2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ben 2 aydır annemin yanındayım. Bebeğim çok huysuz sürekli ağlayan kucak isteyen bir bebekti. Tek başıma çocuğa bakarken arada kendimi ihmal ettim ve sütüm ciddi derecede azalmaya başlamıştı. Sonra topladım valizi memlekete annemin yanına geldim. Valla kimse kusura bakmasın millet çocuk sevecek diye benim sütüm mü bitseydi. Geldiğimden 2-3 gün sonra sütüm çocuğuma yetmeye başladı çok şükür. Ama şimdi dönme vakti geldi. Bu hafta evimize geçiyoruz. Kızım da 5 ayına girdikten sonra rahatladı ağlaması huysuzluğu azaldı çok şükür. Artık tek başıma daha rahat bakabilirim inşallah.

Aa ne güzel ben de öyle bir aparat arıyordum ikea da olmasına sevindim. Haydi bakalım blw serüveniniz hayırlı olsun.

Canım benim de annem öyle sallıyor kızımı. Aynı şeyi söylüyorum beyin travması geçirecek çocuk diyorum, ben seni daha hızlı sallardım bir şey olmaz diyor. İnsan annesine bile söz geçiremiyor bazen, kv yapsa çıldırırdım. Ebebkte öpme beni yazan önlükler varmış canım, onu tak boynuna belki işe yarar.

Geçmiş olsun canım aman hrp öyleler empati kuramıyorlar allahtan eşin kabul edemeyeceğiz demiş

Anlamıyorlar maalesef canım ne iyi olmuş hem sanada dinlenme olarakta iyi gelmiştir. Artık evine alışma vakti

Canım meme reddi yaşamış ve yenmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim biberon ve emzik kullanımı olduğu sürece bebeğin memeye dönmesi çok çok çok zor hatta belki imkansız. Çünkü biberondan daha hızlı bir şekilde besleniyor emme zahmetine katlanmadan beslenebiliyor. Emzik de bebekte meme başı karmaşası yapıyor. Yani memeyi nasıl emeceğini bilemiyor çocuk, e sen de eksin diye memeyi dayıyorsun çocuğun ağzına bu da onu sinirlendiriyor.
Başarabilirsen önce emzik ve biberonu bıraktırmakta işe başla. Sonra bebeğin memeye tekrar ilgi duyması için bol bol ten teması yapmalısın ama bebeğe meme vermeden. Aç memelerini bebeği de soy aş kucağına birlikte oynayın memelere baksın dokunsun koklasın. Birlikte duşa da girebilirsiniz, ben yapmadım ama çok faydasını gören olmuş. Baktın Bebek huzurlu, memeyi teklif et sadece zorlamadan. Emmiyorsa bırak, sarılmaya oynamaya devam. Bir de bebeğin çok açken Ya da çok tokken meme teklif etme. Beslenmesinden yarım saat 1 saat sonra falan meme teklif et.
Tabi eğer mama kullanımı varsa onu kademeli bir şekilde azaltmak gerekiyormuş o konuda bir bilgim yok.
Bu arada bebeğin tabi ki aç kalmayacak, onu biberon yerine finger feeding yöntemi ile besleyebilirsin ya da alıştırma bardağı olabilir.
Önemli olan şeyler
1. Bebeğin memeye tekrardan ısınması ilgi duyması,
2. Aradaki tüm plastikleri çıkarmak.
İnşallah başarırsın. Bebeğin emmesi büyük kolaylık. Meme reddi yaşadığımız dönemde hiç dışarı çıkamıyorduk. Yanıma anne sütü, biberon, sütü ısıtmak için termosla sıcak su ve bir kap, anne sütünü soğuk tutmak için buz aküsü ile termal çanta.... bunların hepsini yanına almak gerekiyor. Dışarı çıkmak işkence oluyordu. Ama dün dışarı çıktım kızım çok ağladı yanımda emzirme önlüğü de yoktu, girdim bir apartmandan içeri orada emzirdim çıktım. Büyük nimet. Meme reddi yaşadığım için ne kadar büyük bir rahatlık olduğunu anlayabiliyorum.

Malesef canım benim kendi annemde yapıyor kaç kez soylememe rağmen eminim hiç bir zaman bizi dinlemicekler bide çalışan anneyim ise başlayınca ipler onun elinde hayırlısı diyorum
Benim annem de öyle.alıyor kucağına hint dizilerini izliyorlar.
Eşim de çok seviyor kucağında bişeyler izlemeyi.
Annemle eşim tvye alıştırdılar,tv açılınca kızım heyecanlanıyor gülücük atıyor.

Aramak o işte hazırlan demek. Hiç kasma kendini valla ben yapmıyorum hiç bişi çocuğum daha kıymetli. Biraz büyüyünce etrafa ilgisi artınca kendi oynarken zaten alırız misafir.

Çok kötü malesef ne kadar çok dikkat etsekte olmuyor çevre büyük etken çünkü .

Emzirme sanatı grubunda da aynı şeyleri söylediler canım. Benim sütüm sağınca çıkmıyor ancak elimle sıktığımda geliyor. Yarın alıştırma bardağı alıcam biberonu vermicem. Daha sonda da emziği bıraktırıcam. Bu arada da sütüm artar herhalde. İnşallah tekrar döneriz memeye. Emziremeyince kendimi eksik hissediyorum

Hayır bir de ne anlarlar öpmekten. Sabi’nin itiraz edebilme gibi bi yetisi yok ki öpme beni desin. Müsaadesi var mı bakalım. Eşime söyledim ağzından öpecek nerdeyse dedim. Yok çenesinden öpüyor dedi. Haa tamam içim rahatladı. Tövbe tövbe. Bizimkinin salyası akıyormuş da babaannesi ona rağmen öpüyormuşmuş sırf bu sebepten bir an önce büyüse de itiraz edebilse biraz diyorum. Hayır ben de ayıp olmasın diye çaktırmadan götürüp yıkıyorum. Salak kafam. Bir daha o şekil öperse tahriş oluyor deyip göstererek yıkayacağım.
Sen ne diyorsun öptüklerinde. Senin kv Umarım Utanmıştır söylediğinden.

Gecmis olsun canim..yani katiliyorum sana,kendisinin gelmeyelim sen cocukla ilgilen demesu lazimdi..malesef bazen dusunceli olmuyorlar..iyi ki kabul etmemssiniz..oncelihgimiz bebeklerimiz bizim..
Haklısın canım önceliğimiz bebişler. Bundan sonra tavrimi daha net koyacam çünkü yorulan hep ben oluyorum.

Aynen canım benim artık kollarimda derman kalmıyor kızımı taşımaktan bi de misafir ağırlayacagim o yorgunluklarla, bazı geceler yorgunluktan uyuyamiyorum malesef. Hamileyken hep yattım o zaman kv yardıma geldi doğumdada 10 gün kadar yardımcı oldu. Bi dahada gündüz yardıma hiç gelmedi gelirse akşam misafir gibi geliyo torununu seviyo gidiyor. Evimizin arası da arabayla 15 20 dk lik mesafede. Her hafta annem 1.5 saatlik yol yapıp geliyo bana yardım etmek için bi haftada ben geleyim demiyor.
Aslında en iyisini yapıyorsun artık benimde çok kasmamam lazım canım
Amin canım çok sağol
Geçmiş olsun canım aman hrp öyleler empati kuramıyorlar allahtan eşin kabul edemeyeceğiz demiş
Sağol canım kendileri anlamayinca artık eşim demek zorunda kaldı. Herkes kendini düşünüyor. Empati falan yok malesef

Şu bizde büyüttük laflarını o kadar çok duydum ki ilk zamanlar. Ama yeni yeni ağızlarından kaçırıyorlar hatalarını.
Kv 3tane büyütmüş. Kızı hafız oğulları iyi yerde mevkii sahibi. Duyunca inanıyor insan haliyle.
Bana hep emzirirken başıma geçip senin sütün yok deyip durdu göğüslerim küçük ve yumuşak diye. Ona Kanmayıp emzirdim ve hamdolsun hiç mama almadı yavrum. (Şimdi de bu çocuğun kilosu çok az ver diyorlar) Kendisi hep doğumdan kısa sürede çalışmaya dönmüş ve sütü olmamış. İnek sütünü Mısır unuyla karıştırıp vermiş hepsinde. Bana da daha lohusayım evde süt Mısır unu varsa manca yapıp verelim dedi.
Bebeyken Yumurta beyazını verdiği için eşim hastanelik olmuş. Ben kendisine bir şey danışmıyorum diye de şimdikiler hep internetten büyütüyor ataya soran yok diye laf sokuyor. Zahmet olmasın diyorum :)
Bir bakıma üzüldüm onun için o zamanın şartları zor tabi. hani sütüm yoktu bak şimdi taşıyamıyorsun dicektim vazgeçtim bu yüzden.bilmiş bilmiş konuşsun diyorum bazen napim.

Hahhaha sorma bu kızlar gercekten babacı oluyor ben anladım. Babalara agucuklar gugucuklar arasında kahkahalar bır takım minnosluklar, bize de anca ingaa, viyaaak ve ı -ıııhh lardan bir demet :)

Tkb3 geçmiş olsun canım. Rabbim beterinden korusun. Eş dost akrabaya torun gösterecekler ya senin yavrun hasta yorgun sen yorgun kimsenin umrunda değil..

Canım 2,5 aylıktan beri meme reddi savaşı veriyorum. Kasım 20 den beri. Ocak 10 a kadar hep uykuda emdi öyle emzirdim. Uyurken yatarak emdi bu defa gaz olunca uykudan uyandı uykular mahvoldu. Bu sürede hiç mama vermedim. Baktım olacak gibi değil emzirmedim uykuda. Uyandı aç meme teklif ediyorum almıyor. 2 gün savaştık. Bu şekil uyumaya başlamadan sakinleyip yüzü örtülü öyle emmeye başladı. İki günde başardık bunu. Sonra yine yatarak uyku öncesi ve sonrası teklif ettim. Çok emmiyor 2,5 3 4 saat gibi aralıklarla emmeye devam ettik. Rabbim nazardan korusun 10 gündür yalvarıp yakarmadan 2,5 3 saatte falan uzanıyorum yanına başını çevirip emiyor. Ama nasıl mutluyum anlatamam. Bugünleri gördüm ya bin şükür Allahım diyorum kızım emmeye başlayınca. İnş sizde başarırsınız.
Naçizane tavsiyem. Mamayı kucağında veriyorsan göğsünü aç kokunu alsın. Emzik emiyorsa uykusunda onu çekip göğsünü ver direk. Kucağında yada yatarak. Bide mamayı az verip göğsüne yakın tutup ağzına sık sütünden tadını alsın belki etkili olur. @missdincer in de dediği gibi birlikte duşta etkili olur belki. Bnmki uyanıkken hiç almazdı ne kucakta ne yatarak. Şükür bugünleri de gördüm diyorum. İnş bi sonraki adımımız kucakta emmeye dönmek başarabilirsek. İnş sende emzirmeye tekrar dönersin ve bunları da yaşamıştık geçti dediğin günlerin olur bu günler.

Son düzenleme:
Kızlar ya 23.haftada atak falan mı var. Ben çok kötüyüm oğlumda çok kötü. Çok mızmız sürekli kucak istiyo kucağa alıyoruz bi zaman sonra orda da mızmız. Napıcagımı şaşırdım. Uyku yok. Eli sürekli ağzında. Dişinden mi bu mızmızlığı yoksa atak haftası mı yada başka bi sıkıntısı mı var anlayamıyorum. Dokunsalar ağlıcam. 23.haftadan geçen yada olan var mı sizde de öyle mi normal mi yani? Napıcam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…