2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canım valla moral oldu söylediklerin.benim kızımda 36+4 te doğdu.hemen sütüm geldi ama memeyi kesinlikle istemedi.lohusalığım hep ağlamakla geçti.doğum yapalı 4 gün olmuş biri çıktı sütün ne kadar az dedi.dünya başıma yıkıldı.sütüm yetmiyo kaygısına kapıldım.halbuki 1 haftalık kontrolümde çocuk kilo bile almıştı.

Gerçekten utanıyorum sütümden.
Biberonun dibinde azıcık süt görünce ha içmiş, ha içmemiş gibi düşünüyorum.
Başkalarının yanında süt sağmıyorum.kimse görmeden sütümü içriyorum çocuğa.
Hayatımda hiç kimseyi kıskanmadım.ama sütü çok olan emziren anneleri nasıl kıskanıyorum anlatamam.kötü niyetle değil özeniyorum diyelim.

Bulgur yeşillik bol su humana vs herşeyi denedim.solgarı duydum ama denemedim henüz.onuda deniyim inşaallah faydasını görürüm.en azından 6 ay sütümü bi şekilde alsa onada razıyım.
Ama çok iyi moral verdin.artık 1 ml bile benim için çok değerli :)

Her mamadan önce göğsünte tutsan bide. Çeksin çekmesin önemli değil. Bana öyle demşti doktorum

İşe yarıyomuymuş ilk defa duydum.
Ağzına kesinlikle almıyor.ağzını buruşturuyor.
Geçen aklıma geldi.acaba göğsümden acı eşki bi tatmı alıyo acaba dedim.
Göğsümü yaladım :)
Ama tadı gayet normaldi.kokuyomuyum diye düşündüm.banyodan çıkar çıkmaz emzirmeye çalıştım yine almadı.
Ağzı buruşuyo hatta bazen öğürüyo.
Ben çözemedim bu çocuğu.
Emzirmek çok zormuş valla emzirme fobim oluştu.

Canim benim de daha bir aylik bile degilken 2 saatte 180cc falan geliyordu ama sonra esimle agir bir tartismamiz oldu ve ayni gün sütüm kesildi. Sonrasinda cok cok ugrasarak geri getirdim. Humana still cayi, Humana rezene cayi, maltana ananasli ve günde 5 lt su iciyorum ama cok az. Benim de bebegim emmiyor suan zaten cok nadir emiyordu sütüm kesilince hepten birakti. Simdi 2 saatte 30cc geliyor. Pisikolojik olarak kendimi cok iyi tutmaya calisiyorum. Esim de cok pisman o gün keske alttan alsaydim diyor, ben de pismanim logusaliktan cok abarttim ama olan oldu. Kesinlikle pisikoloji cok etkili. Ben de bugün bebegim uyansin eczaneden gidip solgarin hapini alacagim. 6 aya kadar az da olsa icse baska birsey istemiyorum.

Sağol canım, ilaç verdi sadece 1 hafta kullanın tekrar test yapalım dedi. Biraz rahatladı ama ilacı kullandıktan sonra.
Bu mukus normal bişey değil heralde birşeylerin göstergesi benim oğlumda da kanlı mukus vardı o geçti şimdi kansız olarak başladı tekrar. Tahlil mi yaptırsam acaba yoksa süt diyetini bozmuştum yeniden mi başlasam ki.. 3 aylık kontrolünde bi soruyum bakalım doktora inşallah kendiliğinden geçer

bende siZi çöm iyi anlıyorum 34+ 2 dünyaya geldi oğlum 17 gün küvezde kaldı ve her 2 saatte kalktım sağdım bebek hiç emmedi düşünün sütümün kesilecegı olsaydı benimki giderdi, ondan sonra tutması emmesi için çok çaba sarfettim.emmesede süt sağmadan önce göğsünde tut bebegını hormonların harekete geçsin öle sağ göğsünü lütfen şu kadar geldi bu kadar geldi diye takılma , solgarı hemen temın edıp kullan birde sabah kahvaltında muhakkak dereotu Yemeni tavsıye ediyorum . İnşallah annesi o süt çoğalıp bebeğe yetecek

Oy ne kadar çokmuş sütün.demekki psikoloji çok önemliymiş.
Ben 90 100 cc sağdığımı hayal bile edemiyorum.emmesini geçtim artık ama keşke sadece sağdığım sütü içse.mamadan tamamen kessem.
Ben lohusalığımı hiç iyi geçirmedim.
Normaldede insanları hiç kırmayan bi yapım var.kırılsamda belli etmem.
Ailemin yanında kaldım.ama 15 gün zor dayandım.herşeye alındım üzüldüm.ama bi kere bile dile getirmedim.boğazım düğümlendi.
Herşeye ağlıyasım vardı ama annem kızıyo diye hep içime attım.o evde yokken hıçkıra hıçkıra ağladım.
Bi daha çocğum olursa kesinlikle evimde olucam.kendim bakıcam çocuğuma.
Evime hemen misafir kabul etmicem.
Çok ders çıkardım bu çocukta ama iş işten geçti.

canim gozum oyle korktu ki 2.olursa hayatta normal yapamamdiyorum:))
Bende aynen senin gibi diyorum gözüm çok korktu ki ben 9 saat suni sancıyla doğurdum sen yine 3 saat çekmişsin 2. Bebişlere kadar 1-2 sene geçmiş ve biz bu duygudan çıkmış oluruz:) baksana ne güzel kokuyorlar melek gibiler 1 günde sadece 3 saat yada 9 saate değmezler mi? ben şimdiden 2. Olması fikrine ılımlı bakıyorum aradan 2 sene geçsin isteyebilirim :)

İnşaallah ya gerçekten çok istiyorum.bu benim annelik vazifem.evladımla aramdaki en güzel bağ.
Dediklerini yapıcam.faydası olursa mutlaka yazıcam.
Burdaki bütün arkadaşlar çok yardımcı oldu bana sağolsunlar.

valla normal dogumlarin hepsi zor ki benim sancim saatler surmedi. 3 saatte falan sürdu sancinin baslamasi ve dogumun gerceklesmesi.

amin canim. allah herkese kolay dogumlar nasip etsin.
Maşallah size. Dimi hepsi zor yani kolay olan daha az zor herhalde. Benim sabah 7 de serumum takıldı bakmak için bebekte bende nasıl kaldiracaz diye sonra kademeli olarak dozu yükselttiler cuma vakti ezanın peşine doğum oldu. Cok degisik bir olay ya anne olmak dogum nasıl hangi sekilde olursa olsun içinde büyüyen bir canli var ve kucagina aliyorsun çok fantastik.
Benim ilk doğumumda sancı doğum toplam 3 saatti ikincisi daha kolay oluyor bir buçuk saatte doğum haneden çıktım sancı kısmı dahil :)
Maşallah canım. Üçüncüye dikkat et hastaneye yetis. Hep oyle diyorlar ikinci doğum daha kolay oluyormuş diye ama doğum degil de surec benim için daha korkunç. Tüp bebek ilaçları iki ay her gun igneler kanamalar gebelik kolestazı kaşıntılar safra taşı atakları karpal tünel sendromu benim hepsi üstüste geldi ama sükür kızım sağlıklı hepsine değdi tabi ama birdaha cesaretim olurmu bilemiyorum

Canım benim de şuan sağ mememi almak istemiyor,aynı şekilde yüzünü ekşitiyor ama ben aventin silikon göğüs ucu ile veriyorum o zaman alıyor. Dene bence.

Aspiratörde mi işe yaramıyor canım? Eşin kafasını sabitlesin sende burnuna sıkıver yan yatırıp. Sonra düz yatırıp çekiver tabi ağlıyo baya korkuyo bizimkide elleri ayakları çırpmaya başlamıştı gözlerini açmıştı korkudan hemen kucakladım sakinleşti sonra açık burunla rahat uyudu

Ayrıca göğsünü nasıl yaladın yahu , bir an canlandıramadım gözümde..

Canım senin bebiş ememiyordu değil mi? Yanı kendini suçlama o yüzden. Süt üretiminin çoğalması için emmesi gerekiyor. Ememeyince haliyle azalıyor süt. Sen bir damla bile versen onun için kardır. Hiç utanacak bir şey yok. Kimseye de hesap vermek zorunda değilsin bunu için. Süt vermezsen mama var. Çocuk ac kalacak değil ya. Kendini üzme. Sütün azsa da sevgin bol.
http://www.lllturkiye.org/2011/07/engelsiz-emzirme.html?m=1
Suna bir göz at belki senin için faydalı bir şeyler bulursun.
Pompa kampı yapmaya çalış. Bir de pompa kampı yaparken bebeğini kucağına al ten tene temas etmeye çalış ellerini eline al kokla op. Birlikte banyo yapın. Bunlar süt üretimini çoğaltacaktır. Geçen kaynar tarifi vermiştim süt artırmak için. Onu da ekliyorum dosyalara.

Aşağıdaki yazı da Tomrisin Emzirme Notlarından.
Her sekilde oncelikle sutunu cogaltman gerekir. Bunun icin pompa kampi yapmalisin. Pompa kampinda gün içinde sık sık sütü pompa ile sağmaya çalış. Süt sağma aralıkları 2 saatte biri geçmemeli; gece ve gündüz. Yani gece kalkip sut sagman ge
Başta 5-10 cc gelecektir, sonra artacaktır. Bir süt sağma seansında bir süt akım refleksi al, süt azalınca bırak. Süt sağmalar arasında seti olduğu gibi buzdolabına koyabilirsi, böylece her sağma sonrasında temizlemene gerek kalmaz.

2 saat beklemene gerek yok, vaktin ve fırsatın olduğu her an süt sağabilirsin. Hatta ilk bir gün süt sağma setini buz dolabına kaldırma vb. şeylerle uğraşma, o gün sağdığın sütü at gerekirse . Önemli olan sık sık sağmak. Bir süt akımı alsan yeter.

Süt sağmak konusunda şu yazı ve ardından gelen 4 yazıya bakmanı öneririm.
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.nl/2013/04/tomrisin-emzirme-notlar-10-pompa-ile.html

Bu arada bebege biberon verirken şu yöntemi kullanmaya çalışmanı öneririm, böylece bebeğin biberona alışması ihtimali azalır:
http://www.lllturkiye.org/Bilgiler/Engelsiz emzirme.html ("Süt verme metodları" başlığına bak). Bu yöntemde biberondan süt emmek daha zor, böylece biberondan gelen kolay süte alışmıyor, memeye geçiş daha kolay oluyor.

Sütün artmaya başladıkça (bir yandan pompa yaparken) bebege meme ver, daha doğrusu teklif et. Almıyorsa sorun değil, sen teklif et.

Ten teme temas bebeğin emmeyi hatırlaması için çok önemli. Bebeği soy, sadece bezi kalsın. Sen de üst bedenini tamamen soy. Bebeği göğsüne koy, dolansın. Kokunu alsın. Sen de onun kokusunu al.

Eklentiler

• Screenshot_20171023-173522.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 33
Teşekkur ederim ilgilendigin için. 3 aylık olmamıza bir hafta kaldi demek ondan meme reddi yaşıyoruz. Bazı arkadaşlara gipta ediyorum hem biberon hem meme hem emzik veriyorlar ben bir türlu dikiş tutturamadım.
Aventin iki cesidini aldık simetrik ucu cok zor zamanlarda bir dakika falan tuttu sootie yi ememedi bile ağzında geveledi durdu. Nukun kaucuk damaklısini aldik en son onu da birkac kez tuttu ama çok kısa süreli hala bazen denediğimde öğürüyor. Daha başka farklı ne alabilirim acaba her ceşiti denedik gibi. Belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır bilemiyorum. Biberona gelince chicconun silikon uclu ve kaucuk uclusu var birkac kez süt ziyan ettik bir kez silikondan icti iki kezde kauçuktan alıştırma bardağımız var ama daha 3 aylık olmadık napsam denesemmi?

T tubigo geçmiş olsun gelişmeleri yaz mutlaka. Ne ilacı verdi doktor??
Sağol canım benim, yazarım. Nidazol ilacın ismi, internette baktım da amip dizanteride kullanılıyormuş. Aslında Gretchen Grundler a soracaktım, onlar da atlattı diye biliyorum ama zaten işi başından aşkın diye ilişmedim. İlacı dünden beri kullanıyoruz, huzursuzluğu azaldı biraz çok şükür.

Size alerji teşhisi konulmuş muydu? Diyeti bu teşhis üzerine mi yapmıştın? Daha önce hiç test yapıldı mı? Yapılmadıysa kesin yaptır, belki de bizimki gibi mikrop falandır canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…