- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.352
- 108
Canım bende bugün elma verdim azıcık öğürdüBugün 180 günlük olduk 12 gün oldu ben başlayalı. Yoğurt ve sebze püresi bazen de akşam kaşık maması veriyorum canım
Allah yardimciniz olsun canim gecmis olsun ...1 yaşında implant takılacak ömür boyu kullanacak onu şimdilik öyle görünüyor
Öğürmeyi boğulme ve tıkanmayla karıştırmamak gerek aslında. Şuanda onların öğürme refleksi dilin daha ön kısmında tetikleniyor bir nevi savunma mekanizması. Bebek büyüdükçe bu bölge yetişkinlerde olduğu gibi geriyo doğru gidiyor. O yüzden aslında şu dönemde alışması daha güvenli . Başlarda ağzına püre verilen bebekler daha sonra tam katı haliyle tanıştıklarında öğürme refleksi de geriye gittiği için daha çok zorluk çekiyolar. Bunlar okuduğum kitaptan edindiğim bilgiler. Benim de aklıma yattı ama doktorunuzla da görüşün. Beslenme gibi bir konuda yanlış yönlendirmek istememCanım bende bugün elma verdim azıcık öğürdü
Blw de bundan çok korkuyorum işte 7.aya kadar böyle gideyim 7de kendi yemeye başlasın istiyorum. Korkuyorum bi yandan dailk olduğu için mi öğürdü acaba
Yani şu an katı daha, güvenli mi diye düşünüyorsun canımÖğürmeyi boğulme ve tıkanmayla karıştırmamak gerek aslında. Şuanda onların öğürme refleksi dilin daha ön kısmında tetikleniyor bir nevi savunma mekanizması. Bebek büyüdükçe bu bölge yetişkinlerde olduğu gibi geriyo doğru gidiyor. O yüzden aslında şu dönemde alışması daha güvenli . Başlarda ağzına püre verilen bebekler daha sonra tam katı haliyle tanıştıklarında öğürme refleksi de geriye gittiği için daha çok zorluk çekiyolar. Bunlar okuduğum kitaptan edindiğim bilgiler. Benim de aklıma yattı ama doktorunuzla da görüşün. Beslenme gibi bir konuda yanlış yönlendirmek istemem
Benim düşüncem o yönde kaşıkla verdiğimiz zaman ağzın iyice gerisine koyuyoruz bebeğe sadece yutma işi kalıyor ve aslında yemeyi öğreniyor diyemeyiz. Tabi katı ama pişme seviyesi önemli damakla ezilebilecek kadar da yumşak olmalı sert kalmamalı.blwtürkiye nin sayfasında yeme kolaylığına göre de ayları belirlenmiş yiyeceklerin oraya bakabilirsiniz.örneğin brokolinin çiçekli kısmının boğaza kaçma ihtimalinden dolayı ileriki aylara atılmş veya sapına yakın kısımları verebilirsin gibiYani şu an katı daha, güvenli mi diye düşünüyorsun canım
Bizimkine de bir sürü sey denedim olmadı olmadıııı... sevemedi bizim kızda :) aynen pışşş pışşş eee eee die gidiyoruz bizde:)
Sünnet te olunca oturtamıyoruz şu an o yüzden ufaktan veriyim demiştimBenim düşüncem o yönde kaşıkla verdiğimiz zaman ağzın iyice gerisine koyuyoruz bebeğe sadece yutma işi kalıyor ve aslında yemeyi öğreniyor diyemeyiz. Tabi katı ama pişme seviyesi önemli damakla ezilebilecek kadar da yumşak olmalı sert kalmamalı.blwtürkiye nin sayfasında yeme kolaylığına göre de ayları belirlenmiş yiyeceklerin oraya bakabilirsiniz.örneğin brokolinin çiçekli kısmının boğaza kaçma ihtimalinden dolayı ileriki aylara atılmş veya sapına yakın kısımları verebilirsin gibi
1 yaşında implant takılacak ömür boyu kullanacak onu şimdilik öyle görünüyor
Ben almıştım benim aldigim bunlardan biraz daha büyük ama büyüğe gerek yok zaten çok az yiyorlar bebişler. Tam fiyatını hatırlamıyorum 4 lira civarı olabilir. Bu set olarak fiyatıysa iyi bence :)A101’den kavanoz alan kimdi? Kaç TL’ye almıştın :) bu var sizce uygun mu fiyatı?
Gunduz uykusu yok denecek kadar az...gece de 22.00-23.00 arasi 3 defa livaneliden "karli kayin ormani"ni soyluyorum yavrum uyumayi tercih ediyor.pis pis dedim eee eeee dedim dandini dandiniyi soyledim olmadi. Asgari musterek livaneli de anlastikbizim bebeler gelenekci bebeler
ananemizin zamaninda beyaz gurultu mu vardi diyorlar
Gunduz uykusu yok denecek kadar az...gece de 22.00-23.00 arasi 3 defa livaneliden "karli kayin ormani"ni soyluyorum yavrum uyumayi tercih ediyor.pis pis dedim eee eeee dedim dandini dandiniyi soyledim olmadi. Asgari musterek livaneli de anlastik
Aa ben de "gözlerin" i söylüyorum çok seviyor. Livaneli candır sevsin bebeler :)Gunduz uykusu yok denecek kadar az...gece de 22.00-23.00 arasi 3 defa livaneliden "karli kayin ormani"ni soyluyorum yavrum uyumayi tercih ediyor.pis pis dedim eee eeee dedim dandini dandiniyi soyledim olmadi. Asgari musterek livaneli de anlastik
Canim cok normal.Sakın korkma zaten blw de diyor ki sividan boğulma olmaz katida da olmasi icin yuvarlak bir şey olmasi gerekiyormuş.Blw kesinlikle güzel bir yöntem tercih etmeme nedenlerim farklı.Simdilik böyle gidiyorum ileride ne olur bilmiyorum.Ama tamamen purenin zararlı olduğunu veya bebeklerin bu yüzden bir şeyden noksan kalacağını düşünmüyorum.Tabi ki bir şeylere dikkat ederek.Ben pureyi az az puturlu yapmaya başladım. Ogurdugu zaman oksurmesini bekliyorum.İçimden sayıyorum çok şükür kendini kurtarmama durumu olmadı yavaş yavaş puturu arttiracagim.İlerleyen aylarda da onun gelişimine uygun olarak blw tarzında klasik yaparak iyice yutma işine alistirayim diyorum.Yapı ve bebeğin gelişimine de bağlı zamanla yavaş yavaş mutlaka alisacaklar (tabi ki geç kalmadan)Uzattım biraz ama korkman çok normal benimki de oguruyor böyle böyle asacaklar sabır ve güç diliyorum sana ve tüm ek gıda dönemindeki annelere.Canım bende bugün elma verdim azıcık öğürdü
Blw de bundan çok korkuyorum işte 7.aya kadar böyle gideyim 7de kendi yemeye başlasın istiyorum. Korkuyorum bi yandan dailk olduğu için mi öğürdü acaba
Park yatağa falan mı yatırıyorsunuz nerde uyuyor yabancı evde? Aile büyükleri öyle maalesef ya dğzen falan anlamıyorlar sürekli yorum yapıyorlarHoşbuldum canım tamam
Memlekete geldik evi yadırgadı canım. Uykusu gelmesine rağmen uyumuyo sonrada düzeni bozulup huzursuzlanıyo. 1 hafta sonra tekrar başlayacaz düzen kurmaya. Burda düzen kalmadı çünkü babam uyutmak istemiyor sevmek için :) Derken uğraşıyoruz bakalım sen nasılsın bebiş nasıl :)
Haklısın canım insan panik oluyor yine de.Canim cok normal.Sakın korkma zaten blw de diyor ki sividan boğulma olmaz katida da olmasi icin yuvarlak bir şey olmasi gerekiyormuş.Blw kesinlikle güzel bir yöntem tercih etmeme nedenlerim farklı.Simdilik böyle gidiyorum ileride ne olur bilmiyorum.Ama tamamen purenin zararlı olduğunu veya bebeklerin bu yüzden bir şeyden noksan kalacağını düşünmüyorum.Tabi ki bir şeylere dikkat ederek.Ben pureyi az az puturlu yapmaya başladım. Ogurdugu zaman oksurmesini bekliyorum.İçimden sayıyorum çok şükür kendini kurtarmama durumu olmadı yavaş yavaş puturu arttiracagim.İlerleyen aylarda da onun gelişimine uygun olarak blw tarzında klasik yaparak iyice yutma işine alistirayim diyorum.Yapı ve bebeğin gelişimine de bağlı zamanla yavaş yavaş mutlaka alisacaklar (tabi ki geç kalmadan)Uzattım biraz ama korkman çok normal benimki de oguruyor böyle böyle asacaklar sabır ve güç diliyorum sana ve tüm ek gıda dönemindeki annelere.
Cok severim onu daaa...Aa ben de "gözlerin" i söylüyorum çok seviyor. Livaneli candır sevsin bebeler :)
Ben de sadece blw yapamam gibi...cok panigim yutacagi varsa da bogazina dizilir yavrumun bakislarimdan.şaka bir tarafa klasik+blw gideyim diyorum.zamanla %100 blw olsun.ama nasil baslamam lazim o zaman.klasik +blw ile ilgili bir liste var mi.yapan nasil yapiyor.Canim cok normal.Sakın korkma zaten blw de diyor ki sividan boğulma olmaz katida da olmasi icin yuvarlak bir şey olmasi gerekiyormuş.Blw kesinlikle güzel bir yöntem tercih etmeme nedenlerim farklı.Simdilik böyle gidiyorum ileride ne olur bilmiyorum.Ama tamamen purenin zararlı olduğunu veya bebeklerin bu yüzden bir şeyden noksan kalacağını düşünmüyorum.Tabi ki bir şeylere dikkat ederek.Ben pureyi az az puturlu yapmaya başladım. Ogurdugu zaman oksurmesini bekliyorum.İçimden sayıyorum çok şükür kendini kurtarmama durumu olmadı yavaş yavaş puturu arttiracagim.İlerleyen aylarda da onun gelişimine uygun olarak blw tarzında klasik yaparak iyice yutma işine alistirayim diyorum.Yapı ve bebeğin gelişimine de bağlı zamanla yavaş yavaş mutlaka alisacaklar (tabi ki geç kalmadan)Uzattım biraz ama korkman çok normal benimki de oguruyor böyle böyle asacaklar sabır ve güç diliyorum sana ve tüm ek gıda dönemindeki annelere.
Evettt, modern çağa ayak uyduramıyorlarbizim bebeler gelenekci bebeler
ananemizin zamaninda beyaz gurultu mu vardi diyorlar
Ben de 6.ay tadımları püre olarak yapsam da sonra mı blw e geçsem diye düşünmeye başladım olur mu ki öyleBen de sadece blw yapamam gibi...cok panigim yutacagi varsa da bogazina dizilir yavrumun bakislarimdan.şaka bir tarafa klasik+blw gideyim diyorum.zamanla %100 blw olsun.ama nasil baslamam lazim o zaman.klasik +blw ile ilgili bir liste var mi.yapan nasil yapiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?