2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333
Selam kızlar nasılsınız?

Hepiniz iyisinizdir inşallah. Tam foruma geri döndüm dedim yine kayboldum. :/ Bizim ufak bir sağlık sorunumuz oldu. Gittiğimiz rutin bir kontrolde Ege'ye tortikolis teşhisi kondu. 20-25 gündür doktor doktor geziyoruz. Ama ufak da olsa gözle görülür bir iyileşme var çok şükür. Moralim daha yeni yeni düzeliyor. Tortikolis bir kas hastalığı. Ege'nin boynunun sol tarafındaki SCM kası olması gerektiğinden biraz daha kısaymış. Çok sıkı takip gereken bir durum. Sürekli Ege'nin yatış pozisyonunu duruş pozisyonunu takip ediyorum. Günde 5 defa fizik tedavi egzersiz hareketlerimiz var, onları yapıyorum. Bugün ilk kez bir kaç kişi gözle görülür bir iyileşme var dedi bugün uzun süredir olmadığım kadar mutluyum. :)) Bu tortikolis denilen hastalık eğer iyi takip edilirse 4-5 ayda düzeliyor ama takipleri yapılmazsa 1 yaşınının sonunda cerrahi operasyon gerekiyor.
Ege doğduğu zamanlar sürekli sağ tarafına yatıyordu, hep sağ tarafa bakıyordu. Biz düzeltsek bile kendisi sağ tarafa geri dönüyordu. Biz bunun bir sorun olduğunu fark edemedik. Şimdi ilk haftalardaki fotolarına bakıyorum da nasıl fark etmemişiz diyorum. İyileşmesi için sık sık yüzüstü yatırılması gerekiyor. Ege başlangıçta öyle durmakta çok zorlanıyordu, artık 2-3 dakika kadar yüzüstü sol tarafa bakıcak şekilde durabiliyor. Doktor hedefi 5dk koydu. Yavaş yavaş o da olucak inşallah. Fizik tedavi egzersizleri sırasında çok ağlıyordu ilk başlarda. Kaç kez Ege o şekilde dudakları titreyerek ağlarken ben de oturup ağladım. Çok zor bir durum, yaşadığımız bir sınav belki. Yavaş yavaş tünelin sonundaki ışığı görmek beni mutlu ediyor. Artık egzersizlerde o kadar çok ağlamıyor. Bir de son günlerde Ege'nin gülüşleri baya arttı. :) Bir ara bu çocuk bu egzersizler yüzünden benden nefret edicek korkucak diye çok moralim bozuktu, çünkü çok sert tepkiler veriyordu. Ama şu sıralar beni görünce sürekli gülüyor da endişelerim yersizmiş diye baya seviniyorum. Onun dışında hayat yolunda çok şükür. :) Hepinize bir selam vermek istedim :) Umarım sizlerde de her şey yolundadır, foruma yeniden eskisi gibi rahat rahat girebildiğim günler gelir inşallah :)

Öpüyorum sizi çok :)
 
Canım selam :) nasılsın? Duru ve Ayşe de iyidir inşallah. Ege'nin ufak bir rahatsızlığı var, günümün neredeyse tamamı egzersizler ve duruş pozisyonu takipleriyle geçiyor. Yavaş yavaş durumda bir ilerleme oluyor gibi. Bu süre içinde 4-5 farklı doktorun farklı yorumlarıyla canımız da çok sıkıldı, ailece ufak sıkıntılarımız oldu :/ Ege egzersizlere çok sert tepkiler verdi, ona çok üzüldüm falan. Ama daha iyiyim şimdi çok şükür :)
 
Çok geçmiş olsun... Onun canının yanması seninde canını yakmıştır tabiki.Ama senin onu ne kadar çok sevdiğini mutlaka hissediyordur. Üzme kendini dediğine göre çaresiz bir durum yok ortada.
 
Hahaha
İpek de avizelere takık. Her odada, gittiğimiz her evde, her yerde, ilk baktığı ve incelediği ilk şey avizeler, aydınlatmalar sonra konuşuyor onlarla bi de

Hahaa ben de bi bizimki avizelerle aşk yaşıyo sanıyodum

Bizimki de aynı belki de ışıklı ya ondan mı nedir? Gerçi gündüz de izliyor kapalıyken
Bu arada Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
avize hastasi bebelerin sayisi artiyor
Bizim kız oyun halisindaki kurbağa prense aşık oldu sanırım. Bi sohbet bi muhabbet... Bi askla bakıyor Ben de artık sürekli çantamda taşıyorum prens hazretlerini.
ahaha bizim evde de vazgecilmezimiz o. ismi de yesil cok yaraticiyiz
Ee yarın ne yemek yapıyoruz
vaay

yaa cok gecmis olsun. duzelmeyecek bisey degilmis cok sukur ki. allah kimseyi evladi ile sinamasin
 
Kızlar doktorunuz bebeğin persentildeki yerinden bahsediyor mu her gittiğinizde? Ben çok memnunum doktorumdan ama ben kendim bakıyorum buna. Genel durum dışnda baktığı vs bişeler var mı? Yarın gidicem de aklıma soru geldiğimde not alıyorum. Size de bi sorayım dedim
 
Evet canım benim doktor hem boy hemde kilo persentildeki oranı bana söylüyor her defasında takip ediyor
 
Çok geçmiş olsun allah şifa verein kuzuya
 
Ne çok şey öğreniyorum burdan, ilk çocuğum ve etrafımda bebeği olan çok arkadaşım da yok. Persentil i ilk defa duydum mesela. Ben de bundan sonra bakayım.
 
Bizim kız oyun halisindaki kurbağa prense aşık oldu sanırım. Bi sohbet bi muhabbet... Bi askla bakıyor Ben de artık sürekli çantamda taşıyorum prens hazretlerini.
Bizim kız da hayran ona. İlk zamanlarda prensesi izliyordu dikkatle 2 gün sonra prense döndü, ben de diyorum ki benim kız çakal. İki gün takip etti prensesi, nasıl prenses olunur öğrendi sonra kancayı prense taktı
Ee yarın ne yemek yapıyoruz
Kabak sandal yapacağım ben kızım bırakırsa
Yanına da pilav.

Çarşamba günü kızı yıkayalım diye kv çağırıyorum, haftasonu da ya biz gidiyoruz ya da eşim kızı alıp ekmek almaya çıkıyor çıkmışken de onlara uğruyor ben biraz uyuyayım diye. BazI haftalar da hiç gitmiyoruz ama genelde onlar gelmiyor yorulmayayım diye biz gidiyoruz.

Çok geçmiş olsun, yoğun çabaların sayesinde geçecek inşallah bir an önce.

Yok bahsetmiyor hiç ama gelişimi hakkında yorum yapıyor.
 
benimki aynen dediklerini yapıyor çok sevimli :) baktım ellerini ağzına sokmaya çalışıyor bende emziği verdim hmen tuttu. önceden tutturamıyordum ama demekki zamanı varmış. çıngırağı takip ediyor baya önce başladı takibe sesin geldiği yere doğru bakmalar var. sabah pek güleç agulamaya başladı bağırıyo konuşmuş gibi herkesi uyandırıyo :)
 
Aa çok geçmiş olsun, fark etmen ve düzeliyor olması sevindirici umarım en kısa zamanda tamamen iyileşir
 
Mutella
Canım senin bebeğin burun tıkanıklığı geçtimi?
Bizimki hala devam ediyor.
Akmıyoda burnu.süreki aspiratörle çekiyoruz.burnu tahriş olmuş.kabuk bağlamış.çekerken çok ağlıyo acıyodur büyük ihtimalle

Nasıl geçicek bu tıkanıklık bilemedim
Burnundan sesler geliyo sürekli.
Bi çözüm bulduysan banada söyle
 
Baska yerde de ışe yarayacagina sevindim elbette kendi eviniz olsun en guzelini yaptirirsin gerekirse mermer dosetirsin bazi yerleri onu kirmak icin balyoz dusurmesi lazim kadinin :)) dert etme kiralik yer neticede Allah tez vakitte gönlune gore bir ev nasip etsin hiç korkma işine yatirim yapan insan her daim kazanir
 
2 gündür temizlik yapıyorum bebek tevhidi var diye annem kocasıyla tatil de Türkiye turu yapıyo kv zaten ise yaramiyo anca ona hizmet edilsin istiyo...Doğal olarak da Poyraz la çok ilgilenemedim emzirdim gazini çıkardım uyudu ama bana küstü galiba isim bitince yanına geldim bana hiç gulmedi bugün ama babaya guldu hep uyudu emdi emdi uyudu çok mutsuzum ya vicdan yaptım kendimi üvey anne gibi hissettim
 
Benimkiler yakın 15 dakikalik mesafe her fırsatta geliyorlar hatta habersiz gelmeye başladılar bebek var nasıl olsa evden çıkamaz diye aniden baskını da hiç sevmem sonuçta ev hali başka misafirim olur ya da ben musait olmam ama onlarda anlayış yok malesef...
 
Canimm çok çok geçmiş olsun bir an önce iyileşip sağlığına kavuşur inşallah...Rabbim liseyi evladı ile sinamasın...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…