• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
bol proteini sadece etten mi aliyorsun canim her gun?
Canim her gun 2 yumurta yiyorum, et tuketiyorum, baklagillerde de cok fazla protein var. Bir de peynirde çok protein var demişlerdi. Her çeşidinden yiyorum. Onun dışında yoğurt süt her gün yiyorum.

Doktor son gittiğimde aklımızı karıştırır diyip kilosunu ölçmedi canım. Benim doktorum biraz değişik bir doktor. Cumartesi yeniden ölçer herhalde, yazarım.

Screenshot_2017-07-27-22-56-32.webp

Arkadaşlar böyle bir çizelge buldum. Boy kilo konusunda kafası karışık olanlar için...

Canim bence varya inan yemekle alakali deil...Benim.bi arkadasim var kahvalti saati en erken saat oqlen 3 te oda olesine yani ekmeqin arasina bisey koymaca yok yumurta yiyim yok et sut bal hic bisey yok hayatinda...abur cubur aksamda yerse bi tabak yemek yer su hic icmez ole sefil sefil hamilelik qeciriyo...Inanirmisin her qittiqinde doktora bebek heo onden qidiyo kilosu hep cok iyi hic problemi yok...ben onu qordukten sonra acikcasi hersey Allah'tan diyorum.dua ediyorum :)

ulkemizde kac kisi her gun ceviz,findik,bal,et,kiyma yiyebiliyor ki!!
ama iste ne var,yemedim de benim yuzumden mi oldu diye vicdan azabi cekmek istemiyorum sonra.

ulkemizde kac kisi her gun ceviz,findik,bal,et,kiyma yiyebiliyor ki!!
ama iste ne var,yemedim de benim yuzumden mi oldu diye vicdan azabi cekmek istemiyorum sonra.
Bende oyuzden yiyorum inanki sonra kendimden bilirim biliyorum :( takmamakmi lazim.ustune dusmemekmi.lazim acaba biz bukadar uqrastikca bizim.basimizami qeliyo anlamiyorumki :( insaAllah saqlicakla doqarlar canim oturuo kalkip dua ediyorum hepimize :110:

iyiki gitmemissin canim eve de zamaninda mudahale etmisler ve bebisin saglikla dogmus. lekeleri de hic dert etme. baska sorunu olmasin da onlar gecer demis bak doktorun da.

bana her hafta gelirsin takip edelim,oksijensiz kalmasin dedi. iyi guzel her hafta gidecegim de ee o aradaki gunlerde bir sey olursa ve sancim kasilmam olmazsa da ben bir sey anlamazsam diye aklima takiliyor.
senin sansin varmis ki kontrolde gorulmus.
Anlarsın canım..ben anladım aslında ama konduramadım.. üzüntüden olmuştur dedim..kontrole gittim ciğer geliştirici yaptı yarın yine bakcam flan dedi kilo alımı daha da yavaşlamıştı flan..bi terslik olduğunu anladım hergunde bakicam flan deyince..annemler şehir dışındaydı hemen ilk uçakla geldi flan..anlarsin ama ufacık bi terslik de hissetsen ihmal etme..Allah korusun tabi inşallah zamaninda gelir ama erken gelmek isterse de korkma..ben güle oynaya girdim ameliyata hiç risk yokmuş gibi:) Hatta hastanede ntsdeyken tv karşısında çekirdek çitledim flan:)yedigim 2356778 tane serum gözüme gelmedi açmadık damar yolu bırakmadılar 3 gün sagolsunlar:) gönlünü ferah tut herşey güzel olucak inan :)

Ya o iştah nasıl öyle açıldı. Ben de durduramıyorum resmen kendimi. Hele ki hamileliğimde de öyle çok fazla tatlı çekmedi canım, ama şuan tatlıların içinde yüzebilirim :))
İnşallah geçicidir.
Gerçi hastaneden dönünce şiş oluyor insan sonra günden güne gidiyor şişlik. Ben de 13kg almıştım bu sabah 5 kg gitmişti. Hastaneden eve ilk döndüğümde 2kg bile gitmemişti. Bu yemeye iyi iniyor şişler.
Aynen aynen hic sorma ya :) hamilelikte hiç yemedim tatlı flan çok nadir yemisimdir iştahım da yoktu oyle..hatta annem süt için şerbetli tatlılar yemelisin deyince "ben yemem su içerim sıvı tüketirim onlar kilodan başka bişey yapmaz "diye çıkısmıştım kadına :) simdi nasil utaniyom karsisinda yerken :) sut yapiyo mu faydasi var mi bilmemde o can nasil tatli istiyo..yemezsem ruhum cekiliyo sanki :)

Kızlar bu arada ben hala göğüs kremine başlayamadım. Yani evde var doğumu tetiklerse diye elim gitmiyor sürmeye bir türlü :) Bir şey olmaz dimi, siz kullanıyor musunuz?
37den beri sürüyorum ben çok uyarmamaya çalışarak.

Ben artık tetiklesin diye bekliyorum :))

:)) o da güzelmiş canım. Ben bir 10-15 gün daha bekleyebilirim sanırım :anneadayı:
Ben de doktorum gelsin pazartesi gelsin diye başlayacağım yöntemlere :)

Cnm Duru çok iyi,, 3580 gr 51 cm doğdu. HEmen emmeye başladı ve Ayşe'nin aksine şu an uyumayı da epey seviyo gibi :) Ayşe de tahmin ettiğimden çok farklı,, bir iki kere ben de meme emicem dedi, tamam em kızım dedim, sütü görünce kendi vazgeçti :) kardeşini seviyo sürekli,, hiç ağlamadı,, ayaklarına dokunuyo, yanağını okşuyo,,, kısacası oyuncak muamelesi yapıyo :))) umarım ikisi de böyle devam eder :))))
Maşallah koca kız doğmuş ya :)
Sağlıkla büyüsün ablasıyla birlikte :)

bol proteini sadece etten mi aliyorsun canim her gun?
Et, ceviz, yumurta, lor peynir, nohut fasulye vs. Bunlarda da var protein.

Kıyafete veya iç çamaşırına leke bırakıyor mu Can'ım sürdükten sonra ped koyuyor musun
Çok leke yapıyor Lansinoh, ben Ped de almadım kalkan aldım diye, kağıt havlu koyuyorum üzerine kuruyana kadar. Artık kıyafetler tam olduğu için yağlı kremli de olunca yapışıyor sabaha kadar çıkmıyor.

Ya o iştah nasıl öyle açıldı. Ben de durduramıyorum resmen kendimi. Hele ki hamileliğimde de öyle çok fazla tatlı çekmedi canım, ama şuan tatlıların içinde yüzebilirim :))
İnşallah geçicidir.
Gerçi hastaneden dönünce şiş oluyor insan sonra günden güne gidiyor şişlik. Ben de 13kg almıştım bu sabah 5 kg gitmişti. Hastaneden eve ilk döndüğümde 2kg bile gitmemişti. Bu yemeye iyi iniyor şişler.
Aynen aynen hic sorma ya :) hamilelikte hiç yemedim tatlı flan çok nadir yemisimdir iştahım da yoktu oyle..hatta annem süt için şerbetli tatlılar yemelisin deyince "ben yemem su içerim sıvı tüketirim onlar kilodan başka bişey yapmaz "diye çıkısmıştım kadına :) simdi nasil utaniyom karsisinda yerken :) sut yapiyo mu faydasi var mi bilmemde o can nasil tatli istiyo..yemezsem ruhum cekiliyo sanki :)

Kızlar iyi geceler hepinize bugün kontrol vardı bizim 3670 kilomuz 7 ağustosta Doğum olacak Allah'ın izniyle , doktor 3 ünde olsun dedi ben ısrar ettim 7 sinde ama başı yerleşmiş kanala girmiş dedi. Zaten 2 gündür bi ağrı vardı adet ağrısı gibi hala da devam ediyor , 5-6 sında doğurursun sen gibi geliyor dedi doktor bakalım ben bekleme taraftarıyım erkenden alsın istemiyorum ama ağrılar da geçmiyor sürekli bi adet ağrısı gibi ağrıyor çok şiddetli değil ama bakalım yaşayıp görcez artık

Kızlar bugün doktora gittim 38+3te sezaryene alırım drdi doktor , ben normal doğumdan korkuyorum da sezaryen tercih ediyorum o yüzden , 38 de bana erken gibi geldi ya, 39da bari alsaydı da kızım biraz daha büyüseydi içerde diye düşünüyorum, sizin doktorlarınız sezaryen için ne Zaman yaparım diypr
Canım bende senin gibi normal doğum tercih etmediğim için sezeryan olacağım 39+0 da dedi doktorum

Bende oyuzden yiyorum inanki sonra kendimden bilirim biliyorum :KK43: takmamakmi lazim.ustune dusmemekmi.lazim acaba biz bukadar uqrastikca bizim.basimizami qeliyo anlamiyorumki :KK43: insaAllah saqlicakla doqarlar canim oturuo kalkip dua ediyorum hepimize :110:

rabbim ne yazdiysa onu yasiyoruz canim. baska aciklamasi yok.

Anlarsın canım..ben anladım aslında ama konduramadım.. üzüntüden olmuştur dedim..kontrole gittim ciğer geliştirici yaptı yarın yine bakcam flan dedi kilo alımı daha da yavaşlamıştı flan..bi terslik olduğunu anladım hergunde bakicam flan deyince..annemler şehir dışındaydı hemen ilk uçakla geldi flan..anlarsin ama ufacık bi terslik de hissetsen ihmal etme..Allah korusun tabi inşallah zamaninda gelir ama erken gelmek isterse de korkma..ben güle oynaya girdim ameliyata hiç risk yokmuş gibi:) Hatta hastanede ntsdeyken tv karşısında çekirdek çitledim flan:)yedigim 2356778 tane serum gözüme gelmedi açmadık damar yolu bırakmadılar 3 gün sagolsunlar:) gönlünü ferah tut herşey güzel olucak inan :)

insallah dedigin gibi olur canim,sagolasin.
keske beni de her gun kontrol etse. universite tekrar kendi doktoruma yonlendirirse haftada 1 degil daha sık giderim. 1 hafta gecmez bana.

37den beri sürüyorum ben çok uyarmamaya çalışarak.

Ben de doktorum gelsin pazartesi gelsin diye başlayacağım yöntemlere :)

Maşallah koca kız doğmuş ya :)
Sağlıkla büyüsün ablasıyla birlikte :)

Et, ceviz, yumurta, lor peynir, nohut fasulye vs. Bunlarda da var protein.

Çok leke yapıyor Lansinoh, ben Ped de almadım kalkan aldım diye, kağıt havlu koyuyorum üzerine kuruyana kadar. Artık kıyafetler tam olduğu için yağlı kremli de olunca yapışıyor sabaha kadar çıkmıyor.

bunlarin icinde en cok eti arttirmaliyim.digerlerini cok tuketiyorum .

Çok çok teşekkürler hepinize :KK200: doğumumuz çok rahat geçti,,, sadece anestezinin başında biraz midem bulandı; ona da hemen müdahele ettiler zaten :) Duru çok güzel bi bebek,, ablasının biraz büyük dudaklısı :) sağlık problemi de yok çok şükür; memeyi hemen tuttu ve şimdilik Ayşe'den farklı olarak "uyuyan bi bebek" gibi görünüyo... ve Ayşe de şu an için çok rahat,, problem çıkarmıyor, elini ayağını vs seviyor,, hayatından memnun gibi :) umarım böyle devam eder herşey :)))
Mide bulantina nasil mudahale ettiler cnm cunku bende kizimin dogumunda masada kusmustum simdide korkuyorum.zor oluyor çünkü yatarken bide icin disina cikiyor

Canim her gun 2 yumurta yiyorum, et tuketiyorum, baklagillerde de cok fazla protein var. Bir de peynirde çok protein var demişlerdi. Her çeşidinden yiyorum. Onun dışında yoğurt süt her gün yiyorum.

Doktor son gittiğimde aklımızı karıştırır diyip kilosunu ölçmedi canım. Benim doktorum biraz değişik bir doktor. Cumartesi yeniden ölçer herhalde, yazarım.

eti digerlerine gore az yiyorum ama ben de peyniri cok yerim. ben yememe devam edeyim de gerisi rabbimden.

Bu benim ikinci çocuğum. O sebeple kıyaslayabiliyorum. Birincisi bu kadar karnımı oynatamıyordu.
Henüz erkenden alırız diye birşey demedi doktor. Sadece 10 gün beslenmene ve dinlenme dikkat et dedi. Ben de biraz huzursuz olmakla beraber sorunum bebekten değil bizden kaynaklandığını düşünüyorum. Çocukla ilgili bir sorun olsaydı şimdiye kadar bu sorun tespit edilirdi diye düşünüyorum. Muhtemelen bir şekilde bebeklerimizi besleyemedik biz.
İyi düşünelim iyi olsun inşallah.
Yarın inşallah güzel haberlerini alacağım. Bana da moral olacak :)

insallah beslenmedendir canim. ben de daha cok dikkat edeyim bakalim 1 hafta,nolacak.
insallah guzel haberle alirim ve sana da moral olurum:)

Back
X