2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Buhar makinesi hangisini kullanıyorsunuz ve memnun musunuz analar? Bir de sıcak buhar sadece yanma tehlikesi olduğu için mi önerilmiyor yoksa benim kaçırdığım başka bir zararı var mı?
Ben weewell aldım canım hem sıcak hem soğuk buharlı. Pek de bilmiyorum sıcak buharın neden iyi olmadığını. Ama makinadan memnunum

Yarın dışarı çıkasım var bir bakarim canım sağol. Acaba naıl emme refleksini harekete geciriyor ucu mu daha buyuk?

Canım diğer mesaja yazmadan önce buna yazayım dedim. Belki denemişsindir ama denememe ihtimaline karşı yazayım. Biz emzik+şırıngayla verdik şurubu. Emzik emmiyor oğlum da ama en azından yutma olayını daha iyi beceriyor o ağzındayken, tabi elimizle destekliyoruz. Emzik ağzındayken şırıngayla ağzının kenarından azar azar veriyorum şurubu. %100 başarı sağlamıyor ama %80lere çıkardı oranı en azından:)

zaten o melek yuzlerine bakinca her seyi unutuyosun:)
kismetimizde varsa olacaktir. istemiyorum demeyim de allahin gucüne gitmesin.
yaşım geregi cok gec kalmak istemiyorum ama bakalim:)

Ay kıyamam ya kakayla ne mutluluklar yaşıyoruz:)) ben de her kakasını inceliyorum, rengarenk şu anda, sarıyı dört gözle bekliyorum:))
Antibiyotik konusunda haklısın, ben de senin gibi düşünüyorum. Keşke hiç vermesek ama verince de sonuna kadar kullanmak gerekli bir daha mecbur kalmamak için. Bizimki de hemen geçer inşallah, teşekkür ederim

hamileligin,dogumun,lohusaligin hepsinin zorluklari var tabi. bir de oncesinde tedavi. daha da zor ama bugune sukurler olsun. rabbim cabalayan herkese nasip etsin.

Sürekli evde olmak zorunda değilsin Gretchen Grundler 'in dediği gibi her gün biraz biraz dışarı çıkabilirsen iyi gelir. Tak slingini ya da kangurunu, bebek arabası ya da eğer hafifse. Biz de bugün ekmek almaya indik kızımla kanguruyla. 2 dk da olsa hava almış olduk ve o bile o kadar iyi geliyor ki seni anlayabiliyorum.
Evey geçen ay 2. Ay kontrollerinde ipek 500 gram almıştı. Sağlık ocağındaki ebe ilk baskıyı üstümde kuran kişiydi. Bana 'Neden?' diye suçlayıcı bir ifade kullandı. Kendimi sorguladım. Anneliğimi bile sorguladım. Ama sadece bir an. Sonra aklıma şunlar geldi. Ben bu bebeğin annesiyim ve benim sütüm o ne kadar isterse o kadar üretiliyor vücudumca. Bu bilimsel bişey. Ben kendimden emin oldukça da bu üretim asla sekteye uğramayacak. Dünya sağlık örgütü alt sınırı 500 belirlerken sevgili ülkem 600 belirleyip her bebeğin aynı kiloları almasını bekliyor. Ne saçma! Her bebek aynı mı? Değil!
Yine de ben kendimi ikna etmek için 2 saatte bir emzirdim ipeği. İstese de istemese de sokuşturdum ağzına memeyi. Hiç gerek yoktu biliyor musun? Belki alacağı vardı belki de işe yaradı bilmiyorum ama normal sınırlarda kilo aldı kızım. Boyu da uzadı. Ben kilonun sağlık demek olmadığını çok iyi biliyorum. Sen de güven kendine :) çok su içmek sütü artırıyor :)

Bizde kızimla bir donem oyleydik sonra yatmak istememeye başladi ve ayni seyi dikey pozisyonda yapmaya basladık. Ayakta yanak yanaģa mayıştırdım dans ederek sonra kucaģima yayirip pışpısladım. Ama suan hicbiri islemiyor o başka tabi
Benim kız ikinci ay 1600 aldı saglik ocagindaki ebelerin hepsimi ayni bilmiyorum bizimkide neden dedi mama mi veriyorsun fazla almıs falan!! Alt sınirda alsa sıkintı fazla alsa sıkıntı illa tek tip mi olacak yani? Etrafimdakiler yok her istediginde verme obez olacak gibi cahilce konustular falan. Insan bir şuphe ediyor kendinden acaba çocugun baska bir derdi mi var da ben hep memeyle sakinlestirmek icin yedirdim falan diye düşündüm hatta birkac kez aglamasina goz yumdum toplum icinde ama dedigin gibi hic gerek yok yani. Ihtiyacı o kadarmış diye düşunuyorum benim kızım zayıf ve kücük dogdu bu yüzden fazla almaya ihtiyacı vardı seninki 3 kilonun ustunde dogmustur az almasi gerekmistir bu kadar basit dimi.

Tv2 müdavimi:))) ben öykü sertele katlanamıyorum ya, size de itici gelmiyor mu?:))

yemek programi yaparken daha bi itici geliyordu. simdi de bayilmiyorum ama diger bayık programlara bakmaktansa ordaki uzmanlari dinlemek daha iyi:))

bu arada oyku degil ezgi canim

Aynen öyle ya tek tip mi bu insan yavruları? Fabrikadan mı çıkıyor? 3350 doğdu ipek ilk ay 1500 gr aldı. Sabit kilo almasını beklemek ne kadar da saçma.

anne bebek yogasi vardi canim bugun.
bundan oncekilerde de prof cikti hep.

sorunsuz gecer canim insallah geceniz

Etrafı su birikintisi oluyor mu peki?
Etrafı derken?
Makinanın dışını diyorsan hayır olmuyor. Makinanın su haznesini çıkartırsan hazneden damlar ama hazne yerindeyken öyle birşey Yok kesinlikle. Zaten haznesi de küçük değil. Tam doldurmuyorum bile. Üçte bir dolduruyorum birkaç güm gidiyor. Sonra temizleyip yeni su dolduruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…