- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.281
Yok ben değilim ama güzel fikirmiş:))İyi fikir valla. Sanırım canım sen yazmıştın biri gelmek istiyorum diyince ben size geleyim hem bana da degisiklik olur diye. Kızım iyilessin o yöntemi de kullanicam
Gecmis olsun canim..yani katiliyorum sana,kendisinin gelmeyelim sen cocukla ilgilen demesu lazimdi..malesef bazen dusunceli olmuyorlar..iyi ki kabul etmemssiniz..oncelihgimiz bebeklerimiz bizim..Sağol canım biraz önce yine kustu ama öyle böyle değil çok fazla kusuyor antibiyotik tedavisine dün akşam başladık inşallah hemen etki eder. Bide bu aksam kayinvalidemlerle eşimin akrabaları gelecekti. Kızımın hasta olduğunu biliyorlar dün kayinvalidemlerdeydik. Bu sabah eşim aradı gece çok kötü olduk diye. Gelmeyelim mi onu mu demek istiyorsun demiş eşimde yok anne gelin ama bi kaç çeşit pasta yapabiliriz demiş artık. Oda olsun 1 çeşit bile olur demiş. Simdide kusunca ben biraz isyan ettim bebeğe mi bakayım misafire mi hazirlanayim diye. Tekrar annesini aradı kabul edemeyecez diye. Gelmeyecekler yani. İnsanlarda hiç düşünce yok. Hem kızım bu kadar ağır hasta hemde misafir gelecek hemde 10 kişi. Biz aramadan kv min arayıp biz sonra gelelim demesi gerekmez mi. Kv çok severim hiç kirmaz ama bugün böyle yapması hiç hoşuma gitmedi.
Ben böle durumlarda alıyorum oğlumu acıkmasa da emziriyorum biraz popoya da ritmik vurunca uyuyor. Haliyle bende kalıyo. Benim kv. De de tekken çekiniyor sanırım ama birini görünce hemen saldırır bişi diyemem diye. Hayır bide tutabilse neyse. Göğsü yada sırtını desteklemeden tutuyor çocuğu.. Sonra lafa gelince biz de büyüttük diyorlar. Ayyy yaram kanadı geneYa kayınvalide konusunu yine açıcam ama. Haftada bir gidiyoruz onlara. Gittiğimizde bebeği hiç kimseye vermek istemiyor . Kucağımda mesela bir şey demeden pat alıveriyor. Bir kaç kere bu hareketinden sonra ben de aldım ondan bu şekilde Aa noldu diyor. Bir şey yok diyorum bende. Kadın iki dakika bebeği bırakıcam diye çay koymuyor artıkBugün en sonunda getirdi acıkmış annesi dedi . Ben de acıkmasa yüzünü göremeyecektim dedim. Kendi annem de alıyor kucağına ama en fazla bende durur yine ben o kadar ayrı kalamıyorum . Birkaç kere bana gelmek istedi onun kucağında bana bakıyor Aa sende bütün hafta annendesin zaten diyor her hafta çok rahat gidiyorum başım ağrımış sinir olmuş şekilde dönüyorum.
Ay bende aynıyım canım zararı var mı bilmiyorum da. Ama her defa yapışık bir şekilde baya sümük çıkıyo. Aspiratöre zor geliyo çoğu zaman elimle alıyorum öle yapışık.Burun temizliği çok önemli bebeklerde .. Bende tik oldu artık hasta olmasa da her gün 3 defa serum fizyolojik sıkıyorum gece uykusundan önce de çekiyorum
Öpücük konusunda çok katıyım canım gördüysem affetmiyorum. Annem bacağını öper sadece eşimle bende kimse yokken öpüyoruz. Görseler aaaağğğğğ öpülüyo mu deyip yalarlar çünkü. Sallama konusuna gelince aynısını benim kv. De de yaptı bir kaç kez şimdi vermiyorum. Ya kurallarıma uyucak ya da uzaktan bakıcak. Şu kapıyı duyup açmıyo muhabbetinden sonra gerildik biraz. Ne münasebet ya.Reklamları izlerken benim bile başım dönüyor küçücük bebek gözünü kırpmadan izler üstelik. O sırada sakince duruyor ya kucağında marifet sanıyor kv’ler.
Bizde onu kayınpeder yapardı kumandayı saklıyorum onlar gelmeden. Normalde tv bizde hep kapalı zaten.
Bizim kayınvalide de oğlum birazcık mıkırdansın o sırada kimdeyse hemen ayağına kırlenti koyup “ver onu bana da uyutayım” diyo. Anne uyku saati değil diyorum olsun oyalanır öyle diyor öyle bi sallıyor ki kafa tıravması geçiriyor anne çocuk diyorum. Zaten sallanmaya da onun yüzünden alıştı yavrum. Ama ben de sallanırken elinden tutmaya alıştırdım. Elinden tutmazsan bacaklarıyla vuruyor -ki kv bunu bilmiyor :))) al kızım bunun duracağı yok diyor :)))))
Bir de şu yalar gibi öpmelere karşı bişey bulmalıyım. Off yaa ıslak ıslakağzına yakın öpüyor üstelik. Ben bile öpmüyorum o şekil
Cok tatlilar yaaa...oglum da.emerken yuzumu oksuyor...yanina uzandigimda yuzumu elllerinin arasina alip boyle sevgiyle bakiyorrBütün gün bizi görmekten sıkılıyorlar bence. Bizimki de aynı.
Bu sabah saat 10da uyandık altını değiştirdim karnını doyurup gazını çıkarttım kıyafetlerini değiştirdim o sırada eşim geldi yanımıza. Al babası herşeyi tastamam. siz keyif yapın ben de 1saat uyuyayım dedim. 2saat uyumuşum. Oğlan fena acıkmış. Hızlı hızlı memeden içip dönüp bana bakıyor hayran hayran. İnceden gülücük atmalar falan. Özlendiğimi hissettim. Beni izlemekten uyuyamadı.
Sık sık tekrarlayalım bunu dedim. Çok iyi geldi.
Canim sorun ikramliklar degil ki.."gece cok kotu olduk" sozunun icinde bir suru sknti var.bakmasi beslemesi uykusuzlugu yazik degilmi...hem bebege ilgi bolunecek en cok ihtiyaci olan vakit.cok enteresan insanlar var ya.geleyim de beni agirla nasil surundugun umrumda degil diyorlar resmenSağol canım biraz önce yine kustu ama öyle böyle değil çok fazla kusuyor antibiyotik tedavisine dün akşam başladık inşallah hemen etki eder. Bide bu aksam kayinvalidemlerle eşimin akrabaları gelecekti. Kızımın hasta olduğunu biliyorlar dün kayinvalidemlerdeydik. Bu sabah eşim aradı gece çok kötü olduk diye. Gelmeyelim mi onu mu demek istiyorsun demiş eşimde yok anne gelin ama bi kaç çeşit pasta yapabiliriz demiş artık. Oda olsun 1 çeşit bile olur demiş. Simdide kusunca ben biraz isyan ettim bebeğe mi bakayım misafire mi hazirlanayim diye. Tekrar annesini aradı kabul edemeyecez diye. Gelmeyecekler yani. İnsanlarda hiç düşünce yok. Hem kızım bu kadar ağır hasta hemde misafir gelecek hemde 10 kişi. Biz aramadan kv min arayıp biz sonra gelelim demesi gerekmez mi. Kv çok severim hiç kirmaz ama bugün böyle yapması hiç hoşuma gitmedi.
Allah allah 2-3 kişide değil on kişi gelecekler çocuk hasta hiç misafir gelir mi
Aksine yardıma geleyim demesi lazım
İptal etmeniz iyi olmuş.bence kış sonuna kadar pek misafir kabul etme canım. dr öyle dedi dersin:)
Kayınvalideme söylesem kırılmıyor kadın allah var ama takmıyorda. Takmadığı için aynı şeyleri yapıyor yine . Televizyon konusunu elli kere söyledim dün yine izletiyor kucağında yakından ve reklamları . Aldım kumandayı kapattım direkt. Yine yapacak çünkü
Kesinlikle bazı insanlar için doğru cümle bu. Geleyim de beni ağırla sürünmen umurumda değil.Canim sorun ikramliklar degil ki.."gece cok kotu olduk" sozunun icinde bir suru sknti var.bakmasi beslemesi uykusuzlugu yazik degilmi...hem bebege ilgi bolunecek en cok ihtiyaci olan vakit.cok enteresan insanlar var ya.geleyim de beni agirla nasil surundugun umrumda degil diyorlar resmen
Cok geçmiş olsun canım korkma bişey olmaz Allahın izniyle bi kaç güne iyi olur inşallahKızlar biz çok iyiyiz demiştin geçen sabah. Kızım öğlene doğru ateslendi calpol verdim sonrasında oksurmeye başladı bide eşim yanindayken uyuyorken kusmuk gelmiş kusamamis nerdeyse boguluyormus eşim hemen alıp sırtina vurunca fiskirarak kusmuş. Sinrasinda doktora götürdük boğazı iltihap olmuş dedi calpol le bi antibiyotik surup verdi calpol yerine dolveni verseniz dedim 6 aydan küçük çocuklara dolven kullanılmaz dedi. Neyse ilaçları kullandık gece yatmadan altını değiştirdim. Eşimle yanındayız eşim bi panik oldu kızımı kucağına aldı sırtına vurdu yine kusmuk gelmiş kusamamis yatagimin üstüne bi çıkarttı afedersiniz her yer battı. Yanımda nerdeyse kuzum bogulacakti ben farkedemedim. Şimdi kızımın başında nöbet tutuyoruz sırayla. Bişi olursa diye çok korkuyorum
Ayy evet yaa bana öğlen 12 de telefon açıyor yan evden sana gelicez diee evde bebek cocuk ben 2 saat içinde yemek yapıyorum bebek ağlıyor bi yerden ... ozaman arama pat gel birlikte yapalım yiyelim maksat muhabbet değil mi dimi ama ...Kesinlikle bazı insanlar için doğru cümle bu. Geleyim de beni ağırla sürünmen umurumda değil.
Canım uykuluykende mi almıyorKızlar meme reddi ile ilgili birşey sorcam. Hemen hemen 2 aydır oğlum emmiyor sütümde sıkınca geliyor zaten o kadar az yani ama ben emzirmek istiyorum. En büyük sıkıntımız oğlum emmeyi tamamen unutmuş memeyi görünce çığlık atıyor ağzına bile almıyor. Öncelikle nasıl tekrar ağzına almasını sağlayabilirim onu başarırsam devamı gelecek ama orada tıkanıyoruz bu konuda önerisi olan var mı acaba
Aynısı kızım daha 1 aylık değildi bizim başımıza geldi. Sırt üstü uyurken kustu ağzının içi tamamen dolmuştu hemen çevirdik de rahatladı kuzum. Senin kızın hasta olduğu için kusuyor galiba yani geçici bir durum, bu süreçte yalnız bırakmamanız iyi olmuş. Allah Bütün yavruları korusun.Kızlar biz çok iyiyiz demiştin geçen sabah. Kızım öğlene doğru ateslendi calpol verdim sonrasında oksurmeye başladı bide eşim yanindayken uyuyorken kusmuk gelmiş kusamamis nerdeyse boguluyormus eşim hemen alıp sırtina vurunca fiskirarak kusmuş. Sinrasinda doktora götürdük boğazı iltihap olmuş dedi calpol le bi antibiyotik surup verdi calpol yerine dolveni verseniz dedim 6 aydan küçük çocuklara dolven kullanılmaz dedi. Neyse ilaçları kullandık gece yatmadan altını değiştirdim. Eşimle yanındayız eşim bi panik oldu kızımı kucağına aldı sırtına vurdu yine kusmuk gelmiş kusamamis yatagimin üstüne bi çıkarttı afedersiniz her yer battı. Yanımda nerdeyse kuzum bogulacakti ben farkedemedim. Şimdi kızımın başında nöbet tutuyoruz sırayla. Bişi olursa diye çok korkuyorum
Sanırım en iyi kayınvalide başka şehirde yaşayan kayınvalide :) benimki başka şehirde yaşıyor. Yılda 2-3 kez görüyoruz en fazla. Onda da kendime hep şunu söylüyorum: “ Sakin ol, geçici bir durum.” :)Ya kayınvalide konusunu yine açıcam ama. Haftada bir gidiyoruz onlara. Gittiğimizde bebeği hiç kimseye vermek istemiyor . Kucağımda mesela bir şey demeden pat alıveriyor. Bir kaç kere bu hareketinden sonra ben de aldım ondan bu şekilde Aa noldu diyor. Bir şey yok diyorum bende. Kadın iki dakika bebeği bırakıcam diye çay koymuyor artıkBugün en sonunda getirdi acıkmış annesi dedi . Ben de acıkmasa yüzünü göremeyecektim dedim. Kendi annem de alıyor kucağına ama en fazla bende durur yine ben o kadar ayrı kalamıyorum . Birkaç kere bana gelmek istedi onun kucağında bana bakıyor Aa sende bütün hafta annendesin zaten diyor her hafta çok rahat gidiyorum başım ağrımış sinir olmuş şekilde dönüyorum.
Buharda yumuşatabilirsin suda haşlanınca besin değeri azalıyor meyve ve sebzelerin.Ek gıdaya başlarken meyveler haşlanıyor mu basıl vermek gerekiyo
bizimki de çok saçlı koyu giydirince çok yakışıyo. Babası geçen gün siyahlı grili bişey beğenmiş dedim taşlatıcaksın beni. Annen saçını toplamıyorum dye laf batırıyo bi de bunu giydiriyim tam olsun :)
sağol cnm :) sarı aşırı unisex bi renk ayrıca
ben pembe giydirdiğimde bile erkek değil mi filan duyuyorum. Arkası erkek diyollaaaa :)
canım önce Allah a emanetler, zor birşey olmus sizin için acil şifalar dilerim..
Bu kadar benzemek laflar filanbizimki de durmayınca "hadi sütçüye acıktın" diyo. Ben sütçüyüm yani ve memelerim olduğu için bende susuyo bu çocuk. Bizde de şu var kalabalık bir ortamds bile olsak ağlıyo mesela ooouuuğğğ geeell sen babaaaaneemmm diye kimdeyse zırt alıveriyo. Bazen benden bile. Bigün eşim gecikti gelmekte sinirliyim söyleniyorum. Çocuğun uyku saatiydi çünkü. Kayınpeder arıyım oğlanı diyo ona hayır diyorum kv ver uyutıyım ?!!! Diyo emerken yaygaragı basan çocuk ında suscakmış gibi. Slinge takıcam uyucak biliyorum ama arabaya binerken uyancak. Kv de ısrar edince "lütfen müdahale etme ben onu nasıl sakinleştireceğimi bilirim almayın" diye çıkıştım sinirliliğimden faydalanarak. Kp geldi gene arayayımmı diyor, kocasına kızdı sen karışma kadının işine diyo : D gülsemmi ağlasammı
Benim doktorum burnuna sf sık ama çok çok gerekli değilse çekme demişti. Burun içine zarar verebilirmiş.Burun temizliği çok önemli bebeklerde .. Bende tik oldu artık hasta olmasa da her gün 3 defa serum fizyolojik sıkıyorum gece uykusundan önce de çekiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?