- 31 Aralık 2016
- 431
- 611
- 53
- 33
Benim oğlan da avize delisi...Birde başka bi evdeyse eğer avizeye bakiyo tarafa bakiyo ve basıyo yaygarayı eve gelene kadar da susmuyo ama eve gelip bizim avize görünce guluyo ve uyuyo çocuk başka ev sevmiyoBizimki de aynı belki de ışıklı ya ondan mı nedir? Gerçi gündüz de izliyor kapalıyken
Bu arada Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
Canım ben hasta oldum şimdi de geçeceği varsa da geçmediMutella
Canım senin bebeğin burun tıkanıklığı geçtimi?
Bizimki hala devam ediyor.
Akmıyoda burnu.süreki aspiratörle çekiyoruz.burnu tahriş olmuş.kabuk bağlamış.çekerken çok ağlıyo acıyodur büyük ihtimalle
Nasıl geçicek bu tıkanıklık bilemedim
Burnundan sesler geliyo sürekli.
Bi çözüm bulduysan banada söyle
Benim kizim da bir kez küsmüştü bana. Babasıyla alışverişe çıktılar ilk kez bensiz, babaannesine gittiler ben de yeni emdi ve çabuk gelecekler diye süt sağmamıştım. Orada emmek istemiş hemen gelmişler ama gelince yüzüme bakmadı. Emzirdim bezini değiştirdim hep gülüp oyun yaptım ama gülmedi. 1 saat falan sonra geçti ama o da özlüyor annesini Poyraz da başlar pas vermeye üzülme. Tek başına hem temizlik hem bebek çok zor, ben banyoya bile giremiyorum yalnizken helal olsun sana kalabalığa temizlik yapmışsın bir de.2 gündür temizlik yapıyorum bebek tevhidi var diye annem kocasıyla tatil de Türkiye turu yapıyo kv zaten ise yaramiyo anca ona hizmet edilsin istiyo...Doğal olarak da Poyraz la çok ilgilenemedim emzirdim gazini çıkardım uyudu ama bana küstü galiba isim bitince yanına geldim bana hiç gulmedi bugün ama babaya guldu hep uyudu emdi emdi uyudu çok mutsuzum ya vicdan yaptımkendimi üvey anne gibi hissettim
Çok geçmiş olsun, neyin var? Ay havalar bir öyle bir böyle hasta ediyor insanı.Canım ben hasta oldum şimdi de geçeceği varsa da geçmediipekle sürekli alışveriş yapıyoruz hastalık alışverişi
Şaka bir yana ilaçsız hemen geçmesini bekleyemezsin zaten 3 hafta bile sürebilir. Burnunu kabuk bağlayacak kadar çekmemişsindir bence. Bebekler burunlarına dokunulmasından pek hoşlanmazlar. O yüzden ağlarlar.
Burnunu açmak zorundasın. Kapalı burun tehlikeli. Odayı nemli tut. Yoksa, sıcaklık ve nem olçer al bi tane, nem yüzde 40-50 civarı olsun. Sıcaklık uyuduğu odada 24 ü geçmesin gece, gündüz iyice havalandır. Yatağının baş kısmını yükselt, soğan koy başucuna, tıkalı burnu akar hale getirir. Gece odasının köşesine kaynayan su koy odanın nemi yetersiz gelirse. İçine 2 damla nane ya da okaliptus yağı damlatabilirsin ama direk temas etmesinden kaçın 6. Aya kadar. Soğuk suya da damlatabilirsin. Buhar banyosu tarifini uygulayabilirsin.
Eren Kaya'nın tarifi;
-Banyoya girip sıcak suyu sonuna kadar açıp çıkıyorsun banyo buhar odası haline geliyor sonra girip içine suyla karıştırdığın okaliptus yağını koyduğun fısfıslı şişeyi püskürtüyorsun. Soyunup bebeğini de sadece beziyle kalacak şekilde soyup 2-3 dk kalıp çıkıp hava alıp tekrar giriyorsun bebeğini sık sık emzirip kendin de su içiyorsun.
İpeğin büyük oranda geçti. İyileşme safhasında, tıkanmıyor artık. Ben neler yaptım?
- Boğazında balgam olduğunu çıkarmaya çalıştığını ve tıkandığını gördüğüm an yatağının altına battaniye koyup baş kısmını yükselttim ve soğan koydum. Oda ısısını ve nemini kontrol ettim. Odanın her gün en az 2 saat hava almasına dikkat ettim. Soğandan sonra tıkalı burnu akmaya başladı ben de düzenli olarak temizlemeye başladım. Serum fizyolojik sıkarak aspiratörle çektim. Serum fizyolojiği baya sıkarak boğazını genzini yıkadım. Hırıl hırıl sesini duymayana kadar uyumadım. Çok emzirdim çok fazla emzirdim. Boğazını bizim gibi temizleyemediği için her öksürükte emzirdim hem balgam gitsin hem kurumasın diye. Sanırım 2 gün gece gündüz 2 fırt da olsa saat başı emdi.
Her şeyden önce doktora gittim. Hırıltnın ciğerden gelmediğini öğrendikten sonra bunları yaptım. Verdiği öksürük şurubunu almadım çünkü içinde 12 yaşından küçük çocuklara uygun değildir yazıyordu. Reçetesiz satılmayan yatıştırıcı etkisi bulunan yetişkinlerde bile 5 günden fazla kullanılmasının önerilmediği oldukça güvensiz bi şuruptu. İsmi de benical.
Can'ım çok gecmıs olsun rabbım şifasını versın , en azından erkenden teshıs edilmiş , tedavıyede yanıt verıyormus .senın anlattıklarını okunca bende hemen gözlem yapmaya başladım .Selam kızlar nasılsınız?
Hepiniz iyisinizdir inşallah. Tam foruma geri döndüm dedim yine kayboldum. :/ Bizim ufak bir sağlık sorunumuz oldu. Gittiğimiz rutin bir kontrolde Ege'ye tortikolis teşhisi kondu. 20-25 gündür doktor doktor geziyoruz. Ama ufak da olsa gözle görülür bir iyileşme var çok şükür. Moralim daha yeni yeni düzeliyor. Tortikolis bir kas hastalığı. Ege'nin boynunun sol tarafındaki SCM kası olması gerektiğinden biraz daha kısaymış.Çok sıkı takip gereken bir durum. Sürekli Ege'nin yatış pozisyonunu duruş pozisyonunu takip ediyorum. Günde 5 defa fizik tedavi egzersiz hareketlerimiz var, onları yapıyorum. Bugün ilk kez bir kaç kişi gözle görülür bir iyileşme var dedi bugün uzun süredir olmadığım kadar mutluyum. :)) Bu tortikolis denilen hastalık eğer iyi takip edilirse 4-5 ayda düzeliyor ama takipleri yapılmazsa 1 yaşınının sonunda cerrahi operasyon gerekiyor.
Ege doğduğu zamanlar sürekli sağ tarafına yatıyordu, hep sağ tarafa bakıyordu. Biz düzeltsek bile kendisi sağ tarafa geri dönüyordu. Biz bunun bir sorun olduğunu fark edemedik. Şimdi ilk haftalardaki fotolarına bakıyorum da nasıl fark etmemişiz diyorum.İyileşmesi için sık sık yüzüstü yatırılması gerekiyor. Ege başlangıçta öyle durmakta çok zorlanıyordu, artık 2-3 dakika kadar yüzüstü sol tarafa bakıcak şekilde durabiliyor. Doktor hedefi 5dk koydu. Yavaş yavaş o da olucak inşallah. Fizik tedavi egzersizleri sırasında çok ağlıyordu ilk başlarda. Kaç kez Ege o şekilde dudakları titreyerek ağlarken ben de oturup ağladım. Çok zor bir durum, yaşadığımız bir sınav belki. Yavaş yavaş tünelin sonundaki ışığı görmek beni mutlu ediyor. Artık egzersizlerde o kadar çok ağlamıyor. Bir de son günlerde Ege'nin gülüşleri baya arttı. :) Bir ara bu çocuk bu egzersizler yüzünden benden nefret edicek korkucak diye çok moralim bozuktu, çünkü çok sert tepkiler veriyordu. Ama şu sıralar beni görünce sürekli gülüyor da endişelerim yersizmiş diye baya seviniyorum. Onun dışında hayat yolunda çok şükür. :) Hepinize bir selam vermek istedim :) Umarım sizlerde de her şey yolundadır, foruma yeniden eskisi gibi rahat rahat girebildiğim günler gelir inşallah :)
Öpüyorum sizi çok :)
Canım ben hasta oldum şimdi de geçeceği varsa da geçmediipekle sürekli alışveriş yapıyoruz hastalık alışverişi
Şaka bir yana ilaçsız hemen geçmesini bekleyemezsin zaten 3 hafta bile sürebilir. Burnunu kabuk bağlayacak kadar çekmemişsindir bence. Bebekler burunlarına dokunulmasından pek hoşlanmazlar. O yüzden ağlarlar.
Burnunu açmak zorundasın. Kapalı burun tehlikeli. Odayı nemli tut. Yoksa, sıcaklık ve nem olçer al bi tane, nem yüzde 40-50 civarı olsun. Sıcaklık uyuduğu odada 24 ü geçmesin gece, gündüz iyice havalandır. Yatağının baş kısmını yükselt, soğan koy başucuna, tıkalı burnu akar hale getirir. Gece odasının köşesine kaynayan su koy odanın nemi yetersiz gelirse. İçine 2 damla nane ya da okaliptus yağı damlatabilirsin ama direk temas etmesinden kaçın 6. Aya kadar. Soğuk suya da damlatabilirsin. Buhar banyosu tarifini uygulayabilirsin.
Eren Kaya'nın tarifi;
-Banyoya girip sıcak suyu sonuna kadar açıp çıkıyorsun banyo buhar odası haline geliyor sonra girip içine suyla karıştırdığın okaliptus yağını koyduğun fısfıslı şişeyi püskürtüyorsun. Soyunup bebeğini de sadece beziyle kalacak şekilde soyup 2-3 dk kalıp çıkıp hava alıp tekrar giriyorsun bebeğini sık sık emzirip kendin de su içiyorsun.
İpeğin büyük oranda geçti. İyileşme safhasında, tıkanmıyor artık. Ben neler yaptım?
- Boğazında balgam olduğunu çıkarmaya çalıştığını ve tıkandığını gördüğüm an yatağının altına battaniye koyup baş kısmını yükselttim ve soğan koydum. Oda ısısını ve nemini kontrol ettim. Odanın her gün en az 2 saat hava almasına dikkat ettim. Soğandan sonra tıkalı burnu akmaya başladı ben de düzenli olarak temizlemeye başladım. Serum fizyolojik sıkarak aspiratörle çektim. Serum fizyolojiği baya sıkarak boğazını genzini yıkadım. Hırıl hırıl sesini duymayana kadar uyumadım. Çok emzirdim çok fazla emzirdim. Boğazını bizim gibi temizleyemediği için her öksürükte emzirdim hem balgam gitsin hem kurumasın diye. Sanırım 2 gün gece gündüz 2 fırt da olsa saat başı emdi.
Her şeyden önce doktora gittim. Hırıltnın ciğerden gelmediğini öğrendikten sonra bunları yaptım. Verdiği öksürük şurubunu almadım çünkü içinde 12 yaşından küçük çocuklara uygun değildir yazıyordu. Reçetesiz satılmayan yatıştırıcı etkisi bulunan yetişkinlerde bile 5 günden fazla kullanılmasının önerilmediği oldukça güvensiz bi şuruptu. İsmi de benical.
Oncelikle Size çok geçmiş olsun canım...O arkadaşını girsem ona çok ağır laflar söylerdim.Bu nasıl bir mantiksizkiktır arkadaş! Çocuğun bünyesi alışmış bikere ilerde aakinlesmek için Allah korusun neler kullanır o yavrucagiz anneyi bi pskolaga falan yönlendirin bence canimAy Allah razı olsun uzun uzunda yazmışsın hakkını helal et.kızım hasta olduktan sonra bizde hastalandık :)
İlk boğaz ağrısı daha sonra grip olduk.bebek tam iyileşiyo derken bu sefer bizden kaptı sanırım.
Burnu tıkandıkça geriliyorum.ciğerlerine inicek diye korkuyorum.söylediklerinin hepsini yapıyım inşaallah geçer.
Bu arada şurubun yatıştırıcı etkisi var dedinde aklıma geldi.
Bizim bi arkadaş çocuğu gece uyumuyor diye her gece yatmadan önce calpol veriyodu.
Saçmalama verme zararlı diye ikna etmeye çalışsamda dinlemedi.uyumuyomuş çocuk.
Çocuk 4 yaşında ve her gece şurup içiyodu.
Aklım almıyor bu cahilliği...
Oncelikle Size çok geçmiş olsun canım...O arkadaşını girsem ona çok ağır laflar söylerdim.Bu nasıl bir mantiksizkiktır arkadaş! Çocuğun bünyesi alışmış bikere ilerde aakinlesmek için Allah korusun neler kullanır o yavrucagiz anneyi bi pskolaga falan yönlendirin bence canim
Çok teşekkür ederim greçın, kronik alerjik faranjit, her yıl yaşadığım hastalık. Ama bu sefer kolay atlattım gibi, bugün 3. Gün ve öksürüğüm başladı bile, normalde 1 hafta nezle gibi seyreder gözlerim bile akardı. Sonra akıntı durur içe akmaya başlar genzimi iyice tahriş edip boğaz enfeksiyonu ardından öksürüğe çevirir 1 ay da öksürük çekerdimBenim kizim da bir kez küsmüştü bana. Babasıyla alışverişe çıktılar ilk kez bensiz, babaannesine gittiler ben de yeni emdi ve çabuk gelecekler diye süt sağmamıştım. Orada emmek istemiş hemen gelmişler ama gelince yüzüme bakmadı. Emzirdim bezini değiştirdim hep gülüp oyun yaptım ama gülmedi. 1 saat falan sonra geçti ama o da özlüyor annesini Poyraz da başlar pas vermeye üzülme. Tek başına hem temizlik hem bebek çok zor, ben banyoya bile giremiyorum yalnizken helal olsun sana kalabalığa temizlik yapmışsın bir de.
Çok geçmiş olsun, neyin var? Ay havalar bir öyle bir böyle hasta ediyor insanı.
Rica ederim helal olsun yeter ki kuzular iyi olsun. İnşallah en kısa zamanda tamamen iyileşirsiniz.Ay Allah razı olsun uzun uzunda yazmışsın hakkını helal et.kızım hasta olduktan sonra bizde hastalandık :)
İlk boğaz ağrısı daha sonra grip olduk.bebek tam iyileşiyo derken bu sefer bizden kaptı sanırım.
Burnu tıkandıkça geriliyorum.ciğerlerine inicek diye korkuyorum.söylediklerinin hepsini yapıyım inşaallah geçer.
Bizim bi arkadaş çocuğu gece uyumuyor diye her gece yatmadan önce calpol veriyodu.
Benimkiler eşime sorarlar gelelim mi diye beni aramazlar çünkü mümkün olduğu kadar az konuşuruz geldiklerinde de sadece bebekle ve eşimle ilgilenirler 1 gece kalırlar ertsi gun sabah erkenden kahvalti yapmadan giderler. Gecen sefer gidecekleri sabah kv eşime kahvaltı yapcan mi hazirlayayim sana dedi eşim de evde yapmaz zaten yok yapmicam dedi o da hazırlamadi. İnsan hazırlamaz mi ben Bebekliyim emziriyorum ama yok nerde. Gerçi onun hazırladığı şeyi yer miydim o da varBenimkiler yakın 15 dakikalik mesafe her fırsatta geliyorlar hatta habersiz gelmeye başladılar bebek var nasıl olsa evden çıkamaz diye aniden baskını da hiç sevmem sonuçta ev hali başka misafirim olur ya da ben musait olmam ama onlarda anlayış yok malesef...
Aranız iyidir belki bilmiyorum ama kv çağırıyorum deyince Tüylerim diken diken oluyor yapmayın etmeyin arkadaşım çağırmayınBizim kız da hayran ona. İlk zamanlarda prensesi izliyordu dikkatle 2 gün sonra prense döndü, ben de diyorum ki benim kız çakal. İki gün takip etti prensesi, nasıl prenses olunur öğrendi sonra kancayı prense taktı
Kabak sandal yapacağım ben kızım bırakırsa
Yanına da pilav.
Çarşamba günü kızı yıkayalım diye kv çağırıyorum, haftasonu da ya biz gidiyoruz ya da eşim kızı alıp ekmek almaya çıkıyor çıkmışken de onlara uğruyor ben biraz uyuyayım diye. BazI haftalar da hiç gitmiyoruz ama genelde onlar gelmiyor yorulmayayım diye biz gidiyoruz.
Çok geçmiş olsun, yoğun çabaların sayesinde geçecek inşallah bir an önce.
Yok bahsetmiyor hiç ama gelişimi hakkında yorum yapıyor.
Bağımlı yapmış çocuğu resmen, yazık günah ya. Bunların elinden çocuğu alacaksın ya, topluma zararlı insanlar yetiştiriyorlar. Hep söylerim anne babalık sınava tabi tutulmalı, herkes anne baba olmamalı!Ay Allah razı olsun uzun uzunda yazmışsın hakkını helal et.kızım hasta olduktan sonra bizde hastalandık :)
Lansinoh kullanıyorum ben, çiftli olandan. Memnunum ama çiftli olarak hiç kullanmadım, tekli kullanımda gayet başarılı.GünaydınlarAranızda mamajoo ve lansinoh marka göğüs pompası kullanan var mı? Memnun musunuz?
Ay bizim kız da aynı ya, geçen gece burun tıkanıklığı yüzünden uyandı gece gece çekmeye çalıştım ama ağladı durdu. Ben de babasını çağırdım, o karşısında oynadı marakas show yaptı şarkı söyledi ben damlattım çektim. Tek başıma yapamıyorum, mecburen uyumasını bekliyorum, o yüzden gündüz uykuları da helak oluyor.Burun temizlemek bir facia resmen temizliyorum diye tavır yapıyor ağlıyor babaya gidince gulucukler kızdım babasına sen yapacaksın dedim ama gündüz yok burun hiril hiril mecbur yine bana kaldıbirde gündüz meme emmeme başladı anca uykudan kalkinca5verirsm o bu yüzden uykular da çok zorlaştı sadece meme değil ama emzik grevi de yapıyor bizim ki
Yalnız gerçekten benim de bir içim buruldu, ne bela hastalığın varmış öyle. Çok geçmiş olsun kronik hastalığın da inşallah geçiverir bir an önce kronikleşmekten vazgeçer öyle bir şey mümkünseÇok teşekkür ederim greçın, kronik alerjik faranjit, her yıl yaşadığım hastalık. Ama bu sefer kolay atlattım gibi, bugün 3. Gün ve öksürüğüm başladı bile, normalde 1 hafta nezle gibi seyreder gözlerim bile akardı. Sonra akıntı durur içe akmaya başlar genzimi iyice tahriş edip boğaz enfeksiyonu ardından öksürüğe çevirir 1 ay da öksürük çekerdimyazarken acıdım kendime her yıl ilkbahar ve sonbaharda yaşarım. İlkbaharda hamileydim çok zor geçmişti. Şimdi anayım motivasyonum çok iyi, anneler hasta olmaz
Rica ederim helal olsun yeter ki kuzular iyi olsun. İnşallah en kısa zamanda tamamen iyileşirsiniz.
Arkadaşının da kafası baya güzelmiş...
Günaydın ben lansinoh ciftli kullanıyorum.hem zaman açısından hemde goguslerdeki süt oranını kıyaslamak açısından daha iyi benceGünaydınlarAranızda mamajoo ve lansinoh marka göğüs pompası kullanan var mı? Memnun musunuz?
Emzirip süt sağan anneler ; günde kaç kez sağım yapıyorsunuz ? Tek meme verip tekinimi sağıyorsunuz? Yada hangi yolları uyguluyorsunuz ? Uyguladıklarınızı paylaşırmısınız?
Amin cnmBaska yerde de ışe yarayacagina sevindimelbette kendi eviniz olsun en guzelini yaptirirsin gerekirse mermer dosetirsin bazi yerleri onu kirmak icin balyoz dusurmesi lazim kadinin :)) dert etme kiralik yer neticede Allah tez vakitte gönlune gore bir ev nasip etsin hiç korkma işine yatirim yapan insan her daim kazanir
Bizim kız da hayran ona. İlk zamanlarda prensesi izliyordu dikkatle 2 gün sonra prense döndü, ben de diyorum ki benim kız çakal. İki gün takip etti prensesi, nasıl prenses olunur öğrendi sonra kancayı prense taktı
Kabak sandal yapacağım ben kızım bırakırsa
Yanına da pilav.
Çarşamba günü kızı yıkayalım diye kv çağırıyorum, haftasonu da ya biz gidiyoruz ya da eşim kızı alıp ekmek almaya çıkıyor çıkmışken de onlara uğruyor ben biraz uyuyayım diye. BazI haftalar da hiç gitmiyoruz ama genelde onlar gelmiyor yorulmayayım diye biz gidiyoruz.
Çok geçmiş olsun, yoğun çabaların sayesinde geçecek inşallah bir an önce.
Yok bahsetmiyor hiç ama gelişimi hakkında yorum yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?