- Konu Sahibi angel5angel
-
- #28.921
Zaten böyle yapmasak daha zor geçer. Ancak ben böyle söyleyince doktorlar ne biliyo sanki diyoCanım bana boylr birsey soylediklerinde ben artık sey dıyorum. Eskısı gibi degıl artıl cocuk yetıstırmek de degıstı doktorlar bebegın bi an once kendı evınde düzen kurması gerektıgını soyluyorlar oyuzden bizim önceliğimiz gün gecırmek degıl bebegı bızımle bu dunyaya bu evde adapte etmek dıyorum. Herkesi susturuyorum kendı dusuncen degıl gibi uzmanların dusuncesı gibi soyleyınce cvp veremıyorlar :)
Canım bu mastit i nasıl anlıcam sol gögsüm okadar emmesine ragmen hafif sertlik ve dokununca acı var gögüs ucum yara ondan mı kaptı acabaAy canım cok gecmıs olsun duzelır insallah. benım de mastit antibiyotik kullanarakngecmıstı uc gun sonra bıdaha mastıt baslar gibi oldu hemen ıkıncı kutu antıbıyotıge basladım. Bıdaha tekrar edrrse yenıden bende muayeneye gidicem. Dogru emzirdiğimi sanıyorum ama meme ucum bebıs emdıkten sonra yuvarlar degıl ucgen gibi yassı cıkıyor. Bebek dogru emmezse boyle olurmus ve mastit yaparmıs. Bı şekilde çözmek için ugrasıyorum. Özellıkle koltukaltı ve memenın dıs kısımları nekadar emzırsem de sert kalıyor şu emzirme konusu eziyet halinden cıkamadı gercekten
Cnm hiç endişe etme bir arkadaşımınsa bebeği aynı durumdaydı.Ve iyi bir dr.la çok güzel bir operasyon geçirse ve şimdi 4 yaşında herşey normal.Sağolun kızlar
Bebeğimn üst dudağında küçük bi yarık var.büyümeden estetik yaptırmamız gerekiyor.nasıl olucak hiç bilmiyorum.en iyi doktorları araştırıyoruz.inşaallah kolayca atlatırız.
Rabbim minik yavrularımızı korusun.aminnn
Cnm çokmu aciliyeti olan kışımdaymış.Benimde böbreklerimde 11 tane taş var 2 şer mm . 1 tanesini 8 aylık hamileyken düşürdüm hatta.Kızlar moralım çok bozuk. Geçen hafta çok şiddetli mide ağrısıyla acile gitmiştim. Serum taktılar geçmedi, çiğnenen bir hap verdiler geçmedi. Artık doktor en son bir iğne yapmam lazım ama sabaha kadar bebeği emziremezsin dedi önce kabul etmedim sonra çok kötüleştiğim için eşimin baskısıyla kabul ettim iğne yapıldı rahatladım ama doktor ertesi gün gel film çekelim dedi. Gittim ve safra kesesinde çok fazla sayıda taş var ve çok büyükler ameliyat olman gerek dedi. Hem de çok fazla beklemeden. O iğne yüzünden bebeğim bi gün bi gece ememedi mama vermek zorunda kaldık ve benim sütüm azaldı. Şimdi emiyo yetmiyo sanırım, memeden ayırınca 10 dakika sonra tekrar aranıyo mama veriyoruz uyuyoameliyat olunca napıcam tamamen memeyi unutursa, sütüm tamamen giderse kafam o kadar karışık ki. Ameliyat olmıyım bekliyim diyorum, doktor üstüne basa basa çok fazla bekleme bi an önce olman lazım dedi bebeğim de daha çok küçük 25 günlük çok kötü durumdayım
Cnm bebekleri 90 derecelik açı olacak şekilde emzirmemiz gerekiyor, kafa eğimini sağlamam gerek.Nasıl yani canım nasıl emzirmeliyiz. Bende emzirme yastığıyla yatarken emziriyorum da
Cnm endişe etme bende 1.kızımda çok kötü olmuştum 10 tane antibiyotik iğne oldum ama geçmişti cik şükür.Kızlar mastitim apseye dönüşmüş yani iltihap olmuş. Genel cerraha muayene oldum şırınga ile göğüsümdeki kitleden iltihap çektiçok acıdı. Eğer iyileşmezse ameliyat olmam gerekiyormuş
Göğüs ucumu her emzirmeden önce ve sonra karbonatlı su ile silmem gerekiyormuş. Apseye neden olan şey bebeğin ağzındaki mikropların meme ucundaki çatlaklardan içeri girmesiymiş.
Siz de dikkat edin kızlar. Çok zor ve acılı bir şey bu apse. İnşallah kimse yaşamaz. Önleminizi alın.
Cnm çokmu aciliyeti olan kışımdaymış.Benimde böbreklerimde 11 tane taş var 2 şer mm . 1 tanesini 8 aylık hamileyken düşürdüm hatta.
Ama diğerleri için verebiliriz dedi dr.um
Rabbim şifa versin inşallah.
Allah yardımcın olsun canımEvet canım üstüne basa basa sordum, bi an önce olman lazım dedi. Tek çözüm yolu ameliyat mı dedim evet dedi. En büyüğü 6 mm'miş
Cnim mastit nasil.bisey. ya bnim.gogusum mu gogus ucu yaralarim mi sızliyo anlayamiyorumKızlar mastitim apseye dönüşmüş yani iltihap olmuş. Genel cerraha muayene oldum şırınga ile göğüsümdeki kitleden iltihap çektiçok acıdı. Eğer iyileşmezse ameliyat olmam gerekiyormuş
Göğüs ucumu her emzirmeden önce ve sonra karbonatlı su ile silmem gerekiyormuş. Apseye neden olan şey bebeğin ağzındaki mikropların meme ucundaki çatlaklardan içeri girmesiymiş.
Siz de dikkat edin kızlar. Çok zor ve acılı bir şey bu apse. İnşallah kimse yaşamaz. Önleminizi alın.
Cnm arkadaşlardan yazan olmuş sütünü bol.bol sağmaya çalış süt artırıcı şeyler ye iç ameliyat olduğum zaman verirsin.Evet canım üstüne basa basa sordum, bi an önce olman lazım dedi. Tek çözüm yolu ameliyat mı dedim evet dedi. En büyüğü 6 mm'miş
sagl canm insallah yaEccoomm canim sizede gexmis olsun insallah bian once iyilesir bebisinin kulagi
Ben chicconun anne memesi ucuna benzeyen şekilli olanı aldım ve gerçekten çok memnununum.Merhaba anneler biberon kullananlara bir sorum var Ben philips avent biberon kullaniyorum ayni zamanda medela biberonum da var ama dr brown da almak istiyorum. dr brown kullananlar bir sure cesidi var medical biberon .standart biberon .genis agizli biberon.dar agizli .cam olani hangisini kullaniyorsunuz hangisini alayim
Bizim de cuma 1 aylık oluyor canım aynı gün doğurmuşuz galiba :)) benim bebeğimde çok az kilo almıştı doğum kilosunu bile yakalayamamıştı 15 günlükken mamaya da başladık inşallah kilo almisizdir inşallah senin bebeğinde toparlamistir canımCuma günü 1. Ay aşımız var inşallah kolay geçer.
Birde 1 ay erken doğduğumuz için bakalım kilo ve boy olarak nekadar almışız.2490 gr. 46 cm. Doğdu.
15 günlük gittiğimizde çok az kilo almıştı inşallah biraz toparlamıştır kuzucum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?