- 1 Mart 2017
- 1.681
- 3.351
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.961
Yapıyla alakalı bizim yeni doğan dan çıkınca 3.6 ay hiç giymedi 6.9 ve kücük kalıpta 9.12 ay aldım 1 takım aldık baya para vermiştik gömlek pantolon 3.6 aydı ozaman cok büyük gibi geldi ama 2 veya 3 kez giydi olmuyor ona üzüldüm bitek bendebebeğin yapısı ihtiyaçları belirliyor. İlk ağızdan kurtaracak kadar aldım ben yıka yıka giydirdim. 3 6 ay çeşitlerini doğduktan sonra bi gece internetten alıverdim toplu bi şekilde ziyan olmadı hiçbişeyi hepsini giydi
b-inşallah canım teşekkür ederim beim sağımda 2 göğüsten toplam 20cc çıkıyor iş yerinde sağıyorum çünkü. memeyi 2 haftadır alıyor daha ondan ilk bir hafta izinliydim süt var emecek artacak modundaydım ertesi hafta işe başlayınca yine aynı çıkınca inincım gitti ne yalan söyleyim. inşallah artarda kızımı doyurabilirm doğumundan bu yana meme reddi yaşıyorum tükendim artıkİnş artık bol bol emer kızın. Evet emdikçe artacak zaten bunun yanında sen de bol bol su iç. Sağına çıkan sütle bebeğin içtiği süt miktarı aynı değil canım. Bnde uzun süre mene reddi yaşadım yeni yeni dönüyoruz normale. Emmediği zaman sağıyordum sütümü hem göğsüm şişip bn rahatsız oluyordum hem süt üretimi azalmasın diye sağıyordum. Bnm pompa Manuel sağdığımda halde daha olduğu belli oluyordu bitmiş gibi sönük sönük olmuyordu göğsüm. Çook olmasa da 20 30 cc falan olur herhalde kalanda. Yani sağmak ve bebeğin emmesi aynı olmuyor onu kafana takma. Bide kendini inandır telkin et sütüm var bol daha da artacak gibi psikolojik olarak kendini rahatlat. Yok sütüm yetmiyor dedikçe stres olursun bu daha zarar. Ve bebekler biz annelerin tüm duygularını hissediyor. Çok zor bişey meme reddi şükür ki dönmüşsünüz. İnş meme emicem diye coşan bi kuzun olur.
valla bende 5 aydır dönem dönem uğraştım baktım olmuyor emmiyorda bitsin artık dedim sonra vicdnım rahat etmedi şimdi tek tarafta olsa alıyor düşünceden uzaklaşsamda olmadı yakınlaşsamda süt var diye düşünmek istiyorum ama doyuramayınca bu sefer yetmedi hissi...Cnm sut artiminda dusunmemek rahat olmak cok etkiliyor benimde sutum azdi iki bucuk ay igrastim haplarida kullandm ama olmadi diyete basladm ona kafa yormaya baslayinca sutu unuttum kabullenmistimde artmiycagini derkn artti sutum simdi mama kullanmiyiruz ek gida meme seklinde ilerliyoruz cogunluk meme tabi beynini bosaltmayi baska seylerle ilgilnmeyi dnee cnm
sabret canım benim kızım doğduğundan bu yana doğru dürüst emmedi ilk 2 ay hiç emmedi sonra bir iki hafta emdi ama boşaltmadı azalınca bıraktı. bir ay önce uyku modunda emdi sonra onuda bıraktı şimdi biraz daha düzenli almaya başladı. bende senin gibi çok azmettim sabrettim ama süt az. birde benim kız uyanıkken biberondur alıştırma bardaşı kaşık formül mamayı reddediyor bir sürü mama değiştik ama yok yani. kaşık mamasıda hippin yulaflı maması canım tatlı değil sanki bilmiyorum ama dikkate alıcam.Benimde sütüm çok az canım. Allah razı olsun buradan bir arkadaş bira mayası tableti gönderdi onunla yavaş yavaş artıyor sütüm. Alıştırma bardağı bebedor kullanıyoruz ama çok zor alıştı. Emmeyince gelmiyor ya o yüzden krize girdi ilk gün. Bardağa tepki göstermesin diye çok ağlayınca bırakıp kaşıkla devam ettik çıngıraklarla falan oyalayarak. O da olmazsa çay bardağıyla içirmeye çalıştık. Biberonu falan gözünün önünden kaldırdım. İnatlaşa inatlaşa 3. Gün kendi tutarak yemeğe başladı alıştırma bardağından. Havuç püresini de havucu haşladım. O şekilde verdim. Hala tadımlık veriyorum. Benim oğlum hala beni emmeye başlamadı bizde onun için savaş veriyoruz. Umarım başarırız :) ek gıdaya biz elma, armut püresi ile başlamıştık. Sebzeye geçerken de zorlanmadık. Kaşık maması hipp demişsin canım hippte nişasta var. Şekerli olduğu için diğer ek gıdaları reddediyor olabilir
benimde öyle en fazla 20cc çıkarsa çıkıyor yada 10cc benimki mamaylada besendiği için beni emiyor sonra biberon veriyorum uyuyunca hemen ardıncan aynı miktar içiyor o yüzden süt artmıyor iye düşünüyorumCanım gerçekten yemekle içmekle olmuyor bebek ne kadar emerse o kadar süt. Memelerim yumuşacık sağdığımda 10 cc bile süt çıkaramıyorum bende ama sadece emziriyorum. Bebeğimin gelişiminin de normal olduğunu söylüyor dr umuz. Sağdığında çıkan sütü baz alma bir gr süt koyamıyorum kenara bebeğimi kimseye bırakıp bi yere çıkamıyorum süt bırakamadığım için. Ama emiyo ya memeye döndüya çok şükür önemli değil. Sağdığına bakma yani. Bebeğin memeden mutlu ayrılıyo mu ona bak. Zaten artık gr la alıyolar kilo.
Evet canım yapıyla alakalı..benim kızım 4 kilo doğdu.ondan bize 3 aylik kiyafetl er olmadi..yani her cocuk aynı olmuyor...buarada canım baban nasıl oldu..bebeğin yapısı ihtiyaçları belirliyor. İlk ağızdan kurtaracak kadar aldım ben yıka yıka giydirdim. 3 6 ay çeşitlerini doğduktan sonra bi gece internetten alıverdim toplu bi şekilde ziyan olmadı hiçbişeyi hepsini giydi
Evet canım senin memende üretilmesi gereken sütden çalıyor mama. Emse emdiği kadar artar sütün ana dediğim gibi sağdığına bakıp aldanma moralini bozma. Yanlızca emzirdiğim halde on cc zor çıkıyor.b-inşallah canım teşekkür ederim beim sağımda 2 göğüsten toplam 20cc çıkıyor iş yerinde sağıyorum çünkü. memeyi 2 haftadır alıyor daha ondan ilk bir hafta izinliydim süt var emecek artacak modundaydım ertesi hafta işe başlayınca yine aynı çıkınca inincım gitti ne yalan söyleyim. inşallah artarda kızımı doyurabilirm doğumundan bu yana meme reddi yaşıyorum tükendim artık
valla bende 5 aydır dönem dönem uğraştım baktım olmuyor emmiyorda bitsin artık dedim sonra vicdnım rahat etmedi şimdi tek tarafta olsa alıyor düşünceden uzaklaşsamda olmadı yakınlaşsamda süt var diye düşünmek istiyorum ama doyuramayınca bu sefer yetmedi hissi...
sabret canım benim kızım doğduğundan bu yana doğru dürüst emmedi ilk 2 ay hiç emmedi sonra bir iki hafta emdi ama boşaltmadı azalınca bıraktı. bir ay önce uyku modunda emdi sonra onuda bıraktı şimdi biraz daha düzenli almaya başladı. bende senin gibi çok azmettim sabrettim ama süt az. birde benim kız uyanıkken biberondur alıştırma bardaşı kaşık formül mamayı reddediyor bir sürü mama değiştik ama yok yani. kaşık mamasıda hippin yulaflı maması canım tatlı değil sanki bilmiyorum ama dikkate alıcam.
benimde öyle en fazla 20cc çıkarsa çıkıyor yada 10cc benimki mamaylada besendiği için beni emiyor sonra biberon veriyorum uyuyunca hemen ardıncan aynı miktar içiyor o yüzden süt artmıyor iye düşünüyorum
Blw Türkiye sitesi ve blw Türkiye facebook grubunu takip ediyorum canım. Grupta soru soruyorlar altta yazan yorumlar baya faydalı oluyor. Doktorlar genelde klasik yöntemle ilgili bilgi veriyor.Blw ye baslayan anneler kıtabı okuyarak mı ılerliyorsunuz yoksa doktor blw için ayrıca nir ek goda tavaıyesınde bulunuyor mu? Bız daha baslamadık ve kafamda deli sorular :)
Hipp nişastalı ya canım ondan söyledim. Nişastalı şeyler azda olsa tatlı olabiliyor. Bende azimle deniyorum olmazsa da en azından elimden gelen herşeyi yaptım diyebilirim. Keşke diye pişmanlık duymam :)b-inşallah canım teşekkür ederim beim sağımda 2 göğüsten toplam 20cc çıkıyor iş yerinde sağıyorum çünkü. memeyi 2 haftadır alıyor daha ondan ilk bir hafta izinliydim süt var emecek artacak modundaydım ertesi hafta işe başlayınca yine aynı çıkınca inincım gitti ne yalan söyleyim. inşallah artarda kızımı doyurabilirm doğumundan bu yana meme reddi yaşıyorum tükendim artık
valla bende 5 aydır dönem dönem uğraştım baktım olmuyor emmiyorda bitsin artık dedim sonra vicdnım rahat etmedi şimdi tek tarafta olsa alıyor düşünceden uzaklaşsamda olmadı yakınlaşsamda süt var diye düşünmek istiyorum ama doyuramayınca bu sefer yetmedi hissi...
sabret canım benim kızım doğduğundan bu yana doğru dürüst emmedi ilk 2 ay hiç emmedi sonra bir iki hafta emdi ama boşaltmadı azalınca bıraktı. bir ay önce uyku modunda emdi sonra onuda bıraktı şimdi biraz daha düzenli almaya başladı. bende senin gibi çok azmettim sabrettim ama süt az. birde benim kız uyanıkken biberondur alıştırma bardaşı kaşık formül mamayı reddediyor bir sürü mama değiştik ama yok yani. kaşık mamasıda hippin yulaflı maması canım tatlı değil sanki bilmiyorum ama dikkate alıcam.
benimde öyle en fazla 20cc çıkarsa çıkıyor yada 10cc benimki mamaylada besendiği için beni emiyor sonra biberon veriyorum uyuyunca hemen ardıncan aynı miktar içiyor o yüzden süt artmıyor iye düşünüyorum
Canım hayırlı olsun bebişin :) öncelikle ayaklı tulum cok alma cunku hemen buyuduklerınden özellikle patikli kıyafetlerinden giydiremediğim çok sey oldu. 10 tane uzun kollu cıtcıtlı zıbın, 10 tane alt üst takım yeterli olur bence ilk 3 ay icin. Benim bebegim reflü nedeniyle cok kustu oyuzden ustlerden bir 10 tane dha sonradan aldık biz kıyafet yetiştiremiyorduk. Hem zıbın hem üst olarak kendinden eldivenli kıyafetler var oyle alırsan cok rahat edersın yoksa eldıvenını cıkarıyor uyurken gece fln yuzunu cizebiliyor her dk kollamak da zor oluyor. Bırde kıyafetlerin altına kısa corap almalısın 5-10tane yeter. Biz 19 20 eylülde evimize geldiğimizde ev 27 derece idi ve hemen kuzumun yüzü isilik gibi kızarmaya baslayınca direkt klimalı odaya geririp 24 derecede tuttuk bebegımızı yani cokcok sıcakta kalmadıgımız ıcın hıc askılı zıbın kullanmadık biz ama klima olmasaydı kısa kol veya asklı zıbın da gerekebılırdı. Bırde ben 3. Ay reflü yatagını aldım ve bukadar gec kaldıgıma cok pişman oldum mutlaka önceden hazır et derim cunku her bebekte az yada cok reflü oluyor mideleri zamanla geliştiği için. Saglıkla bebegıne kavusmanı dilerim
Ben emzirme minderinde emzırıyorum canım evde cok rahat dısarıda da bagdas kurul emzırebılıyorumKızlar emzirme minderi kullananlar hala kullanabiliyor musunuz. Sığıyo mu bebekleriniz rahat mı. Ben evde çok rahatım bi yere gidince çok zor emziriyorum siz napıyısunuz
Evet canım yapıyla alakalı..benim kızım 4 kilo doğdu.ondan bize 3 aylik kiyafetl er olmadi..yani her cocuk aynı olmuyor...buarada canım baban nasıl oldu..
Yapıyla alakalı bizim yeni doğan dan çıkınca 3.6 ay hiç giymedi 6.9 ve kücük kalıpta 9.12 ay aldım 1 takım aldık baya para vermiştik gömlek pantolon 3.6 aydı ozaman cok büyük gibi geldi ama 2 veya 3 kez giydi olmuyor ona üzüldüm bitek bende
Hala kullaniyorum ama bacaklar sarkiyor :)Kızlar emzirme minderi kullananlar hala kullanabiliyor musunuz. Sığıyo mu bebekleriniz rahat mı. Ben evde çok rahatım bi yere gidince çok zor emziriyorum siz napıyısunuz
Kızlar emzirme minderi kullananlar hala kullanabiliyor musunuz. Sığıyo mu bebekleriniz rahat mı. Ben evde çok rahatım bi yere gidince çok zor emziriyorum siz napıyısunuz
BLW türkiye facebook sayfası var merak ettiklermi oradan aratıyorum. Birde blw market var güzel organik ürünler satıyorlar.Blw ye baslayan anneler kıtabı okuyarak mı ılerliyorsunuz yoksa doktor blw için ayrıca nir ek goda tavaıyesınde bulunuyor mu? Bız daha baslamadık ve kafamda deli sorular :)
Ya bizim ki de alkışı öğrenmiş kendi kendine çırpıyo elleri yanlışlıkla kendini tokatlıyor ölüyorum gülmekten. Bir de yüzüne üfleyince çok hoşuna gidiyor kahkahalar atıyor.Kızlar kızım devamlı abla demeye çalışıyor ama evde abla yok çok tatlı bide yemek yerken ham diyor dillendikçe pek tatlılar
Canım benim inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur..babana ve kaana çok dua ediyorum..ara ameliyatlara giriyor çok bitkin durumda ama daha iyi olacak sağol canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?