- 20 Ocak 2017
- 1.858
- 3.265
- 133
- 32
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #29.081
ya neden benim dr israrla gundr uc defa yapmami soylediki pazrtesi kontrolmz var soylucem bakalm ne dioEccoomm kızlar benım hemsıreler yenıdoganda otrıbebe tarZı burun aspiratoru önermıyoruz bi tek serum fizyoojik damla verılebılır dedilrr bende buyuzdenn hıc kullanmadım sızın cocuk doktorunuz kullanımını onayladı mı
canm ben yedim hic fazla gaz yapmadi bebegmn herzamki gazi vardi bi azick yiyp dene istersenSanki inadına hergün en az iki tabak aşure geliyor. Getirenler de iki tabak veriyor doğum yaptım diye. Bense uzaktan bakıyorumEşime yaradı. Hepsini o yiyor
Kullsniyorum bazen gunluk bazen iki gunde bir.Kizlar otribebe burun aspiratoru kullaniyonz mu ben iki gundr kullaniyom gercektn eskiye oranla bebegm cok rahat emiyo nefes almasi da cok rahatladi dr boyle daha guzel uyur geceler dedi
Ben sormadim ilk oglumda kullandim. Annem bi kadina denk gelmisti burun aspiresinden acilinca yurt disinda torunu gunde bir kez yapilabilir demus. Fazla yapilmasin demis . Yurt disinda yasayan akrabamizda var o da gunde bir kere yada iki gunde yapiyor. Kaldiki yasadigi yerde zorda kalmadikca ilac bile vermiyorlar. Ben yapiyorum cinku yapilmamasi daha cok olumsuz etki yaratiyor. Bebekler burundan nefes aliyor. Uykusu bolunuyor. Beslenirken burnundsn nefes aliyor. Beslenmesinide etkiliyor. Nefes duzgun alamazsa akcigere az oksijen gider dogal olarak kalbe . Zaten burun deligi ne kadar cok az bir sey olmasi etkiliyor. Kalorifer yandiginda hava kuruyor daha cok dolu oluyor burnu.Eccoomm kızlar benım hemsıreler yenıdoganda otrıbebe tarZı burun aspiratoru önermıyoruz bi tek serum fizyoojik damla verılebılır dedilrr bende buyuzdenn hıc kullanmadım sızın cocuk doktorunuz kullanımını onayladı mı
40 çıkınca da bir şey değişmiyor. Hele gazlı ve uyumayan bebek olursa
Evet bnimkide nuk kauçuk olan emziği tuttu. Avent sothie ye öyle heves etmistim ki cok hosuma gidiyo ama belki buyuyunce tutar. Arada azimle veriyorum onu ama almiyo
Bende avent almıştım başlarda emmedi her ağlamasında ablasına ver dedim ağzına sonunda kazandık dün eme eme uyudu inşallah hep tutar :)C
senşn dışında biri versin. Benim kızım bababsında emiyor bende emmiyor.olmadı kauçuk emzik dene canım onu da almazsa emzk kabul etmeyecek demek ki
Ben emzirmeye daha yeni Yen'i başlıyorum o yüzden sorunlar da Yen'i başlıyor. Bugün 2-3 kere emzirebildim mememin ucunda kabarcıklar oluştu çok acıyor. Bu gümüş kapaklar iyi gelir mi ?Gumus kapaklara bi bak istersen antibakteriyel ozelligide var.
Ay canım bende sırf ben beğendim diye onu aldım ısrarla başka meme alıp vermedim onu tutuyor bebeğim şimdi darısı başına :)Evet bnimkide nuk kauçuk olan emziği tuttu. Avent sothie ye öyle heves etmistim ki cok hosuma gidiyo ama belki buyuyunce tutar. Arada azimle veriyorum onu ama almiyo
Sürüyorum ama benim kızım Yen'i Yen'i emmeye başladı sanırım tam kavrayamıyor memeyi o yüzden 2-3 emmede memem acımaya başladımissdincer canım sürekli sütünü sür o iyi gelmıyor mu bana ıyı gelıyor. ben kremı bıle kulanmıyorum süt sürmek yetıyor.
Ben ilk günler emzik vermiştim çok da güzel emiyordu ama emzik emen çocuğun meme reddi yapma ihtimali çok daha yüksekmiş. Biz de memeye geri döndürmek için hayatımızdaki bütün plastikleri çıkardık emzik, biberon ve silikon uç. Ve gerçekten de 2 günde bebeğimde çok gelişme var. Yavaş yavaş memeye dönüyor galiba.herkes emzige mi geçti ? hımmm
Ayy canım lütfen memenin o kadar dolmasına izin verme. Ben ne oturabiliyorum ne kalkabiliyorum. Yürürken bile memem çok acıyor. Ve büyük ihtimalle yarın ameliyat olacağım. Hiç iyileşme belirtisi yokAmın canım fazlası guzel de fazlasını yönetebilmek lazım. Ben fazla sütü iyi yönetemediğim için dogumdan beri emzirmekle mastitle antibiyotikle meme yaralarıyla ugrasıyorum halen de gecmiş degıl allah az verıp aratmasın cok verıp hasta etmesin. BEbıs bu ara hıc uyumuyo hep kucagımda kalmak ıstiyo oyuzden ne banyo yapabılıyorum nede sütleri zamanında sagabılıyorum sonra da tas gıbı oluyolar oturup aglıyorum
Geçen gün üzüm yedim o bile çıldırttı bizi. Cesaret edemiyorumcanm ben yedim hic fazla gaz yapmadi bebegmn herzamki gazi vardi bi azick yiyp dene istersen
Aynı sorun bizde de vardı. Azaldı. Memede süt akışı fazla olanlarda oluyormus. Burnu tıkalıysa burnunu aç. Emzirmeden önce biraz sağabilirsin. Doktor korkma yan çevirip sırtına vur dedi.Kizlar selaam nasilsiniz :) giremedim coktandir.. benim oglusum 4 haftalik oldu:) biraz gaz sorunumuz oluyo ama iyiyiz cok sukur..
Tecrubeli annelere bi sorum olacak..
Bebegimi emzirirken hep bogazina sut kaciyo.. tikaniyo.. bi kac saniye nefesi kesiliyo.. hemen hemen her emzirmede oluyor.. hemen yuzustu asagi dogru yatirip sirtina vuruyorum ama aklim cikiyo.. neden olabilir kizlar ya?? Olmamasi icin napabilirim? Sizinde basiniza geliyor mu?
Aslinda cok yakin aile disini gercekten 40 tan sonra kabul etmek gerek...niye diyemiyorsun
ben müsait değilim çok yoğunum işimde çay içmek ve dinlenmek dedim. demelisin canım ya. onlar yüzsüz 40 çıkmadan gelmek neymiş ya bu ne terbiyesizlik. kadınlar bilmiyor mu bebeğin ilk ayı aşırı zor gecer hadı erkekler bılmıyor ben boyle terbıyesız ınnalara bır de hızmet mı edecegım. almam ki kapıdan zaten almadım da 1 tanesini . küsen küssün zaten bana böyle düşüncesiz insan lazım değil. ohh ne güzel çevrem temizlensin iyi niyetli düşünceli insnalar kalsın az olsun temız olsun.
sen bebegıne nasıl kıyıyorsun da uyandırıyorsun . ben altını değiştirmeye uyandırmadan yapmaya calsıyorum ona kıyamıyorum ya kaldı kı alaksız ınsnalar gelsın bebegımı kucagına alsın
Canim benim buyuk oglumda oyleydi. Reflu vardi. Benimki beslendikten sonra kusmuyordu. Beslenirken kusuyordu hem emzirirken hem biberon verirken . Basini dik tutarak besliyordum. Ya reflu vardir. Baska bir nedeni sutun fazlami fazlaysa oda tikayabiliyor. Yada emerken uyuyorlar agzinda kaliyor sut oyle tikaniyoKizlar selaam nasilsiniz :) giremedim coktandir.. benim oglusum 4 haftalik oldu:) biraz gaz sorunumuz oluyo ama iyiyiz cok sukur..
Tecrubeli annelere bi sorum olacak..
Bebegimi emzirirken hep bogazina sut kaciyo.. tikaniyo.. bi kac saniye nefesi kesiliyo.. hemen hemen her emzirmede oluyor.. hemen yuzustu asagi dogru yatirip sirtina vuruyorum ama aklim cikiyo.. neden olabilir kizlar ya?? Olmamasi icin napabilirim? Sizinde basiniza geliyor mu?
Benimkiler yara oldu kabuk bagliyordu emince kabuklari aciliyordu acik yara oluyordu. 4 ginde tam iyilesti. Onun disinda ilk emerken bir acima oluyor oda yok. Hic bir yara hassasiyet yok . Rahat rahat emziriyorum. İnstagr sayfasina bi bak istersen internet sayfasindada yaziyor yorumlar var. Ben cok memnun kaldim. Arada cikarmak gerekiyor hava almasi icin goguslerin. Gunduz takip gece cikartiyorum. Baska krem kalkan hic birsey kullanmiyorum.Ben emzirmeye daha yeni Yen'i başlıyorum o yüzden sorunlar da Yen'i başlıyor. Bugün 2-3 kere emzirebildim mememin ucunda kabarcıklar oluştu çok acıyor. Bu gümüş kapaklar iyi gelir mi ?
Nasıl koyuyorsun canım tambenım doktorumda oyle dedı. mecbur kalmadıkca kullanma dedi
soğan kesıp koyun odaya kızlar nefesı acıyormus ve ortamda grıp vırusu varsa hapsedıyormus 2-3 gun sonra atıyorum ben . bebegın basına soğan kesip koyyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?