- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #28.941
Dar agizli cam kullaniyorm cnm aradaki darki hic bilmiyorumMerhaba anneler biberon kullananlara bir sorum var Ben philips avent biberon kullaniyorum ayni zamanda medela biberonum da var ama dr brown da almak istiyorum. dr brown kullananlar bir sure cesidi var medical biberon .standart biberon .genis agizli biberon.dar agizli .cam olani hangisini kullaniyorsunuz hangisini alayim
Canım yanıyor o sert kısım ve rengmcigrr gibi kızarıyorCanım bu mastit i nasıl anlıcam sol gögsüm okadar emmesine ragmen hafif sertlik ve dokununca acı var gögüs ucum yara ondan mı kaptı acaba
Aynen canım keske bu konusa daha cok egıtım alsaymısız dogumda bıtane catlagım yoktu sımdı memelerımın alt kısımları catladı sanırım sagma makınasından olduBenim meme ucum da Bebek emdiğinde yassı olmuştu. Bu doğru kavramadığı anlamına mı geliyormuş ?
Hamileyken hep doğuma odaklandık oysa emzirme Doğumdan daha önemliymiş bence. Çünkü 2 yıllık uzun bir süreç.
13 Eylül cnm doğumumuz ama 9 Ekimde doğacaktı normalde.Bakalım ne yapmış minnoşlarBizim de cuma 1 aylık oluyor canım aynı gün doğurmuşuz galiba :)) benim bebeğimde çok az kilo almıştı doğum kilosunu bile yakalayamamıştı 15 günlükken mamaya da başladık inşallah kilo almisizdir inşallah senin bebeğinde toparlamistir canım
Benim okadar değil cnm ucu acıyor diye kendimi çok kasip gögsümü sıkıyorum süt kanalını tıkadm sanırım kaç saatir onu emiyo bakayım yumusama olcak mı bide sütüm yetmiyor sanırım akşamdan beri emmek istiyor hiç dinlenmeme izin vermedi ki sütüm gelsin mama da yok evde yarın almak istiyorum aptamil 2 ay içmişti kızımda kabızlk yapmıştı oğlumda zaten gazlı bebek sma yı mı denesem sizler neler veriyorsunuz kızlarCanım yanıyor o sert kısım ve rengmcigrr gibi kızarıyorcanım temızlık ıcın sabahtan karbonatlı su haZırlasak gun ıcınde emzırmeden pamukla bu suyu kullansak olurmu? missdincer
Ben Evolvia kullanıyorum ve çok memnun kaldım kızım sevdi ve anne sütüne en yakın mama demişti dr.muz.Benim okadar değil cnm ucu acıyor diye kendimi çok kasip gögsümü sıkıyorum süt kanalını tıkadm sanırım kaç saatir onu emiyo bakayım yumusama olcak mı bide sütüm yetmiyor sanırım akşamdan beri emmek istiyor hiç dinlenmeme izin vermedi ki sütüm gelsin mama da yok evde yarın almak istiyorum aptamil 2 ay içmişti kızımda kabızlk yapmıştı oğlumda zaten gazlı bebek sma yı mı denesem sizler neler veriyorsunuz kızlar
Saol canım inşallah ya insan yorgun olunca hiç bişey yapamıyor hala tam dalamaDı onu bekliyorum karnı mı aç gazdan mı insan çözemiyor çünkü sürekli emip çıkarıyor alttan çiş kaka yapıyor ama döngü saatleri buluyor ve kızımda var ona o kadar vakit ayıramam kiBen Evolvia kullanıyorum ve çok memnun kaldım kızım sevdi ve anne sütüne en yakın mama demişti dr.muz.
Aptamilde şeker var oranıda çok demişti üstelik.Evolvia veya SMA tavsiye etmişti 2. Olarak .
Kolay gelsin annesi...
Canım çok geçmiş olsun..biran önce iylesir. Allah yardımcın olsunKızlar mastitim apseye dönüşmüş yani iltihap olmuş. Genel cerraha muayene oldum şırınga ile göğüsümdeki kitleden iltihap çektiçok acıdı. Eğer iyileşmezse ameliyat olmam gerekiyormuş
Göğüs ucumu her emzirmeden önce ve sonra karbonatlı su ile silmem gerekiyormuş. Apseye neden olan şey bebeğin ağzındaki mikropların meme ucundaki çatlaklardan içeri girmesiymiş.
Siz de dikkat edin kızlar. Çok zor ve acılı bir şey bu apse. İnşallah kimse yaşamaz. Önleminizi alın.
Finger feeding yöntemini mi denedin ? İşe yaramasına sevindim :)Bende bugün onu dedim canım bilseydim bu kadar zor olduğunu hamilelikte eğitimini alırdım. Bu arada dediğin yöntemi denedim ilk defa denediğim için biraz zorlandim ama başardım sonunda çok sağol canım çok işe yaradı :)))
Canım memede bir yerde şişlik oluyor ele gelen kitle oluyor yani. Ve dışardan bakıldığında o bölgede kızarıklık oluyor. Bütün memenin sert olması başka bir şey. Göğüs ucu yarasından bebeğin ağzındaki bakteriler memeye geçip iltihap yapıyormuş. Emzirmeden önce ve sonra meme ucunu karbonatlı su ile temizle mutlaka. Nolur nolmaz.Cnim mastit nasil.bisey. ya bnim.gogusum mu gogus ucu yaralarim mi sızliyo anlayamiyorum
Ben öyle yaptım. Bugün hastaneden gelince karbonatlı su ve pamuk hazırlayıp süt sağdığım odaya koydum. Ama kullandığım pamuğu tekrar suya batırmıyorum, başka bir pamuk kullanıyorum. Olur bence neden olmasın.Canım yanıyor o sert kısım ve rengmcigrr gibi kızarıyorcanım temızlık ıcın sabahtan karbonatlı su haZırlasak gun ıcınde emzırmeden pamukla bu suyu kullansak olurmu? missdincer
Ben ilk başta çekimi düşük ama hızlı hızlı sağıyorum süt akışını tetiklemek için. Süt akmaya başlayınca yavaş ve yüksek çekim ile devam ediyorum. Tomris in emzirme notlarında yazıyordu bu şekilde yapmak lazımmış.Aynen canım keske bu konusa daha cok egıtım alsaymısız dogumda bıtane catlagım yoktu sımdı memelerımın alt kısımları catladı sanırım sagma makınasından oldusüt sagan annişler siz nasıl sagıyorsunuz sütleri en dusuk ayarda mı yoksa yuksek cekımde mı sagıyorsunuz
Canım bebelac Gold un sindirimi kolay. Özellikle nutrikonfor serisi bu konuda iyi.Benim okadar değil cnm ucu acıyor diye kendimi çok kasip gögsümü sıkıyorum süt kanalını tıkadm sanırım kaç saatir onu emiyo bakayım yumusama olcak mı bide sütüm yetmiyor sanırım akşamdan beri emmek istiyor hiç dinlenmeme izin vermedi ki sütüm gelsin mama da yok evde yarın almak istiyorum aptamil 2 ay içmişti kızımda kabızlk yapmıştı oğlumda zaten gazlı bebek sma yı mı denesem sizler neler veriyorsunuz kızlar
Bütün mamalarda şeker var canım ama sofra şekeri değil süt şekeri yani laktoz. Anne sütünde de var zaten. Bu arada doktorlar hangi mama firması ile anlaştıysa o mamayı öneriyor. Eşim mama firmasında çalıştığı için biliyorum bu konuda doktorun tavsiyesi benim için hiç önemli değil. Tek tek bütün mamaların içindekiler kısmını okuyup ona göre karar vermek lazım bence.Ben Evolvia kullanıyorum ve çok memnun kaldım kızım sevdi ve anne sütüne en yakın mama demişti dr.muz.
Aptamilde şeker var oranıda çok demişti üstelik.Evolvia veya SMA tavsiye etmişti 2. Olarak .
Kolay gelsin annesi...
Tabikide karar annelere kalmış.Benim tercihim bu mamadan yana oldu daha önce Aptamil kullandım diğer kızımda ve gaz sorunu yaşadım ayrıca puf kilo yaptığını düşünüyorum.Bana göre şeker oranı yüksek çay şekri kullanılmıyor tabikide.Ama kişiye göre değişiyor tabi.Nasılki kimisinde prima bez kimisinde molfix pişik yapıyor onun gibi.Bütün mamalarda şeker var canım ama sofra şekeri değil süt şekeri yani laktoz. Anne sütünde de var zaten. Bu arada doktorlar hangi mama firması ile anlaştıysa o mamayı öneriyor. Eşim mama firmasında çalıştığı için biliyorum bu konuda doktorun tavsiyesi benim için hiç önemli değil. Tek tek bütün mamaların içindekiler kısmını okuyup ona göre karar vermek lazım bence.
Evet gerçekten insan yoruluyor benim de bebiş dışında 2 kızım var sabah okula yollayacağim bak saat 4 nöbetindeyim.Saol canım inşallah ya insan yorgun olunca hiç bişey yapamıyor hala tam dalamaDı onu bekliyorum karnı mı aç gazdan mı insan çözemiyor çünkü sürekli emip çıkarıyor alttan çiş kaka yapıyor ama döngü saatleri buluyor ve kızımda var ona o kadar vakit ayıramam ki
Cok gecmis olsun canim.Allah tez zamanda sifa versin insallah ameliyata gerek kalmazKızlar mastitim apseye dönüşmüş yani iltihap olmuş. Genel cerraha muayene oldum şırınga ile göğüsümdeki kitleden iltihap çektiçok acıdı. Eğer iyileşmezse ameliyat olmam gerekiyormuş
Göğüs ucumu her emzirmeden önce ve sonra karbonatlı su ile silmem gerekiyormuş. Apseye neden olan şey bebeğin ağzındaki mikropların meme ucundaki çatlaklardan içeri girmesiymiş.
Siz de dikkat edin kızlar. Çok zor ve acılı bir şey bu apse. İnşallah kimse yaşamaz. Önleminizi alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?