2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Cnm
Cnm hadi geçmiş olsun ..Kaç kilo doğmuştu bebiş ,birde kaçıncı haftada doğmuştu ona gorede değişiyor çünkü.
Bizde 1 ay aşıdan döndük 46 cm doğmuştuk 51 cm olmuşuz 2490 gr doğmuştuk 3600 gr olmuş.Yine mama takviyesi yapalım dedi dr 1 ay erken doğduğu için ancak doğması gereken kilo ve boya ulaştık dedi. Zaten mama veriyordum günde 2 veya 3 defa .
Sakın kendini üzme sütüne ve bebeğine geçer stresin. Dr.nun dediği gibi hem anne sütü hem mama toparlayacaklar inşallah.
Önemli olan sağlıklı olmaları bebişlerimizin.

Kızlar benim bebeğimin göğüsleri erik kadar şişmiş. Normalde ben araştırmadan hiç bir şekilde hareket etmem ama fırsat bulamamıştım. Annem eskiler sıkardı böyle olunca dedi ve meme uçlarını sıktı. Süt gibi sıvı geldi sıktıkça. İnternette baktım sakın sıkmayın iki haftaya kendiliğinden geçecek yazıyor ama 10gün oldu halaa geçmedi ve daha çok şişti sanki. Sıkılmasına müsade ettiğim için de çok pişman oldum. Başına böyle bir durum gelen var mı? (İnşaAllah yoktur)

Benim bebeğimde kilo almiyordu o hafta 3 saatte bir emiyordu artik 2 saatte bir emziriyorum arada aglamalari haric acaba saatimi kisaltsan acikmasini beklemeden ver memeni bide emzirdikten sonra kaka yaparsa tekrar emzir

kaç haftalık doğmuştu cnm. İyi kilo almış. Benim kızım 38+4te doğdu 45 cm 2680 doğdu. 3300 oldu ilk ayda doktor daha cok emzir dedi mama vermedi. Sütüm de var ama sen smdi böyle yaznca kurt dustu icime

cnm bnm de sisti ama erik kadar diil. Doktora 20 gunlıkken gitmstk daha bız sormadan sakın sıkmayn dedi annem de bana sık demıstı dınlemedm. Daha da sıstyse dr sormanda faydda var cnm

3540 gr doğmuştu canım bugün tam 1 aylık olduk çok az almış yani 39. Haftada doğdu tam zamanında yani canım o yüzden az almış dedi doktor sütüm hiç yaramıyor demek ki yine de emziricem sadece mama verdiğinde 120 yi zorla, emzirdiğinde de 60 ver dedi. Her öğünde mutlaka mama ver her ağladığında besle 3 saati geçirme dedi 15 gün sonra tekrar gidicez böyle deneyeyim bakalım inşallah yeterli kiloyu alır 15 günde

Benim bebeğimde kilo almiyordu o hafta 3 saatte bir emiyordu artik 2 saatte bir emziriyorum arada aglamalari haric acaba saatimi kisaltsan acikmasini beklemeden ver memeni bide emzirdikten sonra kaka yaparsa tekrar emzir
Öyle yapıyorum canım saatini de beklemiyorum aciktikca veriyorum a benim sütüm hiç beslemiyor

Öyle yapıyorum canım saatini de beklemiyorum aciktikca veriyorum a benim sütüm hiç beslemiyor
Tahinle balı karıştır gidip gelip ye bide armut ve ayvadan komposto yap ole düşünme her anne bebegin ihtiyacini karsilar yediklerini degistir balli tahin ise yarıyor bi dene.

İnşallah cnm sende mamanın ve senin sütünün zaman aralığını kısalt.Ben biraz fazla verince kusuyor malesef.
Üzülme sende protein ağırlıklı beslen bana öyle demişti dr.umuz.Bizde erken doğduk diye hem zayıf hem kısa doğduk ancak yakalayabilicez yani.
Sizin aşınız olmadımı peki 1. Ay aşınız.

valla herkesin sütünün besleyiciliği farklı oluyo benim ki de çok beslemiyo malesef ama yapacak bişey yok sağlıklı olsunlar yeter

minikhikayem 37+2de doğdu kızım ilk 10 gün 200 gr. Aldı dr.muz hem erken hem kilo eksik olduğu için sarılık olmasın diye mama takviyesi yap demişti.Bende bugün çok endişeli gittim ama kiloyu ve boyu yakalamış dedi.
3600 çıktı 100 gr. Düşelim kıyafet ve bez dedi 3500 saydı. Böyle devam et dedi günde 2 defa mama veriyorum 50 yada 60 cc zorla alıyor.Emziriyorum çok fazla sıvı tüketiyorum öncelikle su, meyve suyu,soda ,ayran ne bulduysam artık.Zaten içim yanıyor sanki sürekli bişiyler içme ihtiyacı duyuyorum.Yemek olarak nerdeyse aç yaşıyorum içim almıyor.
Sıvı tüketmeyi arttır derim birde protein ağırlıklı beslen.
Hepimize kolay gelsin anne olmak zor iş vesselam.

valla herkesin sütünün besleyiciliği farklı oluyo benim ki de çok beslemiyo malesef ama yapacak bişey yok sağlıklı olsunlar yeter
Kesinlikle katılıyorum 1 kızım da erken doğmuştu ama 3. Ayında maşallah tombik olmuştu ve püf değil ona mamada vermemiştim sütüm yeterliydi.
Ama 2.kızımda sütüm yetersiz gelmiş sanırım ki kiloyu çok sonra yakaladık.
Şimdi sıra 3. Kızımda bakalım mama vermek zorunda kaldım .
İ sanın yaşadığı şartlar da etkiliyor bence yorgunluk stres.
Artık 1 çocuk değil 3 kızım var doğal olarak yoruluyor. Uykusuzluk stres..
Üstelik bazı günler belli saatlerde de olsa işe gitmek zorunda kalıyorum kendi işyerimiz olduğu için gidip geliyorum minnoşumda götürüyorum ve pert oluyorum.
Kısacası herkes veya her bebişte aynı olunmuyor.
Uzun oldu ama kusurabakmayın

Enteresan canım bizim gelenler uyuyorsa uzaktan bakıp salonda oturup gittiler görmeden gitmemek ne demek bidaha gelirsin deseydin :)
Normali zaten oyle olmali, bizim arkadaslar tuhaf bugun yine misafir vardi 2 ayri aile saat 12 den suana kadar galiba bayilcam artik

Tahinle balı karıştır gidip gelip ye bide armut ve ayvadan komposto yap ole düşünme her anne bebegin ihtiyacini karsilar yediklerini degistir balli tahin ise yarıyor bi dene.
Hepsini yapıyorum canım ikisinden toplam 50-60 çıkıyor sağdığımda bile. Mama da versem emzircem yine de az da olsa alması gerekeni alır diye düşünüyorum sağol canım önerilerin için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…