- 14 Mart 2017
- 1.285
- 2.222
- 53
- 36
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.321
Soma ya bende niye geç aradın ege ağlıyor uyumuyor diyince uyur uyur lafını bile aldım düşünAramak o işte hazırlan demek. Hiç kasma kendini valla ben yapmıyorum hiç bişi çocuğum daha kıymetli. Biraz büyüyünce etrafa ilgisi artınca kendi oynarken zaten alırız misafir.
Benim kv işine gelince okur işine gelmezse okumam yazmam yok der. O yazanı da hiç üstüne alınmaz maalesefCanım benim de annem öyle sallıyor kızımı. Aynı şeyi söylüyorum beyin travması geçirecek çocuk diyorum, ben seni daha hızlı sallardım bir şey olmaz diyor. İnsan annesine bile söz geçiremiyor bazen, kv yapsa çıldırırdım. Ebebkte öpme beni yazan önlükler varmış canım, onu tak boynuna belki işe yarar.
Canım ne hazırlıgı allah askına bıde senden hızmet mı beklıyorlar. Valla bebeklı kadına sana mısafirliğe gelıyorum denmez ben gelınce yemektır ütüdür yapılacak ısın varsa haZırlıgını yap ben gelınce yardımcı olurum denir. En faYa cay koy ben de bıseyler getırıyorum denır. Bence hızmet etmeye vaktınıZ varsa bile yapmayın bebegınızle ılgılenın burası da otel değil yani gelen bunu bılerek gelecek. Kırk yabancı olaa hadi yıne anlarımmda artık kv ler anneler bıZden cok ev sahıbı gıbıler buyursunlar giriversibler mutfaga..Soma ya bende niye geç aradın ege ağlıyor uyumuyor diyince uyur uyur lafını bile aldım düşün
Canım benim annem çok yakın değil heran gelemiyor akrabalarm da öyle kv yok ama eşimin ailesi yakında bu arayp gelende yan daireden düşün ne yardımcısı yemek yapıyorum yiyoruz içiyoruz sonrs herkes kaçıyor bulaşık bile kalıyor bazen düşün insanlar düşüncesiz ne yapalım arada sinir krizine girmiyor değilim..Canım ne hazırlıgı allah askına bıde senden hızmet mı beklıyorlar. Valla bebeklı kadına sana mısafirliğe gelıyorum denmez ben gelınce yemektır ütüdür yapılacak ısın varsa haZırlıgını yap ben gelınce yardımcı olurum denir. En faYa cay koy ben de bıseyler getırıyorum denır. Bence hızmet etmeye vaktınıZ varsa bile yapmayın bebegınızle ılgılenın burası da otel değil yani gelen bunu bılerek gelecek. Kırk yabancı olaa hadi yıne anlarımmda artık kv ler anneler bıZden cok ev sahıbı gıbıler buyursunlar giriversibler mutfaga..
Canım meme reddinde cıplak ten teması inanılmaz önemli ortamı sıcak yapıp üstünü cıkart bebısını de soy al koynuna gerekırse bı batanıyenın altına girin cok ıyı yorumları var. Bırde benım kızım da cok nazlı emenlerden her ay bırkac gun emmek istemez herseferınde 5dk kadar emer bırakır fln derken doktorumla paylastım bunu bana derın uykuda emzırmemı soyledı. 7de uyanıyorsa 6da uykusundayken al kucagına, memenı sıkıp süt geldiğinde meme ucunu yanagına sür dedi. Aranma reflexi dolayısıyla meme ucunu bulur ve yapısırmıs. Sen yıne mamanı da haZır et ki bir aksilik olursa cok demorolize olmadan hemen mamanı ıcırıp uyutursun. Benım kız da mesela hep sol memeyi emmek istiyor sağ memeyi sadece gece uykusunda verıyorum o da süt asalmaya basladıgında sıkılıp uyuyor ve kısa surede aclıktan bırdaha uyanıyor yani pratık değil. Gunduzlerı sağ memeyi asla emmıyor ac da olsa basbas bagırıyor. Bı sagıyorum sol mememde sagdakının ıkı katı süt cıkıyor. Ama cok dert etmıyorum nasılsa yakında ek gıdaya gecıcez sol memedekı süt de cok sukur yettıgı ıcın sağdakınden de cok süt cıksın demıyorum fazlasını yönetmek de ayrı zor. Emzirmesikce sol memeden cok az süt gelıyor yanı emzirmeye basladıgında bıraz zaman tanırsan sık emzirip sagarak sütünü arttırabılırsın canım. Guvenlı baglanma nedenıyle emzırmek her annenın hakkı, pes etmezsen bebegın dogasına ve memeye geri dönecektir insallahKızlar meme reddi ile ilgili birşey sorcam. Hemen hemen 2 aydır oğlum emmiyor sütümde sıkınca geliyor zaten o kadar az yani ama ben emzirmek istiyorum. En büyük sıkıntımız oğlum emmeyi tamamen unutmuş memeyi görünce çığlık atıyor ağzına bile almıyor. Öncelikle nasıl tekrar ağzına almasını sağlayabilirim onu başarırsam devamı gelecek ama orada tıkanıyoruz bu konuda önerisi olan var mı acaba
Yakın kösun uzak olsun canım bebegınden aenın saglıgından önemli değil. Bebegın buyuyene kadar yapma benceCanım benim annem çok yakın değil heran gelemiyor akrabalarm da öyle kv yok ama eşimin ailesi yakında bu arayp gelende yan daireden düşün ne yardımcısı yemek yapıyorum yiyoruz içiyoruz sonrs herkes kaçıyor bulaşık bile kalıyor bazen düşün insanlar düşüncesiz ne yapalım arada sinir krizine girmiyor değilim..
Canım bak annemdeyım 10gundur inan dinlenıyorum bebegın bakımı yıne bende ama sabah hazır sofraya oturmak aksam ne yapıcam dıye dusunmemek buyuk nımetmıs burada 10gunde kılo bıle aldım galıba :) ayrıca hasta oldum annem hem bana corba yaptı hep kısımı aldı ıcerıkı odada baktı kacgun gece uykusuna bıle yatırdı ben de uyudum dınlendım toparlanmaya valısıyorum. Imkanın varaa gıt daha fazla bıle kal canım bızım bebek bakabılmek ıcın bakıma ıhtıyacımız var. Kv de benı her geldıgımde arıyor aaa cok kaldınız cok özlediim deyip duruyor artık gelın demeye getırıyor. Valla ben burda dınlenıyorum anne nezaman gelecegım de bellı değil kendmı nezaman ıyıce dınlenmıs hıssedersem gelıcem senı de ozaman gelsım sıye ararım dıyorum. Bana aynı konforu saglasın ona da gideyım, ama hem caba sarfetmıyor hem gelın gelın dıye konusuyorsa kımse kusura bakmasın ben de önce canımı sonra cananımı dusunmek zorundayımAhh ahh hep idare etmek zorunda kalıyoruz. Bende ailemin yanına gidip 10 gün kalıcam o kadar çok kalma diyor bendr dedim sen çocukların küçükken ne kadar kalıyordun 2 ay eee dedim ben annanesine babannesine götürüyordum diyor bende ananesine götürüyorum dedim sustu
Bizde de herkes birbirine bağırıyor bebek uyuyor neden ses yapıyorsun diye .Her seferinde rahat gidiyorum sinir küpü şeklinde dönüyorum nolacak bu halim bilmiyorum. Aklıma sen geldin takma kafana diyoruz birbirimize de işte takıyoruz
Reklamları izlerken benim bile başım dönüyor küçücük bebek gözünü kırpmadan izler üstelik. O sırada sakince duruyor ya kucağında marifet sanıyor kv’ler.
Bizde onu kayınpeder yapardı kumandayı saklıyorum onlar gelmeden. Normalde tv bizde hep kapalı zaten.
Bizim kayınvalide de oğlum birazcık mıkırdansın o sırada kimdeyse hemen ayağına kırlenti koyup “ver onu bana da uyutayım” diyo. Anne uyku saati değil diyorum olsun oyalanır öyle diyor öyle bi sallıyor ki kafa tıravması geçiriyor anne çocuk diyorum. Zaten sallanmaya da onun yüzünden alıştı yavrum. Ama ben de sallanırken elinden tutmaya alıştırdım. Elinden tutmazsan bacaklarıyla vuruyor -ki kv bunu bilmiyor :))) al kızım bunun duracağı yok diyor :)))))
Bir de şu yalar gibi öpmelere karşı bişey bulmalıyım. Off yaa ıslak ıslakağzına yakın öpüyor üstelik. Ben bile öpmüyorum o şekil
Malesef canım benim kendi annemde yapıyor kaç kez soylememe rağmen eminim hiç bir zaman bizi dinlemicekler bide çalışan anneyim ise başlayınca ipler onun elinde hayırlısı diyorum
Kızlar ya 23.haftada atak falan mı var. Ben çok kötüyüm oğlumda çok kötü. Çok mızmız sürekli kucak istiyo kucağa alıyoruz bi zaman sonra orda da mızmız. Napıcagımı şaşırdım. Uyku yok. Eli sürekli ağzında. Dişinden mi bu mızmızlığı yoksa atak haftası mı yada başka bi sıkıntısı mı var anlayamıyorum. Dokunsalar ağlıcam. 23.haftadan geçen yada olan var mı sizde de öyle mi normal mi yani? Napıcam ben
Cozumu buldum bant takıyorum hem boylece kulagı da katlanmıyor yattıgında yıne de aa ama bunun arkası erkek dıyorlar :) sebep de kel olmasıymıs sankı ana karnından belıne kadar sacla cıkmaları lazımmıs kızların gibi hep bi kalıba sokmaya calısmalar fln.. milletce bazen tuhaflasıyoruz hamıleyken de karnım top gibiydi pazarda bıle görenler aa erkek bu bellı dıyordu, yok kızımız olucak dıyordum. Inanmıyorlar bellı olmaz bu bıldıgın erkek diyorlardı he deyıp gecsen bı türlü oturup laf yetıstırsen bi türlü :)Ben de kızıma erkek reyonlarından kıyafet alıyorum bazen ama hemen kızımı erkek bebek sanıyorlar :) saçları olmadığı için bir de erkek kıyafeti giyince erkek sanılıyor kızım :) zaten erkek kıyafeti dediğim de pembe olmayan kazak pantolon. İlla pembe olacak diye anayasada geçiyor sanki.
Bu akşam denedim canım ten temasını. İlk defa denememe rağmen kendi isteğiyle aldı memeyi emmedi ama ısırıp bıraktı oynadı falan. Bu bile bir adım bizim için önceden memeyi görünce çığlık atıyordu baya kendi alınca çok sevindim. Ama benim sütümde hiç çıkmıyor sağınca. Elimle sıkarsam o zaman birkaç damla çıkıyor ama ısrarla sağıyorum artar mı bilmiyorumCanım meme reddinde cıplak ten teması inanılmaz önemli ortamı sıcak yapıp üstünü cıkart bebısını de soy al koynuna gerekırse bı batanıyenın altına girin cok ıyı yorumları var. Bırde benım kızım da cok nazlı emenlerden her ay bırkac gun emmek istemez herseferınde 5dk kadar emer bırakır fln derken doktorumla paylastım bunu bana derın uykuda emzırmemı soyledı. 7de uyanıyorsa 6da uykusundayken al kucagına, memenı sıkıp süt geldiğinde meme ucunu yanagına sür dedi. Aranma reflexi dolayısıyla meme ucunu bulur ve yapısırmıs. Sen yıne mamanı da haZır et ki bir aksilik olursa cok demorolize olmadan hemen mamanı ıcırıp uyutursun. Benım kız da mesela hep sol memeyi emmek istiyor sağ memeyi sadece gece uykusunda verıyorum o da süt asalmaya basladıgında sıkılıp uyuyor ve kısa surede aclıktan bırdaha uyanıyor yani pratık değil. Gunduzlerı sağ memeyi asla emmıyor ac da olsa basbas bagırıyor. Bı sagıyorum sol mememde sagdakının ıkı katı süt cıkıyor. Ama cok dert etmıyorum nasılsa yakında ek gıdaya gecıcez sol memedekı süt de cok sukur yettıgı ıcın sağdakınden de cok süt cıksın demıyorum fazlasını yönetmek de ayrı zor. Emzirmesikce sol memeden cok az süt gelıyor yanı emzirmeye basladıgında bıraz zaman tanırsan sık emzirip sagarak sütünü arttırabılırsın canım. Guvenlı baglanma nedenıyle emzırmek her annenın hakkı, pes etmezsen bebegın dogasına ve memeye geri dönecektir insallah
Uyurken emziği çıkarıp memeyi verdim canım ama anlıyor bağırıyor o bizde işe yaramadı yani. Sütüm sıkınca damla damla geliyor sağınca çıkmıyor başka nasıl artar onu bilmiyorum@Tkb3 geçmiş olsun canım. Rabbim beterinden korusun. Eş dost akrabaya torun gösterecekler ya senin yavrun hasta yorgun sen yorgun kimsenin umrunda değil..
Canım 2,5 aylıktan beri meme reddi savaşı veriyorum. Kasım 20 den beri. Ocak 10 a kadar hep uykuda emdi öyle emzirdim. Uyurken yatarak emdi bu defa gaz olunca uykudan uyandı uykular mahvoldu. Bu sürede hiç mama vermedim. Baktım olacak gibi değil emzirmedim uykuda. Uyandı aç meme teklif ediyorum almıyor. 2 gün savaştık. Bu şekil uyumaya başlamadan sakinleyip yüzü örtülü öyle emmeye başladı. İki günde başardık bunu. Sonra yine yatarak uyku öncesi ve sonrası teklif ettim. Çok emmiyor 2,5 3 4 saat gibi aralıklarla emmeye devam ettik. Rabbim nazardan korusun 10 gündür yalvarıp yakarmadan 2,5 3 saatte falan uzanıyorum yanına başını çevirip emiyor. Ama nasıl mutluyum anlatamam. Bugünleri gördüm ya bin şükür Allahım diyorum kızım emmeye başlayınca. İnş sizde başarırsınız.
Naçizane tavsiyem. Mamayı kucağında veriyorsan göğsünü aç kokunu alsın. Emzik emiyorsa uykusunda onu çekip göğsünü ver direk. Kucağında yada yatarak. Bide mamayı az verip göğsüne yakın tutup ağzına sık sütünden tadını alsın belki etkili olur. @missdincer in de dediği gibi birlikte duşta etkili olur belki. Bnmki uyanıkken hiç almazdı ne kucakta ne yatarak. Şükür bugünleri de gördüm diyorum. İnş bi sonraki adımımız kucakta emmeye dönmek başarabilirsek. İnş sende emzirmeye tekrar dönersin ve bunları da yaşamıştık geçti dediğin günlerin olur bu günler.
Canım memeyı agzına almasında bı adım, dedıgım gıbı sıkıp süt geldiğinde yanagına sürersen geldıgı kadarını emer en aZından. Bı süre süt bitince sınırlenebılır doyması ıcın mamayla desteklersın sonra da sütün artar ınsallah. Yıne malt tablet fln ile de desteklersın bırde süt pompan elektrikli mumkunse hastane tipi olunca bebegın emıs gucunu taklit ettikleri için sütün artar canımBu akşam denedim canım ten temasını. İlk defa denememe rağmen kendi isteğiyle aldı memeyi emmedi ama ısırıp bıraktı oynadı falan. Bu bile bir adım bizim için önceden memeyi görünce çığlık atıyordu baya kendi alınca çok sevindim. Ama benim sütümde hiç çıkmıyor sağınca. Elimle sıkarsam o zaman birkaç damla çıkıyor ama ısrarla sağıyorum artar mı bilmiyorum
Hastane tipi değil ama elektrikli canım olmazsa kiralayayım onlardan araştırayım bir nereden kaça kiralayabilirim. Çok teşekkür ederim canım :)Canım memeyı agzına almasında bı adım, dedıgım gıbı sıkıp süt geldiğinde yanagına sürersen geldıgı kadarını emer en aZından. Bı süre süt bitince sınırlenebılır doyması ıcın mamayla desteklersın sonra da sütün artar ınsallah. Yıne malt tablet fln ile de desteklersın bırde süt pompan elektrikli mumkunse hastane tipi olunca bebegın emıs gucunu taklit ettikleri için sütün artar canım
Utandı özür diledi canım ama içinde bana karşı böyle hisler var demek ki o yüzden kızgınım hala. Bende çekiniyorum başta ama bir kaç kere pamuk ıslatıp sildim yanlarında yapmıyorlar artık.Hayır bir de ne anlarlar öpmekten. Sabi’nin itiraz edebilme gibi bi yetisi yok ki öpme beni desin. Müsaadesi var mı bakalım. Eşime söyledim ağzından öpecek nerdeyse dedim. Yok çenesinden öpüyor dedi. Haa tamam içim rahatladı. Tövbe tövbe. Bizimkinin salyası akıyormuş da babaannesi ona rağmen öpüyormuşmuşsırf bu sebepten bir an önce büyüse de itiraz edebilse biraz diyorum. Hayır ben de ayıp olmasın diye çaktırmadan götürüp yıkıyorum. Salak kafam. Bir daha o şekil öperse tahriş oluyor deyip göstererek yıkayacağım.
Sen ne diyorsun öptüklerinde. Senin kv Umarım Utanmıştır söylediğinden.
Bu emzirme düşmanlığı da neyse. Banada mama diye çok söylendi gerek annem gerek kv. Çok şükür emziriyorum. İlk iki ay burnumdan geldi lohusayken. Çocuğumla bağ kuramadım. Her kafadan bir ses.Şu bizde büyüttük laflarını o kadar çok duydum ki ilk zamanlar. Ama yeni yeni ağızlarından kaçırıyorlar hatalarını.
Kv 3tane büyütmüş. Kızı hafız oğulları iyi yerde mevkii sahibi. Duyunca inanıyor insan haliyle.
Bana hep emzirirken başıma geçip senin sütün yok deyip durdu göğüslerim küçük ve yumuşak diye. Ona Kanmayıp emzirdim ve hamdolsun hiç mama almadı yavrum. (Şimdi de bu çocuğun kilosu çok az ver diyorlar) Kendisi hep doğumdan kısa sürede çalışmaya dönmüş ve sütü olmamış. İnek sütünü Mısır unuyla karıştırıp vermiş hepsinde. Bana da daha lohusayım evde süt Mısır unu varsa manca yapıp verelim dedi.
Bebeyken Yumurta beyazını verdiği için eşim hastanelik olmuş. Ben kendisine bir şey danışmıyorum diye de şimdikiler hep internetten büyütüyor ataya soran yok diye laf sokuyor. Zahmet olmasın diyorum :)
Bir bakıma üzüldüm onun için o zamanın şartları zor tabi. hani sütüm yoktu bak şimdi taşıyamıyorsun dicektim vazgeçtim bu yüzden.bilmiş bilmiş konuşsun diyorum bazen napim.
Ben de emzirme sanatı grubundan yardım aldım ve çok şükür 10 günde memeye döndü kızım. Ben de kendimi eksik hissederdim inşallah sennde başaracaksınEmzirme sanatı grubunda da aynı şeyleri söylediler canım. Benim sütüm sağınca çıkmıyor ancak elimle sıktığımda geliyor. Yarın alıştırma bardağı alıcam biberonu vermicem. Daha sonda da emziği bıraktırıcam. Bu arada da sütüm artar herhalde. İnşallah tekrar döneriz memeye. Emziremeyince kendimi eksik hissediyorum
Canım bırkac buyuk firma var ben medela kullanıyoruö cekım gucu guzel sanıyorum 200 tl civarı kıralanıyor bir aylıgına kıralayıp deneyebılırsın begenırsen vadesını uzatırsın istanbulda aynı gun eve getırıyorlar. Emzirme yolunda dualarımız senınle :)Hastane tipi değil ama elektrikli canım olmazsa kiralayayım onlardan araştırayım bir nereden kaça kiralayabilirim. Çok teşekkür ederim canım :)
Canım benim kızım sol memeyi 6 .ayında tamamen bırakmıstı tek meme 2 sene götürdü gayette yetti. Şimdi de oğlum sağ meme yi asla emmek istemiyor çok az çekip bırakıyor oda bir süre sonra gidiyor artıkCanım meme reddinde cıplak ten teması inanılmaz önemli ortamı sıcak yapıp üstünü cıkart bebısını de soy al koynuna gerekırse bı batanıyenın altına girin cok ıyı yorumları var. Bırde benım kızım da cok nazlı emenlerden her ay bırkac gun emmek istemez herseferınde 5dk kadar emer bırakır fln derken doktorumla paylastım bunu bana derın uykuda emzırmemı soyledı. 7de uyanıyorsa 6da uykusundayken al kucagına, memenı sıkıp süt geldiğinde meme ucunu yanagına sür dedi. Aranma reflexi dolayısıyla meme ucunu bulur ve yapısırmıs. Sen yıne mamanı da haZır et ki bir aksilik olursa cok demorolize olmadan hemen mamanı ıcırıp uyutursun. Benım kız da mesela hep sol memeyi emmek istiyor sağ memeyi sadece gece uykusunda verıyorum o da süt asalmaya basladıgında sıkılıp uyuyor ve kısa surede aclıktan bırdaha uyanıyor yani pratık değil. Gunduzlerı sağ memeyi asla emmıyor ac da olsa basbas bagırıyor. Bı sagıyorum sol mememde sagdakının ıkı katı süt cıkıyor. Ama cok dert etmıyorum nasılsa yakında ek gıdaya gecıcez sol memedekı süt de cok sukur yettıgı ıcın sağdakınden de cok süt cıksın demıyorum fazlasını yönetmek de ayrı zor. Emzirmesikce sol memeden cok az süt gelıyor yanı emzirmeye basladıgında bıraz zaman tanırsan sık emzirip sagarak sütünü arttırabılırsın canım. Guvenlı baglanma nedenıyle emzırmek her annenın hakkı, pes etmezsen bebegın dogasına ve memeye geri dönecektir insallah
Ya yaramı deştin. Hastaneden çıktım ertesi gün cümbür cemaat kahvaltı. Masayı ben kurup kaldırdım. Ah ahCanım benim annem çok yakın değil heran gelemiyor akrabalarm da öyle kv yok ama eşimin ailesi yakında bu arayp gelende yan daireden düşün ne yardımcısı yemek yapıyorum yiyoruz içiyoruz sonrs herkes kaçıyor bulaşık bile kalıyor bazen düşün insanlar düşüncesiz ne yapalım arada sinir krizine girmiyor değilim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?