- 27 Şubat 2011
- 1.228
- 943
- 123
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #29.401
Normal canım bizim de öyleKızlar sulu yapışkan sarı kaka normal mi?
Bende öyleyim canım. Ama dün terledikten sonra usumedigini anladım. Elleri ayakları falan genelde soğuk oluyor bende üşüyor sanıyordum. Bir de erkek bizimki erkek çocuğu sıcağı sevmez diyorlar. Havalar bir yoluna girse de biz de rahat etsek.Aynen izmirde ben ne giyeceğime karar veremezken bebeğe ne giydireceğime hiç karar veremiyorumçok kalın giymeye alıştırmak da istemiyorum sonra acaba üşüyor mu diyorum. Zormuş ya
Ben de body ustune tulum veya alt ust takim giydiriyorum. Ama uyanikken uzerine hep bir penye battaniye atiyorum. Yoksa bacaklari soguk oluyor.Ben de içine body üstüne tek kat tulum giydiriyorum. Bazen yanlış mı yapıyorum diyorum
Elleri ayakları periferik dolaşım sistemi çok gelişmediği için soğuk olurmuş üşüdüğü anlamına gelmezmiş. Sırtına gövdesine bakmak gerekirmiş üşüyüp üşümediğini anlamak için.Bende öyleyim canım. Ama dün terledikten sonra usumedigini anladım. Elleri ayakları falan genelde soğuk oluyor bende üşüyor sanıyordum. Bir de erkek bizimki erkek çocuğu sıcağı sevmez diyorlar. Havalar bir yoluna girse de biz de rahat etsek.
Geceleri ben de müslin battaniye atıyorum üzerine uyanıkken.Ben de body ustune tulum veya alt ust takim giydiriyorum. Ama uyanikken uzerine hep bir penye battaniye atiyorum. Yoksa bacaklari soguk oluyor.
Ben o kadar giydirsem artık nolur bilmiyorum canım bizim ki elindeki eldiveni çorabı bile sürte sürte çıkartıyor. Altını aldıktan sonra giydirirken resmen kavga ediyor benimle
Eviniz soğuk mu?
Bende oyle giydiriyorum 2şer kat bide içine çorap giydiriyorum. Uzerine penye pattaniye örtüyorum. Izmitte yasiyorum 2 gündür dogalgazı actik kısık ayarda. Hava soğumuştu cunku ev serin oluyoduya yazınca çok gibi olms alt üst 2 kat yani giydirdiğim içi kısa kollu yada kolsn zaten ev soğuk diil ama altını tek kat bırqkınca bacakları cok soguk oluyo
Aslında iyi birşeymiş minnoşlar içiçin ama deli oluyor kuzularEn az 2 kere kesin tutuyor canım. Bir de tam uykuya dalacağı zaman tutuyor sinirleniyor uyuyamıyor bir türlü :))
Okumuştum ama bu yazıyı değil tabi.Canim hıçkırık ve hapşurma ile ilgili şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim bana faydali bilgiler verdi
http://www.ayseoner.com.tr/bebeklik-0-1/gelisim-ve-saglik/bebeklerde-hickirik-ve-hapsuruk/
Bunu bilmiyordum canım öğrenmiş oldum sağol :) sırtı gövdesi falan hep sıcak oluyor zatenElleri ayakları periferik dolaşım sistemi çok gelişmediği için soğuk olurmuş üşüdüğü anlamına gelmezmiş. Sırtına gövdesine bakmak gerekirmiş üşüyüp üşümediğini anlamak için.
Benimki de hiç sevmiyor ya uyurken takıyorum en kotu o zaman anlamıyor uyanınca da çıkarmıyor. Uyanıkken takarsam hiç tutmuyor :))Aslında iyi birşeymiş minnoşlar içiçin ama deli oluyor kuzular
Canim benim kizimin yüzünde de var..doktor normal dedi..ama turlu o kırmızılar gitmediler yüzünde..tekrardan doktora goturucem..cunku içim rahat değil.
Her emzirme sonra nerdeyse. Bende sinirleniyorum geçmiyo cünkü tekrar emzirmedenBiz gece nöbetindeyiz kızımla
Sabahlar olmasın
Ne uyumak istiyor nede uyumamak
Birde birşey soracam kızlar sizin minnoşları gü de kaç defa hıçkırık tutuyor.Her hıçkırık tuttuğunda tabi sinir oluyor haliyle..
Evet ya okuyunca herhalde evleri buz gibi dedimya yazınca çok gibi olms alt üst 2 kat yani giydirdiğim içi kısa kollu yada kolsn zaten ev soğuk diil ama altını tek kat bırqkınca bacakları cok soguk oluyo
Ya bi de bu uzmanların gözünde hep ebeveynler hatalı. Biraz bebekte belirliyor düzeni. Mesela sallamadan uyutmayı ben de isterdim ama uyumaz ve sürekli ağlar. Aynı zamanda uzun süre ağlatmayın derler. Uyusun da nasıl uyursa uyusun diyorsun bi noktadan sonraBebek konusunda uzman dediğimiz kişiler sanki 2ye ayrılmış durumda. Birinin olması doğal.dediğini diğeri sorın görüyor. Bie takım makalelerde ilk 3 ay alışkanlık olmaz ihtiyaç olur bebekte diyorsa diğerinde ilk 3 ay alışkanlıkların oturması için en uygun dönemdir, aksini yapan hatalı ebeveyndir diyor. Psikolojisinin bozulması işten değil insanın
Valla daha 27 günde yapmam dedigim herseyi yaptim. Kucaga asla alistirmam dedim kucaktan inmiyo. Emzik mi hayır vermem dedim. Işığa sese kesiklikle alışık olucak dedim mumkun degil uyutamiyorum oyle olunca . Sallamaya cok ama cok karşıydım şimdi elektrikli salıncaktan baska yerde uyumuyo. Her istediginde meme yok 3 saat kurali olucak düzeni olsun alışsın dedim her agladiginda meme veriyorum :)Ya bi de bu uzmanların gözünde hep ebeveynler hatalı. Biraz bebekte belirliyor düzeni. Mesela sallamadan uyutmayı ben de isterdim ama uyumaz ve sürekli ağlar. Aynı zamanda uzun süre ağlatmayın derler. Uyusun da nasıl uyursa uyusun diyorsun bi noktadan sonra
Canım bebekler kendi düzenini kendi belirliyor birazda sanırım. Bizimki de 2 taraftan da ilk torun kucaktan inmiyor ama beşiğine bırakınca karnı gerçekten toksa yalancı emzik bile almadan uyuyor. Uyumasa bile kendi kendine sesler çıkararak yatıyor. Ben ilk günden beri ışıkta ve seste uyutuyorum sadece bazen keyfi yoksa ışık istemiyor o kadar. Bence tamamen bebeklere bağlı :)Valla daha 27 günde yapmam dedigim herseyi yaptim. Kucaga asla alistirmam dedim kucaktan inmiyo. Emzik mi hayır vermem dedim. Işığa sese kesiklikle alışık olucak dedim mumkun degil uyutamiyorum oyle olunca . Sallamaya cok ama cok karşıydım şimdi elektrikli salıncaktan baska yerde uyumuyo. Her istediginde meme yok 3 saat kurali olucak düzeni olsun alışsın dedim her agladiginda meme veriyorum :)
Canım biraz sinirlerin yıpranmış hataları var tabi ki ama sen şimdi en ufak şeyde sinirleniyorsun batıyo yaptıkları ne zaman gidicek ler kv lerinay kızlar ya nokur akıl verin ne yapayım ben bu kv yi? sabah sabah yatağında sessizce duran çocuğu bu kucak istiyo gel bakayım diye kucağına alıyo öncesinde de kaç kere şaka yollu da uyardım kucağa alıştırıyosun durmazsa çağırırız bak seni diye. gelmeye niyeti yok bakmaya ki gelmesin zaten- hayır o gidince 2 taneyle nasıl baş edicez? hayır eşim de ağzını açıp tek bi laf etmiyo sinirden patlamak üzereyim ya!!!!büyük de tablet istedi kahvaltı yaparken vericem dedim ancak öyle yemek yiyor kalkmış babası vermiş eline oyalamaya geldimi oyalamıyorlar çocuğu ben de kahvaltısını da sen yaptırırsın onzaman dedim. geldim yatak odasında ağlıyorum. çok sinirlerim bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?