- 18 Şubat 2016
- 878
- 1.194
- 113
Olur canım eğer alerjik değilse sorun olmuyorTesekkur ederim canim gunluk sut bulmak daha kolay tabi anne sutu y da devam sutu sart degil o zaman yine dr danisiriz tabi ama inek sutuyle de mayalasak ilk defadan oluyor sanirim
Araştırırken birkaç gıda mühendisi annenin yazısını okudum günlük sütten yapmışlardı.Su açıdan da daha faydalı açık süt alınca kaynatiyorsun günlük te sadece isitman yeterli.Tercih meselesiYa ben bu açık sütü alıp kaynatmak mı yoksa günlük süt alıp mayalamak mı hala bunu düşünüyorum hangisini yapmamız daha doğru bilen varsa lütfen yardımcı olsuuunnn
Haftaya bende günlükten yapayım madem bugün almıştım 1 haftalıkOlur canım eğer alerjik değilse sorun olmuyor
Araştırırken birkaç gıda mühendisi annenin yazısını okudum günlük sütten yapmışlardı.Su açıdan da daha faydalı açık süt alınca kaynatiyorsun günlük te sadece isitman yeterli.Tercih meselesi
Bence hergün mayalamaya gerek yok tabi herkes kendi bilir de iki üç günlük olabilir diye düşünüyorum kutu sütle yapıcaksanız zaten bir kıymeti yok hergün mayalasanızda uht sütlerin bir vitamini kalmıyor pastörize sütle minik bit kavanoz iki gün yedirilebilir ama ben açık süt alıcam küçük kavanozlara mayalayıp iki günde bir yenisi açsam olurmu acaba
Bana dr günlük süt ya da güvendiginiz bi sütcüden acık süt dedi,,bizim hep aldıgımız bi sütcü vardı ondan alıp yapıyoruzz.ama cam sise de sek in fln günlük sütüyle de olurmuşPeki hanimlar gunluk mayalamayi nasil yapiyorsunuz yakinda bize de lazim olacak bu bilgiler yani cig sut mu temin ediyorsunuz hergun ?
Ama ısınınca tüm vitamini gidiyormus diyorlarBu arada anne sütüyle de yoğurt mayalaniyor bilginize
Elinde açık süt varsa kullan canım o bitince günlük alırsın açıktan sorun olacağını düşünmüyorum sadece dediğim sebeplerden ben yoneldim günlük süteHaftaya bende günlükten yapayım madem bugün almıştım 1 haftalık
Ortalık sakinleştirmenin yolu odur çünkü :) işin akıbetini anlatır bu konu da böyle neticelendi dersin biter gider cnm.. nihayetinde ne biz hapishane mahkumuyuz ne de Mune gardiyan.. kişi birşeyi illa söylemek istiyorsa söyler, hoş karşılamayan altta bunun için konumlandırılmış olan “şikayet et” butonuna basar, Mune da bakar site kurallarına uygun olmayan birşey görürse yönetici sıfatıyla gereken işlemi yapar. Ama mütemadiyen ortalıkla Muuuune yetiş kavga var diye dolaşmak, yok bunlar çirkin şeyler yok bence şöyle , susun edin vs diye alevlendirmek ve normalde birkaç paragrafla kapanıcak bir olayın sayfalarca yer kaplamasına sebep olmak hiçbir ortamı sakin tutmaya yaramaz. Daha fazla cevap hakkı (şu mesajda olduğu gibi) ve dolayısıyla daha fazla kargaşa yaratır sadece... oysa bir taraftan esas konu (bebekler, annelik vs) konuşulmaya devam edilse, konunun muhatabı olmayanlar ortada değil de özelden yapsa yorumlarını (ki herkes öyle yapıyor şu an), o zaman dışarıdan bakılınca da bu kadar göze batmaz mevzu...Tabi hemen alta yazıyorum.
Arch mesaj mazini incelememe gerek yok ve 14 aydır seni takip etmesemde gayet politik bir insan olduğunu anlayacak kadar uzun bir suredir buradayım.
Sana birkaç gün önceki özel görüsmemizi hayırlatsam ne demek istedigimi anlarsın sanırım. Beni sevdiğin için olaylara mudahil olmamamı söylerken, grup kurulurken seninde müdahil olduğunu bizati sen bana yazdın. Ve bende bundan ve politikliğinden ve daha once beni dinlemiyorlar demenden yola çıkarak bize yardımcı olamayacağını, topiğin daha fazla karışmaması adına yetkiliden yardım istedim çünkü biz olayın dışinda ki arkadaslarla konuyu kapatın kapatın dedikce gündem oldu.
Buradan şunu da açıklayayım ki paylaşımımı kesinlikle alıntı yaptığım arkadaşların şahıslarıyla alakalı degil tamamen ve sadece topiği sakin tutmak adına yaptım.
Çünkü kendimi banlatmak pahasına da olsa kimsenin arkasından iş cevirip şikayette bulunamam.
A AysheDuru da yanlış anlamadıysam diger arkadaslar adına da konunun kapandığını bizlere bildirdi. (Neyse ki)
Yolumuz açık olsun.
Cevap geldi mi pekiSen
Sen
böyle yazınca hatırladım. Kandil mesajı atacaktim sevmediğim bir akrabama.Mesajı düzenleyip yollamak istedim. "Allahın rahmeti üzerinize olsun,kötülükler sizden uzak dursun " yazan ibareyi "Allahın rahmeti sizden uzak dursun,kötülükler üzerinize olsun"yazıp yollamisim.Tabi gonderdikten sonra okuyup fark ettim
Özel mi çalışıyorsun? 3saat süt iznin olmayacak mı? Bebeğine kim bakacak?Kızlaaar tam gün calısmaya baslayanınız var mı? 15 gün sonra ise baslayacagım,cok stres oldumeve gelmem 7 olcak nasıl o kadar süre ayrı kalacagız yaa.. daha once amaan baslıyım bi an önce iyi gelir,cok kapandım eve fln diodum ama simdi cooook üzülüyorum
Bizim tanıdığımız bi inek varyani sahibi tanıdık ondan 1 kilo süt alıyoruz her gün kaynatıp minik kavanoza mayaliyorum kalan sütü içiyoruz :)
Acik sut bir tanidik vasitasiyla bulursam ne ala yoksa en guveniliri gunluk sut olur sanirim...Bana dr günlük süt ya da güvendiginiz bi sütcüden acık süt dedi,,bizim hep aldıgımız bi sütcü vardı ondan alıp yapıyoruzz.ama cam sise de sek in fln günlük sütüyle de olurmuş
bizde durumlar ic guveysinden halliceay bizim de artik gelse oturma zamanlarimiz
emir reddetmeye devam ediyor,istemedigim memeyi bana dayatamazsiniz,ben bi bireyim istersem emerim modunda
biz de onu oyle kabul ettik
esim uyku egitimi konusunda hep destek tam destek oldugunu soyledi
ama birkac hafta daha beklemeye karar verdik. coooocugum biraz daha büyüsün diye.
eedrucilla anlat bakalim,sizde durumlar nasil?
ahaha tanidik inekBizim tanıdığımız bi inek varyani sahibi tanıdık ondan 1 kilo süt alıyoruz her gün kaynatıp minik kavanoza mayaliyorum kalan sütü içiyoruz :)
Ortalık sakinleştirmenin yolu odur çünkü :) işin akıbetini anlatır bu konu da böyle neticelendi dersin biter gider cnm.. nihayetinde ne biz hapishane mahkumuyuz ne de Mune gardiyan.. kişi birşeyi illa söylemek istiyorsa söyler, hoş karşılamayan altta bunun için konumlandırılmış olan “şikayet et” butonuna basar, Mune da bakar site kurallarına uygun olmayan birşey görürse yönetici sıfatıyla gereken işlemi yapar. Ama mütemadiyen ortalıkla Muuuune yetiş kavga var diye dolaşmak, yok bunlar çirkin şeyler yok bence şöyle , susun edin vs diye alevlendirmek ve normalde birkaç paragrafla kapanıcak bir olayın sayfalarca yer kaplamasına sebep olmak hiçbir ortamı sakin tutmaya yaramaz. Daha fazla cevap hakkı (şu mesajda olduğu gibi) ve dolayısıyla daha fazla kargaşa yaratır sadece... oysa bir taraftan esas konu (bebekler, annelik vs) konuşulmaya devam edilse, konunun muhatabı olmayanlar ortada değil de özelden yapsa yorumlarını (ki herkes öyle yapıyor şu an), o zaman dışarıdan bakılınca da bu kadar göze batmaz mevzu...
O memede uyuma isteği Defne'de de var. Gündüzleri alıştı da geceleri ve bazen akşam uykuları... Kaç kurtar kendini dedirtiyor. Ben de şimdilik atak yüzünden göz yumdum ama "bitince kaçarı yok kızım, iyi kullan bu atağı" diyorum her emip uyumak istediğindebizde durumlar ic guveysinden hallice
gunduz uyumuyor derken gece uykulari da berbat bir hal aldi suan. cocugun kafasi karisik. gunduz birak cik. gece uyaninca da birak cik. ama gece uykusuna ilk yatis meme de meme, meme de memeki baris 3 ay once memede uyumayi birakmisti. ama yine de memede uyumasin diye ugrasiyorum. ataktayiz iste bide. bi cikamadik ataklardan. debelenmeler yuvarlanmalar falan. yabancilara karsi tavrimiz belli. direk ciglikla aglama vaziyet bu yani. ozel olarak sordugun bisey varsa ve kacirdiysam tekrar alayim
Sıcak suyun içine oturtuluyor bir bardaklar falan.Ben öyle biliyorum.Ama ısınınca tüm vitamini gidiyormus diyorlaryoksa bende ilk basta kendi sütümle yaparım diodum....
Yok okumamislar allahtanCevap geldi mi peki
hayir yani 3 aydir sen bunu yapmiyorsun neden simdi diyorum. cevap veremiyor tabi dahaO memede uyuma isteği Defne'de de var. Gündüzleri alıştı da geceleri ve bazen akşam uykuları... Kaç kurtar kendini dedirtiyor. Ben de şimdilik atak yüzünden göz yumdum ama "bitince kaçarı yok kızım, iyi kullan bu atağı" diyorum her emip uyumak istediğinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?