Atlamis gibi oldum :) bende senin gibi ikisindende koyuyorum sıkıntı olmaz bence ya tabi bence
Evett bi de,bıcır bıcır konuşmalarını...acaba sesi nasıl olcak diyorumek gidadan daha cok yürüme kısmını bekliyorum merak ve heyecanla
Dene bence cnmpeynirle denememistim hic,olabilir:))
Evett bi de,bıcır bıcır konuşmalarını...acaba sesi nasıl olcak diyorumnasıl anne diyecek,baba diyecek...ilk basta böyle yarım yamalak konusmaları var ya ,bayılırım o hallerine...
Kızlar aşı stresinden sormamışım sağlık ocağında şimdi aşı kartında gördüm bi dahaki aşı tarihini 1 yaşında olduğu gün yazmışlar. 6.aydan sonra 1 yasina kadar aşı yok mu (özel aşılar dışında) Eger yoksa süper bi haber bu
Nerde o eski ataklarGünaydın
Ataklar niye hep uzun sürüyor artık ya, ataksız geçen süreden daha uzun atakta kalıyor sanki çocuklar. Eski model telefonun şarj süresi gibi sürekli atağa bağlılar sanki, kalın uçlu Nokia şarjı olan var mııı?
İnşallah sağlıkla atlatirsinız cnm:)Evett ası takviminde de öyle gözüküyor bak.darısı basımıza bizde carsamba gunu olacagız.ınsallah ates yapmaz :S
Insallah cnmİnşallah sağlıkla atlatirsinız cnm:)
Maşallah diyeyim :) Bi daha deneyeyim senin bahsettigin yoğurt ileSütle alakalı değildir ya ısıyla alakalıdır diye düşünüyorum. Ben dün mayaladım ters çevirebiliyorum öyle söyliym
Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah bol bol vitamin olsunsizden 9 gün sonra da bizim insallah:))
Evet bize de dodktor 13. Ayda menenjit önermişti.Günaydın canım evet 1 yaşına kadar başka aşı yok. Özel menenjit aşısı var oda 9. Ay ve 3 ay sonrası yapılıyor ben onu işk oğlumda 1 yaşından sonra yaptırmıştım.
Ya ben 9da aşı var sanıyordum normal çok iyi o zamanGünaydın canım evet 1 yaşına kadar başka aşı yok. Özel menenjit aşısı var oda 9. Ay ve 3 ay sonrası yapılıyor ben onu işk oğlumda 1 yaşından sonra yaptırmıştım.
Simge tarifini biliyorum ama yapmadım. Süzme peynirle yapılıyor.Bisey sorcam bazı kahvaltılarda labne peynir yazıyor.normal marketlerde satılan labneden alabiliyor muyuz? Yada evde yapmaktan yanayım,tarifini bilen var mı?
Ben blw turkiyede görmüştüm tarifi denedim baya guzel oldu kendimiz yedik. Şöyle yaptım;Bisey sorcam bazı kahvaltılarda labne peynir yazıyor.normal marketlerde satılan labneden alabiliyor muyuz? Yada evde yapmaktan yanayım,tarifini bilen var mı?
Yok cnm herşeyi katabilirsin. Buğday, tarhana, mercimek, bulgur vs.. az az , gaz yahut kabız yapmayacak kadar.. tabi yine de yapıyor biraz ama öyle öyle alışacaklar zaten :) bir de kemik suyu illa ki istiyor bizimki. Hazırda yoksa da tereyağı.
Maşallah diyeyim :) Bi daha deneyeyim senin bahsettigin yoğurt ile
Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah bol bol vitamin olsun
Evet bize de dodktor 13. Ayda menenjit önermişti.
Sütle alakalı tabi yanlış ifade ettim. Açık süt yada günlük süt olmasıyla alakalı değil demek istedim. Sütün yağ oranı ve bileşimi de önemli mesela sütaşın günlük 2 çeşit sütü var. Biri tam yağlı üzerinde yoğurt için daha iyi olduğu yazıyor. Hazır sütler standardize edildiği için her deneme riskli olmaz. Bi kez tutturunca aynen devam ediyor o markada. Açık süt değişebilir. İnek bu ne zaman ne yiyeceği belli olmazMaşallah cnm :) ama bence sütle alakali. Bizim o yazdığım tanıdık ineğin sütüyle yaptığım da seninki gibi oluyor ters çevir düşmezbaşka bi yerden sütle denedim tabi onu Kereme vermicem ama o sulu oldu aynı dakika kaynatıyorum aynı ısıda yapıyorum ikisi farklı oldu baya
Bu kadar uzun yazacağına madem kul hakkı da şimdi aklına geldi, “özel konuşmalarını dalga geçe geçe okuduğum insanlardan özür dilerim” yazsan konu kapanırdı zaten çoktan. Ki o insanlar ne kadar zevk alarak okuduğunu ispat etti, sen de yazdığın mu mektubu beğenenlerin çoğu da bunu gayet iyi biliyorsunuz. Bu durumda hiçbirimiz sana özelden yazıp da özürünü rica etmekle uğraşmak zorunda değiliz elbette. Siz konuşmayı özelden paylaştınız da biz mi yanlış gördük? Bir insan nasıl hem böyle alenen suç işleyip hem de hala mağdurum da mağdurum diye gezebilir ortalıkta hayret.. daha dün haksızlığa gelemiyordunuz, haklıyı savunmadan duramıyordunuz? Yahu biriniz de “hayır okumadım” diyemediniz hala.. anca laf kalabalığı!! Cevap versene hadi? Okudun mu okumadın mı? Okudum diyosan özür dilemen, okumadım dersen de ispatını burada paylaşmamdan utanmaman lazım. Hazır mısın?????Merhaba herkese
Bir kaç cümle de ben etmek istiyorum izninizle. Konu kapansın dedikçe cevap hakkı doğuyor ve ben de haksızlığa hiç tahammül edemiyorum maalesef.
Öncelikle konunun buralara gelmesinden dolayı çok şaşkın ve üzgünüm. Taa en başından biliyordum insanlara istemedikleri şeyleri söylersem dışlanacağımı ama bu denli iftiralara ve linç girişimlerine maruz kalacağımı tahmin etmemişim hiç. Bilseydim yine yapardım gerçi. Bir kişiye bile faydam dokunursa kârdır çünkü.
Gereksiz ilaç kullanımı, bebeğe uygulanan yanlış yöntemler vs. Gibi araştırmayı çok sevdiğim bebek bakımıyla ilgili çok yazdım zamanında. Hep söylediğim gibi bir kişiye bile faydam dokunduysa ne mutlu bana. Ha eğer zararım dokunduysa (pek sanmıyorum) o konuda da özürlerimi iletmiş olayım. Lakin ben ya da bir başkası burada yetkili mercii değiliz ve herkes her fikri akıl ve mantık süzgecinden geçirip uygular ya da uygulamaz diye düşündüm hep. Yani ben öyle yaparım. Mesela doktor bir çoğumuz için yetkili merciidir ama ben verdiği her ilacı koşulsuz kullanmak ve bebeğime vermek yerine bi düşünürüm gerçekten ihtiyacı var mı diye. Bu konuda gerekli testleri yaptırırım gerçekten gerekli olduğuna mantığım yatmışsa veririm. Ben de salt bilgiyi, ortamın samimiyetine dayanarak, üslubuma dikkat etmeden, etmeye gerek görmeden, yazı dilinin de duyguları yeterince yansıtamaması handikapını göz ardı ederek paylaştım hep. Zamanla aldığım tepkiler bu bilgiyi öğren-paylaş şevkimi kırdı ve paylaşımlarım azaldı. Üslubumun da yanlış olduğu, kırıcı algılandığı defalarca da yazıldı. Hak verdim ve kendimi geri çektim. Daha çok düşünüp daha çok zaman harcayıp yazmam gerektiğine karar verdim mesajlarımı. Lakin gerçekten o kadar vaktim yok. İstiyordum ki her mesaja her soruya yetişeyim. Buna 'kendini de savun' eklenince yetişmem imkansız bir hal aldı. Benim de yapım budur, pes etmeye meyilliyimdir özellikle de kendimi savunmamı gerektirecek durum yoksa ve kendimi savunmaya mecbur bırakılıyorsam...
Burada gereksiz bir yarış ortamı hakim ve ben yarışmak istemiyorum. Ben sadece paylaşmak istiyorum, istiyordum.
Takdir edersiniz ki benim de hepimizin olduğu gibi küçücük bir yavrum, ilgilenmem gereken bir ailem, evim var. Kk sanal dostluklardan ibaret. En gerçeğini hepimiz evlerimizde yaşıyoruz. Ailemden, kızımdan çalıp da en değerli, en güzel zamanlarını burada kendimi savunmaya 'çalışmakla' harcamak istemiyorum. Bu günler bir daha geri gelmeyecek ve ben bu günleri ekrana değil de kızımın yüzüne bakarak geçirmek istiyorum. Yazmama sebebim de bundan başka bir şey değildir yani. Aslı astarı olmayan çıkarımlar yapmayalım, yaptırmayalım. Tartışmalara girmeme sebebim ise benim yazmamı büyük bir hırsla bekleyenler olduğunu, cevap verirsem tartışmanın uzayacağını bilmem ve meselenin -belki inanmazsınız ama- '2017 Ağustos Anneleri' topiğinin kapanmasına kadar gitmesini istemememdir.
Son olarak, benim bu dünyada veremeyecek hiç bir hesabım yok. Ben de bürokrasi severim. Karalama yaparken işin aslını bilmeden yapmayalım lütfen. Kul hakkı diye bir şey var (konu benim kul hakkını bilip bilmemem değil, şimdi mi aklına gelmiş diyenleri duyar gibiyim). Yine kırdığım, üzdüğüm varsa yahut cevap vermek, tartışmak isteyen varsa ÖZELDEN ulaşın lütfen. Her türlü özrümü dilerim ama özür dileyeceğim kişinin 'insaniyet çerçevesi içinde kalmış olması' da benim kriterim olsun yüksek müsaadenizle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?