- 8 Kasım 2013
- 487
- 388
- 73
- 35
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.901
Ben sebzeyi donduruyorum canim, acil durumlar icin mamasini yapip dondurucida bulunduruyorum, mesela patates ve kabak puresi var su an. 6 hafta saklanabiliyor sanirim, meyveyle ilgili bisey diyemicemKızlar merhaba kış sebzeleri veya meyveleri donduran var mi? Yazın bebeğe vermek için. Ben henüz ek gıdaya baslamadim 7. Ayına gelmeden bir iki hafta önce başlamayı düşünüyorum ,bunlardan mahrum kalsın istemiyorum .
canm benim dusuncen icn tesekkurler biz hala memleketteyz düzenimz cok bozuldu bebegm hep hasta oluyo insallah bu hafta evimze doncez eski duzenimize kizlar sizler nasilsnz bebisler iyidr insallah
CaBu canım bizimkiler aynı ilerliyor sanki. zaten 1 gün arayla doğmuşlar. oğlumu uyutmaya çalıştığım her seferde doğrulmak için hem çığlık çığlığa ağlıyor hem beni tırmalıyor. bir de son bikaç gündür gece 4-5 gibi uyanıp çok ağlıyor. saat 8 e kadar sürekli poposuna pat pat vurursam uyuyor. vurmazsam yada kucağımdan indirirsem uykusunu alamadığı için çok ağlıyor. sanki gazı geri gelmiş gibi. hoş tam gitmemişti ya..Çok geçmiş olsun canım, evinize geçince düzeninizi tekrar oturtursunuz inşallah. Bende de durumlar pek iyi değil, doğru düzgün uyumuyo, uyuyacağını anladığı zaman bas bas bağırıyo. Gözlerinin altı kıpkırmızı oluyo artık uykusuzluktan. Sürekli mız mız. Bu halimize de şükür tabi sağlığı yerinde olsun. Dişse her geçen gün çıkmasını bekliyorum, eğer ataksa onunda geçmesini bekliyorum. Bende de böyle durumlar canım
CaBu canım bizimkiler aynı ilerliyor sanki. zaten 1 gün arayla doğmuşlar. oğlumu uyutmaya çalıştığım her seferde doğrulmak için hem çığlık çığlığa ağlıyor hem beni tırmalıyor. bir de son bikaç gündür gece 4-5 gibi uyanıp çok ağlıyor. saat 8 e kadar sürekli poposuna pat pat vurursam uyuyor. vurmazsam yada kucağımdan indirirsem uykusunu alamadığı için çok ağlıyor. sanki gazı geri gelmiş gibi. hoş tam gitmemişti ya..
amin, böyle diş mi, gaz mı derken bi bakmışız büyümüşlerYaaaaaa evet canım, dün gece zar zor saat 2 de uyuttum. 3te çığlık çığlığa bağırarak uyandı ama nasıl aglıyo gözler kapalı. Yataktan nasıl zıpladım kalktım bilmiyorum. Sonra eşim aldı, evin içinde gezdirirken bir gaz çıkardı anlatamam sonra rahatladı geri uyuttum. Dediğin gibi gaz mı sıkıştırmaya başladı yine noldu anlamıyorum. Diş,atak,gaz derken iyice karıştı, hangisi bilemiyo insankolaylaşacağı yerde daha da zorlaşıyo herşey heralde. Rabbim yardımcımız olsun ne diyim
Canim gaz devam edebilir. Bazilarin uzun suruyor. Sicak koyabilirsin uyuturken. Uyaniyorsa distir belki.CaBu canım bizimkiler aynı ilerliyor sanki. zaten 1 gün arayla doğmuşlar. oğlumu uyutmaya çalıştığım her seferde doğrulmak için hem çığlık çığlığa ağlıyor hem beni tırmalıyor. bir de son bikaç gündür gece 4-5 gibi uyanıp çok ağlıyor. saat 8 e kadar sürekli poposuna pat pat vurursam uyuyor. vurmazsam yada kucağımdan indirirsem uykusunu alamadığı için çok ağlıyor. sanki gazı geri gelmiş gibi. hoş tam gitmemişti ya..
merhaba günaydın canım alıştırma bardağına alıştırdım demişsin nasıl başardın birde nasıl bir alıştırma bardağı ben nukunkini aldım alıştıramadım. bi ara alışmıştı annem gelince geri unuttu. mamayı uyanıkkkende içsin istiyorum. birde ek gıdada havuç püresini nasıl yaptın hala ek gıda da ilerleyemedimde ben geçen havuç suyu verdim çıkardı hepsini sevmedi sadece yoğurt ve hipp kaşık maması alıyor. uyurken formül mama artık anne sütü kabul etti emiyor ama sütüm oldukça azBebedor aldık canım eczanede o vardı bir tek ama alıştı dünden beri 10-15 dakika içerisinde yiyor mamasını. Hem de emerek yemeye başladı hiç ağlamıyor artık :)
Blw yapıyoruz. Yaprak şeklinde buharda haşladım canım. Zarlarını temizledim
benimde bebeğim yeni yeni emmeye başladı çok zor süreçten geçtik ve sütüm baya azaldı siz nasıl arttırdınız yeme içme far etmiyor biliyorum kızımda uyuyacağı zamanlar kabul ediyor tek tarafı. emdikçe artar diyorlar artmıyor neden kiAlışınca sen kendini kurtarmaya uğraşırsın canım. İlk iki ay mama desteğiyle besledim bende oğlumu. Senin gibi çok uğraştım başta. Annem kv. Dem de dahil herkes sütüm konusunda destek olucana ben onları ikna etmeye çalıştım sütüm emerse çoğalacak diye. Çok mama yanlısı insan var.ama ben inandım ve yılmadım dediğim gibi şimdi meme canavarım var. İnşallah seninde olur ki olucana inanıyorum ben. Kimseyi takma sütüne ve memelerine güven
Canim benim ki yedi kilo. İkea alinca bu sefer minderini aliyim dedim. Bayagi yeri daraltiyor. Bir iki ay sonra icinde sıkışır. Annemdeyim mindersiz kullaniyorum battaniyeye sariyorum. Zaten yedirip kaldiriyorsun. İlk cocugumda minder kullanmadim. Alabilirsin sorun olmaz minderi. Bir kac ay icin o parayi vermeye degmez bence pisman oldum.Saol canim ben de boyle bi cevap bekliyodum :)
Gerek olursa minderini sonradan alayim bari
Canim ben daha baslamadim araya ishal girdi haftaya kontrolu. Mama icmedigi icin ari mama veriyorum. Kucuk kase veriyorum. Zaren doyunca almamaya basliyor. Zor yutuyor yada öğürür fazla gelirse.Kızlar günaydın size bir sorum olacak yeni taşındığım için kızıma bir doktor bulamadım bu yüzden de ek gıda konuşamadım siz günlük ne kadar veriyorsunuz ek gıda benim kızla meme reddi çok yaşadık hala da zorlanıyorum şimdilik günlük iki tatlı kaşığı kadar ancak veriyorum tatlarını alsın diye sizleri merak ettim yardımcı olun lütfen
Cnm sogan ek gida ya baslamak icin hic uygun bir besin degil. Sindirim sistemi diger besinlere alistiktan sonra sogan veriliyor. Gaz yapmasida ayri. Ek gidada sebzeyi haslayinca tatlandirmak damak tadina uygun olmasi icin arpacik sogani butun atiyordum sonra icinden arpacik sigani atip blender yapiyordum . İlk oglumda boyle yaptik. Buyuk oglumda ocak anneleriyle konusurkrn ek gida ogunlerimizi yazarken bkw yapmayanlar boyle yapiyordu. Sogan sonra . Dr menusune gore gidiyorduk. Bundada ay ay dr menusune gore gidicez.Soğan hiç aklıma gelmemişti canım çok faydalı yiyebiliyorsa çok güzel
Doğrudur canımcnm avokado ne kadar yumuşak muz ona keza, emecek zaten aynı mantık yaprağı yutmayacak maydanoz v.b. Gibi tehlikeli değil ucundaki etli yeri emer
Tatlı patates Migroslar ve macro centerda kesin vardır canım çok çok faydalıymış bende tattırıcam mutlakaBen de taze soğanı omlet olarak deneticem . Tatlı patates bulamayınca kuru soğana talim olduk
Metroda var diye gittik 15 gündür gelmiyor dediler. 5 m migroslarda varmış. Ama yakınımızda yok. Bi daha eşimi ikna edip götürebilirsem alırım canım sağolTatlı patates Migroslar ve macro centerda kesin vardır canım çok çok faydalıymış bende tattırıcam mutlaka
canm uyku durumu hergn mu boyle yoksa arada mi bizde arada uyku oldugu halde israrla uyumuyo ve huzrszlanp agliyo allahtn hergn yapmiyoÇok geçmiş olsun canım, evinize geçince düzeninizi tekrar oturtursunuz inşallah. Bende de durumlar pek iyi değil, doğru düzgün uyumuyo, uyuyacağını anladığı zaman bas bas bağırıyo. Gözlerinin altı kıpkırmızı oluyo artık uykusuzluktan. Sürekli mız mız. Bu halimize de şükür tabi sağlığı yerinde olsun. Dişse her geçen gün çıkmasını bekliyorum, eğer ataksa onunda geçmesini bekliyorum. Bende de böyle durumlar canım
Migros sanala da bakabilirsin bebekle çıkamadığım için ordan yapıyorum alışverişi. En yakın migros getiriyor herşeyi. Yaşadığın yerde de varsa teslimat işine yarar baya :)))Metroda var diye gittik 15 gündür gelmiyor dediler. 5 m migroslarda varmış. Ama yakınımızda yok. Bi daha eşimi ikna edip götürebilirsem alırım canım sağol
Alerji 72 saat sonra da ortaya çıkabiliyor o yüzden 3 gün tek bir yiyeceği vermeli ki neyin alerji yapıp yapmadığını bilinsin. Sebze sıralaması biraz senin ek gıdaya bakış açınla ilgili. Bence blw yapıyorsan havuç ya da Enginar iyi bir başlangıç. Balkabağı pancar bunlar da olabilir. Klasik yöntemle de genelde havuç yoğurt yine balkabağı ile başlayabilirsinek gıdada sebze sıralamasını nasıl yapıyorsunuz. birde bazılarını bir öğün verdim bi sorun olmadı alerji olsa belli olurmuydu illa 3 günmü vermeliydimki. tadımlar ve alerji rıski çok zormuş aklı karışıyor insanın. blw sayfasında mesela ilk enginar yazıyor listede sanki daha ağır gibi geliyor bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?