TühOna baktık sen tavsiye etmistin aklımdaydı diye. Ama bulamadım. Millet talan etmişti her şeyi indirim var diye. Bi de herkes ebebek açılmasını bekliyormuş meğer
AynenSadece tahminle mi ilaç verdi?
Burda 2 tane çocuk doktoru var canın diğeri de bu ilacı önermiş eşim sorduda. Kakasında kan geçtiğinde ilacı bırakıp diyete devam ederim diye düşündüm.İlacı başka bir doktora daha danışmanı tavsiye ederim canım. 2 arkadaşımda oldu besin alerjisi ikisi de sadece diyet yaptı
Çocuk gastroenterolojiye götür canımAynenbaşka nasıl testler yapılıyor acaba bilemiyorum.. Kakasında tahlil sonucu kan olduğunu öğrendiğinde direk ilaç yazıp bana süt ürünlerini yasakladı.
inan düzelir kısmında bende düşünüyorum acaba diyorum ! Gündüz uykusunda en az 2 saat uyumaya başlarsa düzene gireceğine inanıyorum , eğitime 6 aydan sonra başlamayı düşünüyorum fakat çocuk hazırmı onu gözlemleyeceğim birde prematüre bebeğiz bizBizim de gece tam bu şekilde uyku eğitimi rahat olacak gibi ama sabah hiç uyumuyor yA emmesi aynı yaklaşık 2 saatte bir saat başı verip deniyorum almıyor mesela ama uyku yok yarım saat en fazla 6 ay sonrası düzelir mi sence ? Ne zaman başlayacaksın işe
Doktor bize sık sık serum fizyolojik kullanmayı önerdi, sürekli SF kullanınca aspire etmeye lüzum kalmadı. Eğer burun nemliyse hapşurarak atıyor bir de burnundakileri.Bu burun tıkanıklığı ne zaman geçer acaba ya çok fazla çekerek temizlemek istemiyorum ama sabahları nefes alamıyor çocuk uyuyamiyor ememiyor mecbur temizliyorum tahriş olacak diye korkuyorum bütün kış sürer mi sizce? Yoksa mevsim geçişinden midir?
2 saatte bir mi yoksa daha çok isterse daha sık veriyor musun? Ben doktora "bizim kız hep emmek istiyor ama bir duru durağı olmadığı için sık sık süt şeklinde fazlasını kusuyor, saatli emzirmeye geçsem mi?" dedim, "hep emmek istiyorsa senin için emmeden bırakmak çok zor olur" dedi. Ben de o yüzden artık o bırakmadan çekiyorum ama daha sık emziriyorum. Bizim kız da 650 gr almış ama bağırsaklardaki problemden olduğunu düşünüyor doktor. Şu tedavisi bitsin ondan sonra bakacağım kilo alımının nasıl olduğuna.Hanımlar,
İpek bu ay 500 gram almış sadece, bunu kendime dert edinmedim aslında, boy olarak baya uzamış ve kilo olarak da normal persentil değerlerine sahip. Kendi beslenmeme hiç dikkat etmediğin farkındayım, ipeği de her istediğinde emziriyorum, gece daha gak demeden uyanınca memeyi dayıyorum diye sanırım acıkınca ağlayan bi bebek değil uyanır ve bi süre bekler gece, sonra mızlar. Bu yüzden kendimi kampa aldım. 2 saatte bir ve arada da hıçkırık tutarsa, öpüp koklamak isterse, uykusu gelirse veriyorum memeyi. Sonuç olarak sütüm inanılmaz arttı sadece1 buçuk günde. Gündüz fazlasıyla beslendiği için gece çok güzel uyuyor. 5. saatte artık zorla uyandırdım emzirdim sanırım bıraksam sabahı bulacaktı.
Emzirme bir düzeni oturtmak uyku eğitimi için çok önemli. Bizim çok düzensizdi. Bu arada 6 ay anneyle aynı odada kendi yatağında yatmasını öneriyorlar. Gece uyuması demek de 12-6 arası uyuyorsa gece uyuyor demekmiş. Uyku eğitiminde de akşam 7-8 sabaha kadar beslenmeme olayı yok sanırım. Okuyorum hala.
Maşallah çok güzel kilo almış. İnşallah basit bir şekilde atlatırsınız bu alerji olayını, geçmiş olsun.Kızlar biz de bugün Beren i 2. ay kontrolüne götürdük 1 ayda 1 kilo almış 4800 olmuş. Boyu da 56 cm olmuş kalça ultrasonu temiz çıktı. Ama kaka örneği götürmüştük kakada gizli kan ve bol mukus çıktı ona canım sıkıldı. Tekrardan örnek vereceğiz yüzde 90 alerji dedi doktor yüzünde de sürekli kırmızı kabarık döküntü oluyor o da alerjiden kaynaklı dedi
Ben de kendi odasında ve Yatağında uyku eğitimi alsın istiyorum bi de yatağına odasına alışmaya çalışacak 6 dan sonra. Uyku eğitimini 4,5 ay civarında odasında vermeyi düşünüyorum.Doktor bize sık sık serum fizyolojik kullanmayı önerdi, sürekli SF kullanınca aspire etmeye lüzum kalmadı. Eğer burun nemliyse hapşurarak atıyor bir de burnundakileri.
2 saatte bir mi yoksa daha çok isterse daha sık veriyor musun? Ben doktora "bizim kız hep emmek istiyor ama bir duru durağı olmadığı için sık sık süt şeklinde fazlasını kusuyor, saatli emzirmeye geçsem mi?" dedim, "hep emmek istiyorsa senin için emmeden bırakmak çok zor olur" dedi. Ben de o yüzden artık o bırakmadan çekiyorum ama daha sık emziriyorum. Bizim kız da 650 gr almış ama bağırsaklardaki problemden olduğunu düşünüyor doktor. Şu tedavisi bitsin ondan sonra bakacağım kilo alımının nasıl olduğuna.
6 ay çok değil mi ya? 4 aydan sonrası sanki fazla gibi geliyor bana. Uyku eğitimini dördüncü ayda verebilirsem eğitimden birkaç hafta sonra ayırmayı düşünüyorum ya da belki eğitimden birkaç hafta önce ayırır eğitime kendi odasında başlayabilirim ama o kadar uzun süre bizim odamızda durmasını uygun bulmuyorum ben.
Maşallah çok güzel kilo almış. İnşallah basit bir şekilde atlatırsınız bu alerji olayını, geçmiş olsun.
İnşallah Greçın teyze teşekkür ederiz.Doktor bize sık sık serum fizyolojik kullanmayı önerdi, sürekli SF kullanınca aspire etmeye lüzum kalmadı. Eğer burun nemliyse hapşurarak atıyor bir de burnundakileri.
2 saatte bir mi yoksa daha çok isterse daha sık veriyor musun? Ben doktora "bizim kız hep emmek istiyor ama bir duru durağı olmadığı için sık sık süt şeklinde fazlasını kusuyor, saatli emzirmeye geçsem mi?" dedim, "hep emmek istiyorsa senin için emmeden bırakmak çok zor olur" dedi. Ben de o yüzden artık o bırakmadan çekiyorum ama daha sık emziriyorum. Bizim kız da 650 gr almış ama bağırsaklardaki problemden olduğunu düşünüyor doktor. Şu tedavisi bitsin ondan sonra bakacağım kilo alımının nasıl olduğuna.
6 ay çok değil mi ya? 4 aydan sonrası sanki fazla gibi geliyor bana. Uyku eğitimini dördüncü ayda verebilirsem eğitimden birkaç hafta sonra ayırmayı düşünüyorum ya da belki eğitimden birkaç hafta önce ayırır eğitime kendi odasında başlayabilirim ama o kadar uzun süre bizim odamızda durmasını uygun bulmuyorum ben.
Maşallah çok güzel kilo almış. İnşallah basit bir şekilde atlatırsınız bu alerji olayını, geçmiş olsun.
Gaviscon reflü için bir ilaç evetKızlar benim içim hiç rahat değil. Bebeğimin kakasındaki kan için doktor gaviscon infant diye bi ilaç yazdı okuyorum araştırıyorum hep reflü için verilmiş, kullanışmış. Bizim reflü sorunumuz yokki bebeğime yaramayacaksa boşuna ilaç vermek istemiyorumda. 2 kakasında kan olmuyo ama 3. De mutlaka kan oluyo. Laktoz içerikli beslenmiyorum diyete girdim. 2 gün oldu kullanalı ama bana işe yaramayacakmış gibi geliyo. Boşuna çocuğa ilaç veriyomuşum hissine kapıldım
Henüz bulamadım bir şey. Güzel fikirmiş hem de hepimizde benzerleri olursa aslında hoş olabilir :) Sağ olG gunesli gunler canim naptin hediye isini?
arkadaslarina bileklik veya kolye alabilirsin,her zaman takıp seni hissederler.
Arkadaşlar uyku tulumu filan dediler kafama yattı o da:)Tühgelir ama tekrar,, ebebeklere pazartesi ürün sevkiyatı yapılıyor olması lazım :)
Canım benim memeden düşmüyor bu aralar asrın. Öksürüyor diye mememde yaşıyor :)Hanımlar,
İpek bu ay 500 gram almış sadece, bunu kendime dert edinmedim aslında, boy olarak baya uzamış ve kilo olarak da normal persentil değerlerine sahip. Kendi beslenmeme hiç dikkat etmediğin farkındayım, ipeği de her istediğinde emziriyorum, gece daha gak demeden uyanınca memeyi dayıyorum diye sanırım acıkınca ağlayan bi bebek değil uyanır ve bi süre bekler gece, sonra mızlar. Bu yüzden kendimi kampa aldım. 2 saatte bir ve arada da hıçkırık tutarsa, öpüp koklamak isterse, uykusu gelirse veriyorum memeyi. Sonuç olarak sütüm inanılmaz arttı sadece1 buçuk günde. Gündüz fazlasıyla beslendiği için gece çok güzel uyuyor. 5. saatte artık zorla uyandırdım emzirdim sanırım bıraksam sabahı bulacaktı.
Emzirme bir düzeni oturtmak uyku eğitimi için çok önemli. Bizim çok düzensizdi. Bu arada 6 ay anneyle aynı odada kendi yatağında yatmasını öneriyorlar. Gece uyuması demek de 12-6 arası uyuyorsa gece uyuyor demekmiş. Uyku eğitiminde de akşam 7-8 sabaha kadar beslenmeme olayı yok sanırım. Okuyorum hala.
İkisi arasında biraz zaman bırak ki birden iki şok birden yaşamasın çocuk, eğitimden bir süre önce odasında yatır, oraya alıştıktan sonra eğitime başla bence, benim niyetim bu şekilde en azından. 2 değişiklik bir arada olmasın deniyor hep.Ben de kendi odasında ve Yatağında uyku eğitimi alsın istiyorum bi de yatağına odasına alışmaya çalışacak 6 dan sonra. Uyku eğitimini 4,5 ay civarında odasında vermeyi düşünüyorum.
Aralarda istediğinde de emziriyorum ama bi fırt çekip bırakıyor zaten. 2 saatte bir tam emiyor bir kısmını da kusuyor bazen.
Oyun halısında geçiriyor gündüz uyanık vaktin çoğunu gerçi bazen ondan da sıkılıp ağlıyor ama en azından ona alışsın istiyorum iş vs yaparken büyük rahatlıkinan düzelir kısmında bende düşünüyorum acaba diyorum ! Gündüz uykusunda en az 2 saat uyumaya başlarsa düzene gireceğine inanıyorum , eğitime 6 aydan sonra başlamayı düşünüyorum fakat çocuk hazırmı onu gözlemleyeceğim birde prematüre bebeğiz bizama yavaş yavaş rutine başlamak lazım oyun halısı aldım oyun saatini onunla kazandırmaya çalışacağım Şen'de deneyebilirsin , bir rutin en az 3 gün en fazla 7 günde oturuyor sabırlı olmak lazım
Reflü kakada kana sebep olabiliyor cnm,, sen doktorunu dinle. bakın bu ilaç mevzusunu abartmamak lazım. Çocuğa ilaç vermicem diye kalıcı hasar verebiliriz istemeden. İlaç sevmemek ayrı, ama eczacılık da bir bilim dalı, boşuna diye düşünmemek lazım. Bebeğin midesinin yaraya çevirmesi gaviscondan çok daha tehlikeli neticede. Ayrıca reflü ilk 3-4 ayındaki bebeklerin yarısında görünen birşey,, kendini fazla strese sokma,, interneti boşver, herzaman dediğimiz gibi doktoruna güven veya güvendiğin doktora git cnm. Onlar her halikarda bizden iyi biliyor. Zaten gaviscon çok bilinen bir ilaç, yanlışlıkla vermiş olamaz. Yan etkisi de yok hem, üzme kendini ilaç veriyorum diye düşünüp.Kızlar benim içim hiç rahat değil. Bebeğimin kakasındaki kan için doktor gaviscon infant diye bi ilaç yazdı okuyorum araştırıyorum hep reflü için verilmiş, kullanışmış. Bizim reflü sorunumuz yokki bebeğime yaramayacaksa boşuna ilaç vermek istemiyorumda. 2 kakasında kan olmuyo ama 3. De mutlaka kan oluyo. Laktoz içerikli beslenmiyorum diyete girdim. 2 gün oldu kullanalı ama bana işe yaramayacakmış gibi geliyo. Boşuna çocuğa ilaç veriyomuşum hissine kapıldım
Memede uyuyunca uyandırıp yatakta uyumasını bekleyeceksin canımCanım benim memeden düşmüyor bu aralar asrın. Öksürüyor diye mememde yaşıyor :)
Uyku eğitiminde akşam 7-8 arası uyutuyorsun. Sabah 6-7 gibi uyanıyor diyorlar. Gece ne zaman kalkarsa emzirip yine yatağında unutmalıymışız memede değil. Ama zaten bebek memede uyuyor yani gözünü zor açıyor o nasıl olacak bilemedim.
Tracy hogg mutlaka gece 23 de bir gece beslenmesi yapılmasını öneriyor. Ama tabi bunları 4 aylık bebek için düşünürsek: akşam 7 de uyudu, 11 de besledik ve tekrar yatırdık. E zaten 4 aylık bebek 6-7 saat uyur dolayısıyla sabah 6 ya kadar uyur diyor.
4. Ayda eğitimin başlamasının en önemli özelliklerinden biri de gaz olayının bitmesi, daha rahat uyku uyuması
Bugün doktora sordum eğitim için 4. Ay mı uygun diye. Öyle bir eğitim diye zorunluluk yok. Siz rahat etmek için yapacaksanız yapın diyip kestirip attı.
Deli mi ne
Bebeğin kendi kendine uyumayı öğrenmesi sırf benim rahatlığım mı yani?
Tövbe tövbe
Neyse işte. Şimdiden biraz alıştırmak Laz'ım diyorum ama işte o gaz olayı bir de hastalanınca memeye geri döndük biz :)
Evet canım tracy hogg dream feeding diyor hatta o öğüne benim kız zaten 11 den önce gece uykusuna geçmediği için drimfidingini yiyor da uyuyorCanım benim memeden düşmüyor bu aralar asrın. Öksürüyor diye mememde yaşıyor :)
Uyku eğitiminde akşam 7-8 arası uyutuyorsun. Sabah 6-7 gibi uyanıyor diyorlar. Gece ne zaman kalkarsa emzirip yine yatağında unutmalıymışız memede değil. Ama zaten bebek memede uyuyor yani gözünü zor açıyor o nasıl olacak bilemedim.
Tracy hogg mutlaka gece 23 de bir gece beslenmesi yapılmasını öneriyor. Ama tabi bunları 4 aylık bebek için düşünürsek: akşam 7 de uyudu, 11 de besledik ve tekrar yatırdık. E zaten 4 aylık bebek 6-7 saat uyur dolayısıyla sabah 6 ya kadar uyur diyor.
4. Ayda eğitimin başlamasının en önemli özelliklerinden biri de gaz olayının bitmesi, daha rahat uyku uyuması
Bugün doktora sordum eğitim için 4. Ay mı uygun diye. Öyle bir eğitim diye zorunluluk yok. Siz rahat etmek için yapacaksanız yapın diyip kestirip attı.
Deli mi ne
Bebeğin kendi kendine uyumayı öğrenmesi sırf benim rahatlığım mı yani?
Tövbe tövbe
Neyse işte. Şimdiden biraz alıştırmak Laz'ım diyorum ama işte o gaz olayı bir de hastalanınca memeye geri döndük biz :)
UyandıDamla ilk defa yatağında kendi kendine uyudu
Bulaşık makinasına bulasiklari koyayım diye yatağına bıraktım. Onları yerleştirirken ağlamaya başladı. Dedim bitireyim öyle gideyim. Sonra baktım sustu. Odasına bi gittim uyumuş. Şu an hala uyuyor 7 dakika oldu
ÇOCUĞUM BUYUYORRRR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?