2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
ekmek ise gluteni geçtim beyaz ekmek yiyo tam buğday yemedi sıpa bizim evde de yiyen yok her aldığımda çöp oldu

Canım hayırlı bereketli olsun.
Kızlar bebeklere hangi vitaminleri kullanıyordunuz. Ben de vermek istiyorum zaten yemıyor barı biraz destek olsun
Bizim doktorumuz kilosu 8.6 olduğu ve yemek yemediği için immum44 verdi ama normal dozun çok altında. Eczacı ağır gelir dediği için ben yemek yemediği günler tatlı kaşığı kadar veriyorum.
1 muz normal bence. Ben de vermedim muhallebi ama vermek daha mantıklı sanırım sonradan başladım süte de alışsın diye. Ekşi maya falan yemiyor bakkal market görünce beyaz ekmek istiyor maalesef.

Ah kuzucuk yaa kıyamam. Ateş döneminde ince giydirip üzerini hiç örtmeyin diyor bizim doktor üşütmez hiç bir şey olmaz ateşinin çıkması daha kötü diyor. Bir de 38 i geçiyorsa beklemeden verin diyor calpolü virütik durumlarda.

Allah kolaylık versin canım ben bir taneyle zor baş edebiliyorum. Yemek olayı bizde de zor malesef hiç yemediğinde video açıyorum malesef ve ona bakarken yiyor. Çocuk olayı zormuş hiç yapmam dediğim her şeyi bir bir yaptım malesef insan zor durumda kalınca, uykusuzluk, yorgunluk ve yeter ki yesin mantığıyla yapabiliyormuş bunu anlamış oldum. Bir de hava iyiyse parkta etrafa bakarak yiyor veya avm de de aynı şekilde etrafı seyrederken yedirebiliyorum. Bazen de yemediğinde hiç ısrar etmiyorum ve sanırım iyice acıkıyor o zamanlar da itiraz etmeden yiyor. 1 muz ben de veriyorum ufak olanlardan 1 tane sorun olmaz bence büyük olanlarda da yarıdan fazla yiyebiliyor. Avokadoyu hiç sevmedi benimki onu da muza karıştırıyorum bazen. Muhallebi vermedim ben de ama artık vereceğim ben de. 1 kez dışardayken mecbur kalıp milupanın armutlu muzlu muhallebisini verdim severek yedi. Mama vermiyorum tahıllı kaşık maması almıştım ama sevmedi yemedi hiç. Bağışıklık için bizim doktor mutlaka ev yoğurdu ve kefir tavsiye ediyor. Kefiri içiremiyorum ama yoğurdu oyunla filan yedirmeye çalışıyorum.

Bez olayını ben de tam çözemedim. Huggiesten çok memnundum ama artık yok. Geçen gün migrosun minnies bezini aldım genel olarak iyi ama bez çok dolarsa sıkıntı oluyor. Bezin en üst katmanının zar gibi bebeğin poposuna yapıştığını ve nemli bıraktığını fark ettim. Sık değiştirince veya kaka yaptığında sorun yok ama gece boyunca idare edemiyor. Gece premium care veya prima aktif bebek bağlıyorum.

Ekmek de ekşi mayalı tam buğday ekmeği veriyorum. Bir de ekşi mayalı kastamonu ekmeği güzel oluyor yumuşacık onu çok seviyor kızım. Büyük bir somun 6 tl hepimize 2-3 gün yetiyor buz dolabında bayatlamıyor zaten.

Bu arada ekmeği vakit olursa kendim de yapıyorum en güzel o şekilde oluyor ve kızım da severek yiyor ama işte vaktim olmuyor çoğunlukla :-/

Attım ilacı canım adını hatırlamıyorum. 12 yal üzer çocuklar kullanabilir yazıyor. 6 yaşın altında kesinlikle kullanılmaz yazıyor

Bağışıklığı güçlendirmek için kefir içirebilirisin. Kahvaltıda mandalina suyu, zamanı gelince portakal suyu verirsen en azından üç saat c vitamini kullanmış olurlar.
Sen de biliyorsundur günde üç öğün yemek yiyip ara öğün olarak mama içmeleri lazım. Acaba mama çok doyuruyor da ondan mı yemiyorlar? Mamayı azaltmayı deneyebilirsin.
Muzun kabızlık dışında sorun oluşturacağını sanmıyorum. Hatta kilo aldırır demişti doktorumuz.

yok ateş çok inatçı diil die vermemiştik ama 39 u beklememiştik 38 deykem vermiştik eşim çok ateşlenir ondan pimpirikli bu konuda

Bende korkuyorum ateşten(( neyse atlatırız inşallah bir an önce. Huy degistirdi cocuk sana derken benimki de yerinde yatmıyor yanimda uyumak istiyor

Yemek bazen iştahlı oluyor yiyor bazen hic birsey yemiyor ama meyveyi cok seviyor ozellikle muz. Tuvaletini yaptigi günlerde muz veriyorum 1 e yakin yiyor. Bebek bezi doğduğundan beri prima kullanıyorum degistirmeye cesaret edemiyorum. Oglum ekmegi pek sevmiyor arada tam bugday veya eksi maya veriyorum. Emmeye devam ettigi icin pek mama vermiyoruz ama hafta ici işteyken annem golden goat devam sutu veriyor gunde 1 kere. Diger mamaların hicbirini begenmedi.

Yaaa birşet daha var oyuncak önerisi istiyorum kızlar :)

Bir dünya oyuncak alıyoruz oyuncak dışında herseyle oynuyor bizimki :)))) doğum gününde teyzesi dansci beatbo almisti onu çok seviyor onunla dans ediyor. Bana birsey soyle bende tekrar edeyim dediğinde aaa diye bağırıyor:))) eglenceli bir oyuncak

Yaaa degil mi vermek lazım. Simdi daha iyi bakalım inşallah gece cikmaz yine

Bende korkuyorum ateşten(( neyse atlatırız inşallah bir an önce. Huy degistirdi cocuk sana derken benimki de yerinde yatmıyor yanimda uyumak istiyor
mis kokusuyla uyumak güzelde tutuluorum bide iice alışcak çıkmıcak yataktan kuzenin oğlu 3 yaşında hala kaçıp geliodu annedinin yanına

bnm ki hergün 1 muz yiyo ballı cevizli bazen ama başka şeyleri az yiyince kilo yapmıo heralde :)

bnm ki de fisher price eğitici köpekçik te elimi böyle yıkarım yıkarım dio bizimki ellerini ovuşturuo filler gibi ayaklarını yere vur dio bizimkide vuruo bide ağaçtaki maymun gibi sallan dio onda da köpekçiği kulaklarından tutup sallıo

çok iyiymiş

esra_s Polyanna82 @ceross yesoka90 Çok geçmiş olsun kızlar, bizde huzur bulamadık bir türlü o yüzden yine yazamadım buraya.. İshal oldu sulu mukuslu, diştendir diye düşündüm sonra uzun bir zaman sonra yine kan gördüm kakasında hemde bayağı bir vardı, hemen hastaneye götürdük enfeksiyon var dediler ateşi de 38 civarındaydı crp bakıldı 43 çıktı Flagly ve probiyotik başlattı doktor.. Sonra da Ali bir güzel düştü kafasını oyuncağın sivri köşesine çarptı alnı kanadı sıyrıldı çocuğun Bu aralar çok maceralı günler yaşıyoruz biraz durulsak çok iyi olacak

Kızım el ayak hastalıgı olmustu atesi Calpol ve dolvenle dusurmeye calıstık Doktoru boyle uygun gormustu. Ama düşse de kısa surede tekrar cıkıyordu.Ben de fitil verdim bir sefere mahsus bir daha cıkmadı.Doktora soyledim iyi yapmıssın demişti. Aklınızda bulunsun sık sık düşüp cıkıyorsa fitil deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…