- 25 Temmuz 2016
- 2.723
- 2.540
- 133
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #28.661
Evet cnım geceleri sütüm yetmiyo farkediyorum oyuzden az bile olsa geceye saklıyorum bibrronla veriyorum. Aslinda kaşıkla veriyodum ama ağzı dili durmuyo bnim sıpanın olan sütte boşa gidiyo diye biberonla vermek zorunda kalıyorum. Bi kasenin içine sıcak su koyuyorum sütü ılıtıyorum cnım öyle veriyorum. Buzluga koymadığım icin süreç kısa oluyoKuzum emzirdikten sonra ıkı saat bebişin tok kalabılıyorsa sutun yetıyordur demıstı doktorum. Ac olsa aglar zaten susmaz demıstı. Sen emzırdıkten sonra sut sagıyor olduguna gore fazlamız var merak etme. Ben buzluya attım sagdıklarımı ama kullanamadım hıc sen sonradan bıberonla mı verıyorsun sagdıklarını nasıl kullanıyorsun canım
Bende öyle dedim ilk önce ama canım çıkıyor düzensiz uykudan migrenim tutuyor deli oluyorum. Annem varken hemen ilk fırsatta yemek getirirdi ve gerçekten sütüm vardı şimdi sütümde azaldı kafayı sıyırma noktasına geldim ne ev işine ne yemeğe yetişebiliyorum oğlum sadece temas halinde uyuyo bırakınca uyuduğu yarım saat.@Gunesulas kızlar benım evde ya kv ya annem hep oluyor esım ısten gelene kadar ama ınanın kırkımız cıksın da bı duzenımızde yalnız kalsam dıyorum. Kendım cocuguma bakabılsem yetebılsem dyorum. Nekadar da yakın olsalar evde bırılerın daha yasıyor olması cok degısık bı duygu defnem uyandıgında hemen bı altını alıyorum ısımız bıtene kadar yuzyıllardır ac gıbı aglıyor ıcerıkı odada kım varsa kosarak odama gelıyor nolduu, nedennaglıyoor dıye soruyor bende sınırlenıp cevap verıyorum artık. Her aglamasında telas yapmayın sız panık olunca benı de panıkletıyosunuz cocuk bu aglayacak tabıkı dedım anlasınlar bıraz
Sabah 5ten beri defalarca uyuttum kucagimda uyuyo yatagina yatirirken uyanıyo deli oluyorum. Hep kucakta pış pışlancak paşa efendiBı fıkrım yok acıkcası damlaya da basladık bakalım ıse yarıcakmı en kotusu su kus uykusu cunku cıt sesıne kalkıo
Bnimkide seli gibi kusuyo ya çıldırıcamTipkisinin aynisi bende de varbi fazlasi yedikten sonraxa hop hepsini geri kusuyoo
Bi kere benimkode yapti int baktim sutun hep sulu kismini emdikleri icin oluyormus burda mry mry di sanirim yazan oda ayni seyi yazmisti seninkide ondan sa sutunun sulu kismini emdigi icinde doymamis dogmadigi icin aglamis olabilir canim yada annelerin soylmiyle yediklerindendrr rengi
Kızlar emdikten sonra sağıp verseniz yağlı kısmı?Eccoomm canim NGYnin dedigi gibi. Bebisin memeyi tam bosaltamamis ve bosaltamadigi icin doymamis o nedenle agliyor bence. Zaten sondaki yagli sutu emmedigi icin de yesil kaka yapiyor. Ben de bunu duyduktan sonra deneyimledim gercekten az emince kakasi yesil oluyor.
peki canm nasl oldu ne yapmaliym simdi dr gitsem mi bilemedmEccoomm canim NGYnin dedigi gibi. Bebisin memeyi tam bosaltamamis ve bosaltamadigi icin doymamis o nedenle agliyor bence. Zaten sondaki yagli sutu emmedigi icin de yesil kaka yapiyor. Ben de bunu duyduktan sonra deneyimledim gercekten az emince kakasi yesil oluyor.
Bizim sıpada öyle canım gece üstümde uyuduğu oliyorSabah 5ten beri defalarca uyuttum kucagimda uyuyo yatagina yatirirken uyanıyo deli oluyorum. Hep kucakta pış pışlancak paşa efendi
Iste ben uykusuz kaliyorumBizim sıpada öyle canım gece üstümde uyuduğu oliyor
Canım düşün bak ben hiç emziremiyorum hep sağıp veriyorum. Bırak dondurucuya atmayı bir sonraki öğünde yeterince süt çıkacak mı diye düşünüyorum. Ama Allah kızımın rızkını veriyor. Hiç süt stoğum yok ama her seferinde kızımın rızkı çıkıyor. Stok yapmak için daha erken bence. Bebekler biraz büyüyünce bizim de sütümüz artacak, o zaman yapabiliriz belki biz de.Cnim bn emzirdikten sonra sagiyorum en fazla 30 40 cc çıkıyo yetiyomudur acababoyle poset poset saganlari goruyorum da hayal gibi bn buzluga falan hic koyamadım daha
Canım ben artık biberonu bıraktım finger feeding yöntemi ile veriyorum sütümü. Biberon emdiği sürece memeye dönmez dedi bana ebe. Finger feeding de öyle zor bir şey değil. Bir tane 5/6 numara katater ve büyük bir şırıngaya ihtiyaç var o kadar. Bence sen de biberon verme canım Allah korusun meme reddi yapabilir senin bebiş de. Meme reddinin bi vakti yok, bazen 8-9 aylık bebekler bile reddedebiliyor. Hani benimki etkilenmiyor diye düşünme. YouTube a Finger feeding yaz nasıl uygulandığına bakabilirsin.Evet cnım geceleri sütüm yetmiyo farkediyorum oyuzden az bile olsa geceye saklıyorum bibrronla veriyorum. Aslinda kaşıkla veriyodum ama ağzı dili durmuyo bnim sıpanın olan sütte boşa gidiyo diye biberonla vermek zorunda kalıyorum. Bi kasenin içine sıcak su koyuyorum sütü ılıtıyorum cnım öyle veriyorum. Buzluga koymadığım icin süreç kısa oluyo
Maalesef tek bakınca daha zor böyle oluyor canım kucakta olunca yemek yemekte zor şu an açım ama yavrumda uykusuz kaldı göğsümde uyuyorIste ben uykusuz kaliyorum
Canım bence mama verdiğin için vücudun süt üretme ihtiyacı duymuyor. En geç 2 saatte bir sütünü sağ ki memeler dolmasın. Çünkü meme ne kadar boşalırsa süt üretimi o kadar artıyormuş. Bunun dışında ben humana still tea ve solgar brever's yeast kullanıyorum benim sütümü artırdı.Biz 3300 doğduk sonra 3160 la taburcu olduk sonra 3040 düştük 12 günlük kontrole gittik 3400 olmuştu ancak 20 günlük kontrole gittik hiç kilo almamıştı doktor günde 3 kere mamaya devam et dedi ondan 3400 çıktığında kilosu sütün yeterli geldiğine inanıyorsan verme mama demiyti ama hiç kilo almamış yavrum. Göğüslerim bomboş geliyor hiç emzirmedin sağınca zan zor 30 cc çıktı. Tek geçin gün aşure yiyince göğüslerim taş gibi oldu sağdım 60 cc çıkmıştı. Ne yapıcağımı şaşırrğm nasıl arttıracam sütü
Insallah cnim insallah. Senin bebeğin mi emmiyodu cnimCanım düşün bak ben hiç emziremiyorum hep sağıp veriyorum. Bırak dondurucuya atmayı bir sonraki öğünde yeterince süt çıkacak mı diye düşünüyorum. Ama Allah kızımın rızkını veriyor. Hiç süt stoğum yok ama her seferinde kızımın rızkı çıkıyor. Stok yapmak için daha erken bence. Bebekler biraz büyüyünce bizim de sütümüz artacak, o zaman yapabiliriz belki biz de.
Evet emmiyor ama iki gündür bir kaç kere ağzına aldı memeyi. Belki emer diye umut ediyorum .Insallah cnim insallah. Senin bebeğin mi emmiyodu cnim
Ayy bu bebişler hep aynı bende kucagimda uyutuyorum yatağına koyarken hooop gözler açılıyor geceleri de hep mızır mızır uyuduğu belli değil bende uyuyamiyorumSabah 5ten beri defalarca uyuttum kucagimda uyuyo yatagina yatirirken uyanıyo deli oluyorum. Hep kucakta pış pışlancak paşa efendi
Evet baktim simdi cnim cok mantikliymis ilk defa gördüm boyle biseyCanım ben artık biberonu bıraktım finger feeding yöntemi ile veriyorum sütümü. Biberon emdiği sürece memeye dönmez dedi bana ebe. Finger feeding de öyle zor bir şey değil. Bir tane 5/6 numara katater ve büyük bir şırıngaya ihtiyaç var o kadar. Bence sen de biberon verme canım Allah korusun meme reddi yapabilir senin bebiş de. Meme reddinin bi vakti yok, bazen 8-9 aylık bebekler bile reddedebiliyor. Hani benimki etkilenmiyor diye düşünme. YouTube a Finger feeding yaz nasıl uygulandığına bakabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?