Sorma cnm ya dün doktora giderken düşündüm daha dün gibi hamilelik kontrollerine gitmemiz diye. Söylemesi bile garip 6 aylık diye :)Ay ya doğdular da 6 aylık oldular. Daha dün sanki hareketini hissedemedim diye her gün doktora gidesim geliyordu, zaman ne çabuk geçiyor
MasallahhhTam 6 aylık oldu bugün :)
Hayirli olsunAyyy ne yorucu bi gündü hiç bitmicek gibievimizi su bastı 3. Kez artık cinnet geçirdim kucağımda çocuk ağlıyo bi yandan odalara girmesin diye bezler koyuyorum yerlere eşim aşağıda boruyu kırmaya çalışıyo en sonunda kv de imdadıma yetişri Allah razı olsun. Onu temizledik kuzunun havası verelim dedik o da ayrı bi problem eşim karşısına geçiyo kızıldereli dansı mı yapmıyo ben ses çıksın diye elime ne geçerse bi yerlere vuruyorum bir de antibiyotik acı diye istemiyo öğürüyo yarısını kusuyo onu verirken ayrı bi problem şuan yatağımda uzandığıma i na na mı yo rum
Hayirli olsun
Anne baba alerjik bir bünyeye sahipse 3 gün kuralina dikkat etmek daha dogru sanırım. Ve bembeyaz tenli çocuklarda alerji daha çok gozlenyor bildiğim kadarıyla. Çok kasmadan uygulamak gerekiyor. Doktorumun dediği anneler heyecanla başlar sonra sükutu hayale uğrar eyvah ne yapacağım telaşına düşer, bebek ona doğru adımları attirirmis. Kimi bebek pure sevmez ona biraz daha sulu kıvamda, veya salcasiz baharatsix tattirarak yutma becerisi gozlemliyorsak bazen minik lokmalar halinde tadimlar yaptirabilirmisiz. Nitekim yakinimin çocuğu pureyi 15-20 gün aldı. Sonra reddetti resmen. Ama onların yemeğinden az az tesirinde yiyordu. Bebeğe uygun yaptı yemeklerini yedirdi o süreci öyle geçirdi. Yoksa her gün ne pure yapacağım kaygısı cok zorIki gun de yetiyormus aslinda ya yurt disinda bu 3 gun kuralini hic uygulamiyorlaar benim de ek gıda konusunda kafam çok karışık
Evet bizim dr da 3 güne gerek yok dedi.Bizim ailede alerji yok tekrar teyit etti.Gerçi içimiz görünücek kadar beyazız amaAnne baba alerjik bir bünyeye sahipse 3 gün kuralina dikkat etmek daha dogru sanırım. Ve bembeyaz tenli çocuklarda alerji daha çok gozlenyor bildiğim kadarıyla. Çok kasmadan uygulamak gerekiyor. Doktorumun dediği anneler heyecanla başlar sonra sükutu hayale uğrar eyvah ne yapacağım telaşına düşer, bebek ona doğru adımları attirirmis. Kimi bebek pure sevmez ona biraz daha sulu kıvamda, veya salcasiz baharatsix tattirarak yutma becerisi gozlemliyorsak bazen minik lokmalar halinde tadimlar yaptirabilirmisiz. Nitekim yakinimin çocuğu pureyi 15-20 gün aldı. Sonra reddetti resmen. Ama onların yemeğinden az az tesirinde yiyordu. Bebeğe uygun yaptı yemeklerini yedirdi o süreci öyle geçirdi. Yoksa her gün ne pure yapacağım kaygısı cok zor
İnşallah canım, biz nemlendirici olarak günde iki kez mustela stelatopia sürüyoruz, bu arada süt yoğurt tavuk fındık ve fıstık artık yemiyorum 20 gün sonra doktor süt içmeye basla ve bebeği gozlemle dedi ayrıca kanda çıkmaması demek alerji olmadığı anlamına gelmez dedi bence de öyle fındık fıstık yediğimde pancar gibi kızarmışti cildi ona eminim, soldugunda ve ya kizardiginda cildi senin dedigin söz geliyor aklıma ne sevineceksin ne uzuleceksin. Ama elde olmuyor çoğu zaman. Dedigim merhem kortizonlu, kollarinda yer kalmadı artık baskilasin diye 3 gün kullanip birakacagim hipokort bizde ise yaramadi ondaki kortizon miktarı cok cok azmis. Alerji uzmani da cildiye de aynı merhemi verince kullandik. İnşallah senin kuzu da atlatir bir an önce şimdiki yol haritanız nedir? Baska test vs yaptiracak mısınız yoksa gozleme devam mi..Yaa iniallah gıda alerjisi değildir. Bizim de kandan çıkmamıştı. Bizim egzamalı bölgemiz günden güne artıyor sanki. Nemlendiriyorum her fırsatta ama iyi gelmiyor. Canım çok sıkkın, moralimi yüksek tutamıyorum kızımı o halde gördükçe malesef. Siz nemlendirici olarak ne sürüyorsunuz. Bir de o eumovate kortizonlu mu?
inşallah canim kolaylıkla atlatirsinızİyiyiö teşekkür ederim canım bu hafta salı günü sünnetimiz var onu atlattıktan sonra şubatın ikinci haftası eğitime başlamayı düşünüyorum allah izin verirse canım.
Daha iyi çok şükür en azından öksürük ve akıntılar azaldı inşallah bi kaç güne tamamen toparlar . Hem de ne kötü oluyor benim kızım 1 den önce uyumuyor normalde artık kızım sen yeter ki iyileş uyumasan da olur diyorum :)Kıyamam ya o gözler yaslaninca cok kötu oluyor insanin ici dayanmıyor. Daha iyimi şimdi?
Günaydın bende senin gibi gündüz oldugu halde karanlık havadan hiç haz almayanlardanım resmen ruhum sıkılıyor .Günaydıııın. Çok kasvetli bir hava var istanbulda. Herzaman hava durumu çok etkilemiştir beni. Kar yağsa bile mutlu oluyorum izlerken ama kasım çocuğu olmama rağmen bu kapalı karanlık gökyüzü hiç bana göre değil.
Evet yaaaa iyi olsunlar da istedikleri zaman uyusunlar diyor insan.Daha iyi çok şükür en azından öksürük ve akıntılar azaldı inşallah bi kaç güne tamamen toparlar . Hem de ne kötü oluyor benim kızım 1 den önce uyumuyor normalde artık kızım sen yeter ki iyileş uyumasan da olur diyorum :)
Aynen aynen aynenGünaydın bende senin gibi gündüz oldugu halde karanlık havadan hiç haz almayanlardanım resmen ruhum sıkılıyor .
Ben çok severim böyle havaları yaGünaydıııın. Çok kasvetli bir hava var istanbulda. Herzaman hava durumu çok etkilemiştir beni. Kar yağsa bile mutlu oluyorum izlerken ama kasım çocuğu olmama rağmen bu kapalı karanlık gökyüzü hiç bana göre değil.
Ben olsam dişten şuphelenirdimİi geceler kizlar size birsey sorucam. Kizim haftaya alti ayini dolduracak. Geceleri sık sık uyanirdi ama bu gece degisti uyaniyor sonra basliyor deli gibi aglamaya susturamiyoruz bi sure. Ben normalde gece de emzirirdim uyurdu tekrar bu sefer gozu birsey gormeden agliyor bi sure. Esim odalarda gezdirdi falan anca susup emzirdim de uyudu bu gece ikinci kez bole yapiyor neyle ilgili acil yardim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?