e bebekte astronot mont al çok rahat giydir çık dişarı üşüdümü derdi yok
Ohhh sende dinlenmissin wallla ne quzel olmusGünaydınlar gece birde yatınca sabah 7 ye kadar uyumuş doğa ben şokvijdan yaptım aç kaldı diye yanlız deliksiz uyku çok iyi geldi ama yinede gece kalksın ya memeler süt üretimini durdurmasın
Gece beslenmeyi kesmeyecez sanırım ya 2 yaşına kadar emzirenler gece hiç kesmedik uyku arasında verdik vs diyorlar memeyi bıraktırırken gece emziriyorsun fln dediler kesmeyecez sanırım geceyi azaltmayı düşünüyorum o dönem gece bi sefer de olsa. Veririm galiba bırakana kadar kitapta ne diyor 6 ayda geceyi bırakıyor muyuzHanımlar,
İpek bu ay 500 gram almış sadece, bunu kendime dert edinmedim aslında, boy olarak baya uzamış ve kilo olarak da normal persentil değerlerine sahip. Kendi beslenmeme hiç dikkat etmediğin farkındayım, ipeği de her istediğinde emziriyorum, gece daha gak demeden uyanınca memeyi dayıyorum diye sanırım acıkınca ağlayan bi bebek değil uyanır ve bi süre bekler gece, sonra mızlar. Bu yüzden kendimi kampa aldım. 2 saatte bir ve arada da hıçkırık tutarsa, öpüp koklamak isterse, uykusu gelirse veriyorum memeyi. Sonuç olarak sütüm inanılmaz arttı sadece1 buçuk günde. Gündüz fazlasıyla beslendiği için gece çok güzel uyuyor. 5. saatte artık zorla uyandırdım emzirdim sanırım bıraksam sabahı bulacaktı.
Emzirme bir düzeni oturtmak uyku eğitimi için çok önemli. Bizim çok düzensizdi. Bu arada 6 ay anneyle aynı odada kendi yatağında yatmasını öneriyorlar. Gece uyuması demek de 12-6 arası uyuyorsa gece uyuyor demekmiş. Uyku eğitiminde de akşam 7-8 sabaha kadar beslenmeme olayı yok sanırım. Okuyorum hala.
Hala okuyorum canım fırsat buldukça, okuyayım da yanlış bişey yazmayayımGece beslenmeyi kesmeyecez sanırım ya 2 yaşına kadar emzirenler gece hiç kesmedik uyku arasında verdik vs diyorlar memeyi bıraktırırken gece emziriyorsun fln dediler kesmeyecez sanırım geceyi azaltmayı düşünüyorum o dönem gece bi sefer de olsa. Veririm galiba bırakana kadar kitapta ne diyor 6 ayda geceyi bırakıyor muyuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?