2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Doğum yapan arkadaşlar ilaç kullanıyormusunuz hala sağlık ocağı d vitamini ve decavit e devam dedi bana
Canım doktorumda bana doğum dan sonra kan ilacı ve vitamin ilacı içmeli söyledi..bide ben doğumda çok kan kaybım oldu..bi ünite kan bile verdiler.
Kızlar bebeklerinizin uyku durumu nasıl ?
Kızım uykulu onu uyandırıp sut veriyorum..ama sarilik değil..bizimde. bol kakali

bana da olutyo o memeni bosaltıyomu tamamen emdiğinde ? İkisini aynı emişte emiyomu ? Kaç dk emiyo ay herşeyi sorasım var
Sor canım istediğini. İlk başta bir memeden diğerine geçerken uyuyordu. O yüzden bir emzirmede tek meme veriyordum. Artık uyumuyor. Hatta saldırıyor kaplan gibi  Her zaman aynı emmiyor. Bazen yavaş yavaş bazen birini hızlı birini yavaş. Aslında sağma makinesiyle kalanı boşaltmak lazım da hem sağma işlemini sevmiyorum hem de yapılacak çok şey oluyor. İlk memeyi hızlı emdiyse 15 dk. Yavaş emdiyse 20 dk. veriyorum. İkinci memeyi kendi bırakana kadar.

Canim bizim dogumdan iki gun sonra basladi sarilik. Simdi gerileme var rengide acildi. Mama takviyeside veriyorum simdilik. Ac olsa aglar. Altini degistirince agliyor mu. Cis kaka takibi yapicaz. 20 gunlukken gaz sikayetleri basliyor. O zaman belli olur. İlk oglum dogdugundan beri uykusuz nasil baslarsa oyle gidiyor. Uyusun . Bende bazen tereddutte kaliyorum sutum yetiyormu diye . Sariligi atlattilar. Sut yetmezse kilo kaybi olur. İlk oglumda olmustu. Tekrar sarilik tablosu olusmuyor. Duruma gire mama takviyesi der dr zaten. Bende uyandiriyorum uyanmayinca.

M Mismommy my canım senin ilk oğlun da doğmadığı için Sezeryan olmuştun dimi yoksa ben yanlış mı hatırlıyorum
Evet cnm 41+2 de sezeryan oldum. Sanci acilma yok ve yukardaydi. Hic belirti yoktu. Dr Suni sancida uzun surebilir . Bebek strese girebilir demisti. Riske atmadim.

Kızlar bebeklerinizin uyku durumu nasıl ?
Bizde gaz sorunu başladı ıkına ıkına kendinden geçiyor yavrum o yüzden pek rahat uyuyamıyoruz artık rezene içmeye başladım bugün daha iyi ama sabah beşte alarm gibi maşallah beşten sonrA uyumuyor öğleye kadar bide kucak çocuğu oldu abisinden kaçırmak için kucaklarda gezdirdik oda şimdi yatakta yatmak istemiyor

Kimyon kaynat ic cok guzel gaz cikartiriyor. Sicak tut bebisin ayaklarini karnini ben simdiden sicak koyuyorum. Bendede gaz sancisi arada oluyor bebege geciyordur diye.

Evet cnm 41+2 de sezeryan oldum. Sanci acilma yok ve yukardaydi. Hic belirti yoktu. Dr Suni sancida uzun surebilir . Bebek strese girebilir demisti. Riske atmadim.
Bizimde cuma 40+4 olucak doktor biraz daha bekleme taraftarı ama ben şu ah bile stres yapıyorum. Açılma yumuşama yok kafayı yukarda tutuyor. Şu an suni sancı işe yaramaz Bebek strese girer sonuç Sezeryan dlur bekleyelim dedı. Benim panik yaptığımı görünçede cuma yatışını yapıcam o zaman dedi. Pazartesi 41 bitiyor zaten

Canım dişine çok üzüldüm. Geçen sdnş etiketlemiştim doğal ağrı kesicilerle alakalı görmüş müydün?

Bilgilendirme için sağolasıb canim. Ben bu kadarini bile bilmiyordum. Canım doğum ağrısızda olabilir. Youtube dan semra özer normal doğum yaz. Doğumu çok güzel anlatıyor. Hele bir videosunda doğumda aktifleşen hormonları anlatıyor . Pnu muhakkak izle .illa doğumda ağrı olacak diye bir şey yok yani. Be tam anlatamıyorum ama Semra Özer çlk güzel açıklıyor.
Her şeyin hayırlısı. Dünden beri düzensiz kasılmalarım sıklaştı benimde.

açılman olunca sancıyla kendini belli etmezmiymiş ! yani hiç sancı olmadan açılma olurmuymuş
Evet canım olabiliaslında kasılmalar sırasında/açılma evresinde ağrı/sancı oluiması biraz vücudunum veridği tepki ile alakalı. Sen doğuö sürecinin başladığını anlamamış ol.anlamadığın içinde vücudun gevşek ve kprkusuz oluypr. Böylece kasılmalarla beraber vücut doğal ağrı kesicilerini ortaya çıkarıypr. Banu çftçi diyor ki gebem geliyor güle oynaya.bakıyprum 7 cm açılman var harikasın diyorum. O ana kad çok iyi olan ağrıyı hissetmeyyen gebe birden bire ağrım sızım sancım deyip ağrı duymaya başlıyor. Yani ağrı sancı dediğimiz olay biraz bakış açısıyla alakalı.
Benşm bir arkadaşım geçen yıl hastaneye vardığında 10 cm açılmayla direk doğuma girdi güle oynaya. Yami ağrısız doğum olabiliyor:)

Gözün aydın canım, ohhhhhh kavuştun bal yavruna çok şükür.. Ömrü şahane olsun Ece bebeğin inşaAllah

Canım naptın? Doğurmuşsundur inşallah?

Canım gözün aydın :) kızçenle aşkınız daim olsun.. Sağlıklı ve huzurlu uzuuuuuun yıllara :)

Canım aynen bende aynı sebeple evde dogum kasılmalarımın gelmesını beklıcem. Bı de dun doktorum catı muayenesı yaptı ondan da olmus olabılecegını dusunuyorum. Bugun gıtsem acılma varmı dıye yıne doktor vajınal muayene yapıcaktı belkı aynı sebeple yıne boyle pembemsı bırsey bugun de gelecektı bu kısır dongunun sonj yokkı. Kanama su gelmesı dogum sancısı bırı gelene kadar evde beklemek ıstıyorum. Hayırlısı olsun hepımız ıcın

ben geceleri hep sırt üstü yatıyorum başka şekilde yatmak imkansız benim için. saga dönsem olmuyor sola dönsem olmuyor. bebek rahat etmıyor ve tekmelıyor uykuda biile olsa uyanıyor.
Canm sırt üstü yatmak cok cok tehlikeli.doktorum kesinlikle uyuma hatta nst de bile yan yatarak cektir diye uyardı beni.hatta su anda muayene ederken sirt üstü yatirmam da bile tehlike var uygun degil bi sekilde ultrasibsan bakmak demisti.

Sakın sıkma canını, Rabbim doğumun da hayırlısını versin canım.. Bebeğin sezaryenle gelmek istemiş, canı sağolsun!
İkinizin de sağlığı için hangi doğum olacaksa ona teslim olalım..

Bende sezaryen oldum 2.kez,mecburi benimde.. Daha mı anneyim? Yoooo..

Yürekte hep bi uhde kalıyor evet ama, olsun, "sağlık olsun"..

Ayy allah bze de nasip etse öyle dogum :)

Ben ilk dogumumda sezaryan sonrası dr önerdiği icin kullandm.bence gem rahne hem karnn toparlanmasına yardımcı oluyo.hatta bağırsak icin bile faydalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…