Cnm ben ilk gebeligimde central hospital a gidiyordum oranin sgk anlasmasi var ve 2 yil once muayene 70 tl dogum 2000 tl idi. Benim de o vakit ozel sigortam yoktu. Tabi basima bunlarin gelecegini de bilmiyordum. Ilk bebegimi dr ilgisizliginden kaybettim. Agrim oldugu sabah dr a gittim muayene bile etmeden sancilarimin sebebinin rahim buyumesi oldugunu soyledi sonra evde aksam bebegimin suyu geldi ben bisey anlamadim birkac saat sonra bebegim dogdu ve sok olduk saat 00.00 gibi hastahaneye gittik adam tenezzul edip gelmedi bile acildeki dr abdominal ultrason yapti halbuki vajinal muaydne etse teshisim konabilecekti. O sirada isinin ehli bir dr olsa bu teshisi koyabilirdi. Cunku ikinci kaybimda kaybimin ardimdan dr hastahanede vajinal muayene yapti ve teshis kondu. Yani ikinci evladim bosu bosuna kaybedilmis oldu ;( cunku bu teshisin kayibin akabinde rahimagzindaki yumusaklik ile konuldugunu ogrendim
dedigin cok dogru risksiz gebelikte dr un hicbir onemi olmuyor ki gebeliklerin yuzde 85 i risksiz. Ama iste o yuzfe 15 lik kisimdaysan dr ve hastahane cok cok onem kazaniyor. Hastahanedeki muamele de cok kotuydu bir gecelik ucret alip kuretajdan 1 saat sonra beni kapi disari ettiler cok cok kotu bir hastahane...