2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Fakir ama çok mutlu bir çift, komşuları olan zengin ama mutsuz bir çift varmış. Zengin adamın karısı fakir çiftin mutluluğuna akıl sır erdiremiyor, onları çok kıskanıyormuş. Kocasına demiş ki “Git sor bakayım şu adama… Nedir bunların mutluluğunun sırrı?”

Zengin adam, fakir komşusuna sormuş. “Komşu, sizin üstünüz başınız dökülüyor. Akşam eve yiyecek yemek zor getiriyorsunuz. Yine de çok mutlusunuz. Nedir bunun sırrı?”

Fakir adam cevap vermiş: “Çok kolay. Karımla benim bir altın topumuz var. Her akşam onu birbirimize atıp duruyoruz.”

Zengin adamda para çok ya… Hemen bir altın top alıp eve getirmiş. O karısına atmış, karısı ona atmış derken… Yok, hiç de mutlu olmamışlar.

Gitmiş, fakir komşusuna tekrar sormuş. “Yahu, komşu. Ben de bir altın top aldım. Karımla da birbirimize atıp durduk. Ama hiç mutlu olmadık. Siz nasıl beceriyorsunuz?”

Fakir komşusu gülmüş. “Komşu” demiş, “bizim bir çocuğumuz var. Evin içinde bir karımın kucağında, bir benim kucağımda gezer, durur. Budur bizim mutluluğumuzun sırrı.”

Seni piste götürüyor :))) amin inşallah :)

Biliyorum bu hikayeyi. Çok anlamlı gerçekten. Bazen kızımı severken istemeden çığlık atıyorum annem kızıyor :))

kızlar ben peyniri hep kendi yaptığım labne verdim.piyasadakilerin içeriğine güvenmiyorum.siz nereden alıyorsunuz ?

Amin canım ya gittikçe daha çok sevdiriyorlar kendilerini :)

kızlar ben peyniri hep kendi yaptığım labne verdim.piyasadakilerin içeriğine güvenmiyorum.siz nereden alıyorsunuz ?
Canım nasıl yapıyorsun labneyi? Ben hiç tutturamadım, hazır alıyorum maalesef. Üstelik her hafta babaanne köyden süt gönderiyor

Genelde evde şirden mayasından kendim yapıyorum.
Alacaksam da tesisini görüp güvendiğim bir çiftlikten şirden mayalı köy peyniri ve kaşar alıyorum. Büyük kızım peynir yemiyor ufaklık kaşığa ağzını açmadığı için labne işi olmadı.

zafrina89 hersey yolunda mı, baban iyi mi?
ii ii kv ilr kp brnde 1 ay kalcaklar yazacak vakit bulamıyorum. evde oğlana bakacak insan var ben daha çok yoruluyorum. anneme gidincr yinr bi ev değişiodu annem dışarı komşuya anneanneme fln götürüodu kıvanç ı çocuğun bi enerjisi gidiyodu. kv soğuk diye çıkartamıo. komşu flnda tanımıyor tabi. oğlum da hep evde olunca akşam bi coşma bi kudurma.

Bugün canımız pizza istedi hadi yapayım dedim tabi kızımı da düşündüm ve onun pizzasını ayrı yaptım. Kaşar, kavrulmuş soğanlı kıyma, zeytin, yeşil ve kapya biber koydum sadece. Kızım çok sevdi kenarları hariç orta kısımından baya yedi çok mutlu oldum Denemek isterseniz tavsiye ederim arkadaşlar

Eklentiler

• 91396F90-4B80-4A55-974E-6AAE32C842ED.webp
    126,9 KB · Görüntüleme: 67
Canım nasıl yapıyorsun labneyi? Ben hiç tutturamadım, hazır alıyorum maalesef. Üstelik her hafta babaanne köyden süt gönderiyor
bnde hazır alıyorum oğlum bi yiyor bi yemiyor uğraştığım boşa gidiyor. sütü yopurt yapar gibi kaynatıp soğutuosun pastorize günlük süt ise ılıtıyorsun. 1 lt süte 1 kare kadar süzme peynir eziyosun sütle ılıştıruyosun süte karıştırıyorsun 8 saat yopurt gibi dışarda bş sürede dolapta bekletiosu süzüpsub

Wuuuu eline sağlık muhteşem duruyor bende geçen gün yaptım pizza sucuk kullandım kızlar bayıldı dediğin gibi arada yapmak lazım farklılık olsun diye.

Ben de evde pizza çk yaparım bunu da deneyeyim çok güzel görünüyo yemiş ya daha da harika

Tmmdır o zmn:)

Denemek isterim :) tarif alabilirmiyim

Denemek isterim :) tarif alabilirmiyim
Pizza hamuru mayalıyorsun. Su, maya, z. yağı, yumurta, biraz tuz, biraz şeker ve unu karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyorsun ve yaklaşık 40 dk kadar bekletiyorsun mayalanması için. Sonra merdane veya elinle açarak yağladığın tepsiye yerleştiriyorsun. Üzerine konserve domates, sarımsak, z.yağı ve biraz kekik ve biraz salça ekleyip rondodan geçirdiğin sostan sürüyorsun. Üzerine rendelenmiş kaşar, biber, zeytin ekleyip 240 derecedeki fırında 6-7 dk kadar pişiriyorsun. Sonra fırını açıp önceden kavurduğun soğan ve kıymayı ekliyorsun ve biraz daha kaşar serpiştirip tekrar kapatıyorsun fırını 3 dk kadar da bu şekilde pişiriyorsun bu kadar hamuru ince yaparsan fırından çıktığında pide gibi oluyor yumuşak ve rahat yiyebilir kuzucuk. Afiyet olsun şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…