• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
1 yaşına kadar 2ana öğün bir ara öğün diyorlar.ben de sabah emziriyorum sonra kahvaltı,emziriyorum öğlen sebze püresi,emziriyorum akşam üstü yoğurt,emziriyorum yatarken formül süt veriyorum.ama gece çok gazı oluyor,uyandırıyor, çıkarınca dalabiliyor. bu gece acaba mama mı öyle yapıyor diye balkabakli irmik verdim yine gazı vardı. kahvaltı +sebze puresi+yogurt+uyku maması çok mu olur.bir yasa kadar %80anne sütü diyor.
Canım doktor ve sağlık ocağı bana 6-9 ay arası iki çay bardağı, 9-12 ay arası üç çay bardağını geçmesin yedirdiklerin dediler. Gerçekten de bebek daha fazlasını alamıyor zaten. Bence fazla vermiyorsun. Ben de sabah kıymalı yumurta ve az pekmezli ekmek, öğlen meyveli ve kendi yaptığım kurabiyeli yoğurt, akşam irmikli tarhana vb çorba veriyorum. yatırırken formül mama versem mi diye düşünüyorum. Çünkü yavaş yavaş gece beslenmesini bırakmamız lazım. Bu ay kontrolde soracağım

saol canım boğazı geçti de burnu akıo hala iştah fln sıfırlandı tabi tam düzen oturuo bi hastalık bi diş derken sil baştan
Yazın çok sık terleyip biz farketmeden usutuyorlar ayrıca biz terli kıyafetlerini değiştirirken bile usutebiliyorlar çocuk büyütme işi gerçekten cinnet bir olay birde bağışıklığı biraz düşük senin kuzunun galiba evde kendin kefir mayalayip hergün bir çay bardağı vermeni öneririm..Ben dışarı çıkarken biberona koyuyorum eve gelene kadar dura dura içiyor bir iki hafif burun tıkanması dışında şükür hiç hasta olmadık daha, gerçekten etkili Denizinde vücudu böyle daha direnclendi.

Bu arada yanlış anlama ama taneli gıda için gecikiyorsun gibime geliyor ben büyük oğlum da çok çektim hala çekiyorum bebek de kahvaltı da tek tek yediriyorum az yiyor ama yeter ki aynı sıkıntıları yaşamayalım razıyım..Parça parça et veriyorum bebeğe yiyor düşün büyük oğlum hala verdiğim eti rahatlıkla çiğnemiyor aynılarını yaşamayın diye söylüyorum, sen daha iyi bilirsin tabi tek tek ver bulamaç veriyorsan eğer en kısa zamanda bırakmanı tavsiye ederim.

Kızlar bebeğim ishal değil ama çok sık kaka yapıyor. Günde rahat 5 defa, gece de bazen 2 defa.. normal mi bu?

Kızlar bebeğim ishal değil ama çok sık kaka yapıyor. Günde rahat 5 defa, gece de bazen 2 defa.. normal mi bu?
Kızım ilk altı ay günde altı yedi kez kaka yapıyordu, ek gıdaya geçince üç civarına düştü. Gece daha önce yapmayıp şimdi yapmaya başladıysa ishal olabilir canım

Canım ıyiyiz sağol :) yaz malum çocuklarla sokakta geçiyor günler, eve girmek istemiyorlar bu aralarda akrabalardan yatılı misafirlerim çok oldu günler nasıl geçiyor anlamıyorum pek burayı okuyacak vakit bulamıyorum siz nasılsınız kuzucuklar nasıl?
2 çocuk ve yatılı misafr oyy oyyy gerçi yakınlarınsa el elden işbirliğiyle daha rahat bile olablr:) kolay gelsin yine de..bizde öyle park bahçe zmn geçirmye çalışıoruz 2 gndr sıcaklr da bastrdı iyice

Kızlar benim de misafir bitmiyor. Deniz kenarında oturunca yazlar hep böyle geçiyor. Bir haftasonu gelenlerin nevresimlerini, havlularını daha yeni yıkayıp kurutuyorum ki yenileri geliyor :D Ama bebek onların çocuklarıyla yuvarlanıyor yerlerde peşlerinde geziyor falan iyi oluyor :)

Kızlar bizde dün denize gittik günübirlik, büyüğü biraz korktu sonra alıştı sevdi, ufaklık ise bayıldı neden çıkardık diye ağladı, kahkahalar atarak vakit geçirdi çok sevdi. Önümüzdeki hafta sonu cuma sabahtan gidip 3 gün tirilye taraflarında durma kararı aldık sonrasında da müsait olduğumuz her zaman gideceğiz. Ağustosta zaten bayram öncesi iki hafta yokuz inşallah. Çocuklara çok iyi geldi su :) İstanbulda olan arkadaşlara akçakese plajını(pazar hariç) tavsiye ederim.

2 çocuk ve yatılı misafr oyy oyyy gerçi yakınlarınsa el elden işbirliğiyle daha rahat bile olablr:) kolay gelsin yine de..bizde öyle park bahçe zmn geçirmye çalışıoruz 2 gndr sıcaklr da bastrdı iyice
Bir hafta annemler (ki babam çocuklarla çok ilgili baya yükümü alıyor) bir haftada yurt dışından halamlar geldi kızı benle yaşıt ben sofrayı topladıysam baktım o süpürge açıyor hep yardım ettiler sagolsunlar çocukklar bol bol gezdi bebek dışarda yedi ama büyük, o tuzlu bu tatlı şu çok sert diye çoğu zaman aç kaldı düşünsene halimi :)) Herkes gidince ev, kapıların üstü pikelerle doldu taştı ama Allahtan yaz bir günde kurudu kaldırdık.

Burda da sıcaklar iyice bastırdı dondurmaya baya yatırım yaptık şimdiden :) senin kuzuları da öptüm güzel bir yaz tatili dilerim size ve tüm arkadaşlara.

Yazın çok sık terleyip biz farketmeden usutuyorlar ayrıca biz terli kıyafetlerini değiştirirken bile usutebiliyorlar çocuk büyütme işi gerçekten cinnet bir olay birde bağışıklığı biraz düşük senin kuzunun galiba evde kendin kefir mayalayip hergün bir çay bardağı vermeni öneririm..Ben dışarı çıkarken biberona koyuyorum eve gelene kadar dura dura içiyor bir iki hafif burun tıkanması dışında şükür hiç hasta olmadık daha, gerçekten etkili Denizinde vücudu böyle daha direnclendi.

Bu arada yanlış anlama ama taneli gıda için gecikiyorsun gibime geliyor ben büyük oğlum da çok çektim hala çekiyorum bebek de kahvaltı da tek tek yediriyorum az yiyor ama yeter ki aynı sıkıntıları yaşamayalım razıyım..Parça parça et veriyorum bebeğe yiyor düşün büyük oğlum hala verdiğim eti rahatlıkla çiğnemiyor aynılarını yaşamayın diye söylüyorum, sen daha iyi bilirsin tabi tek tek ver bulamaç veriyorsan eğer en kısa zamanda bırakmanı tavsiye ederim.
bulamaç hiç yemedi ki :) baştan beri ayrı ayrı veriyoruz kahvaltıda yumurta sarısı peynir zeytinin kabuğunu soyup veriyorum ezmeden ekmek hiç istemio bebe bisküvisi yaptım tadı şahane onu da yemio ama biz yemek yerken ekmekle herşeyi yiyo
çorbaları tadını severse içio çok sulu yapmıyoruz kıymalarını da yutuo ama köfte fln verirsem ağzında çok uzun çevirdiği için sinirleniyo börek pide ne versen yutuo ama bizim yemeklerden hasta oldu 1 haftadır doğru düzgün bişey yemedi daha yeni yeni başladı yemeye

Kaka hakkında yorum yapmadınız piki:)

IMG_20180708_114129.webp ayakta duruyoruz biz:) henüz sıralama yok, heceleme de yok ama olsun.

Eki Görüntüle 2166610 ayakta duruyoruz biz:) henüz sıralama yok, heceleme de yok ama olsun.[/QUOTE]
Yerim ben o ayakta duran minigi:))benim kızım da oturduğu yerden tutunup ayağa kalkıyor uzun zamandır. sürekli ellerinden tutalim da yürüsün istiyor ama emeklemek istemiyor. Yeni yeni çalışmalara başladı emekleme konusunda:emir_bebek:

Yenidunya3 Yenidunya3 canım Allah yardımcın olsun, yavruların için verdiğin emeklerin karşılıksız kalmasın.
zafrina89 zafrina89 canım baban ameliyatı sağlıklı bir şekilde atlatır inşallah, güzel haberlerini alırız.

Eşim de üç gün sonra ameliyat olacak. Safra kesesinde pek çok polip var. Kayınvalidem kanser, kv’nin babası kanser, annesi felçli. Eşime de bir şey olacak diye çok korkuyorum.
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin

Canım aynı durumu yaşıyoruz biz de. Normalde gün aşırı kaka yapan kızım 2 gündür günde 4 defa yapıyor az az ama toplayınca çok olmuş oluyor. Kızım yoğurt yemiyordu doktor sütaşın babymix yoğurdunu (probiyotikmiş) deneyebilirsin demişti ben de dün ve bugün meyve püresi ile karıştırıp ondan yedirdim. Tadını beğendi severek yedi kızım acaba o mu dokundu bilemedim. İyi mi kötü mü hiç bir fikrim yok.

Back
X