- 29 Mayıs 2013
- 2.950
- 5.195
- 358
Her mamadan önce göğsünte tutsan bide. Çeksin çekmesin önemli değil. Bana öyle demşti doktorumHer öğün veriyorum.5 10 cc süt sağıyorum.
Sütleri biriktirip öyle veriyorum.
Mamada 90 yada 120 cc veriyorum.
Canım valla moral oldu söylediklerin.benim kızımda 36+4 te doğdu.hemen sütüm geldi ama memeyi kesinlikle istemedi.lohusalığım hep ağlamakla geçti.doğum yapalı 4 gün olmuş biri çıktı sütün ne kadar az dedi.dünya başıma yıkıldı.sütüm yetmiyo kaygısına kapıldım.halbuki 1 haftalık kontrolümde çocuk kilo bile almıştı.hifanur canm seni o kadar iyi anlıyorum ki başında bu süt işinden çok çektim ve o kadar çok üzüldüm ki. Benm bebeğim çok erken doğmştu sütüm gelmedi ve bebeğimn çenesi biberon dahi tutamaycak kadar zayıftı. Göğsüme tuttum boş boş uyuyordu filan. Günler sonra sağdığımda zerre süt geldiğinde sütüm var diye dansettim düşün:)) sonra mamayı bıraksın diye haftalarca 15-20 dkkalık uykulara razı oldum. İki çekip uyuyakalıyordu yorgunluktan. 15 dk sonra acıkıp uyanıyordu giderek süre uzadı içtikçe sütüm de geldi. Ahkam kesmek istemem düzene girdik ama sütüm olmayadblir. Tekrar mamaya da dönebilirim söylemek istedğm bunlar değil. Sütün 1 ml sinde 4000 hücre var. Sütün canlı ve çok sağlıklı. Sütümden utanıyorum asla deme. Ne kadarsa onu ver. Devamı gelecek buna inan. Ben çok şey denemiştim ama tekrar söyliym en memnun oldğm solgar oldu. Onu da denemeni tavsiye ederim
Her mamadan önce göğsünte tutsan bide. Çeksin çekmesin önemli değil. Bana öyle demşti doktorum
Canim benim de daha bir aylik bile degilken 2 saatte 180cc falan geliyordu ama sonra esimle agir bir tartismamiz oldu ve ayni gün sütüm kesildi. Sonrasinda cok cok ugrasarak geri getirdim. Humana still cayi, Humana rezene cayi, maltana ananasli ve günde 5 lt su iciyorum ama cok az. Benim de bebegim emmiyor suan zaten cok nadir emiyordu sütüm kesilince hepten birakti. Simdi 2 saatte 30cc geliyor. Pisikolojik olarak kendimi cok iyi tutmaya calisiyorum. Esim de cok pisman o gün keske alttan alsaydim diyor, ben de pismanim logusaliktan cok abarttim ama olan oldu. Kesinlikle pisikoloji cok etkili. Ben de bugün bebegim uyansin eczaneden gidip solgarin hapini alacagim. 6 aya kadar az da olsa icse baska birsey istemiyorum.Canım valla moral oldu söylediklerin.benim kızımda 36+4 te doğdu.hemen sütüm geldi ama memeyi kesinlikle istemedi.lohusalığım hep ağlamakla geçti.doğum yapalı 4 gün olmuş biri çıktı sütün ne kadar az dedi.dünya başıma yıkıldı.sütüm yetmiyo kaygısına kapıldım.halbuki 1 haftalık kontrolümde çocuk kilo bile almıştı.
Gerçekten utanıyorum sütümden.
Biberonun dibinde azıcık süt görünce ha içmiş, ha içmemiş gibi düşünüyorum.
Başkalarının yanında süt sağmıyorum.kimse görmeden sütümü içriyorum çocuğa.
Hayatımda hiç kimseyi kıskanmadım.ama sütü çok olan emziren anneleri nasıl kıskanıyorum anlatamam.kötü niyetle değil özeniyorum diyelim.
Bulgur yeşillik bol su humana vs herşeyi denedim.solgarı duydum ama denemedim henüz.onuda deniyim inşaallah faydasını görürüm.en azından 6 ay sütümü bi şekilde alsa onada razıyım.
Ama çok iyi moral verdin.artık 1 ml bile benim için çok değerli :)
Bu mukus normal bişey değil heralde birşeylerin göstergesi benim oğlumda da kanlı mukus vardı o geçti şimdi kansız olarak başladı tekrar. Tahlil mi yaptırsam acaba yoksa süt diyetini bozmuştum yeniden mi başlasam ki.. 3 aylık kontrolünde bi soruyum bakalım doktora inşallah kendiliğinden geçerSağol canım, ilaç verdi sadece 1 hafta kullanın tekrar test yapalım dedi. Biraz rahatladı ama ilacı kullandıktan sonra.
bende siZi çöm iyi anlıyorum 34+ 2 dünyaya geldi oğlum 17 gün küvezde kaldı ve her 2 saatte kalktım sağdım bebek hiç emmedi düşünün sütümün kesilecegı olsaydı benimki giderdi, ondan sonra tutması emmesi için çok çaba sarfettim.emmesede süt sağmadan önce göğsünde tut bebegını hormonların harekete geçsin öle sağ göğsünü lütfen şu kadar geldi bu kadar geldi diye takılma , solgarı hemen temın edıp kullan birde sabah kahvaltında muhakkak dereotu Yemeni tavsıye ediyorum . İnşallah annesi o süt çoğalıp bebeğe yetecekCanım valla moral oldu söylediklerin.benim kızımda 36+4 te doğdu.hemen sütüm geldi ama memeyi kesinlikle istemedi.lohusalığım hep ağlamakla geçti.doğum yapalı 4 gün olmuş biri çıktı sütün ne kadar az dedi.dünya başıma yıkıldı.sütüm yetmiyo kaygısına kapıldım.halbuki 1 haftalık kontrolümde çocuk kilo bile almıştı.
Hayatımda hiç kimseyi kıskanmadım.ama sütü çok olan emziren anneleri nasıl kıskanıyorum anlatamam.kötü niyetle değil özeniyorum diyelim.
Bulgur yeşillik bol su humana vs herşeyi denedim.solgarı duydum ama denemedim henüz.onuda deniyim inşaallah faydasını görürüm.en azından 6 ay sütümü bi şekilde alsa onada razıyım.
Canim benim de daha bir aylik bile degilken 2 saatte 180cc falan geliyordu ama sonra esimle agir bir tartismamiz oldu ve ayni gün sütüm kesildi. Sonrasinda cok cok ugrasarak geri getirdim. Humana still cayi, Humana rezene cayi, maltana ananasli ve günde 5 lt su iciyorum ama cok az. Benim de bebegim emmiyor suan zaten cok nadir emiyordu sütüm kesilince hepten birakti. Simdi 2 saatte 30cc geliyor. Pisikolojik olarak kendimi cok iyi tutmaya calisiyorum. Esim de cok pisman o gün keske alttan alsaydim diyor, ben de pismanim logusaliktan cok abarttim ama olan oldu. Kesinlikle pisikoloji cok etkili. Ben de bugün bebegim uyansin eczaneden gidip solgarin hapini alacagim. 6 aya kadar az da olsa icse baska birsey istemiyorum.
Bende aynen senin gibi diyorum gözüm çok korktu ki ben 9 saat suni sancıyla doğurdum sen yine 3 saat çekmişsin 2. Bebişlere kadar 1-2 sene geçmiş ve biz bu duygudan çıkmış oluruz:) baksana ne güzel kokuyorlar melek gibiler 1 günde sadece 3 saat yada 9 saate değmezler mi?canim gozum oyle korktu ki 2.olursa hayatta normal yapamamdiyorum:))
bende siZi çöm iyi anlıyorum 34+ 2 dünyaya geldi oğlum 17 gün küvezde kaldı ve her 2 saatte kalktım sağdım bebek hiç emmedi düşünün sütümün kesilecegı olsaydı benimki giderdi, ondan sonra tutması emmesi için çok çaba sarfettim.emmesede süt sağmadan önce göğsünde tut bebegını hormonların harekete geçsin öle sağ göğsünü lütfen şu kadar geldi bu kadar geldi diye takılma , solgarı hemen temın edıp kullan birde sabah kahvaltında muhakkak dereotu Yemeni tavsıye ediyorum . İnşallah annesi o süt çoğalıp bebeğe yetecek
Maşallah size. Dimi hepsi zor yani kolay olan daha az zor herhalde. Benim sabah 7 de serumum takıldı bakmak için bebekte bende nasıl kaldiracaz diye sonra kademeli olarak dozu yükselttiler cuma vakti ezanın peşine doğum oldu. Cok degisik bir olay ya anne olmak dogum nasıl hangi sekilde olursa olsun içinde büyüyen bir canli var ve kucagina aliyorsun çok fantastik.valla normal dogumlarin hepsi zor ki benim sancim saatler surmedi. 3 saatte falan sürdu sancinin baslamasi ve dogumun gerceklesmesi.
amin canim. allah herkese kolay dogumlar nasip etsin.
Maşallah canım. Üçüncüye dikkat et hastaneye yetis. Hep oyle diyorlar ikinci doğum daha kolay oluyormuş diye ama doğum degil de surec benim için daha korkunç. Tüp bebek ilaçları iki ay her gun igneler kanamalar gebelik kolestazı kaşıntılar safra taşı atakları karpal tünel sendromu benim hepsi üstüste geldi ama sükür kızım sağlıklı hepsine değdi tabi ama birdaha cesaretim olurmu bilemiyorumBenim ilk doğumumda sancı doğum toplam 3 saatti ikincisi daha kolay oluyor bir buçuk saatte doğum haneden çıktım sancı kısmı dahil :)
Canım benim de şuan sağ mememi almak istemiyor,aynı şekilde yüzünü ekşitiyor ama ben aventin silikon göğüs ucu ile veriyorum o zaman alıyor. Dene bence.İşe yarıyomuymuş ilk defa duydum.
Ağzına kesinlikle almıyor.ağzını buruşturuyor.
Geçen aklıma geldi.acaba göğsümden acı eşki bi tatmı alıyo acaba dedim.
Göğsümü yaladım :)
Ama tadı gayet normaldi.kokuyomuyum diye düşündüm.banyodan çıkar çıkmaz emzirmeye çalıştım yine almadı.
Ağzı buruşuyo hatta bazen öğürüyo.
Ben çözemedim bu çocuğu.
Emzirmek çok zormuş valla emzirme fobim oluştu.
Aspiratörde mi işe yaramıyor canım? Eşin kafasını sabitlesin sende burnuna sıkıver yan yatırıp. Sonra düz yatırıp çekiver tabi ağlıyo baya korkuyo bizimkide elleri ayakları çırpmaya başlamıştı gözlerini açmıştı korkudan hemen kucakladım sakinleşti sonra açık burunla rahat uyuduSıcak suya da soğuk suya da damlattım. Sıcak suya koyup odanın içine bir kaseye koydum Defne'nin yatağına yakın yere. Soğuk suya da peteğe asılan hazneye koydum. Hiçbir şey değişmedi. Gece saat başı, bazen yarım saatte bir bazen de 2 saatte bir kalktım. Burnu tıkalı nefes almaya çalışıp alamayınca kesik kesik öksürüyor çocuk, çok üzüldüm gece. Çok kötü bir şey ya, nefes alamıyor çocuk, dün akşam 4 gibi bezini değiştirdim, eve geldik yaptırmadan önce tekrar bezleyeyim dedim yatmadı çocuk, çığlık çığlığa bağırdı ne zaman yatay pozisyona geçirsem delirdi. Bezini 12 saat değiştirtmedi bana, pişik olmuş çocuğumun poposu. En son uyurken uyandırmadan degistirebildim öncesinde de denemistim ama uyanıp aglamisti hep. Şimdi yine ayağa dikildi emmiyor yetmiyor oynamıyor ama nasıl olacaksa uyumak istiyor. Takatim kalmadı Muti uyku gözümden akıyor. Bir de bugun rota var, bir de onun cümbüşü katilirsa aramıza yandım ben.
Ben sırtını ve başının arkasını yikarken tek yapamam diye düşünüyorum çünkü Defne de yürümeye çalışıp kendini ittiriyor. Bu arada ben başına ve yüzüne su dokmuyorum. Elime aldığım suyla 6-7 kez sıyırıyorum başını sonra sirtinı çevirip yine başına elimle su döküyorum korkmuyor böylece.
Kesinlikle ondan, kundakla uzun ve deliksiz uyuyorlar.
Ayrıca göğsünü nasıl yaladın yahu , bir an canlandıramadım gözümde..İşe yarıyomuymuş ilk defa duydum.
Ağzına kesinlikle almıyor.ağzını buruşturuyor.
Geçen aklıma geldi.acaba göğsümden acı eşki bi tatmı alıyo acaba dedim.
Göğsümü yaladım :)
Ama tadı gayet normaldi.kokuyomuyum diye düşündüm.banyodan çıkar çıkmaz emzirmeye çalıştım yine almadı.
Ağzı buruşuyo hatta bazen öğürüyo.
Ben çözemedim bu çocuğu.
Emzirmek çok zormuş valla emzirme fobim oluştu.
Canım senin bebiş ememiyordu değil mi? Yanı kendini suçlama o yüzden. Süt üretiminin çoğalması için emmesi gerekiyor. Ememeyince haliyle azalıyor süt. Sen bir damla bile versen onun için kardır. Hiç utanacak bir şey yok. Kimseye de hesap vermek zorunda değilsin bunu için. Süt vermezsen mama var. Çocuk ac kalacak değil ya. Kendini üzme. Sütün azsa da sevgin bol.Canım valla moral oldu söylediklerin.benim kızımda 36+4 te doğdu.hemen sütüm geldi ama memeyi kesinlikle istemedi.lohusalığım hep ağlamakla geçti.doğum yapalı 4 gün olmuş biri çıktı sütün ne kadar az dedi.dünya başıma yıkıldı.sütüm yetmiyo kaygısına kapıldım.halbuki 1 haftalık kontrolümde çocuk kilo bile almıştı.
Teşekkur ederim ilgilendigin için. 3 aylık olmamıza bir hafta kaldi demek ondan meme reddi yaşıyoruz. Bazı arkadaşlara gipta ediyorum hem biberon hem meme hem emzik veriyorlar ben bir türlu dikiş tutturamadım.Aslında bu bebeler her emziği tutmuyor pahalı ucuz demeden bütün emzik markalarını denemeni öneririm bizimki mesela nuk un emziğini aldı. Onun haricinde biberon da kullanıyoruz ben bebeğin yanında olmadığımdan annem sağılmış sütü biberonla veriyor ama yeni doğan akışı zayıf olan biberonlardan kullanıyoruz onu çekerken de emek sarf ediyor kolaya kaçamıyor hatta meme den daha tazyikli süt geliyordur eminim. Biz de şöyle bir durum oldu Metehan 1 aylıkken ben hastanede kaldım o zaman mecburen eşim onu evde besleyebilmek için biberon kullandı . O yüzden başka birinden biberonla beslenmeye alıştı ve 2-3 gün sanırım 3 aylık olan bebeklerde olan bir durum sağ meme reddi yaşadık (biberon kaynaklı olduğunu sanmıyorum) şu an o da geçti. Demem o ki her emzik markasını deneyin ve biberon da yavaş akım biberonlardan olsun belki sizde de işe yarar. Bu emzirme kampında biberon, emzik olayına çok karşı çıkılıyor alıştırma bardağı da bir çözüm olabilir bu durumda..
Sağol canım benim, yazarım. Nidazol ilacın ismi, internette baktım da amip dizanteride kullanılıyormuş. Aslında
Size alerji teşhisi konulmuş muydu? Diyeti bu teşhis üzerine mi yapmıştın? Daha önce hiç test yapıldı mı? Yapılmadıysa kesin yaptır, belki de bizimki gibi mikrop falandır canımBu mukus normal bişey değil heralde birşeylerin göstergesi benim oğlumda da kanlı mukus vardı o geçti şimdi kansız olarak başladı tekrar. Tahlil mi yaptırsam acaba yoksa süt diyetini bozmuştum yeniden mi başlasam ki.. 3 aylık kontrolünde bi soruyum bakalım doktora inşallah kendiliğinden geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?