2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Evett ası takviminde de öyle gözüküyor bak.darısı basımıza bizde carsamba gunu olacagız.ınsallah ates yapmaz :S

Eklentiler

• IMG_7495.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 29
Nerde o eski ataklar

Bisey sorcam bazı kahvaltılarda labne peynir yazıyor.normal marketlerde satılan labneden alabiliyor muyuz? Yada evde yapmaktan yanayım,tarifini bilen var mı?

Sütle alakalı değildir ya ısıyla alakalıdır diye düşünüyorum. Ben dün mayaladım ters çevirebiliyorum öyle söyliym
Maşallah diyeyim :) Bi daha deneyeyim senin bahsettigin yoğurt ile
sizden 9 gün sonra da bizim insallah:))
Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah bol bol vitamin olsun
Günaydın canım evet 1 yaşına kadar başka aşı yok. Özel menenjit aşısı var oda 9. Ay ve 3 ay sonrası yapılıyor ben onu işk oğlumda 1 yaşından sonra yaptırmıştım.
Evet bize de dodktor 13. Ayda menenjit önermişti.

Günaydın canım evet 1 yaşına kadar başka aşı yok. Özel menenjit aşısı var oda 9. Ay ve 3 ay sonrası yapılıyor ben onu işk oğlumda 1 yaşından sonra yaptırmıştım.
Ya ben 9da aşı var sanıyordum normal çok iyi o zaman

Bisey sorcam bazı kahvaltılarda labne peynir yazıyor.normal marketlerde satılan labneden alabiliyor muyuz? Yada evde yapmaktan yanayım,tarifini bilen var mı?
Simge tarifini biliyorum ama yapmadım. Süzme peynirle yapılıyor.
-1 litre süte 1 kaşık süzme peynir koyuyorlar. Blw Türkiye sayfasından ;

"Ev yapımı Labne peynirimizde hazır
1 lt süt
1 kaşık süzme peynir
1 lt sütümüzü tenceremize koyup kaynatalım. Kaynadıktan sonra takip edelim serce parmagimizi sutumuze degdirdigimizde 7 sn bekleyebiliyorsak mayalanmaya sutumuz hazir demektir. Bi kaseye 2 kasik sütümüzden alip peynirimizide koyup iyice karistiralim homojen bir kivam elde edip sutumuzun icine koyalim kasikla ileri geri karistiralim. Firinimizi 150 ° de 8 dk calistirip kapatalim ve sutumuzu mayalamak istediginiz kabiniza koyup agzi acik sekilde firinimiza koyalim ve kapagini 12 saat acmayalim. 12 saat sonra firinimizdan cikardigimizda labne peynirimizin kalip gibi oldugunu goruceksiniz. Peynirimizi suzgecimize suzelim altinada bir kap koyalim ki peynir alti suyumuzuda ziyan etmeyelim. Suzdukten sonra altindaki kapla birlikte dolaba kaldiralim 5 6 saatte dolapta durup suyu iyice suzuldukten sonra labne peynirimiz hazırdır. Afiyetle bebeklerimize miss gibj ev yapimi labne peynirimizi gönül rahatligiyla yedirebiliriz Peynir alti sularimizida buz torbalarina koyup buzluga kaldirabilirsiniz"

Ben blw turkiyede görmüştüm tarifi denedim baya guzel oldu kendimiz yedik. Şöyle yaptım;
Bir kilo açık süt aldım iyice kaynattım
Peynirciden tuzsuz süzme peynir aldım
Bir dilimini iyice ezdim
Yoğurt mayalama sıcaklığına gelen sütten biraz alıp üzerine döktüm karıştırdım
Krema gibi oldu kıvamı.
Sonra onu alıp mayalacagim süte karıştırdım
Etrafını sardım yoğurt gibi
Sabahtan akşama kadar bekledi
Dolaba attim sonra
Bir kaç saat sonra da süzdüm
Çok güzel oldu

E ezgi80 bana da dr irmik demedi pirinc dedi ama ben bir cay kasıgı pirinçte koyuyorum irmik ile birlikte acaba ikisini aynı anda vermem sakıncalı mıdır? Değildir herhalde dimii:\
Yok cnm herşeyi katabilirsin. Buğday, tarhana, mercimek, bulgur vs.. az az , gaz yahut kabız yapmayacak kadar.. tabi yine de yapıyor biraz ama öyle öyle alışacaklar zaten :) bir de kemik suyu illa ki istiyor bizimki. Hazırda yoksa da tereyağı.

Sütle alakalı tabi yanlış ifade ettim. Açık süt yada günlük süt olmasıyla alakalı değil demek istedim. Sütün yağ oranı ve bileşimi de önemli mesela sütaşın günlük 2 çeşit sütü var. Biri tam yağlı üzerinde yoğurt için daha iyi olduğu yazıyor. Hazır sütler standardize edildiği için her deneme riskli olmaz. Bi kez tutturunca aynen devam ediyor o markada. Açık süt değişebilir. İnek bu ne zaman ne yiyeceği belli olmaz

Bu kadar uzun yazacağına madem kul hakkı da şimdi aklına geldi, “özel konuşmalarını dalga geçe geçe okuduğum insanlardan özür dilerim” yazsan konu kapanırdı zaten çoktan. Ki o insanlar ne kadar zevk alarak okuduğunu ispat etti, sen de yazdığın mu mektubu beğenenlerin çoğu da bunu gayet iyi biliyorsunuz. Bu durumda hiçbirimiz sana özelden yazıp da özürünü rica etmekle uğraşmak zorunda değiliz elbette. Siz konuşmayı özelden paylaştınız da biz mi yanlış gördük? Bir insan nasıl hem böyle alenen suç işleyip hem de hala mağdurum da mağdurum diye gezebilir ortalıkta hayret.. daha dün haksızlığa gelemiyordunuz, haklıyı savunmadan duramıyordunuz? Yahu biriniz de “hayır okumadım” diyemediniz hala.. anca laf kalabalığı!! Cevap versene hadi? Okudun mu okumadın mı? Okudum diyosan özür dilemen, okumadım dersen de ispatını burada paylaşmamdan utanmaman lazım. Hazır mısın?????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…