2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Bizimki de aynı belki de ışıklı ya ondan mı nedir? Gerçi gündüz de izliyor kapalıyken
Bu arada Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
Benim oğlan da avize delisi...Birde başka bi evdeyse eğer avizeye bakiyo tarafa bakiyo ve basıyo yaygarayı eve gelene kadar da susmuyo ama eve gelip bizim avize görünce guluyo ve uyuyo çocuk başka ev sevmiyo

Canım ben hasta oldum şimdi de geçeceği varsa da geçmedi ipekle sürekli alışveriş yapıyoruz hastalık alışverişi

Şaka bir yana ilaçsız hemen geçmesini bekleyemezsin zaten 3 hafta bile sürebilir. Burnunu kabuk bağlayacak kadar çekmemişsindir bence. Bebekler burunlarına dokunulmasından pek hoşlanmazlar. O yüzden ağlarlar.

Burnunu açmak zorundasın. Kapalı burun tehlikeli. Odayı nemli tut. Yoksa, sıcaklık ve nem olçer al bi tane, nem yüzde 40-50 civarı olsun. Sıcaklık uyuduğu odada 24 ü geçmesin gece, gündüz iyice havalandır. Yatağının baş kısmını yükselt, soğan koy başucuna, tıkalı burnu akar hale getirir. Gece odasının köşesine kaynayan su koy odanın nemi yetersiz gelirse. İçine 2 damla nane ya da okaliptus yağı damlatabilirsin ama direk temas etmesinden kaçın 6. Aya kadar. Soğuk suya da damlatabilirsin. Buhar banyosu tarifini uygulayabilirsin.

Eren Kaya'nın tarifi;
-Banyoya girip sıcak suyu sonuna kadar açıp çıkıyorsun banyo buhar odası haline geliyor sonra girip içine suyla karıştırdığın okaliptus yağını koyduğun fısfıslı şişeyi püskürtüyorsun. Soyunup bebeğini de sadece beziyle kalacak şekilde soyup 2-3 dk kalıp çıkıp hava alıp tekrar giriyorsun bebeğini sık sık emzirip kendin de su içiyorsun.

İpeğin büyük oranda geçti. İyileşme safhasında, tıkanmıyor artık. Ben neler yaptım?
- Boğazında balgam olduğunu çıkarmaya çalıştığını ve tıkandığını gördüğüm an yatağının altına battaniye koyup baş kısmını yükselttim ve soğan koydum. Oda ısısını ve nemini kontrol ettim. Odanın her gün en az 2 saat hava almasına dikkat ettim. Soğandan sonra tıkalı burnu akmaya başladı ben de düzenli olarak temizlemeye başladım. Serum fizyolojik sıkarak aspiratörle çektim. Serum fizyolojiği baya sıkarak boğazını genzini yıkadım. Hırıl hırıl sesini duymayana kadar uyumadım. Çok emzirdim çok fazla emzirdim. Boğazını bizim gibi temizleyemediği için her öksürükte emzirdim hem balgam gitsin hem kurumasın diye. Sanırım 2 gün gece gündüz 2 fırt da olsa saat başı emdi.

Her şeyden önce doktora gittim. Hırıltnın ciğerden gelmediğini öğrendikten sonra bunları yaptım. Verdiği öksürük şurubunu almadım çünkü içinde 12 yaşından küçük çocuklara uygun değildir yazıyordu. Reçetesiz satılmayan yatıştırıcı etkisi bulunan yetişkinlerde bile 5 günden fazla kullanılmasının önerilmediği oldukça güvensiz bi şuruptu. İsmi de benical.

Benim kizim da bir kez küsmüştü bana. Babasıyla alışverişe çıktılar ilk kez bensiz, babaannesine gittiler ben de yeni emdi ve çabuk gelecekler diye süt sağmamıştım. Orada emmek istemiş hemen gelmişler ama gelince yüzüme bakmadı. Emzirdim bezini değiştirdim hep gülüp oyun yaptım ama gülmedi. 1 saat falan sonra geçti ama o da özlüyor annesini Poyraz da başlar pas vermeye üzülme. Tek başına hem temizlik hem bebek çok zor, ben banyoya bile giremiyorum yalnizken helal olsun sana kalabalığa temizlik yapmışsın bir de.

Çok geçmiş olsun, neyin var? Ay havalar bir öyle bir böyle hasta ediyor insanı.

Kızlar çok teşekkür ederım verdıgınız cevaplar için; emzirip sağdıgımda neredeyse hiç süt gelmıyor bende üzülmüştüm demekkı benım kuzum memeyı tam boşaltıyor. Gündüz zaten 2 saatte bir kurulu saat gibi emişiyoruz, en mantıklısı gece sağmak ozaman .

Can'ım çok gecmıs olsun rabbım şifasını versın , en azından erkenden teshıs edilmiş , tedavıyede yanıt verıyormus .senın anlattıklarını okunca bende hemen gözlem yapmaya başladım .

Meme emiyorken kendını ve memeyi gerip gaz çıkartan oğlum , ne zaman bıtecek bu gazlar da bu çocuklar rahatlıcak ? Düzeltilmemiş 115 günlük düzeltilmiş 77!günlük olduk

Ay Allah razı olsun uzun uzunda yazmışsın hakkını helal et.kızım hasta olduktan sonra bizde hastalandık :)
İlk boğaz ağrısı daha sonra grip olduk.bebek tam iyileşiyo derken bu sefer bizden kaptı sanırım.
Burnu tıkandıkça geriliyorum.ciğerlerine inicek diye korkuyorum.söylediklerinin hepsini yapıyım inşaallah geçer.

Bu arada şurubun yatıştırıcı etkisi var dedinde aklıma geldi.
Bizim bi arkadaş çocuğu gece uyumuyor diye her gece yatmadan önce calpol veriyodu.
Saçmalama verme zararlı diye ikna etmeye çalışsamda dinlemedi.uyumuyomuş çocuk.
Çocuk 4 yaşında ve her gece şurup içiyodu.
Aklım almıyor bu cahilliği...

Oncelikle Size çok geçmiş olsun canım...O arkadaşını girsem ona çok ağır laflar söylerdim.Bu nasıl bir mantiksizkiktır arkadaş! Çocuğun bünyesi alışmış bikere ilerde aakinlesmek için Allah korusun neler kullanır o yavrucagiz anneyi bi pskolaga falan yönlendirin bence canim

Allah korusun.hayır bilmeyebilirsin öğrenmemiş olabilirsin.ama uyarıyorum yinede kafasının dikine gidiyor.
Çocuk bu sene anaokuluna başlıcaktı.ama hala emzik kullanıyor.dişleri yamuk çıkmış.
Bana geldiğinde aldım emziğini çocuğun.güzelce anlattım çocuğa.
Çocuk laf dinlicek gibi ama anne babasının kolayına geliyor.ağzına tık memeyi oh sussun.
Zararlarını anlattım bi gün.ay babası kıyamıyo veriyo diyo.aklı başına gelince bırakırmış.
Aklıma geldi yine sinirlendim :)
İnş büyük konuşmuyorumdur.ben 1 yaşına geldiğinde emziği unutturmak istiyorum.inş istediğim gibi olur.

Günaydınlar Aranızda mamajoo ve lansinoh marka göğüs pompası kullanan var mı? Memnun musunuz?

Burun temizlemek bir facia resmen temizliyorum diye tavır yapıyor ağlıyor babaya gidince gulucukler kızdım babasına sen yapacaksın dedim ama gündüz yok burun hiril hiril mecbur yine bana kaldı birde gündüz meme emmeme başladı anca uykudan kalkinca5verirsm o bu yüzden uykular da çok zorlaştı sadece meme değil ama emzik grevi de yapıyor bizim ki

Çok teşekkür ederim greçın, kronik alerjik faranjit, her yıl yaşadığım hastalık. Ama bu sefer kolay atlattım gibi, bugün 3. Gün ve öksürüğüm başladı bile, normalde 1 hafta nezle gibi seyreder gözlerim bile akardı. Sonra akıntı durur içe akmaya başlar genzimi iyice tahriş edip boğaz enfeksiyonu ardından öksürüğe çevirir 1 ay da öksürük çekerdim yazarken acıdım kendime her yıl ilkbahar ve sonbaharda yaşarım. İlkbaharda hamileydim çok zor geçmişti. Şimdi anayım motivasyonum çok iyi, anneler hasta olmaz
Rica ederim helal olsun yeter ki kuzular iyi olsun. İnşallah en kısa zamanda tamamen iyileşirsiniz.
Arkadaşının da kafası baya güzelmiş...

Benimkiler eşime sorarlar gelelim mi diye beni aramazlar çünkü mümkün olduğu kadar az konuşuruz geldiklerinde de sadece bebekle ve eşimle ilgilenirler 1 gece kalırlar ertsi gun sabah erkenden kahvalti yapmadan giderler. Gecen sefer gidecekleri sabah kv eşime kahvaltı yapcan mi hazirlayayim sana dedi eşim de evde yapmaz zaten yok yapmicam dedi o da hazırlamadi. İnsan hazırlamaz mi ben Bebekliyim emziriyorum ama yok nerde. Gerçi onun hazırladığı şeyi yer miydim o da var

Aranız iyidir belki bilmiyorum ama kv çağırıyorum deyince Tüylerim diken diken oluyor yapmayın etmeyin arkadaşım çağırmayın

Bağımlı yapmış çocuğu resmen, yazık günah ya. Bunların elinden çocuğu alacaksın ya, topluma zararlı insanlar yetiştiriyorlar. Hep söylerim anne babalık sınava tabi tutulmalı, herkes anne baba olmamalı!

Günaydınlar Aranızda mamajoo ve lansinoh marka göğüs pompası kullanan var mı? Memnun musunuz?
Lansinoh kullanıyorum ben, çiftli olandan. Memnunum ama çiftli olarak hiç kullanmadım, tekli kullanımda gayet başarılı.

Ay bizim kız da aynı ya, geçen gece burun tıkanıklığı yüzünden uyandı gece gece çekmeye çalıştım ama ağladı durdu. Ben de babasını çağırdım, o karşısında oynadı marakas show yaptı şarkı söyledi ben damlattım çektim. Tek başıma yapamıyorum, mecburen uyumasını bekliyorum, o yüzden gündüz uykuları da helak oluyor.

Yalnız gerçekten benim de bir içim buruldu, ne bela hastalığın varmış öyle. Çok geçmiş olsun kronik hastalığın da inşallah geçiverir bir an önce kronikleşmekten vazgeçer öyle bir şey mümkünse

Emzirip süt sağan anneler ; günde kaç kez sağım yapıyorsunuz ? Tek meme verip tekinimi sağıyorsunuz? Yada hangi yolları uyguluyorsunuz ? Uyguladıklarınızı paylaşırmısınız?

canim emir ikisini de emiyor ve artik agzina sut gelmeyince birakiyor. ikisini de sagiyorum. o sutu de biberonla veriyorum emdikten hemen sonra.

Amin cnm hayalim mermer zaten benim de :) hatta banyonun her bir noktası mermer olsun mümkünse :)) ama daha önce işlettiğim bir mekana mermer fıskiye çizmişti de mimar, onun için araştırırken öğrenmiş bulundum ne kadar pahalı olduğunu. Çok çalışmamız lazım çok :)))))

Sandal derken :))) Allahımm,, bu işler beni aşıyor ufaktan ufaktan :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…