Tv2 müdavimi:))) ben öykü sertele katlanamıyorum ya, size de itici gelmiyor mu?:))
Canim yanlış anlama sakin beni maddi durumunu da bilmiyorum ama eğer iyiyse bir emzirme danismanindan Yardım Al En azından belki bilmediğimiz sana iyi gelecek şeyleri bilip yardım eder ya biliyorum belki bazıları para tuzağı diye düşünüyor ama eğer ki imkan varsa en azından denerdim boşa giderse de süt gibi değerli bir şey için gider bugün doktora gittik şükür biraz kilo almış memeyi emek istemiyordu bu aralar eğer kilo almasaydi ben arayacaktim danışmanı tabi ki facebook ve instagram da yardımcı olan çok insan var ama bazen birebir görüşmek özellikle anne psikolojisi için çok önemli dilerim hiçbir şeye gerek kalmadan sütün bol bol olur :)Oy ne kadar çokmuş sütün.demekki psikoloji çok önemliymiş.
Ben 90 100 cc sağdığımı hayal bile edemiyorum.emmesini geçtim artık ama keşke sadece sağdığım sütü içse.mamadan tamamen kessem.
Ben lohusalığımı hiç iyi geçirmedim.
Normaldede insanları hiç kırmayan bi yapım var.kırılsamda belli etmem.
Ailemin yanında kaldım.ama 15 gün zor dayandım.herşeye alındım üzüldüm.ama bi kere bile dile getirmedim.boğazım düğümlendi.
Herşeye ağlıyasım vardı ama annem kızıyo diye hep içime attım.o evde yokken hıçkıra hıçkıra ağladım.
Bi daha çocğum olursa kesinlikle evimde olucam.kendim bakıcam çocuğuma.
Evime hemen misafir kabul etmicem.
Çok ders çıkardım bu çocukta ama iş işten geçti.
:))) üçüncü olurmu bilmem ama Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin beklediğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin herşeyden önemlisi şu anda kucağımızdalarya gerisi teferruatMaşallah size. Dimi hepsi zor yani kolay olan daha az zor herhalde. Benim sabah 7 de serumum takıldı bakmak için bebekte bende nasıl kaldiracaz diye sonra kademeli olarak dozu yükselttiler cuma vakti ezanın peşine doğum oldu. Cok degisik bir olay ya anne olmak dogum nasıl hangi sekilde olursa olsun içinde büyüyen bir canli var ve kucagina aliyorsun çok fantastik.
Maşallah canım. Üçüncüye dikkat et hastaneye yetis. Hep oyle diyorlar ikinci doğum daha kolay oluyormuş diye ama doğum degil de surec benim için daha korkunç. Tüp bebek ilaçları iki ay her gun igneler kanamalar gebelik kolestazı kaşıntılar safra taşı atakları karpal tünel sendromu benim hepsi üstüste geldi ama sükür kızım sağlıklı hepsine değdi tabi ama birdaha cesaretim olurmu bilemiyorum
Sağol canım benim, yazarım. Nidazol ilacın ismi, internette baktım da amip dizanteride kullanılıyormuş. AslındaGretchen Grundler a soracaktım, onlar da atlattı diye biliyorum ama zaten işi başından aşkın diye ilişmedim. İlacı dünden beri kullanıyoruz, huzursuzluğu azaldı biraz çok şükür.
Tamam:)
Lökosit görünce idrar yolu enfeksiyonuna bakarlardı da ondan sordum.Tamam:)
Yapıldı canım idrar kaka tahlili, bol sayıda lökosit var dedi. Telefonda görüştüm doktorla, seviyesini sormak aklıma gelmedi.
Buradayım canım.
Benim bebeğim de biberon almıyordu ucunu çiğniyordu emmek yerine dr.browns ve avent ti denediklerim. Lansinoh wave tavsiye etti arkadaşım dün aldım ve denedim emdi ucu çok güzel. Açıklamasında emme refleksini harekete geçirdiği yazıyor zaten denememi tavsiye ederimTeşekkur ederim ilgilendigin için. 3 aylık olmamıza bir hafta kaldi demek ondan meme reddi yaşıyoruz. Bazı arkadaşlara gipta ediyorum hem biberon hem meme hem emzik veriyorlar ben bir türlu dikiş tutturamadım.
Aventin iki cesidini aldık simetrik ucu cok zor zamanlarda bir dakika falan tuttu sootie yi ememedi bile ağzında geveledi durdu. Nukun kaucuk damaklısini aldik en son onu da birkac kez tuttu ama çok kısa süreli hala bazen denediğimde öğürüyor. Daha başka farklı ne alabilirim acaba her ceşiti denedik gibi. Belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır bilemiyorum. Biberona gelince chicconun silikon uclu ve kaucuk uclusu var birkac kez süt ziyan ettik bir kez silikondan icti iki kezde kauçuktan alıştırma bardağımız var ama daha 3 aylık olmadık napsam denesemmi?
her kakasi mi yesil oluyor? uzun sure emmeyip az emiyorsa atistirma seklinde besleniyor ve sadece onsutu aldigi, bunun da yesil kakaya sebep oldugu yaziyor bi cok yerde. usutmenin sebep olabilecegini de okumustum. hatta yesil kaka bagirsaklarin fazla aktif calistigini da gosteriyor-mus. bizim de oluyor arada. her gun her kakasi yesil degilse bence endiselenecek bi durum yok.Kızlar malum birkaç haftadır meme reddi yaşıyoruz emziği tercih ediyor sıpa çok aç olunca emiyor gece sıkıntı yok uykulu olduğu için ama gündüz az emiyor kakası yeşil birkaç gündür arada normal renge döndü ama az emme yeşil kakaya sebep oluyor denmişti burada ondan mı acaba sıkıntı olur mu yeşil yapması bide günde 5-6 kez yapıyor gaz çıkarırken az az geliyor bezi dolduracak kadar 2 sefer ancak yapıyor sorun var mı sizce sizde nasıl kakalar
Masallah canim.. Hangi biberonu kullaniyosun?Aslında bu bebeler her emziği tutmuyor pahalı ucuz demeden bütün emzik markalarını denemeni öneririm bizimki mesela nuk un emziğini aldı. Onun haricinde biberon da kullanıyoruz ben bebeğin yanında olmadığımdan annem sağılmış sütü biberonla veriyor ama yeni doğan akışı zayıf olan biberonlardan kullanıyoruz onu çekerken de emek sarf ediyor kolaya kaçamıyor hatta meme den daha tazyikli süt geliyordur eminim. Biz de şöyle bir durum oldu Metehan 1 aylıkken ben hastanede kaldım o zaman mecburen eşim onu evde besleyebilmek için biberon kullandı . O yüzden başka birinden biberonla beslenmeye alıştı ve 2-3 gün sanırım 3 aylık olan bebeklerde olan bir durum sağ meme reddi yaşadık (biberon kaynaklı olduğunu sanmıyorum) şu an o da geçti. Demem o ki her emzik markasını deneyin ve biberon da yavaş akım biberonlardan olsun belki sizde de işe yarar. Bu emzirme kampında biberon, emzik olayına çok karşı çıkılıyor alıştırma bardağı da bir çözüm olabilir bu durumda..
Harika olmuş, bayılıyorum evde yapılan şeylere ellerine sağlıkAnneler ben kızıma bu çıngırakları yaptımÇıngıraklı patik alacaktım ama evde zillerim vardı. Bu şekilde kullandım. Lastiği dar gelen çorabını da kestim azıcık tabi.
Ellerine sağlık, yaratıcılık süper.Anneler ben kızıma bu çıngırakları yaptımÇıngıraklı patik alacaktım ama evde zillerim vardı. Bu şekilde kullandım. Lastiği dar gelen çorabını da kestim azıcık tabi.
Hep değil işte arada bi normal renk oluyor gece emdiği için sabah kakası normal mesela ön sütten diye düşünüyorum bende az emiyor emdiği zaman da zaten of ne zor işler ya :) senin nasıl gidiyor gündüz aynı Mı barışher kakasi mi yesil oluyor? uzun sure emmeyip az emiyorsa atistirma seklinde besleniyor ve sadece onsutu aldigi, bunun da yesil kakaya sebep oldugu yaziyor bi cok yerde. usutmenin sebep olabilecegini de okumustum. hatta yesil kaka bagirsaklarin fazla aktif calistigini da gosteriyor-mus. bizim de oluyor arada. her gun her kakasi yesil degilse bence endiselenecek bi durum yok.
kaka uzmani olucam yakinda suan bunu hissediyorum
Tam olarak bunun için yazmıştım:) çok sevindim moral bulmana inşallah çare de bulacaksın:)Canım valla moral oldu söylediklerin.benim kızımda 36+4 te doğdu.hemen sütüm geldi ama memeyi kesinlikle istemedi.lohusalığım hep ağlamakla geçti.doğum yapalı 4 gün olmuş biri çıktı sütün ne kadar az dedi.dünya başıma yıkıldı.sütüm yetmiyo kaygısına kapıldım.halbuki 1 haftalık kontrolümde çocuk kilo bile almıştı.
Gerçekten utanıyorum sütümden.
Biberonun dibinde azıcık süt görünce ha içmiş, ha içmemiş gibi düşünüyorum.
Başkalarının yanında süt sağmıyorum.kimse görmeden sütümü içriyorum çocuğa.
Hayatımda hiç kimseyi kıskanmadım.ama sütü çok olan emziren anneleri nasıl kıskanıyorum anlatamam.kötü niyetle değil özeniyorum diyelim.
Bulgur yeşillik bol su humana vs herşeyi denedim.solgarı duydum ama denemedim henüz.onuda deniyim inşaallah faydasını görürüm.en azından 6 ay sütümü bi şekilde alsa onada razıyım.
Ama çok iyi moral verdin.artık 1 ml bile benim için çok değerli :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?