2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Hala nasıl yapıldığını bulamadım desem
benim bulduğum tarif bu
yoğurt yapılışı: 90 ml kaynar su ılıdıktan sonra su içine 4 ölçek devam sütü koyarak karıştırın. İçine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyip oda sıcaklığında 5 saat hareket ettirmeden mayalayın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Veya aynı miktardaki anne sütü içine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyerek aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
Normal yogurttan daha cıvık olduğunu duudum

İnek sutu alerjen olduğu için 7-8 . Ayda ona geçilmesi tavsiye ediliyor. İlk ay anne şutu veya devam sütuyle mayalayin diyorlar

İnek yoğurduyla annr sütü mayalanır mı peki .

Peki hanimlar gunluk mayalamayi nasil yapiyorsunuz yakinda bize de lazim olacak bu bilgiler yani cig sut mu temin ediyorsunuz hergun ?

bizde de emir paşanın şekerleme saatiydi,biz de hemen kahvalti yaptik
simdi uyandi paşam. temizlik yapmam lazim,emir de babasiyla

sizde durumlar nasil Gretchen Grundler ?
Bize atak çarptı, geceler yine uzun. Ama bu sefer atağın nimetleri de canlı yayınla izlenebildiği için şikayet etmiyorum. Dönme oturma gülme falan gelişiyor. Bu ara yorucu ama keyifli gidiyor annelik. Sizde durumlar nasıl?

Peki hanimlar gunluk mayalamayi nasil yapiyorsunuz yakinda bize de lazim olacak bu bilgiler yani cig sut mu temin ediyorsunuz hergun ?
Canım ben bugün aldım çiğ süt kaynattım.
O sütü konserve yöntemiyle küçük kavanozlara koydum.
Her gün bir kavanozu açıp cezvede ısıtıp ertesi günün yoğurdnu mayalıycam inş.

Peki canım bi süre sonra hem sebze hem yoğurt hem meyve yiyecek bir günde. Onlarin hepsinin toplamı ne kadar olmali sence yani bir günde toplam ne kadar ek gıda 6 aylık bir bebek için?
Onu bende çok merak edip araştırdım canım.Kendim söyle yapıyorum sabah ilk emme ve uykudan sonra 2 3 yemek kaşığı yoğurt öğlen uykusundan ve emdikten 1 saat kadar sonra 3 4 tatlı kaşığı sebze püresi akşam yatmadan 1 2 saat önce de 60 ml suya 1.5 yemek kaşığı tahılla mama yapıyorum ( sütümun az olduğunu düşündüğüm için bunu veriyorum)toplam sa hepsi anca 1 çay bardağı oluyordur o yüzden birkaç çeşit vermeyi uygun gördüm dediğim gibi doktor bulamadığım için araatirarak kendime ve bebegime göre bu düzeni kurdum her fırsatta emziriyorum sonradan meyve ve Kahvaltı eklenir az az bu şekilde gider diye düşünüyorum

Ben günlük süt kullanıyorum küçük bir kavanoza mayaliyorum ertesi gün açar açmaz 1 tatlı kaşığı kadar mayalik yoğurt ayırıyorum.Sonra bebegime verdikten sonra kalanı da yiyorum:) akşam 10 gibi tekrar mayaliyorum sabah açıyorum onu böyle böyle tekrar ediyorum her gün

ay bizim de artik gelse oturma zamanlarimiz
emir reddetmeye devam ediyor,istemedigim memeyi bana dayatamazsiniz,ben bi bireyim istersem emerim modunda
biz de onu oyle kabul ettik

esim uyku egitimi konusunda hep destek tam destek oldugunu soyledi
ama birkac hafta daha beklemeye karar verdik. coooocugum biraz daha büyüsün diye.
ee drucilla anlat bakalim,sizde durumlar nasil?

Tesekkur ederim canim gunluk sut bulmak daha kolay tabi anne sutu y da devam sutu sart degil o zaman yine dr danisiriz tabi ama inek sutuyle de mayalasak ilk defadan oluyor sanirim

Ya ben bu açık sütü alıp kaynatmak mı yoksa günlük süt alıp mayalamak mı hala bunu düşünüyorum hangisini yapmamız daha doğru bilen varsa lütfen yardımcı olsuuunnn

Gretchen Grundler tiroid ilaclarini icme gayet iyi calisiyor dedi doktor. hamilelik düşünürsen gel dedi. onun disinda 6 ay sonra kan tahlili yaptiracagim,1 sene sonra da yine bogazdan ultrason cektirecegim. gecen gun unuttum yine yazmayi

Senin oğlan sabirli çıkmış
Ek gıdaya başlangıç için şöyle bir paylaşım var. 1 çay bardağını geçmemeli diyor. Birkaç yerde daha aynısı yazıyor. İlk 2 ay 1 çay bardağı sanırım.

Hala nasıl yapıldığını bulamadım desem
Ben de anne sütü mayalayacağım. Ayın 10undan sonra başlayacağım ek gıdaya ama hemen yoğurt yedirmem. İlk kim yaparsa diğerine taktik versin

Ya ben bu açık sütü alıp kaynatmak mı yoksa günlük süt alıp mayalamak mı hala bunu düşünüyorum hangisini yapmamız daha doğru bilen varsa lütfen yardımcı olsuuunnn
Açık süt çok mikrop barındırdığı için ben günlük süt kullanırdım, alerji olmasaydı öyle yapacaktım. Bu tercih meselesi tabi ki ama benim annem daha önce açık sütten rahatsızlandığı için benim için en güvenilir yol günlük pastörize süt. Kendim de tercih etmiyorum açık sütü. UHT sütle zaten yoğurt yapılmıyor.

Çok sevindim ilaçlardan kurtulmana, gözün aydın
Oluyor öyle dalginlik hiç önemli değil

ben de hem sevindim hem sasirdim. ilk kez degerlerim iyi cikti,heleki kan

Sorma arkadaşım :) baktı ki suni sanciyla cebren gelecek paşa paşa yürü oğlum dedi galiba:) ama baya zorlanmış gibiydi9 cm açıklıkta kafası hala yukarda diyordu dr

İkisininde ayrı ayrı faydalı olduğunu söylüyorlar kafamda deli sorular

Bizim tanıdığımız bi inek var yani sahibi tanıdık ondan 1 kilo süt alıyoruz her gün kaynatıp minik kavanoza mayaliyorum kalan sütü içiyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…