- 11 Şubat 2015
- 2.334
- 2.394
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #23.361
işte o kasılmalar olunca doğumdan şüphelen canım. tek tarflı şişmeler bişey ifade etmiyo yaniOnu ayırt edebiliyorum ama kasılma olmuyor hiç sadece tek biyere poposunu dikiyor kazılma dlunca ortada sertleşme oluyor. Doktora dür sordum kasılmamız düzenli sancı dlur mu dedim olur dedı 10 dk 1 E düşünce hemen gelmemi söyledi
benımde kasılmalarım bugun cok sıklaştı. saymaya calsyorum. arada bakıyorum 5 dakıkada bır arada 8 dakıka oluyor 10 dakika 15 dakıka ama cok sık henüz düzensiz görünüyor. düzenli olamsını mı bekemem gerek,yor canım ?canım kasılma kavramını ayırt ediyosun dimi? hani böyle karnın tümü basket topu gibi semsert oluyo yuvarlak bi sertlik. işte doğum kasılması da aynı öyle oluyo ama bu kasılma sırasında ağrı da oluyo kasılma geçince ağrı da geçiyor. zamanla bu kasılmanın süresi azalıyor. mesela rahatladıktan 5 dk sonra tekrar ağrılı kasılma kasılma geçince ağrısız bi süre 5 dk sonra yine ağrılı kasılma. bu süre gitgide azalıyor 3,5 dk 3 dk ya düşüyor. 3 dkya insiğinde ben doğuma girdim mesela. zaten doğumhaneye girince doğum kısmı çok kısa sürüyor merak etme
Canım sorma bıde bende bu ıkı gundur yemeklerden sonra bi kucuk kusma isteği gelio bı lokma geri gelioaynen yaa geceleri uyku uyuyamıyorum yoruluyorum azıcık yatayım diyorum bir yanma tutuyorr mecbur kalkıp oturuyorum sabaha kadar
Benim eşim Bebelac Gold u tavsiye ediyor. Mayalanarak üretildiği için içildikten sonra sütün içindeki laktoz un sindirimi daha kolay oluyormuş. Sindirimi kolay olması da bebekleri rahatlatıyormuş.Canım senın esin hangi mamayı tavsıye ediyor
Benim annem Mersinli o da biliyor Kaynar yapmayı ama bana almayı unutmuş keşke alsaydık diyor. Tarifini ben sorar sana söylerim canım. Ama o aldığın karışımı suda kaynatıyorsun benim bildiğim ekstra bir şey yok ama ne kadar su konulduğunu bilmiyorum.Kızlar aranızda Adanalı ya da hatayli olan var mı iskenderundan kaynar baharati getirttim kuzenıme o da nasıl yapılacağını tam sormamis bi fikriniz var mi
doğum kasılması düzenli oluyo canım. her 5 dk da bir sonra her 4, yada 3 dak bir gibi. düzenli geliyobenımde kasılmalarım bugun cok sıklaştı. saymaya calsyorum. arada bakıyorum 5 dakıkada bır arada 8 dakıka oluyor 10 dakika 15 dakıka ama cok sık henüz düzensiz görünüyor. düzenli olamsını mı bekemem gerek,yor canım ?
Tesekkur ederim bende cok tedirgin oluyordum ne kadar surede gecer acaba birde bebegim 3900 dogdu dikisler biraz fazla sanirimcanım dikişlerle tuvalet kısmı aynı yerde değil hiç problem olmuyor merak etme korkmadan git tuvalete. yalnız sonrasında mutlaka batikonla pansuman yap o bölge kuru kalmalı. benim de hala dikişlerim ağrıyor oturamıyorum tam. zamanla geçecek
Canım pozisyon değiştirince dus alınca geciyormu? Agrının ve kasılmanın siddeti zamanla artmalı ve kasılmalar zamanla daha sıklasmalı diye okuyoruz ama tabı tecrubeli anneler de yorum yaparsa daha iyi olurbenımde kasılmalarım bugun cok sıklaştı. saymaya calsyorum. arada bakıyorum 5 dakıkada bır arada 8 dakıka oluyor 10 dakika 15 dakıka ama cok sık henüz düzensiz görünüyor. düzenli olamsını mı bekemem gerek,yor canım ?
sancı araları cok sıklaştı canım hızlı bir şekilde düzene girebilir mi ?doğum kasılması düzenli oluyo canım. her 5 dk da bir sonra her 4, yada 3 dak bir gibi. düzenli geliyo
bende korku yok ama çok ağırlaştım gece sağa sola dönemiyorum yattığım yerden zor kalkıyorum artık doğsa da biraz hafiflesem diyorum ama bakalım ne zaman gelcek bizim kuzuBende sizinle aynıyım bende de hiç belirti yok. Artı bu günlerde doğum düşünmekten uykularım kaçıyo. Normal istiyorum ama çok korkuyorum u :-(
Ilac derkn cnm ne gibi gaz ilaci gibi mi bize bisey yazmadi bi benimmkadin dogumcum iki uc ilac yazmis onlarida kullanmadm acikcasi
canm biz taburcu oldgmzda dr gobek bagi icn pansuman bide gaz ilaci burun damlasi he bide 15 gunluk olunca kullanmam gereken D3 vitamin damlasi verdiCanım bize doktor henüz bir ilaç vermedi
Canım benim dr özellikle söyledi düzensiz Doğum kasılması olmaz dedi. Bence bunlar Doğuma hazırlık kasılmaları. Ama sen yine de için rahat etsin diye son hazırlıklarını yap istersen valize son eklenecekleri falan koyabilirsin.kızlar kasılmalarım sık ama düzensiz gelmeye başladı yarım saat içinde 5 kere kaıslma oldu
araları 2 dk- 9-dk-13dk....... gibi ne düşünmeliyim ben şimdi ?
neyi takip etmeiyim. kalkıp toparlanayım mı yoksa bunlar daha değil mi ?
Canım bir de benim dr sancın olursa papatya çayı iç ve duş al eğer geçmezse beni ara demişti. Evde varsa bi papatya çayı iç rahatlamayı dene olmadı doktorunu ararsın belki bir nst yaptırmanı söyler.sancı araları cok sıklaştı canım hızlı bir şekilde düzene girebilir mi ?
2k
9dk
7dk
12dk
4dk
5dk
4dk
bu şekilde gitmeye başladı.
ne yapmalıyım ?
Sağol canım kaynara şeker koyuluyor mu onu biliyo musun bizim burda da kayseride tereyaginda incir kavrulur heralde pekmez de koyuluyor içine cook kalorili şeyler ama kaynar hem sağlıklı hem lezzetli hemde tadı çok güzelmişCanim ben adana/ ceyhanliyim ama osmaniyede oturuyorum bende dun dogum yaptim ve baharati aldirdim esime daha yapmadim yapinca yazarim insallah
Duydugum kadariyla baharati tulbente koyup 5 lt suda kaynatiliyormus sonra tulbentle baharatlar icinden cikartilip sicak servis edilecekse kaynar fincana koyulup uzerine dovulmus ceviz koyulup servis ediliyormus dedigim gibi bende daha yapmadim.
Birde burda tereyagi ile pekmez karisimi yeniyor belki biliyorsundur sende onu
ayyy geliyor mu bebiş yoksaaasancı araları cok sıklaştı canım hızlı bir şekilde düzene girebilir mi ?
2k
9dk
7dk
12dk
4dk
5dk
4dk
bu şekilde gitmeye başladı.
ne yapmalıyım ?
Hayırlı olsun canım :) darısı başımıza. Hastaneye gittiğinde açılman kaç cmdiIyi aksamlar hanimlar benim dogum hikayemde soyle oldu:
03/09/2017 de sabah 03:30 gibi suyum gelmis tabi ben anlamadim sonra dusa girdim ciktim o ara esimde uyanmis tesadufen sonra kaynanami aradik 3 umuz hastaneye gittik. Direk beni dogumhaneye aldilar bu arada saat 6:30 civari oldu muayene edip beni sanci odasina aldilar. Doktorum izinde olacakti Allahtan o gitmeden yetistik sonra geldi bakti bana hemen suni sanci verdiler suyum geldgi icin saat 10 a kadar sanciyi cektim 10 da beni masaya aldilar ama bebek yukarda olsugu icin geri odaya geldim odada sanci geldikce ben ikindim kaynanamda karnima bastirdi bebek insin diye. 10 bucugu gecerek doktor gelip tekrar masaya aldi ve doguma gidiyormusum haberim yok :) sonrasinda iki guclu ikinma ve 11 e 10 vardi oglum dogdu. Dogum 10 dk kadar surdu yani kizlar imkaniniz varsa normal dogumdan korkmayin derim benim ilk dogumumdu ama cok da zor olmadi bu arada oglum 3900 dogdu 50 cm bu yuzden dikisim biraz fazla ama bebek ciktigi an buyuk rahatlik epidural istedim yapmadi doktorum
ne güzel sağlıkla kucağına almışsın :) darısı başımıza inşallahIyi aksamlar hanimlar benim dogum hikayemde soyle oldu:
03/09/2017 de sabah 03:30 gibi suyum gelmis tabi ben anlamadim sonra dusa girdim ciktim o ara esimde uyanmis tesadufen sonra kaynanami aradik 3 umuz hastaneye gittik. Direk beni dogumhaneye aldilar bu arada saat 6:30 civari oldu muayene edip beni sanci odasina aldilar. Doktorum izinde olacakti Allahtan o gitmeden yetistik sonra geldi bakti bana hemen suni sanci verdiler suyum geldgi icin saat 10 a kadar sanciyi cektim 10 da beni masaya aldilar ama bebek yukarda olsugu icin geri odaya geldim odada sanci geldikce ben ikindim kaynanamda karnima bastirdi bebek insin diye. 10 bucugu gecerek doktor gelip tekrar masaya aldi ve doguma gidiyormusum haberim yok :) sonrasinda iki guclu ikinma ve 11 e 10 vardi oglum dogdu. Dogum 10 dk kadar surdu yani kizlar imkaniniz varsa normal dogumdan korkmayin derim benim ilk dogumumdu ama cok da zor olmadi bu arada oglum 3900 dogdu 50 cm bu yuzden dikisim biraz fazla ama bebek ciktigi an buyuk rahatlik epidural istedim yapmadi doktorum
valizmi tekrar actım ve tabıı ki herşey az geldı gözüme :) bir kac sey daha ekleyecegım.Canım benim dr özellikle söyledi düzensiz Doğum kasılması olmaz dedi. Bence bunlar Doğuma hazırlık kasılmaları. Ama sen yine de için rahat etsin diye son hazırlıklarını yap istersen valize son eklenecekleri falan koyabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?