Ben de uyurken nefes alışıma bile dikkat edenlerdenim :) O yüzden biraz sessiz ortamda uyumaya alıştırdık Ege'yi. Gürültülü ortamlarda beyaz gürültü açıyorum, daha uzun uyuyor. Beyaz gürültüyü 1 yaşına kadar kullanabilirsiniz diye bir yorum okumuştum, ben de şuan sonuna kadar kullanıyorum :)
Ek gıdaya geçişte 6 ayı tam doldurunca mı geçsek yoksa ortalarında mı geçsem çok kararsızım? 7. Ayı bekleyecek kimler var kızlar?
arch2401
tam zamanında doğdu 6. Aya girince blw ile sadece tadımlık başlıcam yavaş giderek. bebeğimin de hazır olduğunu düşünüyorum. 6. Ayın dolmasını beklemicem. 7 şubatta başlıyorum inşallah yani :)
Gece emmesi değişiyor canım 9 9.30 gibi uyandırmadan emziriyorum 11 gibi altını değiştirip emzirip yatırıyorum. 2 gibi ve 4.30 gibi emmeye kalkıyor 6.30 7 arasıda güne başlıyor
Hoşbuldum canım tamam
Memlekete geldik evi yadırgadı canım. Uykusu gelmesine rağmen uyumuyo sonrada düzeni bozulup huzursuzlanıyo. 1 hafta sonra tekrar başlayacaz düzen kurmaya. Burda düzen kalmadı çünkü babam uyutmak istemiyor sevmek için :) Derken uğraşıyoruz bakalım sen nasılsın bebiş nasıl :)
Simge tarifini biliyorum ama yapmadım. Süzme peynirle yapılıyor.
-1 litre süte 1 kaşık süzme peynir koyuyorlar. Blw Türkiye sayfasından ;
"Ev yapımı Labne peynirimizde hazır
1 lt süt
1 kaşık süzme peynir
1 lt sütümüzü tenceremize koyup kaynatalım. Kaynadıktan sonra takip edelim serce parmagimizi sutumuze degdirdigimizde 7 sn bekleyebiliyorsak mayalanmaya sutumuz hazir demektir. Bi kaseye 2 kasik sütümüzden alip peynirimizide koyup iyice karistiralim homojen bir kivam elde edip sutumuzun icine koyalim kasikla ileri geri karistiralim. Firinimizi 150 ° de 8 dk calistirip kapatalim ve sutumuzu mayalamak istediginiz kabiniza koyup agzi acik sekilde firinimiza koyalim ve kapagini 12 saat acmayalim. 12 saat sonra firinimizdan cikardigimizda labne peynirimizin kalip gibi oldugunu goruceksiniz. Peynirimizi suzgecimize suzelim altinada bir kap koyalim ki peynir alti suyumuzuda ziyan etmeyelim. Suzdukten sonra altindaki kapla birlikte dolaba kaldiralim 5 6 saatte dolapta durup suyu iyice suzuldukten sonra labne peynirimiz hazırdır. Afiyetle bebeklerimize miss gibj ev yapimi labne peynirimizi gönül rahatligiyla yedirebiliriz Peynir alti sularimizida buz torbalarina koyup buzluga kaldirabilirsiniz"
Ben blw turkiyede görmüştüm tarifi denedim baya guzel oldu kendimiz yedik. Şöyle yaptım;
Bir kilo açık süt aldım iyice kaynattım
Peynirciden tuzsuz süzme peynir aldım
Bir dilimini iyice ezdim
Yoğurt mayalama sıcaklığına gelen sütten biraz alıp üzerine döktüm karıştırdım
Krema gibi oldu kıvamı.
Sonra onu alıp mayalacagim süte karıştırdım
Etrafını sardım yoğurt gibi
Sabahtan akşama kadar bekledi
Dolaba attim sonra
Bir kaç saat sonra da süzdüm
Çok güzel oldu
ben denedim ama emir telefondaki ninniler,beyaz gurultu,okyanus,anne karni sesinden ve bilumum seslerden ya ürküyor ya da hoşlanmiyor,orayi cozemedim
ben bildigin anam babam usulü pişş pişş,ee ee,hu hu melodilerini soyluyorum
Paylaşıcam canım başladığım zaman bizim hastalıklar biraz üst üste geldi önce büyük kızım hasta oldu sonra baba doğa şimdide ben bugün kontrolümüz vardı geniz akıntısı devam ediyor öksürük için ilaca devam edicez geniz akıntısı içinde ilac yazdı yarın kendimi daha iyi hissedersem sebzeden devam edicem tattırmaya senin kuzu ayın kaçında doğmuştu
Paylaşıcam canım başladığım zaman bizim hastalıklar biraz üst üste geldi önce büyük kızım hasta oldu sonra baba doğa şimdide ben bugün kontrolümüz vardı geniz akıntısı devam ediyor öksürük için ilaca devam edicez geniz akıntısı içinde ilac yazdı yarın kendimi daha iyi hissedersem sebzeden devam edicem tattırmaya senin kuzu ayın kaçında doğmuştu