Bizim kız doğdu doğalı erken uyur. Saat 7 en geç 7.30da uyuyor. Annemler ana dizinde sallamaya alıştırdığı için mecbur orda yaptırıyorum ilk ama artık daha fazla yorulduğu için sallamaya gerek kalmadan uyuyuveriyor
ayni secenekteyiz
ben sese alistiracagim diyordum hamileyken ama uyumasi icin ugrastiktan sonra nefes bile almak istemiyorum ki uyusun,ben de dinleneyim
alistirmak da lazim ama olmuyor iste.
kizlar bebisleri uyuttuktan sonra yatirdiginiz yer(kendi odalari,salon veya oturma odasi) aşırı sessiz mi?
telefonu falan sessize alip parmak ucunda mi yuruyorsunuz?
yoksa sese alissin diye her turlu sesi cekinmeden yapiyor musunuz?
Ani gurultu ( kapi carpmasi, ciglik vs.) gibi bir ses ypksa ortam sesinden etkilenmiyor. En cok poset hisirtisi ve oksuruk hapsuruktan irkiliyor eger burnumuz kasinirsa yaninda nefes almadan uzaklasiyoruz evet
Ben genelde çok gürültü yapmamaya çalışıyorum. Yuksek ve ani gürültüler özellikle. Ama makina calistiriyorm süpürge çamaşır gibi. Yine de şöyle düşünüyorum ben kendim gurultude mi uyuyorum ki çocuk da gurultude uyusun:) Uyku için biz nasıl sessiz, huzurlu ortam arıyorsak onlar da öyleler bence.
Bbursa_83
tangır tungur tencere sesinde uyumaz herhalde bilemedim . bir de genelde yalnızız çok fazla öyle ortam olmadı ama sohbet ortamında da çok güzel uyuyor. Yani böyle sakin konuşma sesleri :) ayrıca beyni en çok geliştiren insan sesiymiş :)
Sonradan yaptık diye düşünüyorum. İlk başta yabancı bir misafir gibiydi rahat etsin diye her şeyi yaptık. Sonraları evin bireyi olunca alıştığı düzeni sağlamaya mecbur kaldık. Yani aslında kendimiz ettik kendimiz bulduk
ben denedim ama emir telefondaki ninniler,beyaz gurultu,okyanus,anne karni sesinden ve bilumum seslerden ya ürküyor ya da hoşlanmiyor,orayi cozemedim
ben bildigin anam babam usulü pişş pişş,ee ee,hu hu melodilerini soyluyorum
Lütfen yeter artık ! 3-4 kişi whatsapp ta şu oldu face te bu oldu. Yeter Allah aşkına yeter sizin başka sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorundan dolayı burada konu ile alakası olmayanlar bu çirkin yazışamaları okumak zorunda değil. Problemi nerede yaşadıysanız gidin orada çözün lütfen. Cidden yeter artık, neyi paylaşamadınız çözemedim. Bana cevapta vermeyin, alıntılamayın da bir kez daha konuya gönderme yapılırsa Mune
lütfen gerekeni yap. Yahu annesiniz yasak koymayalım zor zamanları atlattınız şimdi keyif yapın diyorum ama yok olmuyor.
Bizim kız doğdu doğalı erken uyur. Saat 7 en geç 7.30da uyuyor. Annemler ana dizinde sallamaya alıştırdığı için mecbur orda yaptırıyorum ilk ama artık daha fazla yorulduğu için sallamaya gerek kalmadan uyuyuveriyor
Ani gurultu ( kapi carpmasi, ciglik vs.) gibi bir ses ypksa ortam sesinden etkilenmiyor. En cok poset hisirtisi ve oksuruk hapsuruktan irkiliyor eger burnumuz kasinirsa yaninda nefes almadan uzaklasiyoruz evet
Bbursa_83
tangır tungur tencere sesinde uyumaz herhalde bilemedim . bir de genelde yalnızız çok fazla öyle ortam olmadı ama sohbet ortamında da çok güzel uyuyor. Yani böyle sakin konuşma sesleri :) ayrıca beyni en çok geliştiren insan sesiymiş :)
sessizce bir soru daha sorayim
emir de hemen etkileniyor sesten.
biz bu bebeleri boyle mi dogurduk yani sese hassas yoksa sonradan mi boyle yaptik.sesten rahatsiz olmayan bebe yapan ciksin ortaya
arch2401
tam zamanında doğdu 6. Aya girince blw ile sadece tadımlık başlıcam yavaş giderek. bebeğimin de hazır olduğunu düşünüyorum. 6. Ayın dolmasını beklemicem. 7 şubatta başlıyorum inşallah yani :)
baslarda emir kendi kendine uyudugu icin ben de supurge falan acip her turlu sesi yapardim. amma velakin ne zaman ki mutlu gunler bitti,o zaman "şişşt sessiz" demeye basladim:)
neymis nedeni:)
Ben genelde çok gürültü yapmamaya çalışıyorum. Yuksek ve ani gürültüler özellikle. Ama makina calistiriyorm süpürge çamaşır gibi. Yine de şöyle düşünüyorum ben kendim gurultude mi uyuyorum ki çocuk da gurultude uyusun:) Uyku için biz nasıl sessiz, huzurlu ortam arıyorsak onlar da öyleler bence.
baslarda emir kendi kendine uyudugu icin ben de supurge falan acip her turlu sesi yapardim. amma velakin ne zaman ki mutlu gunler bitti,o zaman "şişşt sessiz" demeye basladim:)
neymis nedeni:)
kizlar bebisleri uyuttuktan sonra yatirdiginiz yer(kendi odalari,salon veya oturma odasi) aşırı sessiz mi?
telefonu falan sessize alip parmak ucunda mi yuruyorsunuz?
yoksa sese alissin diye her turlu sesi cekinmeden yapiyor musunuz?
arch2401
tam zamanında doğdu 6. Aya girince blw ile sadece tadımlık başlıcam yavaş giderek. bebeğimin de hazır olduğunu düşünüyorum. 6. Ayın dolmasını beklemicem. 7 şubatta başlıyorum inşallah yani :)