2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Sütle alakalı değildir ya ısıyla alakalıdır diye düşünüyorum. Ben dün mayaladım ters çevirebiliyorum öyle söyliym
Maşallah cnm :) ama bence sütle alakali. Bizim o yazdığım tanıdık ineğin sütüyle yaptığım da seninki gibi oluyor ters çevir düşmez başka bi yerden sütle denedim tabi onu Kereme vermicem ama o sulu oldu aynı dakika kaynatıyorum aynı ısıda yapıyorum ikisi farklı oldu baya

Günaydın canım evet 1 yaşına kadar başka aşı yok. Özel menenjit aşısı var oda 9. Ay ve 3 ay sonrası yapılıyor ben onu işk oğlumda 1 yaşından sonra yaptırmıştım.

İlk fark ettiğimde ben de havalara uçacaktım ama yok. Sonra yine altisar ay arayla var. 2 yaşından sonra ilkokula kadar yok

Merhaba herkese
Bir kaç cümle de ben etmek istiyorum izninizle. Konu kapansın dedikçe cevap hakkı doğuyor ve ben de haksızlığa hiç tahammül edemiyorum maalesef.

Öncelikle konunun buralara gelmesinden dolayı çok şaşkın ve üzgünüm. Taa en başından biliyordum insanlara istemedikleri şeyleri söylersem dışlanacağımı ama bu denli iftiralara ve linç girişimlerine maruz kalacağımı tahmin etmemişim hiç. Bilseydim yine yapardım gerçi. Bir kişiye bile faydam dokunursa kârdır çünkü.

Gereksiz ilaç kullanımı, bebeğe uygulanan yanlış yöntemler vs. Gibi araştırmayı çok sevdiğim bebek bakımıyla ilgili çok yazdım zamanında. Hep söylediğim gibi bir kişiye bile faydam dokunduysa ne mutlu bana. Ha eğer zararım dokunduysa (pek sanmıyorum) o konuda da özürlerimi iletmiş olayım. Lakin ben ya da bir başkası burada yetkili mercii değiliz ve herkes her fikri akıl ve mantık süzgecinden geçirip uygular ya da uygulamaz diye düşündüm hep. Yani ben öyle yaparım. Mesela doktor bir çoğumuz için yetkili merciidir ama ben verdiği her ilacı koşulsuz kullanmak ve bebeğime vermek yerine bi düşünürüm gerçekten ihtiyacı var mı diye. Bu konuda gerekli testleri yaptırırım gerçekten gerekli olduğuna mantığım yatmışsa veririm. Ben de salt bilgiyi, ortamın samimiyetine dayanarak, üslubuma dikkat etmeden, etmeye gerek görmeden, yazı dilinin de duyguları yeterince yansıtamaması handikapını göz ardı ederek paylaştım hep. Zamanla aldığım tepkiler bu bilgiyi öğren-paylaş şevkimi kırdı ve paylaşımlarım azaldı. Üslubumun da yanlış olduğu, kırıcı algılandığı defalarca da yazıldı. Hak verdim ve kendimi geri çektim. Daha çok düşünüp daha çok zaman harcayıp yazmam gerektiğine karar verdim mesajlarımı. Lakin gerçekten o kadar vaktim yok. İstiyordum ki her mesaja her soruya yetişeyim. Buna 'kendini de savun' eklenince yetişmem imkansız bir hal aldı. Benim de yapım budur, pes etmeye meyilliyimdir özellikle de kendimi savunmamı gerektirecek durum yoksa ve kendimi savunmaya mecbur bırakılıyorsam...

Burada gereksiz bir yarış ortamı hakim ve ben yarışmak istemiyorum. Ben sadece paylaşmak istiyorum, istiyordum.

Takdir edersiniz ki benim de hepimizin olduğu gibi küçücük bir yavrum, ilgilenmem gereken bir ailem, evim var. Kk sanal dostluklardan ibaret. En gerçeğini hepimiz evlerimizde yaşıyoruz. Ailemden, kızımdan çalıp da en değerli, en güzel zamanlarını burada kendimi savunmaya 'çalışmakla' harcamak istemiyorum. Bu günler bir daha geri gelmeyecek ve ben bu günleri ekrana değil de kızımın yüzüne bakarak geçirmek istiyorum. Yazmama sebebim de bundan başka bir şey değildir yani. Aslı astarı olmayan çıkarımlar yapmayalım, yaptırmayalım. Tartışmalara girmeme sebebim ise benim yazmamı büyük bir hırsla bekleyenler olduğunu, cevap verirsem tartışmanın uzayacağını bilmem ve meselenin -belki inanmazsınız ama- '2017 Ağustos Anneleri' topiğinin kapanmasına kadar gitmesini istemememdir.

Son olarak, benim bu dünyada veremeyecek hiç bir hesabım yok. Ben de bürokrasi severim. Karalama yaparken işin aslını bilmeden yapmayalım lütfen. Kul hakkı diye bir şey var (konu benim kul hakkını bilip bilmemem değil, şimdi mi aklına gelmiş diyenleri duyar gibiyim). Yine kırdığım, üzdüğüm varsa yahut cevap vermek, tartışmak isteyen varsa ÖZELDEN ulaşın lütfen. Her türlü özrümü dilerim ama özür dileyeceğim kişinin 'insaniyet çerçevesi içinde kalmış olması' da benim kriterim olsun yüksek müsaadenizle.

Son düzenleme:
Bebeğini erken uyutabilen anneler nasıl basariyorsunuz ,hangi yontemle uyutuyorsunuz bir el ativerin bu konuya da gece gece sevaba girin :)

Ben gündüleri önce emzirip sonra hamakta hafif sallayarak uyutuyorum bu şekilde 10 dk da uyuyor..Hamak için sağlıksız vs deniyor ama bilmiyorum, gündüz başka birşekilde uyutamıyorum. Akşamleyin de emzirip üstüne mama veriyorum (bebeğim doğduğundan beri mamayla besleniyor ama emmeyi de bırakmadı)Sonra yatağında yan yatırıp sırtına pışpış deyip hafif hafif vurarak uyutuyorum.
Bebeğim ilk 3 ay çok zor uyuyordu uyumuyordu gibi birşey. Ama uyku işaretlerini kaçırıyordum sanırım bir de daha kendi kendine dalmayı vs hiçbirşey bilmiyordu.Son 1, 2 aydır biraz daha iyi uyumaya başladı.
Burada en önemlisi hergün benzer saatlerde uyutmak bebeğin bir düzeninin olması. Uyku işaretlerini iyi yakalamak. İlk esnemesinde göz ovmasında bebeği loş sakin bir odaya alıp uyku moduna sokmak emzirmek. Fonda ninni klasik muzik vs açmak. Bir de akşam en geç 21.00 da uyumuş olması gerekiyormuş. Saat ilerledikçe dalmaları daha da zorlaşıyormuş

Mutella nacizane ben de bişeyler yazmak istedim. Olayın içinde olmadığım için o konuda tabiki yorum yapmayacağım. Ama ben senin forumdan kendini çekmene anlam veremiyorum. Yaşananlar yaşandı tamam ona kimsenin çaresi olamaz ama defter kapandı herkes normal konularımız olan bebekler, annelik gibi konularda paylaşım yapmaya devam ediyor. Peki sen niye çekilesin? Şahsım adına konuşayım yorumlarını çok büyük keyifle okuyup bazı şeyleri de senin sayende araştırıyordum. Dikkatini çekerim "araştırıyordum". Sonuçta sen dahil sanal ortamda tanımadığım birinin yazdığını bebeğime hemen uygulamam, buradaki kimse de öyle bilinçsiz değildir. O yüzden ben de düşünmüyorum kimseye zararın olduğunu. Mesela bebeğim 2 gün boyunca kesintisiz 1 saat bile uyumamışti geçen hafta. Senin yorumun sayesinde soğanı denedim ve daha uzun uyudu. Ama sen deseydin ki "ezgi şöyle bir ilaç var bunu kullan" kullanır miydim? Hayır. Açar doktoru sorardim. Herkes de böyle yapar. Hiç mi imkanım yok o zaman gider bir saglik ocağına oraya danışırdım, bu ülkede yaşayan herkesin de böyle bir imkanı var çok şükür. Kısacası bana ve bence bir çok kişiye faydan oldu. "Haksızlığa gelemiyorum" demişsin. Burada bu cümleyi kurmayacak olan yoktur. Kimse gelemez. Peki senin kendini çekmen benim gibi senin yorumlarından faydalananlara haksızlık değil mi? Son olarak tabiki senin kararın, senin vaktin ama şunu bil forumda bazi kisilerle sorun yasamis olabilirsin ama cok büyük bir kısım da seni ve yorumlarını çok seviyor. Uzun oldu okuyup vakit harcayan herkes hakkını helal etsin lütfen..

Ben 1 sebze,arada cok az yogurt aksam da meyve veriyorum.
Yesillik ne verebiliriz? Brokoli dediler ama gaz olur diye cesaret edemedim.ıspanak fln verilir mi?
Tabi tabi ıspanak verebilirsin. Ama ıspanağı ısıtmıyoruz, günlük vermek gerekiyor aklında olsun. Bana doktor herşeyden az az at, çeşit olarak zengin olsun dedi... bulgur, irmik, pirinç, pırasa, mor lahana, elime ne gelirse koyuyorum :)

Amin cnm. Biz de aynıyız, birebir... hatta uzatmalı olduğu için biz hasta olsun veya olmasın hiçbir yere gidemiyoruz hala.. çocukları bırakıp çıkıyorum çıkmam gerekirse de.. 8 hafta karantina demişti, 5 haftamız kaldı şükür.. açıkhava dışında her yer yasak o yüzden boşver ne derlerse desinler... sabaha kadar başını bekleyen anne oluyor hastalanınca çünkü, abartıyorsun diyenler değil

Benim bu konuda kafam karışık irmik demedi bizim doktor pirinç koy dedi pirinç gerekli mi ki? Bi de sonra mercimek ve bulgur ekleyebilirsin dedi ama irmik demedi sormayı da unuttum irmik faydali mi bebişler için? Karışık sordum biraz ama :)

Ben Ayşe’nin yemekleri için biraz araştırmıştım daha önce de irmik pirince göre daha faydalı diye okumuştum genel olarak. O yüzden köftesine falan da irmik koyuyorum hala. Ama ikisinde de önce pirinçle başladım. Şimdi yavaş yavaş arttırıyorum. Karbonhidrata da ihtiyaçları var çünkü...

En iyisi cnm.sakınmak gerek risk gecene kadar.valla dedigin gibi takmıyorum zaten cunku Allah korusun bi hastalık durumları olsa ceken biz oluyoruz..

E ezgi80 bana da dr irmik demedi pirinc dedi ama ben bir cay kasıgı pirinçte koyuyorum irmik ile birlikte acaba ikisini aynı anda vermem sakıncalı mıdır? Değildir herhalde dimii:\

Ispanak ve pırasayı nasıl yapıyorsun? Bulguru da pirinc gibi su da mı haşlıyorsun? Bulgur gaz yapmıyor mu?

Ben geri çekilmeni desteklemeyen biri olarak paylaşımlarını daha çok görmek isterim. İpek kızının vaktinden çalmazsak eğer daha çok yazman hoşuma gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…