Evet işte şuan aynı yöntemleri kullanıyorum, gelecekteki halimiz demek ki hiçbiri kar etmeyecek.Bizde kızimla bir donem oyleydik sonra yatmak istememeye başladi ve ayni seyi dikey pozisyonda yapmaya basladık. Ayakta yanak yanaģa mayıştırdım dans ederek sonra kucaģima yayirip pışpısladım. Ama suan hicbiri islemiyor o başka tabi
Benim kız ikinci ay 1600 aldı saglik ocagindaki ebelerin hepsimi ayni bilmiyorum bizimkide neden dedi mama mi veriyorsun fazla almıs falan!! Alt sınirda alsa sıkintı fazla alsa sıkıntı illa tek tip mi olacak yani? Etrafimdakiler yok her istediginde verme obez olacak gibi cahilce konustular falan. Insan bir şuphe ediyor kendinden acaba çocugun baska bir derdi mi var da ben hep memeyle sakinlestirmek icin yedirdim falan diye düşündüm hatta birkac kez aglamasina goz yumdum toplum icinde ama dedigin gibi hic gerek yok yani. Ihtiyacı o kadarmış diye düşunuyorum benim kızım zayıf ve kücük dogdu bu yüzden fazla almaya ihtiyacı vardı seninki 3 kilonun ustunde dogmustur az almasi gerekmistir bu kadar basit dimi.
Yok ben zaten verme diye demedim yanlış anlama. Belki çok aşırı değildir ve ilacın da gözle görülür bir faydası yoksa çocuğu zorlama diye dedim. Yoksa tabiki ihtiyacı varsa vermek lazım.İlacı düzenli içerken o büyük kusmaları bitmişti ne zaman reddedip içmedi ya da günde 1 kez ancak verebilir oldum o zamandan beri burnu tıkalı, kusması zaten malum. Ben reflüsü olan biri olarak ilacın önemini biliyorum, kuzenimde de bebekken vardı ve 3 yaşında çocuğun sesi ergenlige girmiş gibi çıkıyordu. Şimdi 11 yaşında ve yıllar içinde sesi daha da kötü oldu, mide asidi ses tellerine zarar verdi muhtemelen. Reflü önlem alınırsa basit bir hastalık alınmazsa ciddi sorunlara neden olabiliyor. O yüzden tedaviye ihtiyacı kalmayana kadar bırakmam ben. Bunu da yazdım ki şüphelenen varsa doktoruna danışsın. Her bebek reflüsü ilaçlı tedavi gerektirmiyor ama bizim kizinki ağır geçiyor maalesef.
Bu arada bir not: ben beslenmeme dikkat etmediğim zaman sesim çok kalinlaşıyor. Bir kez eşim beni aradı sabah henüz evli değildik, sesim daha kendine gelmemiş tabi. Telefonu açtım, beni duyunca panik olmuş annemle konuşuyor sanmışannemin de sesi guatr ameliyatından sonra kalinlaşti çünkü, sabah sabah strese sokmuşum zavallımı nerden aklıma geldiyse bu da böyle bir anımdır
Ne güzel doktorun var senin, bizim doktora enson elini emmesini sordum amacım bana gelişimi ile ilgili birkaç cümle kurmasıydı çok normal dedi geçiştirdi. Ben de böyke gelişimi ile ilgili beni bilgilendiren bir doktor istiyorum , bu üçüncü doktorumuz ama bulamadım henüz. Bıgün kucakta uyuyup ,uyur vaziyette yatağına yatırabildim. Hergün değişik bir huyu çıkıyor ya hayırlısı.Doktordan geldim, zırt pırt uyanıyor deyince bunu anlattı sen de dinle aynı sorun var sanırım. Şimdi çocuklarda terk edilme korkusu başlayabilirmiş, gece uyanıp annesinin kokusunu alamayip annesini goremeyince aglarmis. Yanında anne olursa ya da kokusunu alırsa uyumaya devam edermiş. Ben de buradan hareketle kundak örtüsünü ya da üzerine orttugum battaniyeyi koynuma sarmayı düşünüyorum belki yaptığım hile bana 2 saat daha uyku verir. Büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumu yatağıma kesinlikle almak istemiyorum o yüzden bu süreci böyle atlatmaya çalışacağım sen de aynı yöntemi deneyebilirsin.
500 gram almış canımNe kadar almış canım sınır dedikleri kaç gram
Haklısın yılmak yok, sık sık emzirmeye devam. Bebek mevlidi için Babannem geldi ona bırakıp çıkarım artık dışarıya da, moralimi bozmayacağımEşin hariç söyleme kimseye, sorana iyi maşallah de geç kimse baskı yapma hakkına sahip değil. Kilo alır her ay farklı kilo alıyorlar. Geçen ay 600 gr almıştı kızım alt sınıra yakındı bu ay daha sık emzirip sağlık sıkıntılarını da cozunce kilosu düzeldi.Mutella da aynı şekilde 500 gr almıştı geçen ay İpek, gaza gelip bol bol emzirip toparlamıştı. Sütün yetiyor yetmemesi için bir sebep yok, sadece daha sık emzir kendiliğinden düzelir. Hem sütün artar hem bebeğin kilo alır sık emzirirsen. En önemli şey psikolijini yetmiyor'a odaklama, yetmek zorunda çünkü bebegimin ihtiyacı var diye düşün, hatta bu da karamsar oldu sütüm yetiyor çünkü azalması için hiç sebep yok de. Geçen hafta sırf bebeğim emmeyi reddetti diye yarım saat önce sütten taş gibi olup sizdiran mememi sağdım ikisinden toplam 10 ml belki çıktı, çünkü moralim bozulmuştu. Psikolojinin önemini iyice kavramış oldum, yetmiyor dersen yetmez.
Diğer konuya gelince her gün çık o zaman dışarı, al bebeğini yürüyüş yap gez biraz iyi gelir. Bırakabileceğin birileri varsa da bebeğini bırak yalnız çık biraz. Evde hapis değilsin ki dışarılar hala serbest temiz hava ikinize de iyi gelir
Aynen canım kilo alımını duyunca hemen aklımdan ben nasıl anneyim bakamamışım oğlum sana diye geçirdim ama yılmayacağım emzirmeye devamSürekli evde olmak zorunda değilsinGretchen Grundler 'in dediği gibi her gün biraz biraz dışarı çıkabilirsen iyi gelir. Tak slingini ya da kangurunu, bebek arabası ya da eğer hafifse. Biz de bugün ekmek almaya indik kızımla kanguruyla. 2 dk da olsa hava almış olduk ve o bile o kadar iyi geliyor ki seni anlayabiliyorum.
Evey geçen ay 2. Ay kontrollerinde ipek 500 gram almıştı. Sağlık ocağındaki ebe ilk baskıyı üstümde kuran kişiydi. Bana 'Neden?' diye suçlayıcı bir ifade kullandı. Kendimi sorguladım. Anneliğimi bile sorguladım. Ama sadece bir an. Sonra aklıma şunlar geldi. Ben bu bebeğin annesiyim ve benim sütüm o ne kadar isterse o kadar üretiliyor vücudumca. Bu bilimsel bişey. Ben kendimden emin oldukça da bu üretim asla sekteye uğramayacak. Dünya sağlık örgütü alt sınırı 500 belirlerken sevgili ülkem 600 belirleyip her bebeğin aynı kiloları almasını bekliyor. Ne saçma! Her bebek aynı mı? Değil!
Yine de ben kendimi ikna etmek için 2 saatte bir emzirdim ipeği. İstese de istemese de sokuşturdum ağzına memeyi. Hiç gerek yoktu biliyor musun? Belki alacağı vardı belki de işe yaradı bilmiyorum ama normal sınırlarda kilo aldı kızım. Boyu da uzadı. Ben kilonun sağlık demek olmadığını çok iyi biliyorum. Sen de güven kendine :) çok su içmek sütü artırıyor :)
Aynen yemek programında hiç çekilmiyordu ama yine de izliyordum bazen Stokholm sendromu gibi:))) bu program da o saatlerde izlenebilecek en eli yüzü düzgün program, ben de birkaç kez denk geldim, dediğin gibi uzmanlar fena olmuyor.
yemek programi yaparken daha bi itici geliyordu. simdi de bayilmiyorum ama diger bayık programlara bakmaktansa ordaki uzmanlari dinlemek daha iyi:))
bu arada oyku degil ezgi canim
Aynen yemek programında hiç çekilmiyordu ama yine de izliyordum bazen Stokholm sendromu gibi:))) bu program da o saatlerde izlenebilecek en eli yüzü düzgün program, ben de birkaç kez denk geldim, dediğin gibi uzmanlar fena olmuyor.
Ezgi olduğu sonradan aklıma geldi benim de, uydurmuşum:))
Öyle bişey yok. Bu aylarda kilo alımı durabilir bile. 3-4. Aylarda çok normal bu durum. Hiç kafanı takma. Sen çok iyi bi annesin ve bebeğine çok iyi bakıyorsun.Aynen canım kilo alımını duyunca hemen aklımdan ben nasıl anneyim bakamamışım oğlum sana diye geçirdim ama yılmayacağım emzirmeye devam
Öyle bişey yok. Bu aylarda kilo alımı durabilir bile. 3-4. Aylarda çok normal bu durum. Hiç kafanı takma. Sen çok iyi bi annesin ve bebeğine çok iyi bakıyorsun.Aynen canım kilo alımını duyunca hemen aklımdan ben nasıl anneyim bakamamışım oğlum sana diye geçirdim ama yılmayacağım emzirmeye devam
Bizim kakada kan vardı gittik tahlil yaptırdık ve kan olduğu netleşti. Sonra doktor bana süt ve ürünlerine diyet yap dedi ve gavizcon verdi kullandık diyette yaptım ve çok şükür geçmişti. Bu aralar kan yok ama mukus görüntüsü ara ara görüyorum aldırış etmemiştim ama sormak lazım yine de doktoruna tabi.Size alerji teşhisi konulmuş muydu? Diyeti bu teşhis üzerine mi yapmıştın? Daha önce hiç test yapıldı mı? Yapılmadıysa kesin yaptır, belki de bizimki gibi mikrop falandır canım
Yorumları okurken hep su sızdırıyor diye okudum mobilyaya falan sizdirmis diye okudum da ondan sordum. Gerçi bir sürü ürün inceleyip yorum okuyunca hangisi için deniyordu emin değilim ama buhar makinelerinde böyle bir sorun olabiliyormuş diye sorayım dedim. Biz de sipariş verdik Loobex sıcak soğuk, cumaya gelir umarım.Etrafı derken?
Makinanın dışını diyorsan hayır olmuyor. Makinanın su haznesini çıkartırsan hazneden damlar ama hazne yerindeyken öyle birşey Yok kesinlikle. Zaten haznesi de küçük değil. Tam doldurmuyorum bile. Üçte bir dolduruyorum birkaç güm gidiyor. Sonra temizleyip yeni su dolduruyorum.
Kuzenime ben de üzülüyorum ya, neyse şimdi ergenliğe falan girecek sesi yasitlarina benzeyecek en azından. Bu anıma eşim de gülüyor ya, komik olunca hastalığa da gülünür hem ciddi olmayan hastalıkla da eğlenmeyelim miYok ben zaten verme diye demedim yanlış anlama. Belki çok aşırı değildir ve ilacın da gözle görülür bir faydası yoksa çocuğu zorlama diye dedim. Yoksa tabiki ihtiyacı varsa vermek lazım.
Kuzenine de üzüldüm inşallah bizim kızın öyle bir durumu olmaz. Doktor ilaç vermedi ama belki ilaclik ağır bir durum görmedi.
Anına da güldüm ama hastalığa da gülünmez ki ya
Nerede oturuyorsun? Sana doktorumuzu önerebilirimNe güzel doktorun var senin, bizim doktora enson elini emmesini sordum amacım bana gelişimi ile ilgili birkaç cümle kurmasıydı çok normal dedi geçiştirdi. Ben de böyke gelişimi ile ilgili beni bilgilendiren bir doktor istiyorum , bu üçüncü doktorumuz ama bulamadım henüz. Bıgün kucakta uyuyup ,uyur vaziyette yatağına yatırabildim. Hergün değişik bir huyu çıkıyor ya hayırlısı.
3. Ay için normal değil mi? Biraz beslenmesini siklaştirarak cozulmeyecek bir sorun değil ki üzme kendini, stres hepten beter yiyor insanı.500 gram almış canım
Teşekkür ederim canımÖyle bişey yok. Bu aylarda kilo alımı durabilir bile. 3-4. Aylarda çok normal bu durum. Hiç kafanı takma. Sen çok iyi bi annesin ve bebeğine çok iyi bakıyorsun.
Anladım canım, diyeti biraz bozmuşsun ya ondan olmuş olabilir. Çok zor ya bi şeylerin yasak olması, özellikle süt ürünlerinin ama ne yapalım, her şey bebeklerimiz içinBizim kakada kan vardı gittik tahlil yaptırdık ve kan olduğu netleşti. Sonra doktor bana süt ve ürünlerine diyet yap dedi ve gavizcon verdi kullandık diyette yaptım ve çok şükür geçmişti. Bu aralar kan yok ama mukus görüntüsü ara ara görüyorum aldırış etmemiştim ama sormak lazım yine de doktoruna tabi.
usutmustur belki kaka sayisi arttiysa. ishale dikkat. (haftalik burc yorumu gibi olduBizimde arada yeşil oluyor tüm gün değilde gün içinde bir iki kez birde bu ara çok sık kaka yapıyor :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?