- 1 Mart 2017
- 1.681
- 3.351
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.941
Arkadaşlar merhaba :)
Kısmetse eylül 2018 annesi olacağım. Bir oğlum olucak, şimdi hazır indirim de varken alışveriş yapıcam biraz body falan. Tahmini doğumu 17 eylül, bebeklerinize neler giydirdiniz doğduğu ilk ay? Sıcak oluyor eylülde havalar. Ne alacağımı bilemedim. Sizden yardım istemeye geldim bana kıyafet tiyoları verir misiniz çok mutlu olurum :)
Hayirli olsun.benimki 27 eylul dogumlu..ben hep uzun kollu camasir,patikli alt,ustlerine de yine uzun kollu alt/ust veya tulum giydirdim ve corap.
ben içe çıtçıtlı body penye takım ya da tulum ve.penye yelek üşüdüğünü düşünüyorsam altına külotlu çorap. İnsan tedirgin oluyor ısınmazsa die. Evim 25 26 dereceydi doktora sordum tek kat yeter dedi külotlu çorapla yeleği çıkarmıstım. Zamanla alısıyorsun anlıyorsun. Sağlıkla kucakla yavrunu o günlerimi hatırladım
Canım ben de bugün blw ye havuçla başladım. Bebeğim sadece mıncıkladı sonra da yere attı, ağzına götürmedi :) 3 gün havuç vereceğim sonra da enginar mı versem diyorum ama enginarım dondurucuda. Sorun olur mu acaba ? Bir de enginar buharda zor pişer gibime geliyor. Sen nasıl pişiriyorsun?Alerji 72 saat sonra da ortaya çıkabiliyor o yüzden 3 gün tek bir yiyeceği vermeli ki neyin alerji yapıp yapmadığını bilinsin. Sebze sıralaması biraz senin ek gıdaya bakış açınla ilgili. Bence blw yapıyorsan havuç ya da Enginar iyi bir başlangıç. Balkabağı pancar bunlar da olabilir. Klasik yöntemle de genelde havuç yoğurt yine balkabağı ile başlayabilirsin
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Arkadaşlar merhaba :)
Kısmetse eylül 2018 annesi olacağım. Bir oğlum olucak, şimdi hazır indirim de varken alışveriş yapıcam biraz body falan. Tahmini doğumu 17 eylül, bebeklerinize neler giydirdiniz doğduğu ilk ay? Sıcak oluyor eylülde havalar. Ne alacağımı bilemedim. Sizden yardım istemeye geldim bana kıyafet tiyoları verir misiniz çok mutlu olurum :)
Olsun güzel başlamış fıstık . Ben havuç kuru soğan tattırdım bugün enginara başladım ama pişman oldum yeni çıktığı için enginar çanakları çok küçük parmak şeklinde kesemedim zor tutuyor . Havuça göre daha zor pişti buharda. Tahminen 20 dk sürdü. Buzluktakindense sebze tadımının sonuna doğru vermeni tanesini verirsin. Pancar brokoli tatlı patates verebilirsin havuçtan sonra.Canım ben de bugün blw ye havuçla başladım. Bebeğim sadece mıncıkladı sonra da yere attı, ağzına götürmedi :) 3 gün havuç vereceğim sonra da enginar mı versem diyorum ama enginarım dondurucuda. Sorun olur mu acaba ? Bir de enginar buharda zor pişer gibime geliyor. Sen nasıl pişiriyorsun?
Bizimkide öyle canımm; )Ya benim şaşkın miniğim oyuncağı tutmak için gitmeye çalışırken geri geri gidiyor uzaklaşıyor. En sonunda da sinirleniyor bağırıyor
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Eylülde İstanbul’da hava çok sıcaktı. Ben uzun kollu zıbın ve tayt giydirdim sadece. Uyurken üzerini de müslin bez ile örttüm. Kundak için de müslin bez çok iyi oldu. Tavsiyem 3-4 takım 0-1 ay kıyafet al fazla alma. Hemencik küçülüyor. Ben çok kıyafet ziyan ettim. Hiç giydirmediklerim oldu, askıda küçülenler oldu. Bence 0-6 ay arası dış giyime çok ihtiyaç yok. Zaten dışarı çok çıkamıyorsun o yüzden pantolon kazak almak yerine zıbın pijama tulum penye alt üst takımlar almak daha mantıklı. Kızım 6 aylık oldu ilk kez elbise giydirdim.
Canım gerçekten yemekle içmekle olmuyor bebek ne kadar emerse o kadar süt. Memelerim yumuşacık sağdığımda 10 cc bile süt çıkaramıyorum bende ama sadece emziriyorum. Bebeğimin gelişiminin de normal olduğunu söylüyor dr umuz. Sağdığında çıkan sütü baz alma bir gr süt koyamıyorum kenara bebeğimi kimseye bırakıp bi yere çıkamıyorum süt bırakamadığım için. Ama emiyo ya memeye döndüya çok şükür önemli değil. Sağdığına bakma yani. Bebeğin memeden mutlu ayrılıyo mu ona bak. Zaten artık gr la alıyolar kilo.benimde bebeğim yeni yeni emmeye başladı çok zor süreçten geçtik ve sütüm baya azaldı siz nasıl arttırdınız yeme içme far etmiyor biliyorum kızımda uyuyacağı zamanlar kabul ediyor tek tarafı. emdikçe artar diyorlar artmıyor neden kisağdığımda hep aynı miktar alıyorum
Bende şurda durim yakında başlicaz ve hiç fikrim yokKızlar günaydın size bir sorum olacak yeni taşındığım için kızıma bir doktor bulamadım bu yüzden de ek gıda konuşamadım siz günlük ne kadar veriyorsunuz ek gıda benim kızla meme reddi çok yaşadık hala da zorlanıyorum şimdilik günlük iki tatlı kaşığı kadar ancak veriyorum tatlarını alsın diye sizleri merak ettim yardımcı olun lütfen
Bende izmirdeyim canım. Evet 0-3 ay çok kullanılmıyor çabuk küçülüyor. Dışarı çıkmak için de bizim çok örme ceketlerimiz vardı onlardan faydalandık biz. Şimdi 5 ayımız bitecek polar hırkalardan giydiriyorum. Benim oğlum 3 aylıkken hemen hemen 6 aylık kıyafet giyiyordu. Bebeğin doğsun boy uzama durumuna göre zaten ayarlarsın kıyafetleri. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)Teşekkür ederim :)
İzmir’deyim ben de, bu kış neredeyse mont giymedik önümüzdeki kış da böyle olursa diye tereddüt ettim ben de. Ama hemen hemen hergün dışarı çıkıyoruz biz yine de kızıma bile şubatta çıktığımızda mont değil kalın hırka giydirmiştim daha bir haftalıktı. 0-3 ay az alıyorum 3-6 aya yükleniyorum o halde.
Bende izmirdeyim canım. Evet 0-3 ay çok kullanılmıyor çabuk küçülüyor. Dışarı çıkmak için de bizim çok örme ceketlerimiz vardı onlardan faydalandık biz. Şimdi 5 ayımız bitecek polar hırkalardan giydiriyorum. Benim oğlum 3 aylıkken hemen hemen 6 aylık kıyafet giyiyordu. Bebeğin doğsun boy uzama durumuna göre zaten ayarlarsın kıyafetleri. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)
Canım hayırlı olsun bebişin :) öncelikle ayaklı tulum cok alma cunku hemen buyuduklerınden özellikle patikli kıyafetlerinden giydiremediğim çok sey oldu. 10 tane uzun kollu cıtcıtlı zıbın, 10 tane alt üst takım yeterli olur bence ilk 3 ay icin. Benim bebegim reflü nedeniyle cok kustu oyuzden ustlerden bir 10 tane dha sonradan aldık biz kıyafet yetiştiremiyorduk. Hem zıbın hem üst olarak kendinden eldivenli kıyafetler var oyle alırsan cok rahat edersın yoksa eldıvenını cıkarıyor uyurken gece fln yuzunu cizebiliyor her dk kollamak da zor oluyor. Bırde kıyafetlerin altına kısa corap almalısın 5-10tane yeter. Biz 19 20 eylülde evimize geldiğimizde ev 27 derece idi ve hemen kuzumun yüzü isilik gibi kızarmaya baslayınca direkt klimalı odaya geririp 24 derecede tuttuk bebegımızı yani cokcok sıcakta kalmadıgımız ıcın hıc askılı zıbın kullanmadık biz ama klima olmasaydı kısa kol veya asklı zıbın da gerekebılırdı. Bırde ben 3. Ay reflü yatagını aldım ve bukadar gec kaldıgıma cok pişman oldum mutlaka önceden hazır et derim cunku her bebekte az yada cok reflü oluyor mideleri zamanla geliştiği için. Saglıkla bebegıne kavusmanı dilerimArkadaşlar merhaba :)
Bana sorarsan 3-6 aya da pek yuklenme derim cunku bebek kıyafetlerini yapanlar çöp adama göre yapmıslar sanıyorum ki bebegım zayıf oldugu halde 4ayından ıtıbaren 6aylık kıyafetleri giymeye basladı. Hepımız bu sorunu yasıyoruz 6 ve 9aylar ıcın 5tane zıbın, 5tane alt üst takım hazır etsen suan senı kurtarır. Hazırlık yapayım dersen bez stoklayabılırsın ben hamileyken aldıgım bezleri ve ıslak pamuk mendilleri kullanıyorum halaTeşekkür ederim :)
İzmir’deyim ben de, bu kış neredeyse mont giymedik önümüzdeki kış da böyle olursa diye tereddüt ettim ben de. Ama hemen hemen hergün dışarı çıkıyoruz biz yine de kızıma bile şubatta çıktığımızda mont değil kalın hırka giydirmiştim daha bir haftalıktı. 0-3 ay az alıyorum 3-6 aya yükleniyorum o halde.
Evet canım sana katılıyorum..bizde hiç 3 aylik kullanmadık..biz direk 6 aylik ve 9 aylik kumiyefetler giydi kızım.suan 6 aylik..12 ve 18aylik kiyafetl er giyiniyor..masallah kızımın boyu uzun ve kiloludur..Bana sorarsan 3-6 aya da pek yuklenme derim cunku bebek kıyafetlerini yapanlar çöp adama göre yapmıslar sanıyorum ki bebegım zayıf oldugu halde 4ayından ıtıbaren 6aylık kıyafetleri giymeye basladı. Hepımız bu sorunu yasıyoruz 6 ve 9aylar ıcın 5tane zıbın, 5tane alt üst takım hazır etsen suan senı kurtarır. Hazırlık yapayım dersen bez stoklayabılırsın ben hamileyken aldıgım bezleri ve ıslak pamuk mendilleri kullanıyorum hala
Benm kızım 6 aylık ama 3 6 ay giyiyor hala minik yapılı[/QUOTE
Benim oğlum da öyle canım anca anca 3_6lar küçüklenmeye başladı 6.9 istiyo yoksa minik benim oğlum da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?