Deneyimlerinizi merakla bekliyorumKızlar kontrolumuzu olduk 9 kilo 80 gram boyu da 70 cm olmuştadımlara başlıyoruz yavaş yavaş çok heyecanlıyım :) Kerem biraz hastaydı yazmıştım şükür ki Ciğerleri boğazı vs temiz sadece burun tıkanıklığı var. Öksürük de burnu tikanik olduğu için ağzından nefes alıyor boğazı kuruyor ondan yapıyor dedi. Normal klasik önlemleri söyledi ama ben zaten hepsini yapıyorum yine de tıkanıyor bu kış zor geçecek gibi bu konuda Dış belirtileri aynen devam sertlik de var ama görünürde dis yok hala, yakında çıkar dedi. Şimdilik yeni araştırma konularim yoğurt yapma, Buharda sebze haşlama falan
Canim korkma bisi olmaz. O bebeklerin kendisini sakinleştirme yöntemi mudahale etmemeni tavsiye ederim. Uzmanlar da mudahale edilmemesini soyluyor.Kızlar üç gündür kızım baş parmağını keşfetti.emzik gibi emiyor.sabah bi kalkıyorum parmak ağzında uyuyor.
Alışkanlık edinicek diye korkuyorum açıkçası.
Önceden iki üç parmağını alırdı ağzında.ama baş parmağını vakumlayarak emiyor.ağız yapısı bozulur diye korkuyorum.
Parmak emmesin diye emzik veriyorum.emme isteği azalsın diye.
Iki gun de yetiyormus aslinda ya yurt disinda bu 3 gun kuralini hic uygulamiyorlaar benim de ek gıda konusunda kafam çok karışıkKonuya girmiş gibi oluyorum ama bildiğim kadarıyla üç gün aynı şeyi artan miktarlarda verip vücudunun tepkisine bakıyorsun. Alerji yapıyor mu diye gözlemliyoruz sonra başka ürün ekliyoruz içine 3 günde ona bakıyoruz böyle böyle gidiyor . Ama kafa karıştıran konu hakkaten.
Bir de hanımlar ilk yoğurt verin onu alan herşeyi alır diyorlar. Sonra sebze ve meyve sırayla
Buhar kac gün verilmesi gerekiyor ? Bizde buhar alıyoruz dra sormayı unuttuk da. İlk defa buhar alıyoruz.Daha iyiyiz toparladık.buharımız bitti carsamba günü.cok nadir öksürügümüz var o da geciyor yavas yavas.
Senin kuzular nasıl? Ayse baslayacak diodun okula? Duru 'da tamamen atlatmıstır insallah
Canim korkma bisi olmaz. O bebeklerin kendisini sakinleştirme yöntemi mudahale etmemeni tavsiye ederim. Uzmanlar da mudahale edilmemesini soyluyor.Sadece tirnaklari kisa ve elleri temiz tut.benim kızım anne karnından beri emiyor bazen bas parmagini bazen isaret parmagini bazen isaret ve orta bırlıkte agzina girebilecek her turlu kombinasyonu deniyor yani.
Ha bu kadar emme duygusu varken yalancı meme hiç tutmadı biberondan birşey içmeyi de hiç sevmiyordu zaten artık onu da almıyor ağzına. Sadece parmak
Icim cızlaya cızlaya okudum neyse ki gecti ve bebegini saglikla kucağina aldın. Cennet ayağının altında ne mutlu sana ve diger annelere.Canim benim sezeryanim da cok zordu.bebegin kafasi da biraz yirtmis kesi yerini.epidural spinal genel ortaya karisik anestezi aldim.kanamam cok olmus sanirim odaya alinir alinmaz yaramin ustune agirrrrr vucut gelistime aletleri gibi kum torbasi koydular.amann allahim o nasil bir acidir.2 saat durdu asagi kaydikca hemsireler aldi yaramin ustune koydu.hado atlattik onu hemsire kollariyla halka cizdi resmen ustumde ziplayarak pihtilar ciksin diye...bitmek bilmedi hayatimin en uzun islencesi.ustune ayaklarim acilmadimi oglen 12 de bebek dogdu gece 12.00 da benim ayaklar acilmamisti.agri desen bana misin demiyor.dirhem gaz cikartamadim omzuma vurdu agrisi oyle olurmus.benim ayaklar acilmadi gaz da cikmayinca ortam gerildi.illa kalkacakain dediler.2 denememde bayginlik gecirdim resmen.anestezi uzmani belimdeki katateri biraz cikardi...baktik hala his yok tamamen cikartip elimden vermeye devam ettiler.ben ertesi sabah yuruyebildim.ve karnim dogum yapmamisim gibi şişti.20 gunde surunmem azalarak ama sifirlamayarak normal hayatima dondum.
Yaz yaz bitmez...ama 2. Be olsa yine sezeryan derim.asla ve asla cati muayenesi olamam
Buyuk gecmis olsun ne oldu evinizi niye su basiyor cnm?Ayyy ne yorucu bi gündü hiç bitmicek gibievimizi su bastı 3. Kez artık cinnet geçirdim kucağımda çocuk ağlıyo bi yandan odalara girmesin diye bezler koyuyorum yerlere eşim aşağıda boruyu kırmaya çalışıyo en sonunda kv de imdadıma yetişri Allah razı olsun. Onu temizledik kuzunun havası verelim dedik o da ayrı bi problem eşim karşısına geçiyo kızıldereli dansı mı yapmıyo ben ses çıksın diye elime ne geçerse bi yerlere vuruyorum bir de antibiyotik acı diye istemiyo öğürüyo yarısını kusuyo onu verirken ayrı bi problem şuan yatağımda uzandığıma i na na mı yo rum
Tabi hemen alta yazıyorum.Size yardımcı olacak ne var acaba merak ettim?
Arch mesaj mazini incelememe gerek yok ve 14 aydır seni takip etmesemde gayet politik bir insan olduğunu anlayacak kadar uzun bir suredir buradayım.Valla ben de okuyunca merak ettim :) Yardimci olamayacagim bir husus yoktur yeter ki net bir sekilde ifade edilsin ne diyeyim... uzatan ben olmayacagim 14 aydir kendimi yeterince ifade ettigimi dusunuyorum beni merak eden arkadaşlar icin ne guzel ki forumun cok guzel bir ozelligi var nick uzerine tiklayip gecmise donuk tum mj lari okuyabiliyorsun... ha o mjlari okumadan da yorum yapan kisiler olabiliyor ne yazık ki... okumak okudugunu anlamak ve empati kurmak ne güzel seyler...
Kıyamam ya o gözler yaslaninca cok kötu oluyor insanin ici dayanmıyor. Daha iyimi şimdi?Aminn hiçbir bebe hasta olmasın ya yaşlı gözlerle bakıyor masum masum
Çok gecmis olsun gelince hersey ustuste gelir zaten.Ayyy ne yorucu bi gündü hiç bitmicek gibievimizi su bastı 3. Kez artık cinnet geçirdim kucağımda çocuk ağlıyo bi yandan odalara girmesin diye bezler koyuyorum yerlere eşim aşağıda boruyu kırmaya çalışıyo en sonunda kv de imdadıma yetişri Allah razı olsun. Onu temizledik kuzunun havası verelim dedik o da ayrı bi problem eşim karşısına geçiyo kızıldereli dansı mı yapmıyo ben ses çıksın diye elime ne geçerse bi yerlere vuruyorum bir de antibiyotik acı diye istemiyo öğürüyo yarısını kusuyo onu verirken ayrı bi problem şuan yatağımda uzandığıma i na na mı yo rum
Tabiki konu kapandi farah... ama söyle bir durum var arkadaş beni etiketlemiş ama sen cevap yazmissin bu dogru bir hareket degil.... ustelik benim adima beyanat vermis gibi olmussun bu da dogru bir davranis degil... seninle ozelden yazismis olmamiz ayri bir konu benim adima konusman ayri bir konu... mesaj haddini aşmiş... ben topikte ikili tartismalarda asla taraf olarak durmayacagimi bunu etik bulmadigimi yazan bir insanim... bir diger konu ise babamin oglu olsa huzursuzluk cikartani sikayet edecegim demis bir insanim... kimseyi de kayirmam... politik bir insan degilim....adaletli bir insanim....politikadan da oldum olasi hoslanmam... iste bu sebeplerden biraz gecmisimi okumaliydin... beni kaliplara sokmadan once... yani arch da o gruptan... politik bir insansin gibi... bu tur hitabetlerden hic hoslanmiyorum... ozur mayetinde veyahut bunun disinda yazacagin bir durum varsa ozelden yaz cunku artik bu topigi ikili konusmalarla mesgul etmeyelim. Topik amacindan sasti artik.Tabi hemen alta yazıyorum.
Arch mesaj mazini incelememe gerek yok ve 14 aydır seni takip etmesemde gayet politik bir insan olduğunu anlayacak kadar uzun bir suredir buradayım.
Sana birkaç gün önceki özel görüsmemizi hayırlatsam ne demek istedigimi anlarsın sanırım. Beni sevdiğin için olaylara mudahil olmamamı söylerken, grup kurulurken seninde müdahil olduğunu bizati sen bana yazdın. Ve bende bundan ve politikliğinden ve daha once beni dinlemiyorlar demenden yola çıkarak bize yardımcı olamayacağını, topiğin daha fazla karışmaması adına yetkiliden yardım istedim çünkü biz olayın dışinda ki arkadaslarla konuyu kapatın kapatın dedikce gündem oldu.
Buradan şunu da açıklayayım ki paylaşımımı kesinlikle alıntı yaptığım arkadaşların şahıslarıyla alakalı degil tamamen ve sadece topiği sakin tutmak adına yaptım.
Çünkü kendimi banlatmak pahasına da olsa kimsenin arkasından iş cevirip şikayette bulunamam.
A AysheDuru da yanlış anlamadıysam diger arkadaslar adına da konunun kapandığını bizlere bildirdi. (Neyse ki)
Yolumuz açık olsun.
Tabi hemen alta yazıyorum.
Arch mesaj mazini incelememe gerek yok ve 14 aydır seni takip etmesemde gayet politik bir insan olduğunu anlayacak kadar uzun bir suredir buradayım.
Sana birkaç gün önceki özel görüsmemizi hayırlatsam ne demek istedigimi anlarsın sanırım. Beni sevdiğin için olaylara mudahil olmamamı söylerken, grup kurulurken seninde müdahil olduğunu bizati sen bana yazdın. Ve bende bundan ve politikliğinden ve daha once beni dinlemiyorlar demenden yola çıkarak bize yardımcı olamayacağını, topiğin daha fazla karışmaması adına yetkiliden yardım istedim çünkü biz olayın dışinda ki arkadaslarla konuyu kapatın kapatın dedikce gündem oldu.
Buradan şunu da açıklayayım ki paylaşımımı kesinlikle alıntı yaptığım arkadaşların şahıslarıyla alakalı degil tamamen ve sadece topiği sakin tutmak adına yaptım.
Çünkü kendimi banlatmak pahasına da olsa kimsenin arkasından iş cevirip şikayette bulunamam.
A AysheDuru da yanlış anlamadıysam diger arkadaslar adına da konunun kapandığını bizlere bildirdi. (Neyse ki)
Yolumuz açık olsun.
Hastalığa göre değişir,doktoruna sorun en saglıklısı.Buhar kac gün verilmesi gerekiyor ? Bizde buhar alıyoruz dra sormayı unuttuk da. İlk defa buhar alıyoruz.
Daha once başka bir yerde deneyimli bir anneden okudum ona göre yazıyorum. Havuç denemesindeilk 2 gün bir şey olmamış sadece huzursuzluk yapmış ama 3. Gün bebeğin cildinde alerjik reaksiyon oluşmuş. Annesinin yazdığına göre 3 gün kuralı olmasa 2. Günde biraksam başka bir besinden şüphelenecektim diyor. Eğer istersen nereden okuduğumu bulmaya çalışırım ama muhtemelen kapalı bir grupta diye hatırlıyorum bunları takip ettiğim yer.Iki gun de yetiyormus aslinda ya yurt disinda bu 3 gun kuralini hic uygulamiyorlaar benim de ek gıda konusunda kafam çok karışık
Çok geçmiş olsun, inşallah tekrar olmaz. Tesisatı doğru dürüst yapmıyorlar sonra eve yerleşen çekiyor sorunu. Allah kolaylık versin size.Ayyy ne yorucu bi gündü hiç bitmicek gibievimizi su bastı 3. Kez artık cinnet geçirdim kucağımda çocuk ağlıyo bi yandan odalara girmesin diye bezler koyuyorum yerlere eşim aşağıda boruyu kırmaya çalışıyo en sonunda kv de imdadıma yetişri Allah razı olsun. Onu temizledik kuzunun havası verelim dedik o da ayrı bi problem eşim karşısına geçiyo kızıldereli dansı mı yapmıyo ben ses çıksın diye elime ne geçerse bi yerlere vuruyorum bir de antibiyotik acı diye istemiyo öğürüyo yarısını kusuyo onu verirken ayrı bi problem şuan yatağımda uzandığıma i na na mı yo rum
Geçmiş olsun zor bir günmüş sizin için bizde hastayız doğa da ilacı ağzından geri çıkarıyor enjektörle veriyorum ama yutmuyor du bende ilacı yavaş yavaş verip her vermemde emziğinide veriyorum ağzına bir nebze işe yaradı buhar konusunda ne yapabilirsin bilmiyorum aklıma renkli ışıklı oyuncakları varsa onlarla dikkatini çekebilirsiniz yada em son çare telefondan basit bebek şarkıları açıp uzaktan gösterebilirsiniz ekran geçişleri az olan görüntüler bir kaç dakika oyalar belki zararlı ama insan böyle durumlarda çaresiz kalınca herşeyi deniyorAyyy ne yorucu bi gündü hiç bitmicek gibievimizi su bastı 3. Kez artık cinnet geçirdim kucağımda çocuk ağlıyo bi yandan odalara girmesin diye bezler koyuyorum yerlere eşim aşağıda boruyu kırmaya çalışıyo en sonunda kv de imdadıma yetişri Allah razı olsun. Onu temizledik kuzunun havası verelim dedik o da ayrı bi problem eşim karşısına geçiyo kızıldereli dansı mı yapmıyo ben ses çıksın diye elime ne geçerse bi yerlere vuruyorum bir de antibiyotik acı diye istemiyo öğürüyo yarısını kusuyo onu verirken ayrı bi problem şuan yatağımda uzandığıma i na na mı yo rum
Tam 6 aylık oldu bugün :)Deneyimlerinizi merakla bekliyorum
Bu arada ne kadarlık bebisiniz
Ay ya doğdular da 6 aylık oldular. Daha dün sanki hareketini hissedemedim diye her gün doktora gidesim geliyordu, zaman ne çabuk geçiyorTam 6 aylık oldu bugün :)
Ayyy ne yorucu bi gündü hiç bitmicek gibievimizi su bastı 3. Kez artık cinnet geçirdim kucağımda çocuk ağlıyo bi yandan odalara girmesin diye bezler koyuyorum yerlere eşim aşağıda boruyu kırmaya çalışıyo en sonunda kv de imdadıma yetişri Allah razı olsun. Onu temizledik kuzunun havası verelim dedik o da ayrı bi problem eşim karşısına geçiyo kızıldereli dansı mı yapmıyo ben ses çıksın diye elime ne geçerse bi yerlere vuruyorum bir de antibiyotik acı diye istemiyo öğürüyo yarısını kusuyo onu verirken ayrı bi problem şuan yatağımda uzandığıma i na na mı yo rum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?